Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (193. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43.885
Cevap
309
Favori
3.047.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Giriş
  • benim araç 320d hocam, 1 serisi değil..

Orijinalden alıntı: sarsici

bu direksiyondaki konuşan adam işareti varya o ne işe yarıyor bas bas dur boş sanki...

bluetoothtur o. araçta bluetooth yoksa işlevi yoktur o tuşun.

Bizim 1 serilerinin mart oncesi üretimde soğutma seviyesi hatası malumunuz,eksik diyip duruyor..servisin dediğine göre sensör arızası varmış fabrika çıkışında,parça değişimi yapılıyor garanti kapsamında.

Her neyse ben bu sorun için İSTİNYE BORUSAN a aracın genleşme kabının değişimi için servise teslim ettim uzun yola da çıkacaktım araç 7500 km da 9000 bakımına soktum başıma bir iş gelmesin yol hali diyerek,ertesi güne aracımı teslim ettiler.BMWye güvendik fakat tam bir hayal kırıklıgı oldu,yolda genleşme kabına bağlı olan 2 hortumdan biri yerinden çıktı ve butun antifirzi araba bir anda boşalttı sonradan öğrendiğim kadarıyla montaj hatasından kaynaklabiliyormuş hortumu yerine iyi oturtmamışlar...

YANI ISTEDIGINIZ KADAR TİTİZ OLUN (bakıma bile 1500 km önce gidin),ISTINYE BORUSAN ın ARACINIZA VERDİĞİ DEĞER BU KADARDIR.

Başka servis alternatiflerini düşünün...

• quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Orijinalden alıntı: sarsici

bu direksiyondaki konuşan adam işareti varya o ne işe yarıyor bas bas dur boş sanki...

bluetoothtur o. araçta bluetooth yoksa işlevi yoktur o tuşun.

bluetooth var hatta telefonumuda bağladım oldukça iyi çalışıyor ama o tuşun ne olduğunu bulamadım sesli komut diyor ama nasıl çalışıyor bulamadım.
  • o tuş BMW Sesli Komut Sistemi'nin tuşu.. Navi. Prof. falan aldığında gelen bir şeydi yanılmıyorsam.. basılı tutuyorsun 1 saniye sinyal sesi geldiğinde işte CD diyorsun onu açıyor, navigasyonla ilgili yönergeleri söyleyerek yapıyorsun hepsini otomatik ayarlıyor iDrive kontrolünü kullanmadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 20 Temmuz 2012; 11:43:20 >

Orijinalden alıntı: TechZone

o tuş BMW Sesli Komut Sistemi'nin tuşu.. Navi. Prof. falan aldığında gelen bir şeydi yanılmıyorsam.. basılı tutuyorsun 1 saniye sinyal sesi geldiğinde işte CD diyorsun onu açıyor, navigasyonla ilgili yönergeleri söyleyerek yapıyorsun hepsini otomatik ayarlıyor iDrive kontrolünü kullanmadan..

Benimki süsten ibaret anladığım kadarıyla boşa basmayayım

• quote:

o tuş BMW Sesli Komut Sistemi'nin tuşu.. Navi. Prof. falan aldığında gelen bir şeydi yanılmıyorsam.. basılı tutuyorsun 1 saniye sinyal sesi geldiğinde işte CD diyorsun onu açıyor, navigasyonla ilgili yönergeleri söyleyerek yapıyorsun hepsini otomatik ayarlıyor iDrive kontrolünü kullanmadan..

eskiden böyle değildi ,bmw mercedesler daha pahalıydı ama türkiyeye genelde en üst paketi gelirdi her tuşunda işlevi olurdu,öyle boş tuşlar,bişeylerin olması gereken yerlerde diğer modellerde olan fonksiyon tuşlarının olmaması falan söz konusu değildi,en basitinden kapak jantlı bmw mercedes olmazdı.

• çok fonksiyonlu direksiyon opsiyonu ile birlikte standart olarak gelen bir tuş olduğu için öyle..

Orijinalden alıntı: cantaylan

Resimler biraz kötü , cep telefonumdan ötürü..

birazmı

• quote:

Orijinalden alıntı: cantaylan

Resimler biraz kötü , cep telefonumdan ötürü..

ütüyle çeksen daha yüksek bir çözünülürlük elde ederdin

• quote:

çok fonksiyonlu direksiyon opsiyonu ile birlikte standart olarak gelen bir tuş olduğu için öyle..

eskiden öyle değildi ki bişeyi koyuyosa adam bi modele tum araçlarda vardı,sen o arabaya cok fonks. direksiyonu koydunmu arkadaş,o zaman sesli komutta koyacaksın bluetooth da fiyatını da 15k arttır ama bmw mercedes bu olmalı demek istediğim

bu paket mantığı bi bizde var zaten içine edim.. yurtdışında da paketler varda en azından onlar belirli özellikleri kapsıyor..

Evet bahsettiğim şey aynen bu zaten.Arkadas bmw alıyoruz,fluencede olan navigasyon yok yani bu mu luks araba.Lafım bmwye değil audi mercedes de aynı şeyi yapıyor.

620 kodlu Sesli Komut Opsiyonu ilegeliyormuş o özellik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kayanka

quote:

bu paket mantığı bi bizde var zaten içine edim.. yurtdışında da paketler varda en azından onlar belirli özellikleri kapsıyor..

Evet bahsettiğim şey aynen bu zaten.Arkadas bmw alıyoruz,fluencede olan navigasyon yok yani bu mu luks araba.Lafım bmwye değil audi mercedes de aynı şeyi yapıyor.

Arkadaşlar araçları öyle değerlendirmeyin.
    Bir otomobil için sürüş konforu, sürüş dinamikleri, iç dizayn en önemli şeyler. Diğerleri olsa da olur olmasa da... İsteyen parasını verip alır.

Ben yıllarca Golf V kullandım ve memnundum ama yeni 1 serisi kullandıktan sonra,
    artık Golf'e binince aracın dizaynı ticari araç gibi gelmeye başladı ve sürüş konforu & keyfi olarak arada çok ciddi fark var.

Ama araçların örneğin bir çok fonk. direksiyon bile olmadan tamamen çıplak alınmasına ben de karşıyım.
    Ancak oto.vites, çok fonk.direksiyon, xenon, çift bölge oto. klima, bluetooth vb. temel özellikler olduktan sonra diğerlerini pek aramıyorum.

Borusan da getirdiği birçok aracı 75-80 bin TL aralığında bu temel gerekli donanımlarla beraber getirmiş, bence doğru yapmışlar.
    Zaten bu kararlar kapalı oda içinde değil, müşteri talepleri ile şekillendiği için doğru olması kaçınılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

hocam benim araçta da var gerçi ama bana paketin içinde gelmişti. elim çamur olmasın diye 350 euro verilir mi yahu
    bana biri 350 euro versin her hafta elimi çamura batırırım..
    şaka maka açıklama çok hoşuma gitti valla.. hayırlı olsun aracınız, iyi günlerde kullanın..

Teşekkürler güzel dilekleriniz için. Gerek İstanbul içinde, gerek sitede aracı sıklıkla dar alana park edip aynaları kapıyorum. Bazen yolcu tarafını kapatıyorum ama binerken açmayı unutuyorum. Arabaya binince üşeniyorum inmeye. İçerden çabalayıp duruyorum sonra. Yağmur olayında da ciddi şekilde tiksiniyorum. Arabayı 4-5 ayda bir yıkamam da buna sebeptir tabi.

quote:

aynalar yukarı mı katlanıyor yoksa içe doğru mu? şuanki aracım seat leon 1.4 tsi ve bu otomatik katlanır aynaların inanın daha aklınıza gelmeyen çoook faydasını gördüm. leonlarda araç düşük bir hızdayen bile içeriden aynaları kaldırabiliyorsunuz. mesela iki araç çok yakın bir şekilde geçmek zorundaysa ya da dar bir sokaktaysanız hemen kaldırıyordum aynaları geçer geçmez indiriyordum benim için vazgeçilmez artık katlanır ayna .

Haklısınız söylediklerinizde. Geçen gün arkadaşım Bağdat caddesine dik bir sokakta Auris'in aynalarını kapayarak güç bela geçti. 20 km sonrasında kendiliğinden açılıyormuş ancak aracım henüz teslim olmadığı için maalesef deneyemedim. Bu sebeple kapanma yönü hakkında da yardımcı olamıyorum.

• quote:

aynalar yukarı mı katlanıyor yoksa içe doğru mu? şuanki aracım seat leon 1.4 tsi ve bu otomatik katlanır aynaların inanın daha aklınıza gelmeyen çoook faydasını gördüm. leonlarda araç düşük bir hızdayen bile içeriden aynaları kaldırabiliyorsunuz. mesela iki araç çok yakın bir şekilde geçmek zorundaysa ya da dar bir sokaktaysanız hemen kaldırıyordum aynaları geçer geçmez indiriyordum benim için vazgeçilmez artık katlanır ayna .

Yana katlanıyor diyebiliriz, ama aynı eksende katlanmadığı için hafif yukarı doğru diyebiliriz.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.