Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70.548
Cevap
501
Favori
4.491.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 km lik yol güzergahı için tüketim koymuşsunuz da bu çok gerçeği yansıtmaz. Ben çoğu araçla o değerleri yakalarım size o güzergahta. Ben e90 320d ile geçenlerde deneme yaptım 105 km ortalama ile 5.0 litre yakıt tüketimi elde ettim antalya-denizli yolunda, yolu bilen varsa sürekli iniş çıkışlıdır. Araçta doluydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreq

50 km lik yol güzergahı için tüketim koymuşsunuz da bu çok gerçeği yansıtmaz. Ben çoğu araçla o değerleri yakalarım size o güzergahta. Ben e90 320d ile geçenlerde deneme yaptım 105 km ortalama ile 5.0 litre yakıt tüketimi elde ettim antalya-denizli yolunda, yolu bilen varsa sürekli iniş çıkışlıdır. Araçta doluydu.

Devam edebilrdim o ortalama ile rahat ol dostum, fikir vermesi acisindan koydum. Sen 5 litreyi dizel ile yakiyorsun ben 4.5litreyi 320i ed ile yakiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

Orijinalden alıntı: dgndgn2

İlk fotoğrafın güzergahı ; Otoban mehmetçik vakfından bp'ye kadar.
    İkincisi ise ; Sakarya otoban çıkışından mekece'ye kadar.

3.20D ???

Yok hocam 320i ed arac...

• quote:

Orijinalden alıntı: docwien

Hocam düz yolda 245 km gördüm benim araba ile 320 i ED @kkurt2002

Güzel hocam teknik verisi 230 iken 245 olması güzel bir haber... Demek ki elektronik olarak bir kısıtlama getirmemişler demektir... Videosu da varsa zevkle izlemek isteriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreq

50 km lik yol güzergahı için tüketim koymuşsunuz da bu çok gerçeği yansıtmaz. Ben çoğu araçla o değerleri yakalarım size o güzergahta. Ben e90 320d ile geçenlerde deneme yaptım 105 km ortalama ile 5.0 litre yakıt tüketimi elde ettim antalya-denizli yolunda, yolu bilen varsa sürekli iniş çıkışlıdır. Araçta doluydu.

Ben söke ovasında 20 km boyunca 3,2 litre tüketmiştim. Ama kuzeyden Güney yönüne giderken elde edebiliyorum sadece olayın sırrı ise yol kenarındaki ağaçlarda gizli.

Yine aynı aracımla 60 km boyunca 12,4 litre tükettiğim de oldu.

Kimse yanlış anlamasın, burada onlarca resim paylaşabiliriz hep beraber ki bence faydalı da oluyor , ama hakkında bilgi verdiğimiz araçları alma arefesinde insanlar var ve bu değerlerin anormal koşullarda elde edilebildiğinin altını çizmekte yarar var.

Anormal koşullardan kastım ise gündelik hayatta süreklilik arzetmeyen durumlar. Yukarıda verdiğim iki örnek gibi. Ben 320d aracımla 1300 km giderim, isteyenle iddiaya da girerim ama gündelik hayatta ne kadar gidiyorsun desen bir depo ile 800-900 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 30 Haziran 2013; 2:40:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bmw mercedes audi de gaz pedalının sonu yok bir gün dikkat edeyim dedim eco modda 60-70 lere dolanayım bu sefer yok yine olmadı bendeki rutin durum u şöyle ifade edeyim araba fullenir 2gün eco modda sonra comfort yarım depodan sonra sport moda çeyrek depo yine eco mod :))
  • midicie80 kullanıcısına yanıt
    Bu ortalamaları 1 depo da vermek lazım. Bunlar inandırıcı değil.
    1600 cc lerin bence şehir içi çevre yollarına çıkmadan 10 lt, çıkılarak kullanılırsa 8,5-9 lt olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JN008

1600 cc lerin bence şehir içi çevre yollarına çıkmadan 10 lt, çıkılarak kullanılırsa 8,5-9 lt olur.

Hocam inan sehiriçinde 10 litre yaktıramazsın bu araca.
  • F30 da direksiyonda titreme ve koltuk altında pas gibi bir iki şikayet duydum. Aslı var mı? Yoksa tek tük şeyler mi?
    Servis olarak kosıfler mi yoksa Borusan mı tavsiye olunur?

• onlar geçmiş te kalan problemler oldu artık.Yenilerde yok diye biliyorum. @Mel75
  • dgndgn2 D kullanıcısına yanıt
    Siz 1 depo tüketene kadar tüketim ölçümünü hiç sıfırlamayın ondan sonra bakın bakalım.Her gün sabah akşam motor soğukken çalışacak tüketim çok değişkenlik gösterir .Hatta bazıları bir kaç bin km sıfırlamadan bakıyorlar.Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Piyasadaki birçok araçtan çok başarılıdır her açıdan.Bmw her zerresine verilen parayı hak ediyor bence diğerleri ile kıyaslanınca.Mercedesle bile. @dgndgn2
  • arkadaşlar,
    aracımın plakasını çıkarmak üzereyim.
    öncesinde kasko araştırması yapayım dedim. kasko değer listesinde hatasız '320i ed' bulunmuyor. sigorta birliğinin sayfasında effi(e)cient dynamics diye geçiyor ama hem 184hp hem de 320i'ye göre kasko bedeli fazla. bu işi yapan 1-2 yerden teklif aldım- onlar da 320i'ye göre hesap etmişler. önceki sayfalarda bir arkadaşımız değer hesaplamasını 316i'ye göre hesaplanması gerektiğini söylemiş. ben hangisinde ısrar edeyim? teşekkürler..
  • quote:

3.20ED yukarıdaki rakamlardan daha az yakar tabi orjinalini bozmamak kaydıyla,
    3.16'da 17jant var ortalama şehiriçi 10LT

1.18i full şehiriçi ortalaması 9LT

Çevre yolu karışık 1.18i ortalaması 7,5LT

%50 şehirdışı %50 şehiriçi ortalama 7,2 LT

Şehirdışı 6,3LT ( ortalama hız 140 civarı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 30 Haziran 2013; 10:25:53 >
  • yukib Y kullanıcısına yanıt
    Bence 3.16. @yukib
  • alwaysfc kullanıcısına yanıt
    @alwaysfc
  • quote:

Siz 1 depo tüketene kadar tüketim ölçümünü hiç sıfırlamayın ondan sonra bakın bakalım.Her gün sabah akşam motor soğukken çalışacak tüketim çok değişkenlik gösterir .Hatta bazıları bir kaç bin km sıfırlamadan bakıyorlar.Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Piyasadaki birçok araçtan çok başarılıdır her açıdan.Bmw her zerresine verilen parayı hak ediyor bence diğerleri ile kıyaslanınca.Mercedesle bile. @dgndgn2

Hocam yakıtı artıran o zaten yoksa yolda anlık tuketımler ort. 6-8 lt arasında oynuyor
    Dur- kalk
    Çalıştıra-durdur vs. Ortalamayı yukarı çıkarıyor
    Bu arada ben benzin acısından bakıldığında kötü bır kullanıcıyım yerli yersiz dip gaz yapıyorum, sakin kullanan birisi değilim, fakat şunu diyebiliriz bu performansa bu yakıt başka bir araçta yoktur , hatta 1.6 motorlarda bu kadar tasarrufu arac yoktur
    Az yakar çok kaçar, bu arada 1 serisine ön yargım vardı şuam sadece 1.18i kullanıyorum ;)))
    Bence f30'dan daha keyifli, bununla birlikte beklemediğim oranda konforlu ve müthiş bir ivmelenmesi var, denemeden konuşmamak lazımmış, eski kasa beni yanıltmış, ayrıca yakıtı da daha az, fakat bagaj biraz yetersiz arkası da küçük ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

3.20ED yukarıdaki rakamlardan daha az yakar tabi orjinalini bozmamak kaydıyla,
    3.16'da 17jant var ortalama şehiriçi 10LT

1.18i full şehiriçi ortalaması 9LT

Çevre yolu karışık 1.18i ortalaması 7,5LT

%50 şehirdışı %50 şehiriçi ortalama 7,2 LT

Şehirdışı 6,3LT ( ortalama hız 140 civarı)

Benim arabamın jantları 16 inch ve şehir içi ortalamam 8,5 Lt. İsteyen inansın isteyen inanmasın.

• Hem şehir içi hem şehir dışı ortalamam 8.5 ve 9 litre yi hiç görmedim

• jant 17 inch olunca yakıt tüketimi ne kadar fark eder arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isatil -- 30 Haziran 2013; 13:39:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinç34

Hem şehir içi hem şehir dışı ortalamam 8.5 ve 9 litre yi hiç görmedim

Nasıl yani şehir içinde tamam, kişiye, trafiğe ve eğime göre 8-10 arasında değişebilir ama
    Şehirdışı 8,5 yakması mümkün değil
    Sürekli sport modunda deli gibi bastım, en fazla 7,8 civarlarında ortalama gördüm.
    En son Ankara-İstanbul arası ortalama 140km hız ile 6,3 yaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 30 Haziran 2013; 13:50:06 >
  • 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.