Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3532. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
70.652
Cevap
501
Favori
4.642.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
  • F30 aracımda kasisten, tümsekten geçerken arka pandizot/bagaj tarafından zırıltı gibi bir ses geliyor. Servise gösterdim bulamadılar. Başına gelen var mıdır?

arka camdaki stoptan geliyor olabilir plastik kısım cama temas ederken cızırtı çıkardığı oluyordu

Orayı elle kontrol ettim hareket etmiyordu, sabitti. Çok sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zed -- 12 Ocak 2026; 15:28:0 >

hm o zaman arka amortisör takozlardan olabilir mi

bende sizin dediğinize benzer ses hem arka hem ön kısımdan geldiği olmuştu

arka kısma ses esnasında dokunarak anladığım yerler

size bahsettiğim arka stoptaki cama değen kauçuk kısım titreşim olduğunda ses çıkıyordu bunun dışında arka kapılardaki kilit plastik kısım kilitlenince içten ses yapıyordu

önden gelen seste amortisör takozlardan

acaba sizinde arka amortisör parçalarından veya kapı kilit plastiğinden de olabilirmi

emin olmak için belki denemişsinizdir gene de yaziyim aracı başkası sürsün siz oturun arka kısma sesin geldiği yeri dinleyerek dokunarak anlamaya çalışın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zed Z kullanıcısına yanıt

3. stop lambasından geliyor ;)

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

Tekrar kontrol edeceğim. Teşekkürler.

• Merhaba carplay tam ekran aktivasyonu için bu sayfayı gördüm, NBT_evoNxxxx serisi bulunuyor aracımızda ancak carplayda ekranın sağı beyaz şekilde kalıyor. Bu şekilde aktiviasyon yapan oldu mu? Enet kablo ile Bimmercode'dan headunit kodlaması yapamadık, retrofit gibi görüp izin vermedi.

BMW 3 serisi (F30)
     BMW 3 serisi (F30)bımmer-remote.com
    BMW Apple CarPlay Lifetime Activation + Fullscreen + Video in motion + Mirroring
    https://bimmer-remote.com/products/bmw-carplay-fullscreen-activation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilmaybad -- 28 Ocak 2026; 22:7:45 >

• 4007 kullanıcısına yanıt

F30 lar da kronik bir olay zamanla oluyor,şöyle ki;bagaj kapağındaki stopta ,bagajı açtığınızda (sağ veya sol ) dış yan tarafındaki bagaj kapağı ile birleştiği yerdeki tırnak kırılıyor ve stop lambası olduğu yerde ciddi şekilde sallanıyor,hatta stopları yolda giderken düşen f30 lar bir ara forumda geçmişti,benim aracımda ben bunu fark ettim ve ikiz tüp denen yapıştırıcı ile yapıştırıp 1 gün koli bandı ile stabilize etmiştim,gayet iyi oldu,bu yapılamazsa o stop un değişmesi gerekiyor,belki sizde de böyle bir durum vardır ve suyu oradan alıyordur,bi kontrol edin..Belki çatlamış tam ayrılmamıştır,sallanmıyorsa söküp etrafına bakmak lazım,siz de yapabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 29 Ocak 2026; 21:23:35 >

Arka camdaki stop o sesi yapıyor,özellikle lastik basınçları fazla ise daha çok yapıyor,lastikleri kontrol edin,yine yaparsa cama temas ettiği yeri çok az kaldırıp altına 2 damla silikon yapıştırıcı sürün bantla 1 gün stabilize edin..

• JN008 J kullanıcısına yanıt

@JN008

Hocam tek sorun o olsa yine razıyım. Bu sefer de sağ arka kapıdan çok fazla su alıyor. arka hoparlör patlak olduğu için değiştirdim, yenisi takıldı ancak bu sefer hoparlörün altından su alıyor, döşemeler sağlam söktük baktık ki hoparlörden şırıl şırıl su akıyor, sol kapıda su almaya başladı ön kapılardan da su alıyor ancak sağ arka kapı olduğu gibi içeri çekiyor giderler açık ancak fotoğraftaki gibi hoparlörün arkasında yalıtım yok, muhtemelen takmayı unuttular fotoğraf alıntıdır

BMW 3 serisi (F30)

• 4007 kullanıcısına yanıt

Aracınıza servis dışında işlemler yapılmış demek ki,ben burada 2013yılından beri böyle bir problem okumadım,yapıaln işlemlerde bir şeyleri eksik bırakmışlar belli ki..

Üstad hoparlör patlamıştı. daha sonra çıkma bir tane bulup taktırdım, sanırım takan kişi yalıtımını yapmadı yada alırken yalıtımı yoktu, bundan dolayı araç su alıyor, şimdi hoparlör etrafına yalıtım yaptırsam bu sefer arkası su aldığı için hoparlör yine patlayacak, iş böyle olunca çözüm arayışına girdim.

Vapor barrier adlı malzeme üzerinden gidin. O malzemenin yapışkanını yenilemeniz lazım. Vapor barrierin altlarında boşluk varsa kapı giderine yönlendirilmesi gereken suyu eşikten içeri veriyor. Sunroof varsa giderlerinizi düzenli temizleyin. Bunun harici bir su alma sorunu bilmiyorum f30'da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için çok teşekkür ediyorum. O malzemeler sağlam. Sunroof giderleri de açık. Kapı döşemesini sökünce, su testi yaptığımızda hoparlörün altından musluktan akarcasına su geliyor. Su geldiği için, döşeme ile barrier isimli malzemenin arasından içeri sızıyor ve kapı eşiği ışığından içeri su alıyor. Bugün tekrar kontrol ettim. her iki kapıdan da hoparlör kısmından içeri su alıyor. Durum böyle olunca hoparlör etrafına yalıtım yapmaktan başka çözüm bulamadım.

@EKE58 Hoparlörün etrafındaki süngerimsi malzemeden bahsediyorum. hoparlörden içeri su alıyor. döşeme ile bariyer arasından içeri veriyor normalde olması gereken bariyerin arkasında kalıp kapı içinden dışarıya su vermesi gerekiyor. ancak kapıdan su sesi de geliyor.

Dip gazda gıjj diye bir ses yapıyorsa el freni klipsi kırılmış, tel şafta sürtüyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.