Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.548
Cevap
501
Favori
4.490.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22442245224622472248
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elfmariachi

    Bugün ödemeyi yaptım, aracım yarın bayiye gelmiş olucak. Yarın kur 3.14 oluyor o yüzden hemde mayıs kotaları yüzünden ödemeyi yaptım bugünden. Alacak arkadaşların bilgisine.

    Siparişi ne zaman vermiştiniz?beni satış temsilcim uyarmadı inşallah bi sıkıntı olmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lone_star

    Evet az önce bence Borusan İstinye'deki satış temsilcimle görüştüm, faturamı dün kesmiş, yarın 3.14 olacak sabit kur ama seni etklemiyor dedi...

    Siz ödeme yapmışmıydınız fatura kestiler?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcyigit M kullanıcısına yanıt
    Bu arada aracınız eco sürüş modundayken bunları yaşıyorsanız normal olabilir. Eco moddayken klima tam soğutma yapmıyor.Comfort moda alarak bir de deneyin derim. Epey fark hissedeceksiniz denemediyseniz...
  • orhansen O kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız bende karbon fiber ayna kapaklarımı kaskoya işlettim şerefsizler çalıyo arkadaşımın aracının ayna kapakları çalındı 20 tl karşılığı yaptırdom 1000euro para veripde 20 tl den kaçmıycam makyajlı stopları taktırdım araca onlarıda kaskoya işleticem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gh912 G kullanıcısına yanıt
    Evet ödemeyi geçen hafta yapmıştım, 30 Mayis'ta da faturam kesildi. Gerçi benim siparisim 418i'di. Mayıs sonu gelecek araçlar içinden beğenmiştim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, daha önce aracında mini stepne kullanmak zorunda kalan oldu mu, olduysa görüşlerini paylaşabilir mi acaba? Lastikler RFT'de olsa yurt dışına stepnesiz çıkmak istemiyorum. Ya bir mini stepne ya da çıkma jant lastik alıp bagaja atacağım, ne olur ne olmaz. Yoktur ama bir ihtimal, aramızda var mı 16' çıkma alaşım ya da demir jantı olup da satmayı düşünen?
  • Arkadaşlar bu 3.20 ied ile ilgileniyorum ikinci el ilanlara baktığımda km oynamamış notu çok 1-2 yaş araçlarda bukadar km oynanma şüphesi olurmu.Sanırım kiralama firmalarından satılan çok.Nasıl anlarız oynama olup olmadığını.Bmw servisi olmayan bir yerden alırsam mesela.Birde servisler anlamı km düşürme işini teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagaj için yp diye bir marka var çok güzel 90tl civarı bir fiyatı var ben kullanıyorum başarılı..Kargoda 1 günde geliyor..Koku falan yapmıyor..
    Ama araç içi için orjınali dışında tavsiyem olmaz..Hiç biri tam oturmaz..Oda biraz pahalı..@temurcan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 31 Mayıs 2016; 23:02:18 >
  • 15600kmye gelen aracimi yarin ilk bakima sokacagim.1000km gec girecek bakima vaktim olmadigindan.Bakalim fiyat filanda almadik ne kadar fatura cikaracaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ERMURATER kullanıcısına yanıt
    Bu gibi bir şey değil ama çizik ve boya atması bu renk ve m paket tamponlu araçlar çok gördüm.Hatta geçen hafta kiraladığım estoril m plus araç 4 bin km de olmasına rağmen tampon çizik ve taş izleri çokça belliydi.

    Bence M plus tamponlarda bir kalite sorunu olabilir.Biraz da renk belli ediyor ama sizin durum farklı hocam.Basınçlı sudan olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temurcan

    Arkadaşlar havuz paspas önerisinde bulunabilir misiniz, kullanan var mı? Bagaj için de halı bagaj havuzu almayı düşünüyorum ne dersiniz?

    Ben kullanmadım ama birkaç arkadaş aşağıdaki ürünleri önermişti

    http://www.bagajhavuzu.com/sm/BMW/bmw_3_seri_sedan_f30_2012_2013_2014_2015_2016_2017_3d_bagaj_havuzu

    http://www.halibagajhavuzu.com/bmw-3-bagaj-havuzu-f-30-2012-sonrasi--urun247.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 1 Haziran 2016; 0:02:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lone_star

    Evet ödemeyi geçen hafta yapmıştım, 30 Mayis'ta da faturam kesildi. Gerçi benim siparisim 418i'di. Mayıs sonu gelecek araçlar içinden beğenmiştim...

    Benim aracımda 4.18i 26 nisan sipariş haziran 6 binersin demişlerdi.Bakalım ne olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alırsın hocam hiç düşünme. Benim hayalim bmw di çocukken oyuncaklarıyla oynardık. İlk arabam 77 bmw (E21 kasa) idi aradan geçen zamanda E30-E36-E90 modellerine sahip oldum şimdi F30LCI yolda geliyor. Denizcilerde bir deyim vardır k.çına deniz suyu değen denizlerden vazgeçemez diye, bunu şöyşe uyarlasak sanırım yanlış olmaz bir kere bmw koltuğuna oturan bir daha vazgeçemez.
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Mrhaba İstinye den bende bugun araç aldım 40yıl 320 170 bin E size ne verdiler naaptılar bilgi alabilir miyim 05326066973

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kosifler ve borusan 1.6 tarihli kur 3.09 demiş sitesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 1 Haziran 2016; 0:38:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • JN008 J kullanıcısına yanıt
     BMW 3 serisi (F30)



    Dijital klima paneli üzerinden anlatmaya çalışayım E90 kasadaki dijital klimayla aynı mantık olduğundan ona göre anlatıyorum hatam varsa düzeltiniz.


    1. ön cam buğu çözücü. Bu tuşa basılınca fan en yüksek hızda ve sadece ön cama üfler
    2. şoför tarafı derece seçici aynı zamanda otomatik sıcaklık ayarlama tuşu.
    3. arka cam rezistansı aynı zamanda dış aynaların da ısıtıcısı. Eco proda belli hava sıcaklığı altına düşmedikçe çalışmaz.
    4. şoför tarafı üfleme yön seçici. Üst orta ve alt bölümden hangisine hava üflemesini istersek orayı seçmeliyiz. İdeali ön cam ve ayaklara üfletmektir. Hem camlar soğuduğu için camlardan gelen ısı bir miktar engellenir hem de yüze direkt üfletip hasta olmamak için ayak bölgesine üfletmek faydalıdır.
    5. Fan üfleme hız seçici. Otomatik pozisyonda ortam ısısı ile seçilen ısıyı kıyaslayıp üfleme fanını ideal hızda çalıştırır.Aynı zamanda fan hızını tamamen azaltıp sistemi komple kapatma tuşu. Bu şekilde kapatırsanız kendi kendine devreye girdi vb şeyler olmaz.
    6. Yolcu tarafı üfleme yön seçici. Üst orta ve alt bölümden hangisine hava üflemesini istersek orayı seçmeliyiz.
    7. Bu tuşun 3 konumu vardır. Üzerindeki 2 lambadan hiçbiri yanmıyorsa klima fanı sürekli dışarıdan taze hava alıp soğutup içeriye verir. Dezavantajı Dış ortam 32 derece ise fan sürekli 32 derecelik havayı çekip ayarlanmış olan dereceye kadar soğutup içeriye verdiği için performans nispeten zayıftır.

    Üzerindeki 2 lambadan soldaki A yazılı olan yanıyorsa otomatik konumda olup üfleme fanı genelde havayı içerinden çekip soğutup içeriye verir ancak iç ortam hava kalitesi düştüğünde (kalitenin ölçüsü nedir bilemiyorum sanmam ki havadaki oksijen yüzdesini ölçsün) bir süreliğine dışarıdan taze hava alır sonra tekrar dahili hava döngüsüne devam eder. İhtiyaç oldukça bu işlem tekrarlanır.
    Üzerindeki 2 lambadan sağdaki (üzerinde harf olmayan) yanıyorsa üfleme fanı sürekli içeriden hava alıp soğutup tekrar içeriye verir. Bunun avantajı ise sürekli dışarıdan 32 derece hava alacağına içeride zaten bir miktar soğumuş havayı alıp tekrar soğuttuğundan klimadan en iyi bu şekilde randıman alınır. Klima daha kolay otomatik yaparak devreden çıkar bunun yakıt tasarrufuna etkisi çoktur. Dezavantajı ise içerideki hava kalitesini sağlamak sizin görevinizdir. Uzun gece yolculuklarında risklidir.

    8. Max tuşu içeriyi en hızlı ve en etkili şekilde soğutmaya yarar fan yüksek hızda çalışır.

    9. Klima devreye alma tuşu. 2 numaralı tuş otomatik konumdayken (ışığı yanıkken) klima ihtiyaç anında kendisi devreye girer veya çıkar. Forumda bu konuda çok soru oluyor genelde.
    2 numaralı tuş devrede yani sistem otomatikteyken ayarlı ısının sağlanması için gerekirse kalorifer çalışıp içeriyi ısıtır gerekirse klima çalışıp içeriyi soğutur. Son olarak motor yeni çalıştığında kış aylarında kalorifer hemen sıcak üflemeyebilir çünkü motorda ısınan su kaloriferden üflenen havayı ısıtacaktır. Klimanın performansı da aracın çalışma konumuna (eco pro/comfort) start stop devrede olup olmamasına, dış ortam sıcaklığına, araç hızına (araç hızının düşmesi soğutma performansını azaltır)

    Benim bildiklerim bu şekilde, eksik veya hatalı yazdığım varsa affola.

    edit: akrepyusuf uyarısıyla ekleme yaptım.

     BMW 3 serisi (F30)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 1 Haziran 2016; 8:27:03 >




  • time is up T kullanıcısına yanıt
    Ben de dün satın aldım 40 yıl 170 bin neler yaptılar size neler dikkat etmek lazım 05326066973
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

     BMW 3 serisi (F30)



    Dijital klima paneli üzerinden anlatmaya çalışayım E90 kasadaki dijital klimayla aynı mantık olduğundan ona göre anlatıyorum hatam varsa düzeltiniz.


    1. ön cam buğu çözücü. Bu tuşa basılınca fan en yüksek hızda ve sadece ön cama üfler
    2. şoför tarafı derece seçici aynı zamanda otomatik sıcaklık ayarlama tuşu.
    3. arka cam rezistansı aynı zamanda dış aynaların da ısıtıcısı. Eco proda belli hava sıcaklığı altına düşmedikçe çalışmaz.
    4. şoför tarafı üfleme yön seçici. Üst orta ve alt bölümden hangisine hava üflemesini istersek orayı seçmeliyiz. İdeali ön cam ve ayaklara üfletmektir. Hem camlar soğuduğu için camlardan gelen ısı bir miktar engellenir hem de yüze direkt üfletip hasta olmamak için ayak bölgesine üfletmek faydalıdır.
    5. Fan üfleme hız seçici. Otomatik pozisyonda ortam ısısı ile seçilen ısıyı kıyaslayıp üfleme fanını ideal hızda çalıştırır.
    6. Yolcu tarafı üfleme yön seçici. Üst orta ve alt bölümden hangisine hava üflemesini istersek orayı seçmeliyiz.
    7. Bu tuşun 3 konumu vardır. Üzerindeki 2 lambadan hiçbiri yanmıyorsa klima fanı sürekli dışarıdan taze hava alıp soğutup içeriye verir. Dezavantajı Dış ortam 32 derece ise fan sürekli 32 derecelik havayı çekip ayarlanmış olan dereceye kadar soğutup içeriye verdiği için performans nispeten zayıftır.

    Üzerindeki 2 lambadan soldaki A yazılı olan yanıyorsa otomatik konumda olup üfleme fanı genelde havayı içerinden çekip soğutup içeriye verir ancak iç ortam hava kalitesi düştüğünde (kalitenin ölçüsü nedir bilemiyorum sanmam ki havadaki oksijen yüzdesini ölçsün) bir süreliğine dışarıdan taze hava alır sonra tekrar dahili hava döngüsüne devam eder. İhtiyaç oldukça bu işlem tekrarlanır.
    Üzerindeki 2 lambadan sağdaki (üzerinde harf olmayan) yanıyorsa üfleme fanı sürekli içeriden hava alıp soğutup tekrar içeriye verir. Bunun avantajı ise sürekli dışarıdan 32 derece hava alacağına içeride zaten bir miktar soğumuş havayı alıp tekrar soğuttuğundan klimadan en iyi bu şekilde randıman alınır. Klima daha kolay otomatik yaparak devreden çıkar bunun yakıt tasarrufuna etkisi çoktur. Dezavantajı ise içerideki hava kalitesini sağlamak sizin görevinizdir. Uzun gece yolculuklarında risklidir.

    8. Max tuşu içeriyi en hızlı ve en etkili şekilde soğutmaya yarar fan yüksek hızda çalışır.

    9. Klima devreye alma tuşu. 2 numaralı tuş otomatik konumdayken (ışığı yanıkken) klima ihtiyaç anında kendisi devreye girer veya çıkar. Forumda bu konuda çok soru oluyor genelde.
    2 numaralı tuş devrede yani sistem otomatikteyken ayarlı ısının sağlanması için gerekirse kalorifer çalışıp içeriyi ısıtır gerekirse klima çalışıp içeriyi soğutur. Son olarak motor yeni çalıştığında kış aylarında kalorifer hemen sıcak üflemeyebilir çünkü motorda ısınan su kaloriferden üflenen havayı ısıtacaktır. Klimanın performansı da aracın çalışma konumuna (eco pro/comfort) start stop devrede olup olmamasına, dış ortam sıcaklığına, araç hızına (araç hızının düşmesi soğutma performansını azaltır)

    Benim bildiklerim bu şekilde, eksik veya hatalı yazdığım varsa affola.


    7 numaralı tusun ne işe yaradıgını hep merak etmişimdir. 3 senedir yeni öğrendim sayenizde :)

    Bu arada auto ya bastıgımızda dereceyi yine kendimiz seçeceğiz öyle değil mi ? Yani atıyorum 20 derece seçip autoya bastık kendisi o dereceye ayarlamak için uğraşacak sürekli.




  • wapcep_scrol W kullanıcısına yanıt
    evet örneğinize göre söylersek 20 derecede tutmak için kalorifer veya klimayı gerektiğinde devreye alacak.
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ben de ikincisini düşünüyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22442245224622472248
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.