Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (616. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.713
Cevap
103
Favori
1.318.754
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helpgod

quote:

Orijinalden alıntı: Ali®

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: swissair

DH içerisindeki araç kamerası öneri başlıklarını okudum bolca.

bizlerden araç kamerası kullanan ve önerisi olan varmı? G1W den almayı düşünüyorum.

Burda bmw kullanan arkadaşlardan şöyle bir fikir edinmek istiyorum, Aracın sigorta panelinden direk hat çekilerek sabitleyebilir miyiz.

Mesela biz aracı çalıştırınca çalışsın, stop edince otomatik dursun. Arıza lambası v.b yakarmı acaba? Malum bizim araçların elektrik sistemi biraz hassas, az bi direnç düşse lamba yakıyor. Bu sistemi bir arkadaşım ford fiesta aracına uygulamış.

Bilgiler için şimdiden teşekkürler.

ben de bu araç kamerası işini bu sitede incelemiştim ve aşağıdaki linktekini önerdiler.

http://forum.donanimhaber.com/m_102481415/f_//tm.htm#102481415

bizim araçlarda ayna arkasına iyi gizleniyormuş.

Peki bu işi iyi yapacak ve araçtan enerji alarak çözecek bir usta var mı? Asıl önemli olan o... Tavan döşemelerinin sökülmesi vs beni çok rahatsız eder bu iş için....

Tavsiye için teşekkürler

aynı şekilde tavan döşemesini ben de söktürmem. linkini verdiğim kamera hakkında konuyu açan arkadaşa sorduğumda kol dayama altındaki çakmaklık yerine torpido içindeki sigorta kutusundan 12 volt dan dönüştürücü kit (yaklaşık 5dolar) kamera ile birlikte satın alınmalı ve direkteki kaplama dahi sökülmeden tornavida gibi bir şeyin ucuyla (kabloyu zedelemeden) kabloyu tavana oradan da ön camın üst kısmından yine döşeme arasına ittirerek aynanın üst noktasına getirmek kendi çabamızla mümkünmüş.

diğer seçenek ise sadece direk kaplaması sökülüp içinden kabloyu geçirip tavan döşemesinin içinden bir kılavuz yardımıyla tavan aydınlatmanın oraya uzatıp, aydınlatma yanından çıkartıp kameraya bağlanabileceğini söyledi. bu işi elektrikçiden ziyade müzik sistemi montajı yapan bir yer daha iyi yapabilir diye düşünüyorum.

Dedikleriniz çok mantıklı, öyle ise bende hemen yaparım. Aramızdan biri cesaret eder bir yerde temiz yaptırırsa arkasından bende gidebilriim

• quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

Henüz takmadım ama boşluk bulduğum bir haftasonu takacağım. İşlemleri ve tesisatı kendim yapacağım dışarıya pek güvenemiyorum. 1 ad komponent anfisi 1 ad de sub anfisi takmayı palanlıyorum. Anfileri bagajın tavanına takmayı düşündüm yer kaplamaması açısından. Sub anfim Audiobahn HCT1500 , Komponent anfim ise Kenwood KAC-M846

Sizin komponentlere alacağınız anfiyi hem hoparlörlere hemde wooferlara takabilir miyim? Fiyatı oldukça uygun gözüküyor fakat montaj yapan yerlere sordum 750 lira civarı para istiyorlar işlemler için....
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Ben bu anfiyi şuan sirketin verdiği wv polo aracta kullaniyorum. 1 tk komponent ve 1 ar 30cm sony woofer bağlı.woofer 400watt. yani 2 kanalı on hoplara 2 kanali köprü yapip ( birlestirme ) woofer a bagladim. Anfi bu sistemi tam anlamıyla besleyebiliyor. siz koltuk alti wooferlarina baglayacaksaniz eğer 2 kanali onlere 2 kanalida paralel sekilde arka ve wooferlara baglayin anfi yetecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Sadece montaj için çok para istemişler. O işin hakki en fazla 250 lira. Bu arada anfiyi baglamak icin sizden 2ad deck çevirici almanizi isteyecekler (yada fiyata eklemis olabilirler) bahsi geçen anfinin high level input diye girisleri var bu girislersen baglanti yapildiginda deck ceviriciye gerek kalmiyor bilginiz olsun. Ben bu anfiyi 1 yıl önce bimex'in stok erittigi zamanlarda 146+kdv ye almistim fiyat performans olarak oldukça kaliteli.

• quote:

Sadece montaj için çok para istemişler. O işin hakki en fazla 250 lira. Bu arada anfiyi baglamak icin sizden 2ad deck çevirici almanizi isteyecekler (yada fiyata eklemis olabilirler) bahsi geçen anfinin high level input diye girisleri var bu girislersen baglanti yapildiginda deck ceviriciye gerek kalmiyor bilginiz olsun. Ben bu anfiyi 1 yıl önce bimex'in stok erittigi zamanlarda 146+kdv ye almistim fiyat performans olarak oldukça kaliteli.

Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, aynı ürün bimeks'de mevcut ve benim indirimimle 170 liralara geliyor...
    Montaj için aşağıdaki firmalar ile görüştüm:
    - Aktepe 150-200 dolar arası işçilik ve 100 dolar kablo olmak üzere toplam 250-300 dolar montaj maliyeti istedi.
    - Ender elektronik çıkan sesi garanti edemem ve kötü bir sonuç çıkabilir, bu işi biz yapmak istemeyiz o yüzden fiyat veremeyiz dedi. Tüm ses sistemini değiştirmek isterseniz yardımcı olabilirz vs vs....
    - Bahçelievler'de bu işi 200-300 liraya yaparız diyorlar fakat ağzında sigara elinde tornavida tipli adamlar.

200-300 liraya montaj yapabilecek doğru düzgün birini bulursam yaptırmayı düşünüyorum, aksi takdirde böyle devam

• ARKADAŞLAR RİCA EDIYORUM BANA YARDIM EDİN .. BEN 2011 MODEL E90 KASA 3.20D 80 BI KMDE ARAC ALICAM. SİZE SORMAK ISTEDIKLERIM:
    1-BAKIMLARI KAC BIN KM DE?
    2-COMFORT M PAKET MSPORT EDITION PREMIUM FARKLARI NELER?
    3- KRONIK SORUNLARI VAR MI?
    4-KAC BIN KM YE KADAR KULLANILIR?
    5-DERİ KOLTUKMU KUMASMI TERCIHINIZ?
    6-M PAKET NE DEMEK NASIL ANLARIZ..MPAKET VE M SPORT FARKI VAR MI?

CEVAPLARSANIZ SEVINIRIM.. SAYGILAR..
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Far Anahtarı Onarımı
    Sn; @helpgod Hocam anahtarı dediğiniz şekilde söktüm fakat benim anahtarın merkezindeki 2 küçük tırnak kırılmış bu sebeple ileri geri oynuyor sabit bir pozisyonda durmuyordu.
    İçine A4 kağıttan kesip yuvarladığım bir kağıt parçası ile düğmeyi sabitledim. Yenisinin fiyatı ne kadar bilmiyorum ama artık dizim çarpsa bile içindeki kağıt esneyecek birdaha içeride kalmayacaktır.
    Başınıza gelmesin ama olurda gelirse diye sökme takma işlemlerini resimledim...

İlk başta bu şekilde düğme içeri kaçık vaziyetteydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feritergin -- 10 Ekim 2015; 22:01:48 >

• anahtarın yenisi yurtdışında 81 euro.yapılan işlemleri fotoğraf çekmek iyi olmuş ama ne yalan söyliyim kıskandım. önümüzdeki günlerde ilk dizim çarptığında yaptığım işlemleri ben fotoğraflandıracaktım

forum sitelerinin bu yönünü seviyorum. bazen ben hiç anlamadığım bir işi sırf anlatıma ve fotoğrafa göre yapıp mutlu oluyorum, bazen ise hiç bilgim olmayan konuda bile biraz okuyunca karar vermeme yetecek kadar fikir sahibi oluyorum. sizin fotoğraflar ve anlatımınız sayesinde başına bu tip far butonunun içeri çökmesi sorunu gelen arkadaşlar sorunu çözer ve yeni düğme almaktan kurtulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 10 Ekim 2015; 22:03:58 >
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Sayenizde yeni anahtar almaktan kurtuldum tekrar teşekkür ederim....
  • konu içi arama butonu verimli çalışmadığından eski mesajlarımdan bulamadım ama geri vites ampullerimi çinden getirtip yeni kasa mercedeslerdeki gibi oldukça parlak yanan geri vites lambam olmuştu ve sis ampullerini de ledli olarak değiştirmiştim. eski mesajlarımı bulabilirsem tekrar paylaşırım.
  • quote:

konu içi arama butonu verimli çalışmadığından eski mesajlarımdan bulamadım ama geri vites ampullerimi çinden getirtip yeni kasa mercedeslerdeki gibi oldukça parlak yanan geri vites lambam olmuştu ve sis ampullerini de ledli olarak değiştirmiştim. eski mesajlarımı bulabilirsem tekrar paylaşırım.

Hocam ben o postu okumustum hatta alişveriş listeme de eklemiştim bunlar olmalı ;

http://tr.aliexpress.com/item/2pcs-lot-New-Canbus-7-5w-T15-LED-Reverse-Light-W16W-15SMD-NO-ERROR-Back-UP/1774931606.html

http://tr.aliexpress.com/item/16x-Super-White-Error-Free-Canbus-Car-LED-Interior-Light-Package-Kit-for-BMW-E90-E91/1903354563.html?adminSeq=220675547&shopNumber=1114182

• evet bunlardı. angel halkalarını da beyaza çeviren led almıştım onu da aynı konu içinde yazmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

ARKADAŞLAR RİCA EDIYORUM BANA YARDIM EDİN .. BEN 2011 MODEL E90 KASA 3.20D 80 BI KMDE ARAC ALICAM. SİZE SORMAK ISTEDIKLERIM:
    1-BAKIMLARI KAC BIN KM DE?
    2-COMFORT M PAKET MSPORT EDITION PREMIUM FARKLARI NELER?
    3- KRONIK SORUNLARI VAR MI?
    4-KAC BIN KM YE KADAR KULLANILIR?
    5-DERİ KOLTUKMU KUMASMI TERCIHINIZ?
    6-M PAKET NE DEMEK NASIL ANLARIZ..MPAKET VE M SPORT FARKI VAR MI?

CEVAPLARSANIZ SEVINIRIM.. SAYGILAR..

1- yağ bakımı 25 bin km'den geri sayar kullanımınıza göre araç servis ihtiyacını belirtir. ortalama 20-25bin km'de bir bakıma girer.
    2- paketleri hatırlamıyorum alacağınız araçta ne var o önemli.
    3- zaman zinciri hariç kronik bir problemi yok, o da çok nadirdir... motor-sanzıman ikilisi olarak piyasadaki en kusursuz dizel araçlardan.
    4- adam gibi kullanılıp bakımı yapılırsa 200 bin km den aşağı sizi üzmez. belki 300-400 de gider, kaya gibi arabadır.
    5- kumaş koltukları rezalet, deri tercihiniz olsun.... derinin bakımı kolay olmasına karşın kışın üşütür yazın pişirir...
    6- aracı sıfır almadığım için e90 kasalarda m paket ve m sport paket farkını bilen birisi cevaplasa daha iyi...

• quote:

quote:

konu içi arama butonu verimli çalışmadığından eski mesajlarımdan bulamadım ama geri vites ampullerimi çinden getirtip yeni kasa mercedeslerdeki gibi oldukça parlak yanan geri vites lambam olmuştu ve sis ampullerini de ledli olarak değiştirmiştim. eski mesajlarımı bulabilirsem tekrar paylaşırım.

Hocam ben o postu okumustum hatta alişveriş listeme de eklemiştim bunlar olmalı ;

http://tr.aliexpress.com/item/2pcs-lot-New-Canbus-7-5w-T15-LED-Reverse-Light-W16W-15SMD-NO-ERROR-Back-UP/1774931606.html

http://tr.aliexpress.com/item/16x-Super-White-Error-Free-Canbus-Car-LED-Interior-Light-Package-Kit-for-BMW-E90-E91/1903354563.html?adminSeq=220675547&shopNumber=1114182

Geri vites led'ini aldım gerçekten harika. Çok iyi aydinlatiyor ve çok şık duruyor. Tavsiye ederim

Alt linkteki araç içi beyaz led setini de aldım güzel o da ama ledler zamanla önce disko disko yapmaya başlıyor sonra da gidiyor 2-3 tanesi öyle oldu :)

Her iki Ampullu de 2-3 aydır kullanıyorum

2-3 kez bir ay kullandıktan sonra patlayan angel ampullerimi de çin den aldım. Biraz daha kaliteli bir ürün seçtim 50 dolar civarı . Maşallahı var 3-4 aydır gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspava17 -- 11 Ekim 2015; 11:13:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aspava17

quote:

quote:

Geri vites led'ini aldım gerçekten harika. Çok iyi aydinlatiyor ve çok şık duruyor. Tavsiye ederim

Alt linkteki araç içi beyaz led setini de aldım güzel o da ama ledler zamanla önce disko disko yapmaya başlıyor sonra da gidiyor 2-3 tanesi öyle oldu :)

Her iki Ampullu de 2-3 aydır kullanıyorum

2-3 kez bir ay kullandıktan sonra patlayan angel ampullerimi de çin den aldım. Biraz daha kaliteli bir ürün seçtim 50 dolar civarı . Maşallahı var 3-4 aydır gidiyor

Sizinle o zaman konuşuyorduk bende lux aldım, çok rahat montajını yaptık, tamamen tak çalıştır yapmışlar ve benimde 2-3 ay oldu, çok memnunum sadece renk sıcaklığı biraz düşük, ben daha beyaz bekliyordum fakat bayağa güçlü aydınlatıyor.. 5300 kelvin olduğu için çok hafif sarıya kaçıyor lux'un ledleri... Bir problem olursa sizinkinden alacağım

• aspava17 kullanıcısına yanıt

geri vites için bu heralde. Uyarı kodu vb şeyler verdimi, montajı nasıl birde gerçekten arkayı daha fazla aydınlatıyormu. Suan stock haldeki ampülleri kör gibi, aydınlatamıyor adam akıllı
  • aspava17 kullanıcısına yanıt
    Hocam aldiginiz beyaz yanan ve çabuk patlamayan angle ampullerin linki ni paylasirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

aliexpress.com
    US $12.0 |Yeni Canbus 7.5w T15 LED ters ışık W16W 15SMD hiçbir hata Back UP ışık arka lamba beyaz|lamp white|lamp lamplamp led - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1774931606.html

geri vites için bu heralde. Uyarı kodu vb şeyler verdimi, montajı nasıl birde gerçekten arkayı daha fazla aydınlatıyormu. Suan stock haldeki ampülleri kör gibi, aydınlatamıyor adam akıllı

çinden aldığım fanlı H-8 soketli angel beyazlatma ledleri, ledli ve mercekli H-8 soketli sis farı ampulü ve ledli geri vites ampulünün görüntüleri.

sis farı arıza yakıyor,sönükken birkaç dakikada bir çakıyor (sanırım ampul kontrolü için belli periyotlarla gelen akım nedeniyle)
    geri vites ampulü arıza yakmıyor ve camlarım siyah olmasına rağmen yağmurda bile aynadan arkayı görüyorum.
    angel ledleri arıza yakmıyor ama halkaların konumundan dolayı içteki mutlaka daha parlak yanıyor. dıştaki daha az ışık verdiğinden kısalar yanıkken bunu örtüyor ve sadece kısaların ışığı ile içteki angel göründüğünden dışarıdan bakıldığında iyi derecede bilgisi olmayan biri F30 kasadan ayırt edemez.

geri vites ampulü montajı ihtiyacınız olan şey düz ağızlı tornavida ve bir torx anahtar.

tornavida ile bagaj döşeme klipsleri zarar vermeden çevirerek veya yukarı çekerek çıkıyor.
    torx ile ise bagaj döşemesi üzerindeki üçgen ikaz reflektörü ayakları söküldüğünde döşeme kolayca çıkıyor. arka farın bagaj içinde kalan kısmını yanlarda beyaz 2 tırnak tutuyor aman dikkat. kırmadan hafif dışa açtığınızda soket bölümü çıkıyor sonra ampulü yukarı çekip yenisini takıyorsunuz. çok zor değil ama torx herkesin alet çantasında olmayabilir (kaç numara torx bir ara bakıp yazarım)

• quote:

Orijinalden alıntı: RuLinq

Benim aracın iç döşeme bej 2 haftada bir koltukları temizletiyorum tozdan kir kapıyor deri döşeme yaptırmayı düşünüyorum aracı satmaya kalktıgımda döşeme değişmesi sorun olarak gözükür mü

size daha önce numarasını verdiğim zorlu deriden aldığımız deri ile yapılan döşeme işlemine ilişkin fotolar buldum bilgisayarımı kurcalarken. keşke işçiliği yapan adamı da bulabilseydim ama daha önce de dediğim gibi zorlu deri sizi doğru ustaya yönlendirecektir. son foto eski haline aittir.
    ben yaptırırken sadece ön arka koltukları,vites körüğünü ve direkleri yaptırmıştım. konsol, direksiyon ve kapıları tekrar yaptırmadım. E36 kasa m paketlerde çift renk döşeme olduğundan konsol ile koltuklardaki ton farkı pek sırıtmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 11 Ekim 2015; 16:00:44 >

• quote:

Hocam aldiginiz beyaz yanan ve çabuk patlamayan angle ampullerin linki ni paylasirmisiniz.

Benim aldığım angel LED'leri bunlar

http://tr.aliexpress.com/item/2013-New-arrival-40W-1250LM-Car-LED-Angel-Eyes-Headlights-E90-E91-Pre-LCI-40W-For/1501190705.html?adminSeq=202794730&shopNumber=123653

Şimdi baktım 4 ay olmuş takalı

Ama benim farlar halojen onu belirteyim. Tam uyumlu değil bu LED'ler , biraz işçilik gerekiyor montaj için , ( Japon'la yapıştırma falan gerekiyor ampulün vidalandığı bi plastik var ona yapıştırdım zor bişey değil bir zararı da yok )
    Tahmin ediyorum xenonlu farlara tam uygun sanırım ama emin değildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspava17 -- 11 Ekim 2015; 22:23:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.