|
Teşekkürler hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Teşekkürler hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba arkadaşlar. Bilmem biliyor musunuz, ama Borusan'da şu anda Jant takımı kampanyası var. Jant+Lastik+RDC sensörler+İşçilik+Balans toplam 142K istiyorlar. Tamam, fiyat pahalı ama kullandığım Luxury paket'teki en büyük eksik ve (bana göre) güvenlik açığı olan 205/60/R17 yerine daha iyi yol tutuşu olan 225/50/R18 veriyorlar. ![]() Yalnız sorun şu ki kampanya mucibi jantlar komple siyah... Verilen lastik de pek matah olmasa da 225 taban. Bizim (eşimin) araç GRİ ve trimler de metalik krom. Bunun üzerinde komple siyah jant epey abuk durur diye düşündüm. Tamam güvenlik iyi de aracın estetiği de çok önemli (ben buradaki çoğu arkadaşın aksine 230e dizaynını beğeniyorum). Piyasada araştırdım uzman detailing firmaları "krom silme" isminde bir işlem yapıyorlarmış. Aracın ön ızgarasını, tüm trim kromajlarını, ön ve arka tampondaki gri kısımları, tavan raylarını folyo ile kaplayıp shadow-line siyaha çevirabiliyorlar. PEAK Detailing firması ORACAL folyo ile 20K fiyat çekti bu iş için. Jantları değiştiğinde ve araç "krom silme" işleminden geçtikten sonra neye benzdeğini anlayabilmek için YZ deteğiyle aşağıdaki imajı oluşturdum. YZ tavan raylarını ve arka tampondaki gri kısmı atlamış (her ikisi de siyaha döndürülecek), ama çıkacak sonuç böyle bir şey olacak: ![]() Ne düşünüyorsunuz? Aracu göze hoş bir "hot-hatch"e mi dönüştürmüş oluyorum, yoksa sizce görüntü abartılı mı? Şimdi gelelim benim en çok kafamı kurcalayan soruya -ki bu da aslında yukarıdaki soruyla doğrudan ilintili: Jantları aldıktan ve shadow line "krom silme" işlemini yaptıktan sonra, "DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN" bölgesine mi sokmuş oluyorum ben bu aracı? Güvenliği sağlayalım ama bunu yaparken de kendime "GÖRGÜSÜZ" dedirtmek de istemiyorum. Lütfen çekinmeden görüşlerinizi iletin. Bu hafta ya bunu yapacağım ya da bir daha düşünmeyeceğim. Sizin yorumlarınız karar vermemde çok etkili olacak. Samimi görüşleriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidgor134 -- 27 Temmuz 2026; 14:4:27 > |
|
Borusan nexttekini istiyordum ben çok ama parayı denkleştiremedim geçen gün opsiyonlu oldu bugünde sahibindenden ilanını kaldırmışlar sanırım satıldı. 2800 güzel fiyattı. Açıkçası üzüldüm, zaten ilanlarda fazla m sport yok olanlarda fiyat değişik ve yüksek. Can sıktı alana hayırlı olsun tabii ama güzel bir örnekti gerçekten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Maalesef satılmış borusandaki. Sizle aynı durumdayız 2570’e satılanda 13000 hasar kaydı vardı. Car2max satıyordu satamayınca baya indirdiler 2570’e kadar ilk 2700 küsürdü fiystı. Sonra galeri aldı 2570 düşük geldi sanırım, şuan aynı araç 2890’dan ilana koymuş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bence görüntüsü gayet iyi, aşırılık barındırmıyor. Ancak ben bu lastiği 235 tabanla da kullandım. Eşek-altın semer ilişkisi gibi, 225 ile de sıkıntı yaşatacaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Hayırlı olsun güle güle binin, ilk izlenimleri de bilmek isteriz. Forumdan birisine gitmesi sevindirdi +1 olduk. Bence güzel fiyattı, süreç de rahat olmuştur. Uygun fiyatlı araçlar genelde galericilerde oluyor zira < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Böyle nasıl olur kendi aracımda siyah bronz yapmayı düşünüyorum :) siyah jant modası geçti gibi geliyor araç eski modelmiş gibi geliyor bana bilemedim zevk meselesi tabi ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Merhaba daha önce premium araç geçmişim pek yok sadece 3 ay kadar 2015 model e180 kullandım ve Almanya'dan akrabamın 40 dakika Mercedes S63 AMG (bambaşka klasmanlar) sini kullandım. Dolayısıyla ilk BMW aracım öncelikle ilk izlenimim mükemmel aracın alameti farikası olan 326 beygir gerçekten iç gıcıklatıyor ve zımba gibi gidiyor. M sport olduğu için boost modunu aktif edip bastığımda o koltuğa yapıştırma hissini ilk yaşadığımda ağzım kulaklarımdaydı. Tek şikayetim aracı S moduna almadan benzinli motoru çalıştırmıyor sadece D'ye aldığımda da sadece elektrikle gidiyor fakat ben hem benzin hem elektrik aynı anda kullanılsın, daha az elektrik gitsin istiyorum fakat böyle bir mod bulamadım. Benzin motorunu çalıştırmak için, S moduna alıncada, araç haliyle spor şanzımana geçtiği için devirli kullanıyor buda yakıt tüketimini arttırıyor ve ister istemez motor gürültüsü oluyor. Daha sonrasında kurcalayarak elektrik menzilini koru seçeneğini buldum fakat buda sanki elektriği komple kapatıp sadece benzin motoruyla çalıştırıyor kısacası D modunda hem benzin hem elektrik motorunu çalıştıramadım sanırım böyle bir mod yok. Gelelim borusan sürecine, süreçten çok memnun kalmadığımı söyleyebilirim çünkü borusan güvencesine dayanarak aldım A,B,C galeriden almadım kurumsallığına güvendim: Borusandan alma avantajım şuydu kağıt evrak noter hiç bir işle uğraşmadım bir kaç evrağa 10 dakika içinde imza atıp, dibindeki AVM'ye gidip yemek kahve sonrası aracınız teslimata hazır denilip çağırıldım ve 20 dakika içinde aracı aldım çıktım, borusanın yaptığından hariç, ekstra ekspertizde yapıldı sabahtan dynobilden ve bunuda gene borusan karşıladı herhangi bir eksper ücreti ödemedim (dedikleri hariç birşey çıkmadı.) Dezavantajları/olumsuz deneyimlere gelirsek: Öncelikle araçta hem mode 3, hem ev tipi kablosunun olduğu yazılıydı donanım listesinde fakat bana ev tipi olan kablo verilmedi ve yok denildi bende o halde niye bunu yazdıklarını söyledim biraz tartışmadan sonra lanet olsun diyip uzatmadım. Araçta 150'den sonra titreme mevcut ve sağa çekiyor ve direksiyon sağa oldukça hafif dönerken, sola biraz daha dirençli dönüyor gene aynı şekilde rot ayarı ve balanstan diye tahmin ediyorum. Ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum fakat yani sen premium selection onaylı 2.el diye araç satıyorsan, bunların kontrol edilip test edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Buna ek olarak, bakıma sadece 2000 KM var denilerek genel bakım yaptırmanızı tavsiye ediyoruz en kısa zamanda dediler yani ben borusandan onaylı araç alıyorum bakımı yapıp vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Titreme ve sağa çekme için satış temsilcisine yazdım bana döneceğini söyledi bakalım gelişmeler ne olacak. Özetle aracı çok sevdim ve iyi ki almışım fakat bu tarz pürüzler can sıkıyor ne yazık ki. |
|
Aracınız hayırlı olsun, bence güzel bir tercih, memnun kalacaksınız. Bataryayı koru veya elektriği devre dışı bırak seçeneklerini seçseniz bile elektrik motoru hep devrede olacaktır. Bu şekilde isteğinize en yakın kombinasyona ulaşmış olursunuz. Araç verimlilik odaklı olduğu için her koşulda elektrikten maksimum oranda yararlanmakta. Benzinli motorun sürekli aktif olduğu bir mod ''spor mod veya vites S/L modu dışında'' maalesef yok. Teknik problemler biraz can sıksa da serviste hallediliyor, kazasız sürüşler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUCI0 -- 29 Temmuz 2026; 11:23:38 > |
|
Hocam bataryayı koru seçeneğinde elektrik de kullanıyor. Dediğiniz modu ben de arıyorum ama ne yazık ki yok. Şahsi görüşüm 150'de ortaya çıkan balans ve rot bozukluğunu servis şikayet olmadan tespit edemez. Ekspertizde de bakılmaz zaten. O sebeple araçla ilgileneceklerdir diye düşünüyorum. Kablo işi can sıkcı olmuş tabi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
titreme olayı balansla çözülmeyebilir kendimde lastikleri yetkili serviste n sıfır alıp balans yaptırmama rağmen titremeler çözülmemişti en son baskı balans dedikleri bir yönetemle yapıldı yetkili serviste ancak o şekilde çözülebildi özellikle baskı balans istemenizi tavsiye ederim birde kasislerde hırıltı şeklinde amortisörde bir ses var sanki çamur kurumuşta dökülüyormuş gibi sadece soğukken oluyor sanırım m sportlarda sadece henüz gidememedim ama baktıracağım servise giderse araç baktırırsınız sizde < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|