Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (131. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43.790
Cevap
304
Favori
2.924.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferhat15
    Şu an bayilerdeki araçlarda revizyon yoktur. Borusan satış temsilcisinin dediğine göre; haziran sonu gelecek araçlarda bazı sorunlar giderilmiş ve Techno pakete servotronic donanımı da eklenmiş. önceden bu donanımı ek para vererek alabiliyordunuz.

Cevap için teşekkürler, peki hiç revizyonların içeriğinden ve halen satışta olan araçlara sonradan uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgi verdi mi acaba ?

Böyle rahat söylediklerine göre, yeni araç almış olanların tepkisinden çekinmeyecekleri türden revizyonlar herhalde ?
  • Şu anda satışta olanların çoğu(en azından benim gördüğüm) genelde mayfest kapsamında satılan edition
    dedikleri line serisi olmayan araçlar.

Yapılan revizyonlar nekadar doğru bilmiyorum ama yalıtım ile ilgili ve servotronic eklenmesiymiş. Bunlarda mevcut araca sonradan serviste eklenecek şeyler değil.
    Tepkiden niye çekinsinler ki, tüm firmalar ikinci üçüncü partide gelen tepkilere değişiklik yapıyor zaten..
  • quote:

Tepkiden niye çekinsinler ki, tüm firmalar ikinci üçüncü partide gelen tepkilere değişiklik yapıyor zaten..

Ben henüz araç almadım ama 3 ay önce bile araç almış olsam, Haziran'da gelen araçlarda belirgin bir sorun çözüldüyse, "biz deneme tahtası mıyız, Bmw'ye güvenip yeni model araç aldık hata mı ettik, aynı paraya ben neden kusuru kabul edilen araç kullanayım" derdim. Arkasından birşey çıkar mıydı, çıkmazdı ama benim gibi tepki verecekler yüzünden bu kadar rahat konuşmazlardı diye düşünüyorum.

Tabi bir de şu var; şimdi sipariş vermek üzere olanlar da o sorunlardan bahsediyorsa, eski müşterileri "nasılsa paralarını aldık onları boşver, yeni siparişleri kaçırmayalım" diye görmezden gelip, yeni müşterileri ikna etmek için bu bilgiyi veriyorlar olabilirler :)

• Cankaya borusanda 116 d icin hediyenizi istemeyi unutmayin diyen arkadaslar var paspas ilk bakim cam filmi gibi hediyeler verildigi dogrumudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 116 d icin hediyenizi istemeyi unutmayin diyen formda arkadaslar var paspas cam filmi ilk bakim gibi hediyeler veriliyomus dogrumudur

• quote:

Orijinalden alıntı: doguuuuu

arkadaşlar meraba Siteye yeni kayıt oldum
    1C91 BMW 116d EfficientDynamics
    300 BEYAZ / ALP
    BEL2 ’TRACK’ SÝYAH KUMAS/KIR. SERÝT

TÜRKÝYE PAKETÝ

423 VELUR HALI PASPASLAR
    428 REFLEKTÖR/ÝLKYARDIM ÇANTASI
    663 RADYO/BMW PROF. CD (EKRANLI)
    6S1 TÜRKÇE ÖN PANEL
    845 AKUSTÝK KEMER UYARISI
    8S3 OTOMATÝK KAPI KÝLÝT FONK.
    8SD KARTER KORUMASI

BASIC
    001 249 ÇOK FONKSÝYONLU DÝREKSÝYON
    001 520 ÖN SÝS FARLARI
    001 521 YAGMUR SEZÝCÝSÝ
    001 5DC KATLANIR ARKA KOLT.BASLIKLARI
    001 7R3 7R3

COMFORT
    002 431 EleKTROKROM ÝÇ AYNA
    002 507 PARK MESAFE KONTROL/ARKA
    002 534 OTOMATÝK KLÝMA
    002 563 ÝÇ AYDINLATMA PAKETÝ
    002 912 912

EXTRA DONANIMLAR
    SERVOTRONIC
    SUNROOF
    16 ÇELİK JANT

FİYAT 34900 EURO TUTTU
    İNDİRİMLE 33 EURO DİREK DÜŞTÜ
    SİZCE FİYATI NORMALMİ DAHA FAZLA İNDİRİM YAPTIRA BİLİRMİYİM
    800 TL DE KAPORA VERDİM ARAÇ İÇİN HAZİRAN SONU TESLİM

o kadar extra eklemişsin tecno paket almamışsın bence mutlaka almalısın sonradan pişman olma derim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    Mart ayında F20 revizyon gördü

Bu revizyonların neler olduğu ve bugün yeni araç alacak olsak (hazır araç tabi) revizyonlu araç olup olmadığını nasıl anlayabileceğimiz konusunda bilginiz var mı ? Teşekkürler

Şu an bayilerdeki araçlarda revizyon yoktur. Borusan satış temsilcisinin dediğine göre; haziran sonu gelecek araçlarda bazı sorunlar giderilmiş ve Techno pakete servotronic donanımı da eklenmiş. önceden bu donanımı ek para vererek alabiliyordunuz.

Mart ayından beri (Mart üretimide dahil) üretilen araçlar revizyonlu araçlardır..

revizyondan kasıt, donanım paketleri içerisinde yapılan "eklerle" alakalı değildir.. Mart ayındaki revizyon ile birlikte paket içerikleri komple değişime uğramıştır.. haziran ayındaki olay revizyon değil paket içeriğindeki değişiklikleri kapsamaktadır..

Mart öncesi üretimi olan araçlarda;

1) klima kontrol ünitesi sorunu: klima düğmesine bastığınızda klima lambası yanıp yanıp sönüyor ve klima devreye girmiyor ya da çok uzun bir süre sonra devreye giriyor.. çözümü, klima kontrol ünitesi yazılımını güncelleme ve sonrasında kontrolü.. problem devam ediyorsa klima kontrol ünitesi komple değişimi!

2) soğutma sıvısı eksildi uyarısı: soğutma sıvısı dediğimiz şey bildiğiniz su. sensör sorunundan kaynaklanmakta.. daha doğrusu radyatör ek su deposu içinde bir sezici sensör var ve muhtemelen yükseklik seviyesini algılayamadığından bu uyarıyı veriyor. çözümü, soğutma sıvısı haznesi ve soket kabloların tamamının değişimi..

3) direksiyon çevirdikçe gelen ses: çözümü, direksiyonun alt kısmındaki bir keçeden kaynaklandığı belirlendi.. o bölgeyi yağlayınca sorun kalmıyor..

4) kornada boğuk ses: boğuk boğuk bir DAAAT sesi.. çözümü, sağ sis lambasının arkasındaki yerde konumlandırılmış olan hoparlör değişimi..

5) arka amortisörlerden gelen, lık lık / lok lok diye tabir edilen ses: özellikle arnavut kaldırımlı ya da bozuk yollarda kendini belli eden bir sorun.. çözümü, arka amortisörlerin ikisininde değişimi..

Mart ayında bu sorunların tamamı aşılıp, yenilenmiş parçalar ve yazılımlarla üretime başlandı ve paket içerikleri komple değiştirilerek revizyon yapıldı! Mart üretimide dahil bundan sonraki tüm araçlarda bu sorunlar yok! Mart öncesi araçlarının çoğunda ise bu sorunlar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Mayıs 2012; 4:24:15 >

• Şu klima ile ilgili sıkıntıyı yaşadım galiba şöyle ki;

Aracım manuel klimalı.Geçenlerde araca bindim,araç uzun süre güneşin anlında yattığından içerisi tahmini 28-30 dercece civarı sıcaklığa ulaşmıştı,bende aracı çalıştırdım ve pervaneyi son hızına getip klimayı açtım.Aracın kliması üflemedi.Bende kapattıp camları açtım.Fakat diğer zamanlarda klima normal çalışıyor.Acaba dediğiniz gibi bir yazılımsal sorun mu yoksa araç yeni çalıştığından dolayı mı klima devreye girmedi?

Kornada herhangi bir boğuk ses dikkatimi çekmedi,normal çalıyor fakat korna çok sert.Daha önceden kullandığım araçlarda kornaya dokunduğum anda ufak bir ''dıt'' sesi yapıyordu,bu araçta kornaya basmak lazım ki ses çıksın.
  • aracın hangi ay üretimi olduğunu anlamanın bir yolu var mı? mart'ın ortasında türkiye'ye gelmiş olan araç mart üretimi değildir sanırım. ama yukarıdaki sorunlar bende şimdilik yok gibi.
  • bende paketi değiştirmek istiyorum satış temsilcisi bu araçın hazirandanın ortalarında geleceğini söyledi bende kabul etmiştim yarın gidip sport line paketi seçmeyi düşünüyorum sunroof suz %7 indirim yaparsa aynı fiyata gelio hemen hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsg35

quote:

arkadaşlar meraba Siteye yeni kayıt oldum
    1C91 BMW 116d EfficientDynamics
    300 BEYAZ / ALP
    BEL2 ’TRACK’ SÝYAH KUMAS/KIR. SERÝT

TÜRKÝYE PAKETÝ

423 VELUR HALI PASPASLAR
    428 REFLEKTÖR/ÝLKYARDIM ÇANTASI
    663 RADYO/BMW PROF. CD (EKRANLI)
    6S1 TÜRKÇE ÖN PANEL
    845 AKUSTÝK KEMER UYARISI
    8S3 OTOMATÝK KAPI KÝLÝT FONK.
    8SD KARTER KORUMASI

BASIC
    001 249 ÇOK FONKSÝYONLU DÝREKSÝYON
    001 520 ÖN SÝS FARLARI
    001 521 YAGMUR SEZÝCÝSÝ
    001 5DC KATLANIR ARKA KOLT.BASLIKLARI
    001 7R3 7R3

COMFORT
    002 431 EleKTROKROM ÝÇ AYNA
    002 507 PARK MESAFE KONTROL/ARKA
    002 534 OTOMATÝK KLÝMA
    002 563 ÝÇ AYDINLATMA PAKETÝ
    002 912 912

EXTRA DONANIMLAR
    SERVOTRONIC
    SUNROOF
    16 ÇELİK JANT

FİYAT 34900 EURO TUTTU
    İNDİRİMLE 33 EURO DİREK DÜŞTÜ
    SİZCE FİYATI NORMALMİ DAHA FAZLA İNDİRİM YAPTIRA BİLİRMİYİM
    800 TL DE KAPORA VERDİM ARAÇ İÇİN HAZİRAN SONU TESLİM

o kadar extra eklemişsin tecno paket almamışsın bence mutlaka almalısın sonradan pişman olma derim

Kesinlikler bende katılıyorum tecno paket aldığında bir cok getirisi olucak hem servo zaten icinde ekstra ödemeden

• @efk0: klimayı gösterin muhakkak..

@muratsey: Mart üretimine girmiş bir araci en erken Nisan sonu teslim alabilirsiniz.. dolayisiyla Mart ayinda teslim edilen araç Şubat üretimidir en kötü!

• quote:

bende paketi değiştirmek istiyorum satış temsilcisi bu araçın hazirandanın ortalarında geleceğini söyledi bende kabul etmiştim yarın gidip sport line paketi seçmeyi düşünüyorum sunroof suz %7 indirim yaparsa aynı fiyata gelio hemen hemen

Bence aracinizi sanroofsuz almayin derim bu araclarda ic mekanda ferahlik sagliyor ama takdir sizin araci satarkende cok buyuk kolaylik sagliyicaktir

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Mart ayında F20 revizyon gördü

Bu revizyonların neler olduğu ve bugün yeni araç alacak olsak (hazır araç tabi) revizyonlu araç olup olmadığını nasıl anlayabileceğimiz konusunda bilginiz var mı ? Teşekkürler

Mart ayından beri (Mart üretimide dahil) üretilen araçlar revizyonlu araçlardır..

revizyondan kasıt, donanım paketleri içerisinde yapılan "eklerle" alakalı değildir.. Mart ayındaki revizyon ile birlikte paket içerikleri komple değişime uğramıştır.. haziran ayındaki olay revizyon değil paket içeriğindeki değişiklikleri kapsamaktadır..

1) klima kontrol ünitesi sorunu: klima düğmesine bastığınızda klima lambası yanıp yanıp sönüyor ve klima devreye girmiyor ya da çok uzun bir süre sonra devreye giriyor.. çözümü, klima kontrol ünitesi yazılımını güncelleme ve sonrasında kontrolü.. problem devam ediyorsa klima kontrol ünitesi komple değişimi!

2) soğutma sıvısı eksildi uyarısı: soğutma sıvısı dediğimiz şey bildiğiniz su. sensör sorunundan kaynaklanmakta.. daha doğrusu radyatör ek su deposu içinde bir sezici sensör var ve muhtemelen yükseklik seviyesini algılayamadığından bu uyarıyı veriyor. çözümü, soğutma sıvısı haznesi ve soket kabloların tamamının değişimi..

3) direksiyon çevirdikçe gelen ses: çözümü, direksiyonun alt kısmındaki bir keçeden kaynaklandığı belirlendi.. o bölgeyi yağlayınca sorun kalmıyor..

4) kornada boğuk ses: boğuk boğuk bir DAAAT sesi.. çözümü, sağ sis lambasının arkasındaki yerde konumlandırılmış olan hoparlör değişimi..

5) arka amortisörlerden gelen, lık lık / lok lok diye tabir edilen ses: özellikle arnavut kaldırımlı ya da bozuk yollarda kendini belli eden bir sorun.. çözümü, arka amortisörlerin ikisininde değişimi..

Mart ayında bu sorunların tamamı aşılıp, yenilenmiş parçalar ve yazılımlarla üretime başlandı ve paket içerikleri komple değiştirilerek revizyon yapıldı! Mart üretimide dahil bundan sonraki tüm araçlarda bu sorunlar yok! Mart öncesi araçlarının çoğunda ise bu sorunlar var..

Aracimi marttan once aldim 116i sportline bu sikayetlerden sadece arka tikirti olayi mevcut onun icinde martta servise gitmistim ve bu sorunun cozumu icin almanyadan bilgi bekliyoruz demisti servis bilgi geldiginde sizleri cagiricaz dediler ama simdi okuduguma gore cozdukleri halde cagirmiyorlar illaki ilk servise gidisimi bekliyorlar ben ayda 1000 km yapan biri olarak 8 ay yani 8000 km olan ilk servis zamanini beklemek zorundamiyim bu sesle demekki acip bir firca gerekiyor bunlara😡

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urtys -- 27 Mayıs 2012; 12:33:37 >

• quote:

Ben mart 23 de teslim aldım aracı bu sorunların hiç biriyle henüz karşılaşmadım... bahar ayında kullandıgımdan dolayı klima yı fazla kullanma fırsatım olmadı ama bu soğutma sıvısı eksildi uyarısı vermesinden şuan çekinmeye başladım.... aracım 4000km de inş. vermez bu hataları

• quote:

bende paketi değiştirmek istiyorum satış temsilcisi bu araçın hazirandanın ortalarında geleceğini söyledi bende kabul etmiştim yarın gidip sport line paketi seçmeyi düşünüyorum sunroof suz %7 indirim yaparsa aynı fiyata gelio hemen hemen

özel sipariş geç 1 ay sonra al hem temmuz mtv sinden de yırtmış olursun, ama tcno paketi mutlaka eklet. fiyat için bir iki yerden sor derim mesela ben izmirdeyim burdaki bayi fiyatta çok indirim yapmıyor ben şurdan bu fiyatı aldım diyince hemen bende aynı fiyata veririm diyor araştırmasan güvensen temsilciye yüksek fiyattan satıcak. son olarak aracı alırken hediye iste ilk bakım vs gibi zorlarsan hediye veriyolar
  • arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum,,yaklaşık 1,5 aydır bmw 1 serisinin netteki tüm yazılarını takip ediyor ve fiyatlarına bakıyorum,,

Almayı ciddi düşünüyorum fakat kafamı kurcalayan bir şey var,,, bmw yıllardır otomotik vites seçenelerini ağırlıklı sunan bir model
    bmw nin fiyat listesine baktığınızda 1 serisi dışında manuel vites yok,,

ben dizel düşünüyorum fakat otomotik vites seçeneği yok,,, Yırtdışındaki forumlarda 1 serisinin dizel otomotik vitesinin üretildiğini okuyorum,,,

bilgisi olan varmı 1 serisi dizel otomotik ne zaman gelicek,,,

yıllardır manuel vites araç kullanan ve manul vitesi seven biri olarak sadece bmw nin sürüş kefine varmak için otomotik vites istiyorum

çok beklermiyim ?

aracın ortalama kasa değişimi 6-7 yıl olduğu ve türkiyede 6 ayını bitirdiği düşünülürse sanki en az 1 yıl daha bekleyecekmişim gibi geliyor...

• Çok iyimiş bu ya :D fiyata bakın....
  • bu gün aradım satış temsilcisini araçı değiştirdim zaten sportline temmmuz teslim fiyat 36000 euro küsür bi fiyat söyledi indirimi %7 den yaptıra bilirsem 33500 e kadar düşüo.Hediye konusunda da okadar zorlamak istemiyorum ama sorcam hediye olayını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsey

aracın hangi ay üretimi olduğunu anlamanın bir yolu var mı? mart'ın ortasında türkiye'ye gelmiş olan araç mart üretimi değildir sanırım. ama yukarıdaki sorunlar bende şimdilik yok gibi.

Arkadaslar aracinizla ilgili olarak uretim tarihi ve butun opsiyonlarini(servotronik dahil) gorebileceginiz yontemi daha once e90 forumuna yazmistim. Sanirim bu formada yazip kafasi karisik olan arkadaslara yardimci olsam iyi olacak

adresinden sagda asagida bulunan
    Electronic parts catalogue
    Find original spare parts and accessories for your BMW.

linkine tiklayin acilan pencereye

kullanici adi : eu111111
    sifre: bmwetk1

yazarak oturumu acin.

Şasi numarasının son 7 rakamı kutucuga yazip yanindaki ok a tiklayin
    acilan sayfada en ustte gri olarak bulunan donanim yazisina tiklayin.

Aracinizdaki butun opsiyonlari ve ozellikleri gorebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.