Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Salih
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.776
Cevap
303
Favori
2.921.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Led Stop Bi-Xenon far ile geliyor,donanım ile bir alakası yok.Sonradan taktırmak isteyenler için,Orjinal BMW parçaları satan bir firma tarafından Sahibinden sitesi üzerinden satılıyor,300 Euro gibi bir fiyatı vardı.

Bugün FSM üzerinden karşıya geçtim.Ana yol boyunca 80-90 km/h arası,dur kalksız trafikteki tüketim ortalamam şu şekilde;
     BMW 1 SERİSİ F20

Ayrıca bir sorum olacak,aracı stop ettiğimde ön 2 çamurluğun ortasından ön kısımlarına kadar el değmeyecek şekilde ısındıklarını farkettim.Acaba bu normal mi,kendi aracında böyle birşey farkeden oldu mu ?
  • Şehir dışı yakıt tüketimi.

Hafta sonu 116 aracım ile İstanbul - İzmir arası yolculuk yaptım. Amacım ECO modu denemek idi, hız olarak hedefim 90-km-100km gitmekti.

İlk resimde depoyu fulledikten sonra sonra ortalama tüketim miktarı sıfırlamadan gideceği menzil 967km olarak gösterdi.

Haraket etmeden önce tüketim verisini sıfırladım. Full depodan sonra 140km yukarıda belirtilen hızda gittikten sonra ortalama tüketim 4.3lt olarak ortalama miktar çıktı ve menzil ise 1060km gösterdi.

1060km menzil + 140km geçilen mesafe = 1200km toplam km oldukça iyiydi.

bu araç ile 90km hız ile gitmek inanılmaz sıkıcı uykunuz gelebilir.

yakıt alırken yakıt pompası attıktan sonra biraz daha benzin ilave edildi.

Aracın yakıt yüketimi özellikle 6000km'den sonra şehir içi ve şehir dışı olarak olumlu şekilde değişti.

BMW 1 SERİSİ F20

BMW 1 SERİSİ F20

BMW 1 SERİSİ F20

• Harika veriler...1200 KM menzil turbo benzinli bir BMW ye göre süper... Bence 1 kasada dizel çok gereksiz, bunları gördükçe günler geçmek bilmiyor...
  • gerçekten inanilmaz
  • yolculuk tamamlandığında kaç km gitmiştiniz , menzil kaç km gösteriyordu ve ortalama tüketim ne idi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_ege

Şehir dışı yakıt tüketimi.

Hafta sonu 116 aracım ile İstanbul - İzmir arası yolculuk yaptım. Amacım ECO modu denemek idi, hız olarak hedefim 90-km-100km gitmekti.

İlk resimde depoyu fulledikten sonra sonra ortalama tüketim miktarı sıfırlamadan gideceği menzil 967km olarak gösterdi.

Haraket etmeden önce tüketim verisini sıfırladım. Full depodan sonra 140km yukarıda belirtilen hızda gittikten sonra ortalama tüketim 4.3lt olarak ortalama miktar çıktı ve menzil ise 1060km gösterdi.

Aracın yakıt yüketimi özellikle 6000km'den sonra şehir içi ve şehir dışı olarak olumlu şekilde değişti.

Değerler gerçekten çok güzel ama yolculuk sonunda 1depoyla kaç km gittiniz?

• Bu cuma 116i ile istanbuldan ankaraya gidiyorum toplam 480km değerleri burda paylaşıcam hedef 6 litre ve altı:)
  • Arkadaşlar sipariş ettiğim araç henüz üretime girmemiş. Teslim taaaa mayıs ortası veya sonu deniliyor.

Ben de fırsattan istifade ne ekletebilirim diye düşünürken aklıma deri döşeme geldi. Kataloglarda gösterilen Dakota deriye alternatif olarak Sensatec adlı bir deri opsiyonu daha varmış (bilmiyordum), fiyatı baya uygun (suni deri) onu da eklettim. Vergiler dahil 1.600 TL'ye maloldu.

Deri döşeme ile almak isteyenlere güzel bir alternatif, bilginiz olsun. Çünkü Dakota denilen orjinal derinin sırf liste fiyatı bile vergiler hariç 1.600 euro.

Bundan öncede antrasit tavan ekletmiştim, herhalde araç teslim olana kadar tavanı da kestirtirim cabrio olarak gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milchschnitte -- 17 Nisan 2012; 12:55:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

quote:

Orijinalden alıntı: biologic

Doğrudur, Xenon ile arka stoplar LED geliyor.

Allah allah çok ilginç ya BMW neden bunun pazarlamasını yapmıyor peki :)

Yani Bi-xenonla birlikte led arka stoplar gelir diye bir ibare ne katologda nede internet sitelerinde gördüm...

Benim eski Giulietta'da en etkilendiğim detaylardan birisi de led stoplardı bu nedenle alırken özellikle sormuştum. Alfa'nınkiler kadar olmasa da fena gözükmüyor arka ledler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthtpr

quote:

Orijinalden alıntı: e_ege

Şehir dışı yakıt tüketimi.

Değerler gerçekten çok güzel ama yolculuk sonunda 1depoyla kaç km gittiniz?

Çeyrek depo 300km gördükten sonra artık 120-140 arası yine eco pro gittim, İzmir'de şehir içi dolaştıktan sonra 740 km'de kalan menzil 110 gösterirken dönüş yolu için tekrar yakıtı fulledim. Toplamda 850km bir depo ile yolculuk yaptım.

Dönüş yolunda ise fulldedikten sonra yaklaşık 450km yol geldim ve yakıt ibresi yarıdan çok az fazla.

• çok çok iyi değerler. dizel gibi neredeyse. 52 litre depo ile 850 km . hemde yer yer 120-140 gitmişsiniz.
  • Dizelin gar garını, titreşimini, debriaj ve manuel vitesini çekmek bu veriler ile yeni 1 serisinde çok gereksiz bence....
  • demek kasmadan ortalama 700 km gidecek nerdeyse, başarılı gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 17 Nisan 2012; 16:51:01 >
  • BMW'ni tasarla bolumu ne zaman acilcak bi bilgisi olan varmi?
  • Sorduğum soru tüketim değerleri arasında kaynadı sanırım,yineliyorum;

Aracı stop ettiğimde ön 2 çamurluğun ortasından ön kısımlarına kadar el değmeyecek şekilde ısındıklarını farkettim.Acaba bu normal mi,kendi aracında böyle birşey farkeden oldu mu ?
  • farlardan dolayı olabilir mi?
  • Arkadaslar sipariş verecek arkadaslar %7 indirimde ısrarcı olsunlar. Yada başka bayii denesinler. bazı Borusan bayileri bile farklı oranlar veriyo. % 7 üstünü de normal koşullarda vermiyorlar. Israra gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycg61

Arkadaslar sipariş verecek arkadaslar %7 indirimde ısrarcı olsunlar. Yada başka bayii denesinler. bazı Borusan bayileri bile farklı oranlar veriyo. % 7 üstünü de normal koşullarda vermiyorlar. Israra gerek yok.

cumartesi günü 116d siparişi için adana borusana gittim %7 indirim verdiler bencede ısrarcı olun %7 nin altını kabul etmeyin.Hediye olarakta spor paspaslar bakım cam filmi gibi hediyeler içinde bastırın bunların hepsi satış temsilcisinin elinde bende öyle bir izlenim oluştu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Sorduğum soru tüketim değerleri arasında kaynadı sanırım,yineliyorum;

Aracı stop ettiğimde ön 2 çamurluğun ortasından ön kısımlarına kadar el değmeyecek şekilde ısındıklarını farkettim.Acaba bu normal mi,kendi aracında böyle birşey farkeden oldu mu ?

henüz aracım yok ama bence normal bişey değil en kısa zamanda bi servise gösterin derim
  • Bir iki sorum var. 116i siparişi verdim Haziran sonu geliyor.
    1-Arka koltuklar katlanıyor mu? Yoksa ek donanim midir? (3 te oldugu gibi) .
    2-Sport+ sportline da standart mı?
    Xenon sunroof cruise control eşya saklama eklettim, beyaz renk, siyah yan aynalar
    Ses sistemi zayıf sadece 4 hoparlor varmis arkadakilerde tam bagaj ustunde kafa ütüluyor ama hifi sistem dusunulurmu emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.