Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (611. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.713
Cevap
103
Favori
1.308.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: swissair

BURAYA TIKLAYIN

ayrıca yukarıdaki linkten kampanya varmış Yağ aldım 2006 e90 3.20i benzin + Lpg li araç için bu yağ ideal midir? Kullanabilir miyim.

2005 E90 320i + Prins LPG için aynı yağı kullanıyorum. Memnunum. Fiyatta güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maerdir

quote:

Yapmıyor maalesef, ileri doğru itip uzunları yakınca xenon la yapıyor, ben onu hızlı hızlı it çek şeklinde yapınca xenonla selektör yapıyorum :)

ama direk kendime çekip bırakınca, sarı ampullerle yapıyor. Öyleyse, ya ayar ile ilgili bir şey var yada bir sorun.. Birde zaten kapıları açtığımda kumanada ile angeller yanması gerekiyor. Onlarda yanmıyor. Menüden ayarlamaya çalıştım o Anahtar şeklinin içinde olduğunu okudum, ama maalesef öyle bir yer bulamadım.

Borusana bi götürüp yazılım güncellemesi v.b gibi birşeye bakayım öyleyse hemde servisten fikir alırım.

Dostum selamlar,

Bahsettiğin işlem Pre-LCI kasalar için (2005-2008) beyin kodlama ile yapılabiliyor. Özelden ulaşırsan yardımcı olabilirim.

mesaj cevapladım. teşekkürler

• Arkadaşlar bugün protac ve foliotech ile görüştüm.
    Fiyatlar şunlar.
    Protac:2200tl
    Foliotech:3000tl
    Protac 1,5 gün sürüyormuş. Foliotech'e sormadım açıkçası fiyatı duyunca.
    Yalnız nakit fiyat.
    Renk estoril blue. Beyaz ise 2000tl protacta.
  • Bu da benden olsun. Style 189 18"

BMW 3 SERİSİ E90
  • e90lci aracımda bi-xenon var ve farlar gerek otomatik konumdayken yanınca gerekse far anahtarını en sağa çevirip farları manuel yaktığımda gösterge tablosunda kısa farların yanık olduğuna dair bir ikaz lambası yanmıyor.benim bildiğim bütün araçlarda kısa farlar,uzun farlar ve sis farları yandığında tabloda işaret yanar. belki benim tablodaki ampul patlamıştır. sizden ricam deneyip sizdeki durumu paylaşır mısınız?
    far anahtarının üzerindeki yeşil minik ışık çalışıyor onda sorun yok.
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    o ışık bendede yanmıyor, sadece uzunları yakınca mavi olarak yanıyor.

aracın gauge menüsüne girip KI test i yaptığımda o ışığın sağlam çalıştığını görüyorum.

Bu demekki herşey normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swissair -- 1 Ekim 2015; 13:46:16 >
  • arkadaşlar, ben data kablosu alıyorum internetten bu kodlama ile ilgili.

Kablo gelene kadar.. Bixenon far aktifleştirme için kodlama yapabilecek yardımcı olabilecek arakdaşlar varmı?

Faiş fiyatlar istemeden.
    bende de yanmiyor ama anahtarin yanindaki yesil nokta isiktan takip ediyorum farin yanip yanmadigini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_ex

bende de yanmiyor ama anahtarin yanindaki yesil nokta isiktan takip ediyorum farin yanip yanmadigini

ben de oradan takip ediyorum ama gösterge tablosunda ayrıca bir lamba var da patladı mı diye merak etmiştim. cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

arkadaşlar, ben data kablosu alıyorum internetten bu kodlama ile ilgili.

Kablo gelene kadar.. Bixenon far aktifleştirme için kodlama yapabilecek yardımcı olabilecek arakdaşlar varmı?

Faiş fiyatlar istemeden.

Az önce yazmıştım ama forumda problemler var yazılar siliniyor.

Arkadaşlar bu işler için 100-200 lira gibi rakamlar vermeyin, paranızı kaptırmayın, öyle aman aman işler değil, yapan da problem çıkarırsa kaçar gider zaten, kimse garantili yapamaz.

Neyse iphone'dan mycarly bmw programını indirin (yaklaşık 100 lira civarı) jailbreak varsa zaten bedava, sonra gidin wi-fi destekli elm327 obd cihazı alın, o da yaklaşık 70-80 tl, ebay'den alırsanız çok daha ucuz...

Sonra program üzerinden oyun oynar gibi tek tek gizli özellikleri açın, dpf kontrol edin, yeni akünüzü tanıtın vs...

Bu işe saçma sapan rakamlar verdirmeyin, burası forum yani paylaşım ortamı, bilgilerimizi paylaşalım çıkar amacı olmadan....,

Ben arkadaşın obd 2 elm327 wi-fi cihazından jb'li iphone um üzerinden programı indirdim ve yaptım, gayet de temiz oldu, bedavaya geldi, üstelik arıza kodu vardı sildim vs vs.... programı şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 1 Ekim 2015; 15:19:30 >

• Bu arada arkadaşlar benim de bir problemim var...

Geçen gün şiddetli bir yağmur yağdı istanbul'da ve ertesi gün arka fren balatalarım 1400 km kaldı diye servis alarmı verdi!!! Ondan önceki gün 29.000 km gönsteriyordu.. Neyse balatalara baktım ve bayağa ömürlü duruyor, daha bayağa götürür beni. Sanırım yağmurda balata sensörlerimden biri arızalandı, ikisi de arızalansa kırmızı uyarı verirdi diye düşünüyorum... Bunu yaşayan oldu mu?

Bildiğim kadarıyla sarı ışık yanması için sensörlerden birinin yanması, kırmızı uyarı yanması için iki balatadaki sensörün de yanması lazım.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali®

Bu arada arkadaşlar benim de bir problemim var...

Geçen gün şiddetli bir yağmur yağdı istanbul'da ve ertesi gün arka fren balatalarım 1400 km kaldı diye servis alarmı verdi!!! Ondan önceki gün 29.000 km gönsteriyordu.. Neyse balatalara baktım ve bayağa ömürlü duruyor, daha bayağa götürür beni. Sanırım yağmurda balata sensörlerimden biri arızalandı, ikisi de arızalansa kırmızı uyarı verirdi diye düşünüyorum... Bunu yaşayan oldu mu?

Bildiğim kadarıyla sarı ışık yanması için sensörlerden birinin yanması, kırmızı uyarı yanması için iki balatadaki sensörün de yanması lazım.....

balatalardaki balata fişi diye tabir edilen ve balata bitip de bu sensörün ucu fren diskine temas ettiğinde koparak elektronik olarak açık devre olunca tabloda balatalar bitti ikazı yakan parça sol ön tekerlekte ve sağ arka tekerlekte veya tam ters sıralamada ama mutlaka çarpraz olduğunu biliyorum. o nedenle arka tekerleğinizde sadece bir tane balata fişi olduğunu ve o fişin de ya ikaz verdiğini yada vermediğini ortasının olmadığını düşünüyorum.

peki gösterge tablosunda fren bakımına kalan kilometreyi gösteren kısım balatanın değil de diskin süresini gösteriyor olabilir mi diye aklıma geldi. eğer öyleyse diski nasıl ölçüyor ve kalan kilometreyi gösteriyor bunu bilemiyorum. bilen biri açıklarsa sevinirim.

• quote:

quote:

Faiş fiyatlar istemeden.

Arkadaşlar bu işler için 100-200 lira gibi rakamlar vermeyin, paranızı kaptırmayın, öyle aman aman işler değil, yapan da problem çıkarırsa kaçar gider zaten, kimse garantili yapamaz.

Neyse iphone'dan mycarly bmw programını indirin (yaklaşık 100 lira civarı) jailbreak varsa zaten bedava, sonra gidin wi-fi destekli elm327 obd cihazı alın, o da yaklaşık 70-80 tl, ebay'den alırsanız çok daha ucuz...

Sonra program üzerinden oyun oynar gibi tek tek gizli özellikleri açın, dpf kontrol edin, yeni akünüzü tanıtın vs...

Bu işe saçma sapan rakamlar verdirmeyin, burası forum yani paylaşım ortamı, bilgilerimizi paylaşalım çıkar amacı olmadan....,

Ben arkadaşın obd 2 elm327 wi-fi cihazından jb'li iphone um üzerinden programı indirdim ve yaptım, gayet de temiz oldu, bedavaya geldi, üstelik arıza kodu vardı sildim vs vs.... programı şiddetle tavsiye ederim.

Yanlış anlamayın ama bu carly dediğiniz programla yorumlara bakıyorum kodlama esnasında kesinti yaşayanlar falan olmuş. borusan avcılarla görüştüğümde bu işi kesinlikle yapmadıklarını söylemişlerdi. sadece şanzuman için güncelleme gelirse update yapıyorlardı. eski golf aracımdan hatırlıyorum beyinle ilgili kodlama işlemi yapılırken araç yedek aküye bir kaç cihaza falan bağlandı, olası bir kesintide aracın bozulmaması için. Şimdi 2 dolara bile satılan elm327 alacağım çin sitelerinden, sonra sağdan soldan programı bulacağım ve ikisininde düzgün çalışacağına inanıp uğraşacağım. Olası bir arabayı susturma durumunda da kendim patlatmış olacağım.

Arıza silmeyi, verileri görmeyi falan anlıyorumda beyin kodlamak pek risk alınacak birşey değil bence. tabii siz sorun yaşamamış olabilirsiniz, riski göze alan yapar . daha önce bu işi başka bir markada yaptırmış biri olarak örnek vereyim dedim. sonuçta ucuz arabalara binmiyoruz.

Bence orjinal binmek en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Unicorn- -- 1 Ekim 2015; 16:13:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Unicorn-

quote:

quote:

Faiş fiyatlar istemeden.

Yanlış anlamayın ama bu carly dediğiniz programla yorumlara bakıyorum kodlama esnasında kesinti yaşayanlar falan olmuş. borusan avcılarla görüştüğümde bu işi kesinlikle yapmadıklarını söylemişlerdi. sadece şanzuman için güncelleme gelirse update yapıyorlardı. eski golf aracımdan hatırlıyorum beyinle ilgili kodlama işlemi yapılırken araç yedek aküye bir kaç cihaza falan bağlandı, olası bir kesintide aracın bozulmaması için. Şimdi 2 dolara bile satılan elm327 alacağım çin sitelerinden, sonra sağdan soldan programı bulacağım ve ikisininde düzgün çalışacağına inanıp uğraşacağım. Olası bir arabayı susturma durumunda da kendim patlatmış olacağım.

Arıza silmeyi, verileri görmeyi falan anlıyorumda beyin kodlamak pek risk alınacak birşey değil bence. tabii siz sorun yaşamamış olabilirsiniz, riski göze alan yapar . daha önce bu işi başka bir markada yaptırmış biri olarak örnek vereyim dedim. sonuçta ucuz arabalara binmiyoruz.

Haklısınız, azıcık riskli bir iş, detaya girmemiştim ama aküye bağlayıp yapmakta fayda var....piyasada 150-200 lira para isteyip yapan adamların nasıl yaptığını anlatmaya çalıştım, onlar da aşağı yukarı aynı şekilde yapııyorlar, yapın demedim, sonuçta bende yaparken riski göze almıştım.... VW araçlarda vag-com kullanılıyor, bu şekilde basite indirgeyen bir iphone aplikasyonu yok, dolayısıyla o biraz daha zor, bmw'lerde ise carly çıktığından beridir bu işi yapan tonla adam çıktı piyasaya, he başka pc tabanlı program kullananlarda var ama sonuçta işin sonu aynı noktaya çıkıyor...

Borusan'a böyle şeyler sorarsanız yapmazlar, yapmayı tavsiye etmezler, çünkü işlerine gelmez... ufacık şeyleri gizleyip saçma sapan paketlerle satmaya çalışıyorlar, bizde böyle yazılımlarla gizli özellik diye açıyoruz, dolayısıyla bunları tavsiye etmiyorlar.

Sanırım birer tane var, ben balata fişi bozulmuştur diye düşünüyorum, diski ölçmüyor o cihazlar, ondan eminim.... Belki yazılımsal bir şeydir, bir kontrol ettireceğim haftasonu sanayide iyi bir serviste.
  • cehaletimi bagislayin.. 2009 model 3.20 i 70binde siyah renk otomatik benzin. guncel 2.el fiyatı nedir? biraz aciliyeti var..
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    bu araçlar için net bir fiyat söylenemezki, 70 binden başlıyor 80 bine 90 bine kadar gider.
    sahibinden e filan bakın güncel fiyatları..

bende mesela 2006 3.20i aldım 110 binde. 2 ay önce. 65 bin lira para verdim.. Oysaki aynı araç 55 bine de var. Araba var araba var. Üstelik bmw fiyatları çok esnek.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeş, bende zaten iki tane obd cihazı var. biri wirelles biri bluetooth.... kabloda söylemiştim yine. Programı da indiriyim. Güzel bilgiler için sağolasın.

Maerdir isimli arkadaş dün pm den yazdı, bende tanışmak adına yap sembolik bi ücret iste yaptırayım uğraşmayım dedim...

150-200 tl gibi rakamlar istedi.... İşi ticarete dökmüşler. Hatta 100 liraya razıydım verecektim, sonradan vazgeçtim.

OBD ile çözmeyi deneyeceğim. Ali hocam bu arada siz Ankarada iseniz bana yardımcı olur musunuz ? Riski benimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swissair -- 1 Ekim 2015; 17:28:13 >
  • quote:

tesekkurler.. bayi takas fiyati 63 veriyor.. bu fiyat oldukca dusuk.. aracin kazası degiseni yok.. 70 bine bir haftada gitme ihtimali yuksek sanirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Unicorn-

quote:

quote:

Faiş fiyatlar istemeden.

Benim de fren durumları yol bilgisayarında önler 40 bin kadar arkalar da 29 bin gözüküyor 3-4 aydır.

Usta jant aralarından bakarak balataları da diskleri de değiştirelim dedi
    Göstergede daha 29 bin küsür dedim
    Sen ona bakma falan dedi
    Ben uyarının çıkmasını bekledim hala uyarı yok
    Ustanın demesinin üstüne yaklaşık 5 bin km dir kullanıyorum
    Hala 29 binler de ..
    Bi yandan da acaba beklemesem mi diyorum?
    Siz ne dersiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.