< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Alin bence. Sonra pisman olmayin. Ben de bu araci bir cok yerde aradim ve kesinlikle test araci bile yoktu. Lexus LBX ile bu arac arasinda kalmistim ama bu arac hic bir yerde olmadigi icin Lexus alacagim sanirim. Bir de Nisanda gelecek araclarin fiyati veya donanimi belli olmaz. Eger yukaridaki donanim sizi memnun ediyorsa dusunmeyin. Hayirli olsun. |
|
|
|
Lexus LBX ile kıyas kabul etmeyecek bir otomobil bence 230. LBX "premium" bsuv kategorisinde ancak fiyatı vs anlamında bence gereksiz. Alfa Romeo Junior Ibrida falan düşünseniz daha iyi mesela LBX yerine derim. Sürüş zevki, donanım vs almış olursunuz, lüks görünen Toyota yerine. |
|
Bu arada araçlarınız RFT lastiklerle geliyor olabilir. Bir de teslim sonrası mutlaka lastik basınçlarınızı kontrol edin derim, salak saçma rakamlar çıkabiliyor. Konfordan memnun olmayan olursa ilk iş lastiklere baksın, RFT lastiklerden kurtulursanız daha iyi konfor elde edebilirsiniz mesela |
|
Bende de basinc 2.6 bar onerilmesine ragmen 3.2 bar olarak teslim edildi. Teslimat yapan kisi, siz yine de arayuzdeki onerilen degere bakin, kapidaki normal degil dedi. Anlamadim simdi 2.6 oneriyorsa yapmayayim mi :) Hankook var bu arada. |
|
Burası BMW 2.30e konusu olduğu için Lexus hakkında konuşmak istemiyorum ama sorunuzun cevabıni vereyim daha fazla sorunuz olursa özelden yazın. Kısaca şunları diyebilirim… 20km gibi bir test sürüşü yaptım. Araçtan bayağı etkilendim. RX sessizliğini beklememek lazım tabii ki ama CHR, Cross’tan, LBX de bence CHR’dan daha sessizdi. Akustik camların payı olabilir. CHR yola daha saglam basiyordu sanki. Bunda belki 150 kg civarı daha ağır olmasının yanında 19” jantlarin da etkisi vardı. LBX bence boyut ve yerden yükseklik olarak çok ideal bir araba. Sürüşü keyifli. Güvenlik unsurları ACC vesaire çok iyi çalışıyor. 1.5 hibrit Yaris ile aynı motora sahip olmasına rağmen garip şekilde 1.8’lik CHR’dan daha yavaş bulmadim. Dik yokuşlu yolda araç solladım ve gayet iyi şekilde hızlandı. Tabii ki yakit tüketimi o anda ciddi fırladı. Test sürüşü 4.2 ile tamamladım ama sürüşün başlarında olan otoyola hızlı giriş ve dik yokuşta sollama ile 8.7’yi gördüm. Sürüş karakteristiği olarak yerden Cross gibi yüksek hissetmiyorsunuz. Onu arayanları tatmin etmez. Motoru yavaş bulmadım dedim ama BMW 2.30e’nin yanında kaplumbağa gibi kalir. Onu çok net belirtmek lazim. Ben göreceli yorum yapıyorum. Ic dizaynı ve kalitesi bence harika. Üç negatif gözlemim sunroof olmaması, torpido gözünün ilginç şekilde kalitesiz ve dokundugunuzda sallanır olması (iki farklı araçta baktım Relax ve Cool modelde) ve arka bölüm için USBC dışında hiç bir şeyin olmamasıydı. Arka kapı plastiği de sertti. Son olarak eğer bir kaç yılda bir araç değiştiriyorsanız bu marka sizi üzer. Türkiye’de hiç tutulmuyor. Showrooma geldiğimizde de test sürüşten dondugumuzde de Lexus bomboştu. Aynı binada olan Ford, Dacia vs’de insanlar varken Lexus bomboştu.. BMW 2.30e’yi yüzde 30 ÖTV ile alırsanız üzülme ihtimaliniz LBX’i almak ve sonra satmaya çalışmaktan çok çok daha dusuk olacaktir. Ben çok beğendim ve çok büyük ihtimalle alacağım ama ben Türkiye’deki araç sahibi profilinin genelinden çok daha farklıyım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
"Kapıdaki değer normal değil" derken? Ne demek istedi acaba vatandaş Kapıdaki değere tabi bakarken dikkat etmek gerek yüklü-yüksüz diye. Yüklü değeri görüp normal değil dediyse normaldir. Kendisi için yani Zaten arayüzdeki değer dediği, araç ekranında "önerilen" diye bir şey varsa, kapıdaki ile aynı olması gerekir. BMW gidip kapıya yanlış etiketi koymaz 2.6 bar önerilen ise onu basıp geçin. Fazla basılmasının sebebi, genelde bayide veya gümrükte, fiktifte, yükleme boşaltma esnasında, vb işlemlerde falan lastik havaları zört diye inmesin diye. Saçma sapan hava basıp gönderiyorlar öyle. Bayiden çıktığında 40-45 hava ile alınan araçlar biliyorum, millet havayı düzgüne getirince "oh be konfor arttı resmen" diyordu |
|
Hocam bana para iadesi geldi, ama benim ana bayim Borusan Çayyoluydu, belki onla ilgilidir. 6200 lira yattı. 1206 araç + 5 bin mtv (hala ödenmemiş gözüküyor) + 14,3 bin sigorta + tescilde 1,6 bin TL desek toplam 2 milyon 133 bin yapıyor. Bir 7 bin daha yatması lazımdı acaba hangi masrafa gitti bi onu soracağım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1dr -- 28 Mart 2025; 14:39:16 > |
|
St sizden iban mı istedi yoksa parayı yolladığınız iban'a otomatik mi yatırdılar? Aracın maliyeti yaklaşık 2.120 + trafik sigortası şeklinde. 2.140 ödediyseniz 6200tl doğru yatmış gibi hesaplıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Yok yok, hani aynı değeri araca da girmişlerdir, bi yerlerinde yazıyordur falan diye dedim. Ha tabi bir de 2.6 yazıyorsa kapıda ona göre ayarladıktan sonra, aracın izleme sistemi var galiba, oradaki değeri de ona göre ayarlamayı unutmayın, 2.6 altına düştüğünde uyarı verir. Yüksüz havaya bakmayı unutmayın 2.6 bar da iyiymiş bu arada, 38psi falan yapıyor, araç da tabi 2 tona yakın, herhalde o yüzden o kadar istiyor. |
|