Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (1627. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.544
Cevap
500
Favori
4.489.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16251626162716281629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertfbrc

quote:

Orijinalden alıntı: serxserx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serxserx

quote:

Arkadaslar f30 sportline aracim var kapilarindan en ufak bir kasiste ses geliyor tikir tikir yapiyor ama klidi açınca bu ses azaliyor sizce sorun ne ve çözümü varmi

Benim sağ kapı kilidi düğmesinden geliyo o ses, çukurlarda tümseklerde içinde buluduğu yuvaya çarpıyor kilidi açınca azalıyor. Sizinki de muhtemelen ordandır. Servise gidince iç tarafı izole etmelerini isteyecem.

Aynen oyle siyah elektrik bandiyla bantladim etrafini yumusak oldugu icin carpsafa ses çıkmıyor artik

İşe yaramasına sevindim. servise söyledim unutmuşlar hatırlatınca da kapı üst döşemesini söküp yapacağız dediler yaptırmadım, siz nasıl yaptınız ben de kendim yapıyım.

Kapi düğmesinin etrafini bantla cevirdim kilitli degilken ses cikmiyor dedinizya bende bunu farkedince klitli degilken yani yukaridayken etrafini bantladim siyah olduğu icin belli olmuyor dikkatli ve gergin yapistirmakta fayda var tabi bu kalıcı bir cozum degil ses cok sinirimi bozdu diye denedim suan bir sikinti yok ama ekran kisminin ve plastik kisimlarin tikir tikir ses yapmasi hala sinirimi bozuyor malzeme kalitesi yeterince iyi degil gibi geldi bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum

Ben açılınca da görünmesini istemediğim için yuva kısmından izole etmenin daha estetik olacağını düşünüyorum. Arabaların malzeme kalitesi kalitesi iyi ama işçilik zayıf arabalar kalite kontrolden geçerken aceleye gelmiş gibi sanki.

• F30 larda Merak ettiğim soru var.
    Anahtarda kapı kilitleme tuşuna bastığınızda Aynalar otomatikmen katlanıyor mu ?
    Kilidi açınca kapı kolları aydınlatması yanıyor mu standart olarak yoksa opsiyon mu bu dediklerim ?
  • dryavuzaydin kullanıcısına yanıt
    yok hocam 1 senedir hiçbir sorun çıkmadı gayet memnunum.
  • 2014 model 316i ile aranıza katılmış bulunmaktayım.

araçta genel olarak şikayet edilen tıkırtıları henüz duymadım. belki bozuk yola girmediğimden. sürüşü gerçekten keyifli.
    ancak aracımın ön koltuklarındaki diklik ayar kolunun önünde bulunan yükseklik ayar kolları çalışmıyor. sizde durum nasıl?

herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
  • Herkes te ses yapan yer belli aslında..Kapı da ki kilit ler, ve ses yapmada 1 numara soğuk havada sinyal kolu üzerindeki gösterge ayar düğmesi ..
    Borusana ve almanya ya sıkı bir şikayetle bunlar değiştirtilebilir.Alenen kusurlu.. @serxserx
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

F30 larda Merak ettiğim soru var.
    Anahtarda kapı kilitleme tuşuna bastığınızda Aynalar otomatikmen katlanıyor mu ?
    Kilidi açınca kapı kolları aydınlatması yanıyor mu standart olarak yoksa opsiyon mu bu dediklerim ?

aracım 320.ied moderline plus

1- aynaların otomatik kapanması için kapama tusuna 4-5 sn basılı tuttuktan sonra kapanmakta ama sunroof veya camda acıksa kapanana kadar basılı tutmak gerekiyor. yoksa yarıda kesiyor.

2- benim araçta kilitleri açınca veya kapıyı açınca karanlıktaysan ışık yanıyor.
  • aycakir A kullanıcısına yanıt
    Sadece kaportada değil, aracın genel plastik aksamında ön konsol hariç ciddi azalma var. Mesela koltukların oturduğu plastik aksam tam bir sanat eseriydi. iç kapı aksamı da camın bittiği noktadan itibaren baştan aşağı dakota deri kaplamaydı. İnsan dokunmaya kıyamazdı yahu. Ben eski aracımı özlemeye başladım. Kapılar desen incecik teneke gibi. 4 gran coupeler bile aynı. Var mı benim gibi düşünen:)) Titreme benim direksiyonda yok şükürler olsun. Ama şu da bir gerçek incelediğim bütün marka araçlar, hepsinin kalitesi gerilemiş.
  • alpha2012tr kullanıcısına yanıt
    Yıllarca e90 kullandım hiç bir tıkırtı duymadım araba oldukça toktu. Malesef iyice kaliteden ödün veriyorlar artık
  • eren1977 E kullanıcısına yanıt
    Borusan Esenboğaya bıraktım, mini onarım falan kurtaracak gibi görünmüyor. Kaskodan yapılacak artık. Zaten daha önce aynam çalınmıştı, kaskoyu bozmuştum (3binTL masraf çıkmıştı). Dolu hasarı da 8-10 bini bulacak tahminimce.

Başa gelen çekilir.
  • Arkadaslar oto yikamacilar kapilarin icini acip tazikli suyu hem fitillere hem de kapi kilitlerine bu tazikli suyu sıktıklari icin bu tarz sikayetler cok... ben hic bir arabamda bu islemi yaptirmadim ve tikirti yok cok sukur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigtiger1

2013 320ied de bir kac gundur garip bir durum hissediyorum yasayan var mi merak ettim.

Arac ecopro veya comfortta ve auto start stop iptal edilmisken durup bir sure frene basarken ( yaklasik autostartin devreye girdigi kadar) bir sure sonra aracta sarsinti oluyor, sonra frenden cekince daha fazla bir sarsintiyla harekete basliyor. Sport modda veya vites Steyken olmuyor.

Ayni durumun ilkini D den P ye aldigimda ikincisini de Pden Dye alinca hissediyorum. Sanki autoSS iptal edilse bile kendini Pye aliyor gibi..

Yogun trafik sonrasi farkettim bikac saat sonra tekrar bakicam.

Konuyla ilgili fikri olan var mi? Haftasonuna kadar servise gidemeyecegim merak ettim..

• mithatcann kullanıcısına yanıt
    selam, merak ediyorum da delmeden nasıl pedalı tutuyor?
    fren pedalında 3 adet vida varmış gibi duruyor?
    fiyat nedir?
  • mithatcann kullanıcısına yanıt
    fiyat nedir hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbe2

selam, merak ediyorum da delmeden nasıl pedalı tutuyor?
    fren pedalında 3 adet vida varmış gibi duruyor?
    fiyat nedir?

Çorap gibi bişi herhalde esnek malzeme.

• eren1977 E kullanıcısına yanıt
    Bir kaç sorum olucak;

Yalıtımı yaptıktan sonra gözle görünen yerlerde bantlar belli oluyor mu ??

Yalıtımı yaparken aracın gögüsünden yada havalandırmanın oralardan biryerleri söküyor muyuz ??

Yapışkanlı bez bantı nerden alabilirim ??

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpha2012tr

Arkadaslar, merak ettigim bu f30 araclar fabrikadan yeni ciktigi halde gelen bu gacur gucur, tikir, tikir vs.. vs... fitil ve tirim sesleri sadece bu kasaya mahsus mu ?

ornegin f20 2 kasata ve f10 5 kasada mevcut mu? bu konuda yorumu olan varmi? bu tur basit ve cok kolay olan hatalari, bmw test asamasinda fark etmiyor mu ?

Yep yeni bir aractan bu seslerin gelmesi cok ilginc... Yada biz bmw kullanicilari cok arizali ve pinpirikli adamlariz...

Aracımı aldıktan sonra yaşadığım traji komik olayları anlatsam sasırırsınız arkadaşlar. Bu tarz şeyleri bmw önceden görüp üretimdeki düzeltmeleri yapması gerekirdi. F30 kasa yeni bir araç değil sorunları sıkıntıları belli fakat çözmüyorlar. Büyük bir firmasın araba üretebiliyorsun ama bir fitil bir çıtırdı bir titreme sorununu çözemiyorsun olucak iş değil ben anlamıyorum..

• Birde aklıma gelmişken M PLUS araç alıyorsun elektrikli hafızalı koltuklar var ama bel destek ayarı yok
  • Daha oncede yazdım tasarım olarak en başarılı 3 serısı ama gıcırtısı seslerı vs BMW hıc yakıştıramadım yıllarca BMW mercedes sahıbı oldum ınanın Şah'ın doğanda yok bu sesler karadenız turunda eskı dökülmüş linea kullandım cok samımı söylüyorum böyle ses gıcırtı yok dıreksıyon tıtremesı vs yok 5 serısı 10 gün kullandım bızım 3 le bırebır aynı sesler ve makyajlı kasaydı BMW tutku derecesınde sevmesem yuzlerıne tükürüp bırdaha anahtarını elıme almazdım

• ERMURATER kullanıcısına yanıt
    Bez bantı sanayideki parçacılardan bulabilirsiniz. Elbette yalıtım yapılacak parçanın sökülmesi gerekiyor ama hepsinin de sökülmesi gayet kolay. Yalıtım sonrası bez bant veya başka bir yalıtım malzemesi dışarıdan görünmüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını. Şurada yazılan son 2-3 sayfadaki yorumlar resmen araçtan soğuttu beni. 150K verip böyle incik boncuk dertlerle uğraşmak insanı sinir hastası eder doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 16251626162716281629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.