Şimdi Ara

bmw 3.20d 2006 vs 2007

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
34.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 68.000 TL'ye çok temiz ve özenle kullanılmış 2006 3.20d buldum ve aracı almayı planlıyorum. Aracın fiyatı piyasasının biraz üstünde ama araç gerçekten çok temiz. Aklıma takılan tek sorun 2006 ve 2007 yılları arasında motor farkı var bildiğim kadarıyla. 2006 motor 163 beygir 0-100 hızlanması 8.6 saniye ve şehir içi 9 litre mazot tüketiyor. 2007 motor 177 beygir 0-100 8.6 saniye ve şehir içi 6 litre mazot tüketiyor. Bu bilgiler doğru mu? bir de 73.000 TL'ye 2007 model araç var ama araç başka şehirde, 2006 model yerine o 2007 modeli mi almalıyım?

• eğer imkanınız varsa yenilenmiş motor alın. çünkü yakıt tüketimindeki fark gerçekten var. ben de aynı aracın cabriosunu araştırıyorum. hem fiyatı uygun hem de çok temiz bulursam alacağım. çünkü bu bmw nin dizeli üstüne dizel tanımam. hem kullanımı çok keyifli hem de yakıt tüketimi düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanguclu

eğer imkanınız varsa yenilenmiş motor alın. çünkü yakıt tüketimindeki fark gerçekten var. ben de aynı aracın cabriosunu araştırıyorum. hem fiyatı uygun hem de çok temiz bulursam alacağım. çünkü bu bmw nin dizeli üstüne dizel tanımam. hem kullanımı çok keyifli hem de yakıt tüketimi düşük.

Cevap için teşekkürler.

Aradaki 5.000 TL farkı vermeye gerçekten değecek mi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tasadar

quote:

Orijinalden alıntı: orhanguclu

eğer imkanınız varsa yenilenmiş motor alın. çünkü yakıt tüketimindeki fark gerçekten var. ben de aynı aracın cabriosunu araştırıyorum. hem fiyatı uygun hem de çok temiz bulursam alacağım. çünkü bu bmw nin dizeli üstüne dizel tanımam. hem kullanımı çok keyifli hem de yakıt tüketimi düşük.

Cevap için teşekkürler.

Aradaki 5.000 TL farkı vermeye gerçekten değecek mi peki?

Alıntıları Göster
    Fazla düşünmeden alın derim. Neden?

1- Bmw 3 serisi markanın en çok güvendiği ve üstünde en çok çalışılan modellerden biri diye duydum. Uzun vadede sizi fazla üzeceğini sanmıyorum.
    2- Prestij,performans,uzun yıllar dayanıklı ve kaliteli kalan işçilik..malzeme, sınıfının ötesinde sürüş özellikleri ve yol tutuş.
    3- Yüksek çekiş gücü dizel oluşu makul yakıt tüketimi, bana göre piyasadaki en iyi şanzımana sahip.

bu yazdıklarımın hepsini biliyorsunuzdur ancak ben yine de yazayım dedim. Ben böyle temiz olduğuna inandığım bir araç bulsam, hiç düşünmeden 2. bir araç olarak satın alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cantaylan

1- Bmw 3 serisi markanın en çok güvendiği ve üstünde en çok çalışılan modellerden biri diye duydum. Uzun vadede sizi fazla üzeceğini sanmıyorum.
    2- Prestij,performans,uzun yıllar dayanıklı ve kaliteli kalan işçilik..malzeme, sınıfının ötesinde sürüş özellikleri ve yol tutuş.
    3- Yüksek çekiş gücü dizel oluşu makul yakıt tüketimi, bana göre piyasadaki en iyi şanzımana sahip.

bu yazdıklarımın hepsini biliyorsunuzdur ancak ben yine de yazayım dedim. Ben böyle temiz olduğuna inandığım bir araç bulsam, hiç düşünmeden 2. bir araç olarak satın alırdım.

Alıntıları Göster
    2006 mı 2007 mi sorusuna gelince vakit bulursanız şehir dışındakine de gidin bakın, çünkü ister sıfır ister 2. el olsun bir aracı kısa bir süre sürüp test etmeden almak veya karar vermek çok yanlış. Şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Aracı almaya kesin karar verdim ancak 2006 mı 2007 mi arasında kararsızım. Yarın iki aracı da inceleyeceğim ve beğendiğimin kaporasını vereceğim ama motor hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Şehir dışındakilere bakmam pek mümkün değil ne yazık ki, başka bir araç için şehir dışına çıktım yakınlarda, işi gücü pek savsaklamak istemiyorum araç peşinde koşmak için

• quote:

quote:

Aracı almaya kesin karar verdim ancak 2006 mı 2007 mi arasında kararsızım. Yarın iki aracı da inceleyeceğim ve beğendiğimin kaporasını vereceğim ama motor hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Şehir dışındakilere bakmam pek mümkün değil ne yazık ki, başka bir araç için şehir dışına çıktım yakınlarda, işi gücü pek savsaklamak istemiyorum araç peşinde koşmak için

Alıntıları Göster
    2006 2007 konusunda techzone nickli arkadaş sizi bilgilendirir. Ben de tam olarak motor açısından farklarını bilmiyorum. Ama kabaca bir bildiğim,
    163 ile 177 beygir lik iki motor seçeneği arasında hangisinin daha temiz ve bakımlı olduğunu düşünüyorsanız onu tercih edin derim. Çünkü ikisi arasında gündelik hayatta yakıt tüketimi ve performans bakımından çok büyük farklar olduğunu sanmıyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2006 2007 konusunda techzone nickli arkadaş sizi bilgilendirir. Ben de tam olarak motor açısından farklarını bilmiyorum. Ama kabaca bir bildiğim,
    163 ile 177 beygir lik iki motor seçeneği arasında hangisinin daha temiz ve bakımlı olduğunu düşünüyorsanız onu tercih edin derim. Çünkü ikisi arasında gündelik hayatta yakıt tüketimi ve performans bakımından çok büyük farklar olduğunu sanmıyorum..

Alıntıları Göster
    aslında BMW'nin E90 kasa ile ürettiği 4 farklı 3.20d motoru var..

1) 320d (2005 - 2007) 163bg
    2) 320d (2007 - 2010) 177bg
    3) 320d (2010 - xxxx) 184bg
    4) 320d EfficientDynamics Edition (2010 - xxxx) 163bg

ülkemizde şu anda sadece 184bg'lik motor satılmakta ve yurtdışındaki diğer ülkelerde bu 184bg ve ed 163bg olarak 2 ayrı motor seçeneği ile satılmakta.. ne yazık ki insanlar "ben bmw alıyorum en yüksek beygirlisi neyse olu alacccaaağz dabiii!" diye düşündükleri için Borusan, Kosifler ya da diğer yetkili satıcılar 184'lük dışında araç getirmiyorlar.. oysaki hem 3.20d sahibi olup hemde yakıt ekonomisini iyice abartan ed edition 163bg satılmasını isteyen kişi sayısı da azımsanmayacak seviyede.. ama işte yurdum insanına laf anlatamıyorsun.. adam performanslı kullanım diyerek 184 aşağısı almam diyor, alınca gaza sürekli abanma halinde, sonra ne olacak bu akaryakıt fiyatları diye tv başında iç çekiyor..

gelelim sorunuza... 163 ya da 177 arasında malumunuz 14bg'lik bir fark var.. bu 14bg'lik fark kendini günlük kullanımda hissettirmez öncelikle bunu belirteyim.. ayrıca ikisi arasında seçim yaparken her zaman daha yeni olanını seçmekte fayda vardır (bakın performanslısını demiyorum "yenisini").. 177bg'lik olan motorlar çok tutuldu ve sorunsuz motorlar.. keza 163bg'lik olanlarda sorunsuz ancak 2.0d motordan daha yüksek güç bekleniyordu, BMW sadece bg ve ufak tefek teknik detaylar üzerinde çalışma yaptı.. eğer maddi sorununuz yoksa 177bg olanını alın derim ben.. hem 163bg alıp "ulen niye 177bglik almadım ki" diye içinizde kalmaz hemde daha yeni motor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Ocak 2011; 18:44:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

ülkemizde şu anda sadece 184bg'lik motor satılmakta ve yurtdışındaki diğer ülkelerde bu 184bg ve ed 163bg olarak 2 ayrı motor seçeneği ile satılmakta.. ne yazık ki insanlar "ben bmw alıyorum en yüksek beygirlisi neyse olu alacccaaağz dabiii!" diye düşündükleri için Borusan, Kosifler ya da diğer yetkili satıcılar 184'lük dışında araç getirmiyorlar.. oysaki hem 3.20d sahibi olup hemde yakıt ekonomisini iyice abartan ed edition 163bg satılmasını isteyen kişi sayısı da azımsanmayacak seviyede.. ama işte yurdum insanına laf anlatamıyorsun.. adam performanslı kullanım diyerek 184 aşağısı almam diyor, alınca gaza sürekli abanma halinde, sonra ne olacak bu akaryakıt fiyatları diye tv başında iç çekiyor..

gelelim sorunuza... 163 ya da 177 arasında malumunuz 14bg'lik bir fark var.. bu 14bg'lik fark kendini günlük kullanımda hissettirmez öncelikle bunu belirteyim.. ayrıca ikisi arasında seçim yaparken her zaman daha yeni olanını seçmekte fayda vardır (bakın performanslısını demiyorum "yenisini").. 177bg'lik olan motorlar çok tutuldu ve sorunsuz motorlar.. keza 163bg'lik olanlarda sorunsuz ancak 2.0d motordan daha yüksek güç bekleniyordu, BMW sadece bg ve ufak tefek teknik detaylar üzerinde çalışma yaptı.. eğer maddi sorununuz yoksa 177bg olanını alın derim ben.. hem 163bg alıp "ulen niye 177bglik almadım ki" diye içinizde kalmaz hemde daha yeni motor..

Alıntıları Göster
    Biraz daha arabaya verecek param olsada bmw 318d veya 320d alsam keşke offfffff offffffffffffffffffffff

• quote:

Biraz daha arabaya verecek param olsada bmw 318d veya 320d alsam keşke offfffff offffffffffffffffffffff

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-3-serisi-borusan-cikisli-borusan-bakimli-garantili-318d-beyazz-36580539/detay

• quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-bmw-3-serisi-borusan-cikisli-borusan-bakimli-garantili-318d-beyazz-36580539/detay

Alıntıları Göster
    yarbayım, daha üniversite öğrencisiyim. İnşallah ilerde yeni kasa

• quote:

yarbayım, daha üniversite öğrencisiyim. İnşallah ilerde yeni kasa

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun..

üni. hayatında başarılar
  • quote:

hayırlısı olsun..

üni. hayatında başarılar

Alıntıları Göster
    @TechZone

Çok teşekkürler ayrıntılı bilgilendirme için. Performans hiç önemli değil benim kafama takılan tek konu yakıt tüketimiydi, bir aksilik olmazsa 2007 modeli alacağız o zaman.

@cantaylan

İnşallah çok daha iyilerine sahip olursunuz.

• quote:

@TechZone

Çok teşekkürler ayrıntılı bilgilendirme için. Performans hiç önemli değil benim kafama takılan tek konu yakıt tüketimiydi, bir aksilik olmazsa 2007 modeli alacağız o zaman.

@cantaylan

İnşallah çok daha iyilerine sahip olursunuz.

Alıntıları Göster
    techzone, biraz uzattık ama bitecek inş yakında teşekkürler..

Tasadar, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim aracınız şimdiden hayırlı olsun çok iyi seçim

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

merhaba,
    peki yakıt tüketim farkı da arkadaşın belirttiği şekilde midir?

ben de 2006 ve 2007 arasında kararsız kaldım

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: yelbuga

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

merhaba,
    peki yakıt tüketim farkı da arkadaşın belirttiği şekilde midir?

ben de 2006 ve 2007 arasında kararsız kaldım

teşekkürler

Alıntıları Göster
    İkisi de sağlam araba.Performansları da iyi.Yeni motor daha iyi olur.İmkanınız varsa 2007 modelini alın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: iMega

İkisi de sağlam araba.Performansları da iyi.Yeni motor daha iyi olur.İmkanınız varsa 2007 modelini alın derim

Alıntıları Göster
    selamlar bende 2006 163 lükten var 8 lt yakıyorum ortalamada 2011 olan arkadaşımda ort da 8 yakıyor.Ama bende alırken 177 lik aradım yakıttan dolayı ama aracımı bulunca vazgeçtim
  • Konuyu hortlatayim, iki motor, 163 ve 177 bg, arasında yakit acısından gercekten o kadar fark var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nitruks

Konuyu hortlatayim, iki motor, 163 ve 177 bg, arasında yakit acısından gercekten o kadar fark var mı?
    Tekrar hort....
    Ben de şu aralar 2006-2007 320d arayışındayım. Gerçekten 163bg ile 177bg arasında hissedilir performans ve yakıt tüketimi farkı olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruiserer

Tekrar hort....
    Ben de şu aralar 2006-2007 320d arayışındayım. Gerçekten 163bg ile 177bg arasında hissedilir performans ve yakıt tüketimi farkı olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Alüminyum alaşım 177bg lik motor 163bg liğe göre yaklaşık %30 daha hafif ve performansı daha yüksek ama kendim alıcak olsam 163 bg lik olanı alırdım. Hem daha uzun ömürlü hemde ilk çıkan ilk nesil 177 bg liklerde sorun var diye duydum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.