Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.022
Cevap
55
Favori
159.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaş72 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, polen filtresi için şu sitede başka marka gözüküyor. Bu olur mu?

    https://megaparca.com/urun/bmw-2-serisi-f45-f46-tourer-polen-filtresi-37682

    Ankara için parça tedarikte bir adres var mı bildiğiniz, webden mi sipariş vermek gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arkadaş72

    Arkadaşlar merhaba isteyenler için bazı parça numaralarını vereyim.Bunlar aracın üstünden çıkan orjinal ürünler.

    hava filtresi mann c 22018 veya 22017
    polen filtresi mann cuk 23005 içinden iki adet çıkar.
    yağ filtresi mann hu 6015 z kit
    balata ön Textar 2218701 arka 2533101 bu parçaların hersini maslak öztürk oto yada ak oto da bulabilirsiniz

    silecek markası SWF maslak banko otomotiv de bulabilirsiniz.
    Peki şu sitede orijinal ürün/muadil ürün gibi yazmış bazı markaları. Doğru mu acaba?

    Orijinal:https://www.aloparca.com/yedek-parca/CORTECO/BMW-KLIMA-FILTRESI-F45-F46-F48-MINI-F55-F56/80005089/898042941
    https://www.aloparca.com/yedek-parca/TEXTAR/FREN-BALATASI-F-45-46-ON/2218701/898047271

    Muadil:https://www.aloparca.com/yedek-parca/MANN-FILTER/BMW-HAVA-FILTRESI-F45-F46-F55-F56-2-16-2-18I-2014-/C22018/898043645



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 13 Temmuz 2018; 16:53:42 >




  • Bence araç üstünden ne çıkıyorsa onu kullanmak lazım.Sonuçta bu ürünleri üreten bir sürü firma var ancak bmw nin kullandığı markalar kaliteli ve bilinen markalar.örneğin filtrelerde kullanılan kağıdın kalitesi çok önemli x bir ürünle randıman alamıyabilirsiniz keza balatalar daha önemli.orjinal olmayan balatalar iyi tutmayabilir erken bitebilir veya ses yapabilir.Ben hepsini üstünden çıkan markaları alarak değiştirdim hiç problem yaşamıyorum ama tercih tabii ki sizin.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Aracımda(218i AT) durmaya yakın örneğin; frene hafif basıp, sonra ayağımı frenden çekip ardından tekrar frene basıp durduğumda bir titreme oluyor stop edecekmiş gibi. Örnekte bahsettiğim gibi kadelemi frenleme yapmayıp direkt frene hafif basarak durduğumda titreme vs olmuyor.
    Birde Kalkışlarda da gaza basmadan aracın kendi gaz vermesiyle olan hafif kalkışlarda da aynı problem yani stop edecekmiş gibi bir titreme oluyor.

    inanın araca binen insanlarında dikkatini cekiyor sinir bozucu bir durum.

    Özel serviste motor takozuna baktırdım sağ kulakçık yıpranmış dediler orjinal parça ile yenilendi fakat %30 ancak kesmiştir bu titreme problemini.

    Hareket halinde hiç bir problem yok.

    Kavrama sorunu olabilir mi? Şanzıman kulağı vs?
    Neden olabilir acaba? Böyle bir problem yaşayan oldu mu?

    Sevgiler.




  • arkadaş72 A kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum, ben henüz balataları değiştirdim onu da serviste değiştirdim. Filtrelere yeni bakıyordum.
    Araç üzerinden çıkan hava filtresi "mann c" o zaman. Sitede muadil demiş de o yüzden aklım karıştı.
    Peki hava filtresi ve polen filtresi farkı nedir, klima için olan polen filtresi değil mi?
  • arkadaşlar malum siteden line sız bmw 2.18i at araç almak istiyorum bi dez avantajı olur mu linesız olması extraları var temiz bir araç gibi

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ilk-el_hatasiz_boyasiz_19.km.de_2014_bmw_218i_active-tourer-587800548/detay

    yoksa luxury line mı bakmalıyım bilemedim acil yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirin1

    arkadaşlar malum siteden line sız bmw 2.18i at araç almak istiyorum bi dez avantajı olur mu linesız olması extraları var temiz bir araç gibi

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ilk-el_hatasiz_boyasiz_19.km.de_2014_bmw_218i_active-tourer-587800548/detay

    yoksa luxury line mı bakmalıyım bilemedim acil yardımcı olursanız sevinirim
    Gercektende temiz gozukuyor. Ama km. bana biraz supheli geldi. Isin icinde galeri olunca insanin 3 kati dikkatli olmasi lazim.

    Suna ne dersiniz.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-premium-selection-garantili-2.18i-active-tourer-sportline-525557289/detay

    Sportline'lerin koltuklari cok rahat oluyor. Yazin, baktigini arabadaki gibi suni derinin rahatsizligini hissetmezsiniz. Hem uzatilmis garantiside varmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 18 Temmuz 2018; 22:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirin1 S kullanıcısına yanıt
    Luxury Line olmamasının en büyük farkı gerçek deri koltuk yerine suni deri koltuk olması. Diğerleri görsel donanım farklılıkları ağırlıklı olarak.
    Araç oldukça temiz görünüyor. Bence Line'sız olması hiçbirşey kaybettirmez. Fakat bütçeniz biraz daha yukarıya çıkıyorsa elbetteki Luxury Line olanı tercih edilebilir (bu kadar para vermişken kenarı köşesi, kaplaması da farklı olsun denebilir). Aynı düşük kilometrelerde temiz bir araç bulabilirseniz tabi.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Evet hava filtresi motor için olan filtre.Polen ise klima yani araç içi için olan filtre.
  • 15 mayıs 2018 tarihinde 2016 model 216d aracımın 2. periyodik bakımını yaptırdım. Anahtar okutmada yağ, yağ filtresi ve polen filtresi değişimi uyarısı çıktı. Hava filtresini sordum, gerek yok dediler. Garanti bitimine 2 ay olduğu icin ses çıkarmadım, 1215 TL'ye bakımı yaptırdım. Ama içim rahat etmedi. Bundan 1 ay sonra da hava filtresini ve mazot filtresini değiştirmeye karar verdim. Hava filtresini megaparca.com adresinden sipariş verdim. Mazot filtresini de servise sordum, 346 TL fiyat çıktı. Mazot filtresi konusunda da içim rahat etmedi, garanti muhabbetine mazot filtresini serviste değiştirmeye karar verdim. Hava filtresini de yanımda götürdüm, onu da ücretsiz taktirdim. Çıkan hava filtresinin fotoğraflarını ekledim. Çıkan filtrenin halini görünce iyi ki değiştirtmişim dedim. BMW nin bu bakım politikasını anlayabilmiş değilim. Güya kullanıcı icin bakım masrafı az çıkıyor ama degisim uyarısı vermeyen parçalar kimbilir ne haldedir diye insan düşünmeden edemiyor. Zaten bundan sonra parçaların orjinalini bir şekilde tedarik edip ya serviste ya da başka bir yerde taktırmaya karar verdim. Uzun zamandır yazacaktım, anca vakit bulabildim:) Siz değerli forum üyesi arkadaşlarla paylaşmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AED26

    15 mayıs 2018 tarihinde 2016 model 216d aracımın 2. periyodik bakımını yaptırdım. Anahtar okutmada yağ, yağ filtresi ve polen filtresi değişimi uyarısı çıktı. Hava filtresini sordum, gerek yok dediler. Garanti bitimine 2 ay olduğu icin ses çıkarmadım, 1215 TL'ye bakımı yaptırdım. Ama içim rahat etmedi. Bundan 1 ay sonra da hava filtresini ve mazot filtresini değiştirmeye karar verdim. Hava filtresini megaparca.com adresinden sipariş verdim. Mazot filtresini de servise sordum, 346 TL fiyat çıktı. Mazot filtresi konusunda da içim rahat etmedi, garanti muhabbetine mazot filtresini serviste değiştirmeye karar verdim. Hava filtresini de yanımda götürdüm, onu da ücretsiz taktirdim. Çıkan hava filtresinin fotoğraflarını ekledim. Çıkan filtrenin halini görünce iyi ki değiştirtmişim dedim. BMW nin bu bakım politikasını anlayabilmiş değilim. Güya kullanıcı icin bakım masrafı az çıkıyor ama degisim uyarısı vermeyen parçalar kimbilir ne haldedir diye insan düşünmeden edemiyor. Zaten bundan sonra parçaların orjinalini bir şekilde tedarik edip ya serviste ya da başka bir yerde taktırmaya karar verdim. Uzun zamandır yazacaktım, anca vakit bulabildim:) Siz değerli forum üyesi arkadaşlarla paylaşmak istedim.
    Anladığım kadarı ile bu filtreler konusunda net bir değişim durumu yok serviste. Kirli olması işlevini ne zaman tam etkiliyor onu anlamadım. Kirli olması en kritik olan sağlık açısından polen filtresi ve onun için de uyarı veriyor. Ama onu da geç veriyor aslında çok kirliydi diyenler olmuştu (gözle kirli tamam da araç nasıl algılıyor, demek ki işlevini görüyor mu bilmiyorum).

    Peki siz hava filtresini Mann marka olanı mı aldınız webden, servis (borusan misal) dışarıdan getirilen parçayı değiştirirken bu orijinal değil falan diyor mu? Çıkan filtre hangi markaydı bu arada?




  • https://megaparca.com/urun/bmw-2-serisi-f45-f46-tourer-hava-filtresi-37673

    Hava filtresi araçtan çıkan orijinal hava filtresiyle ayni marka ve kod numarasına sahip bir filtre. Filtreyi yukarıda paylaştım.

    Mazot filtresini değiştirtmek istediğimde hava filtresini de kayıtlara geçirmeden rica ederek taktırdım. Ödediğim para sadece mazot filtre fiyatıydı. Servisteki görevliye bakım öncesinde hava filtresinin durumunu anahtar vasıtasıyla nasıl algılandığını sordum, filtrede sensör gibi birşeyin olduğunu söyledi fakat alakası yok. Bildiginiz düz bir filtre. Ayrıca ustaların hava filtresini söküp kontrol ettiklerini, değişmesi gerekiyorsa zaten değiştirdiklerini söylüyor servisteki elemanlar; ama bence onunla da alakası yok, çünkü atolye tarafına geçip hava filtresini değiştiren elemana araçtan çıkan hava filtresinin değişim zamanının gelip gelmediğini bizzat sordum, o da ben olsam değiştirirdim dedi:) Yanı olay tamamen bakım icin sizi karşılayan, anahtarı bilgisayara takip aracınızı bakıma kabul eden servis çalışanının bilgi düzeyiyle ilgili, ki çoğunun böyle şeylerden haberinin olduğunu sanmıyorum. Forumdaki bazı arkadaşların yedek parçaları tedarik ettikleri Öztürk otoyu da arayıp sordum, hava ve mazot filtrelerinin değişmesi gerektiğini, servisin neden böyle birşey yaptığını anlamadıklarını söylediler. Kısacası is biz kullanıcıların araştırmacı olmalarına bağlı. Edindiğimiz bu tip tecrübeleri ve bilgileri burada yazarak bir bilgi bankası oluşturmamız çok önemli. Ben şahsen bundan sonra her bakımda hava filtresini, fiyatı uygun ve markası güvenilir ve mazot filtresi bulursam da her sene mazot filtresini değiştirtmeyi düşünüyorum. Yağ, yağ filtresi ve polen filtresini zaten her bakımda değiştiriyor servis. Tabi bunların da orijinallerini ya da orijinal parca seviyesinde güvenilir markalarını başka yerlerde daha uyguna bulursam bu parçaları da servis harici yerlerde değiştirtmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar. 3 ay önce 2. El 2.16 active tourer aldım. Foruma da şöyle bir selam vereyim dedim. Ayrıca sank sağ kapıdan trim sesi geliyor. Bunu nasıl cozebilirim fikir verebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben de iki gün önce 216d aldım. Arkadaşlar, orjinal muadili mazot,hava,yap,polen filtresi satan firmalar hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Bir de üzerindeki lastikleri 205/60/r16 92 v Continental oldukça yıpranmış, Michelin taksam uygun olur mu?Herkese iyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bellibol64 B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Tam da konunun bir önceki sayfasında (73.sayfa) 2. mesajdan başlamak üzere parçalar ve nereden alınabileceği konusunda yazışılmıştı. İstanbul'da Öztürk oto ve webde megaparca.com sitesinden bulunabiliyor denilmişti. Ama polen filtresi kalmamış buralarda, başka yer bilen var mıdır sormuş olalım.

    Lastikler konusunda da bende Bridgestone var, biraz sert. RFT lastik genel olarak sert galiba ama Michelin daha yumuşak diyenler vardı galiba. Ya da RFT 3 serisi çıkmış o daha konforlu olabilir denildi, tam emin olamadım. Markaların RFT lastiklerini kıyaslayın, konforlu olanı alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 31 Temmuz 2018; 10:12:45 >
  • Ankara'da bir iki yere sordum, Mann marka polen filtresi stoklarında yokmuş. Öztürk otomotiv ve megaparca gibi web sitelerinde de yok, nereden bulabiliriz ya da başka markaların (Corteco, Blue Print) polen filtresi iyi midir, bilen var mıdır?
  • Megaparca sitesinden 3 hafta önce mann filtre satın almıştım. Demek ki şimdi stoklarında yok. Mazot filtresini sormuştum sitede, anında cevaplamışlardı. Sohbet bölümü gayet başarılı, sorumlu arkadaş hemen cevap veriyor. Ne zaman stoklarına girecek bir sorun derim. Hatta talebinize göre tedarik edebileceklerini düşünüyorum. Servise boşuna fazla para vermemiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, polen filtresi varmış siteye eklemişler. Diğerlerinden 2 kat pahalı. Bu arada corteco filtre oem parça koduna göre bir önceki aktif karbon içermeyen filtre gibi. Mann ve blue print aktif karbonlu güncel tipler sanırım. N11'de de bosch marka her iki tipten var. Daha önce yazıldığı gibi araçtan çıkan orijinali mann marka alıp servise götüreyim bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.