Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
43.790
Cevap
304
Favori
2.924.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12301231123212331234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dizellerde yüksek km'de olan bir aracı tanımadığın birinden alıyorsan tercih etmemelisin. Sırf donanımı fazla diye bir de. ileride başına açılacak yakıt pompası vb. gibi dertlerin olunca sunroof'u gözün görmez bence.

Bir de madem yurtdışındasın benzinli alacaksın tabi. Buradaki herkesin dizel araç alma sebebi yakıt tüketimi.. Birleşik Arap Emirliklerinde yaşıyor olsa insanlar dizel mi benzinli mi ikilemine düşmez bile. Gider 1.35i alıp keyfine bakar.

Sen de benzinin en pahalı olduğu ülkeler sıralamasında kaçıncı ülkede isen eğer buna göre değerlendir ki bence benzinin Türkiye'den daha ucuz olduğu bir yerdesin.

O yüzden benzinli al hem de 2014 model. Kesinlikle benzinli diyorum.
  • Selamlar;

Bugün EGR valfi Borusan Avcılarda garantiden değişti. Sadece makyajlı kasa 116d lerde ( 3 silindir 1,5lt dizel ) değişimi gerekiyormuş. Bu değişim de tüm seriler için geçerli değilmiş bazı üretim serilere hatalı üretim EGR valfi takılmış, Almanya arıza geri dönüşleri sebebiyle tüm bu araçların EGR valfinin değiştirilmesi için geri çağırmayı uygun görmüş. Eski 116d lerde bu problem yok. EGR valfini sıfırlamış oldum :)

Bilgilerinize iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: berky88

arkadaşlar kış lastiği kampanyasıyla jant'ı yenilemeyi düşünüyorum
    18 lik bir jant beğendim sizce nasıl durur fikirlerinizi almak istedim

https://www.google.com.tr/search?q=36112289713&safe=active&biw=1920&bih=937&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9kcrq67fJAhWJFSwKHersAlgQ_AUIBygC

yorum bekliyorum arkadaşlar

• caballos C kullanıcısına yanıt
    Yok tabiki trafikte o konu ayrı ama demek istediğim eğer birazda şöforlüğünüze güveniyosanız bence coğu araçla mücadeleye girilebilir bu araçla. Dizeli kullandınız mı bilmiyorum ama gerçekten kağıtta yazan verilere göre performansı gayet tatminkar. Yani 190-200 lere rahat cıkıp o seviyelerde güzel seyir ediyo araç bu yüzden sollamaya cıkıp coğu aracı rahat gecebilirsiniz. He kalkıpta bi 3.20 , 5.20 ye kafa tutamazsınız ama coğu aracı rahat sollarsınız.
    Evet soran arkadaş benimde anladığım kadarıyla hızı vs seven biri. Ama muallakta kalmış o da belli.
    Yani benim kanaatim bu arac uzun süre performansı yeter sıkıldığınızda da yazılım işine girebilirsiniz böylece ara fark kapanmış olur diye düşünüyorum. Benim planım o yönde :)
    Allah herkese hayırlısı ne ise onu nasip etsin ve en önemlisi kazadan beladan korusun..

Bu arada araç 1150 km oldu. Bi yanlama da test ediyim dedim aracı. Sporta cekmeden dsc off halde cok keyifli şekilde yanlanıyor. Sport a alıp da denedim öyle cok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enginn22 -- 30 Kasım 2015; 16:35:34 >

• kirece karşı ne tür bir ilaç kullanıyorlar forumda da paylaşırsan sevinirim. Aracımda olmasa da bir kireç problemim var boyalı metal yüzeyde bir türlü çıkaramadım. Porçöz bile denediğim oldu. Merakla bekliyorum sonucu
  • Daywalkerr kullanıcısına yanıt
    yarın kullandıkları malzeme gelirse yaptıracağım hemde yıkatacağım.. temiz fotosunuda çekip yüklerim.. kullanılan malzemeyide sorarım ismini alacağım mutlaka..
  • Bugün aracı yıkadım kurularken cok dikkatli bakınca belli olabilcek kılcal çizik farkettim bi kaç tane. Zamanla hare oluyo bunlar tabi. Bunu hiç yapmayacak bi yöntemle kurulama işini nasıl yapabiliriz ?
    Almanyadan bi arkadaşım güderi bez getirdi. Çizmediğini söyledi. Kurulama yı onunla yapıyorum hep önceki aracımda da kullanıyodum.
    Bezi de sık sık yıkar sıkarım silkelerim toz falan kalmasın diye ama bugün farkettim yaptığını
    Varmıdır bu konuda bilgisi olan nasıl ne kullanarak kurulamalıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginn22

quote:

Orijinalden alıntı: caballos

quote:

Orijinalden alıntı: MacOsUser

Sol şeride çıkıp hız kesmeden devam etmede, yeri geldimi agresif sürüşte, yokuşlarda, 0-100 hızlanmalarında, sollamada ve bunun gibi faktörlerde performans olarak yetiyor mu araç size?
    BMW sonuçta bu araç çok geride kalmak da yakışmaz bir BMW'ye biniyorsanız.
    Test için 1.6 TDI A3 kullandım bir süre Sporta çeksem de araç yeterince hızlanmıyordu, benzinli bir aracın hızlanma hissini veremiyordu. Sanırım Dizel olduğu için baya farklı hissettirdi benzinliden, ani hızlanma falan da yapamıyordu araç Sport modda. Bunları 116d'de yaşıyor musunuz? TDI motor kadar sönük değil mi acaba 116d'nin motoru veya farkı ne?

Merhabalar; ben makyajlı 118i sahibiyim ve iyiki de benzinli almışım diyorum. Yazılımla 210hp oldu. JCW dışında trafikte geçemediğim araç yok. Dizel motora gelince, biliyorsunuzki trafikteki aynı ayardaki (1.4-1.6)çogu benzinli araç 125-150 hp aralığında, bu araçları geçemezsiniz. VW TDI,CDI motorları (eger sizden önce hızlanmaya başlamamışlarsa) geçebilirsiniz. 110bin tl verip az yaksın diye her bastığımda geçileceksem ben o parayı vermezdim. Seat leon TDI alın bmwye vereceginiz paranın yarısı cebinizde kalsın.

Benzinli her zaman daha performanslı buna kimse biley diyemez tabiki ancak şöyle bişey var dizel arabayı dizellere göre kıyaslamak lazım ve piyasadaki diğer dizellerden çok üstün bence. İ30 denmiş mesela , babamda ceed 1.6 128 hp dizel var ki hyundai ile aynı motor kia , ama ben 116d yi gececeğine inanamıyorum o hissi bana azcık da olsa vermiyor.
    Vw grubuna o parayı ben vermem paranın hakkını veren arabalar değil. Bomboş araca binmem. Doldurdun mu da zaten bmw ye yaklaşıyo fiyatı :) Kaldı ki vw dizellerde az yakıyo ama ben bmw deki ataklığı seriliği , yüksek hızda aracın ciğerli şekilde gitmesini göremedim.
    Bide şöyle bi durum var ; ben depoyu fulledim istanbul- edirne yaptım , hergün kısa mesafelerde aracı kullanıyorum 10 gündür benzinliğe uğramadım ve hala yarım depo yakıtım var. Ve arac 17 günlük bu yakıt tüketiminin ben daha da düşeceğine inanıyorum
    Yakıt önemli konu. Kaldı ki trafikte benzinli aracların çoğunluğunu alaşağı edersiniz bu aracla , he bi polo gti mesela sizi gecer ama emin olun sport da onunda peşini bırakmazsınız
    Ben benzinli aracı gerçekten az kullanıcaksam alırdım. Amacım tamamen haftasonları keyif , hız yapma , aracla oynama (egzoz vs) ise benzinli alırım bu saatten sonra

siz polo gti deyince aklima geldi, yazin porche cayenne onde ben arkada izmir bursa yolu orta yogunlukta bir trafik vardi, tabiki porche essek gibi uzuyordu ama kaybolamiyordu cunku onune bir tir cikti mi aramuzdaki 300mt nin lafi bile olmuyordu, ha otoban ayri ben 200e sabitlerim giderim (zaten limit bu daha ustu istesekte yok) beni gececek olaninda benzin hesabini bi sure yapmamasi lazim :))) sonucta ibrenin asagi dususu moral bozabilir, ben 116d aracimla yakitta hic kasmadan basa basa gitmeyi tek biseye degisirim o da 320d :) hem daha guclu hemde yine az yakar cokk kacarr :))

• Tesekkur ederim hocam, guzel haber.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sol şeride çıkıp hız kesmeden devam etmede, yeri geldimi agresif sürüşte, yokuşlarda, 0-100 hızlanmalarında, sollamada ve bunun gibi faktörlerde performans olarak yetiyor mu araç size?
    Test için 1.6 TDI A3 kullandım bir süre Sporta çeksem de araç yeterince hızlanmıyordu, benzinli bir aracın hızlanma hissini veremiyordu. Sanırım Dizel olduğu için baya farklı hissettirdi benzinliden, ani hızlanma falan da yapamıyordu araç Sport modda. Bunları 116d'de yaşıyor musunuz? TDI motor kadar sönük değil mi acaba 116d'nin motoru veya farkı ne?

Merhabalar; ben makyajlı 118i sahibiyim ve iyiki de benzinli almışım diyorum. Yazılımla 210hp oldu. JCW dışında trafikte geçemediğim araç yok. Dizel motora gelince, biliyorsunuzki trafikteki aynı ayardaki (1.4-1.6)çogu benzinli araç 125-150 hp aralığında, bu araçları geçemezsiniz. VW TDI,CDI motorları (eger sizden önce hızlanmaya başlamamışlarsa) geçebilirsiniz. 110bin tl verip az yaksın diye her bastığımda geçileceksem ben o parayı vermezdim. Seat leon TDI alın bmwye vereceginiz paranın yarısı cebinizde kalsın.

Benzinli her zaman daha performanslı buna kimse biley diyemez tabiki ancak şöyle bişey var dizel arabayı dizellere göre kıyaslamak lazım ve piyasadaki diğer dizellerden çok üstün bence. İ30 denmiş mesela , babamda ceed 1.6 128 hp dizel var ki hyundai ile aynı motor kia , ama ben 116d yi gececeğine inanamıyorum o hissi bana azcık da olsa vermiyor.
    Vw grubuna o parayı ben vermem paranın hakkını veren arabalar değil. Bomboş araca binmem. Doldurdun mu da zaten bmw ye yaklaşıyo fiyatı :) Kaldı ki vw dizellerde az yakıyo ama ben bmw deki ataklığı seriliği , yüksek hızda aracın ciğerli şekilde gitmesini göremedim.
    Bide şöyle bi durum var ; ben depoyu fulledim istanbul- edirne yaptım , hergün kısa mesafelerde aracı kullanıyorum 10 gündür benzinliğe uğramadım ve hala yarım depo yakıtım var. Ve arac 17 günlük bu yakıt tüketiminin ben daha da düşeceğine inanıyorum
    Yakıt önemli konu. Kaldı ki trafikte benzinli aracların çoğunluğunu alaşağı edersiniz bu aracla , he bi polo gti mesela sizi gecer ama emin olun sport da onunda peşini bırakmazsınız
    Ben benzinli aracı gerçekten az kullanıcaksam alırdım. Amacım tamamen haftasonları keyif , hız yapma , aracla oynama (egzoz vs) ise benzinli alırım bu saatten sonra

Tabiki dizeli dizelle kıyaslamak lazım. Ancak soruyu soran arkadaştan anladığım kadarıyla performansı seven bir arkadaş. Sol şeritte bastıgımda çogu aracı geçebileyim diye düşünüyor diye anlıyorum yanlışsa düzeltsin.
    Dogru anlamışsam, "bu benzinliyse tamam geçsin" "a bu dizel o zaman basabilirim" demeyi düşünmüyor heralde. Bu durumda trafikteki tüm araçlarla kıyaslamanız gerekiyor, öyle değil mi? Sol şeritte giderken bmwnin yarı fiyatı stock bir aracın selektor yapıp geçmesine aldırmıyorsanız dizel alınabilir tabi, az yakar, konforludur.
    Dizel araca yazılım yaptırmayı düşünürseniz orası ayrı :)

Hocam yanlis anlamayin da su fiyatli arac, kendinden 2 kat pahali bi araci geciyor da selektor atiyor da muhabbetleri bos gelmiyor mu size?

Mesela sizin aracin degil yari fiyati, 1/5 fiyatina yuklu 306 gtilar var. Uzaya uzaya gider yaninizdan. Ya da benzer bi ornek 30-40 bin liraya 1000 cc superbikelar var, cogu porscheyi, ferrariyi filan alt ediyor.

200-250 bin liraya ne otomobiller var mesela 8-9 saniyede zor cikiyor 0-100 e. Varsin zor ciksin, arkadan 60-70 bin liralik araclar selektor atsin. Bos muhabbet yani bence.

Kisacasi performansi sevdigim halde, ben aldirmiyorum yari fiyatli bi aracin bana selektor atmasini.

• Bugün 3. Bakım için randevu aldım musluoğlundan. Salıya randevu verelim dediler. Sınavım olduğu için ikame araç verebilirseniz olur dedim. O zaman çarşamba yapalım dediler olur dedim :) bakımdan sonra değişenleri buraya yazarım. Eğer değişirse hava filtresinin de fotoğrafını atarım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabiki dizeli dizelle kıyaslamak lazım. Ancak soruyu soran arkadaştan anladığım kadarıyla performansı seven bir arkadaş. Sol şeritte bastıgımda çogu aracı geçebileyim diye düşünüyor diye anlıyorum yanlışsa düzeltsin.
    Dogru anlamışsam, "bu benzinliyse tamam geçsin" "a bu dizel o zaman basabilirim" demeyi düşünmüyor heralde. Bu durumda trafikteki tüm araçlarla kıyaslamanız gerekiyor, öyle değil mi? Sol şeritte giderken bmwnin yarı fiyatı stock bir aracın selektor yapıp geçmesine aldırmıyorsanız dizel alınabilir tabi, az yakar, konforludur.
    Dizel araca yazılım yaptırmayı düşünürseniz orası ayrı :)

Hocam yanlis anlamayin da su fiyatli arac, kendinden 2 kat pahali bi araci geciyor da selektor atiyor da muhabbetleri bos gelmiyor mu size?

Mesela sizin aracin degil yari fiyati, 1/5 fiyatina yuklu 306 gtilar var. Uzaya uzaya gider yaninizdan. Ya da benzer bi ornek 30-40 bin liraya 1000 cc superbikelar var, cogu porscheyi, ferrariyi filan alt ediyor.

200-250 bin liraya ne otomobiller var mesela 8-9 saniyede zor cikiyor 0-100 e. Varsin zor ciksin, arkadan 60-70 bin liralik araclar selektor atsin. Bos muhabbet yani bence.

Kisacasi performansi sevdigim halde, ben aldirmiyorum yari fiyatli bi aracin bana selektor atmasini.

yarı fiyat stock araç diye özellikle belirttim. Böylece sizin verdiginiz örnekteki araçları dahil etmiyorum. Açıkçası ben dipgazla giderken leon yanımdan geçip gitse çok hoşuma gitmez. Çunki ben bmwyi sadece performansı ve yol tutuşu için aldım. Belki arkadaş da öyle düşünüyordur. Düşünmüyor da olabilir, o yuzden yanlışsam düzeltsin demiştim :)

• fm.karahan kullanıcısına yanıt
    Hocam degistirt hava filtresini, hic olmadi acin bi bakin de :)

ikame arac vermiyor o zaman musluoglu he?

4-5 saat beklenmez orda bayiyor adami. Eve gidip gelmek lazim o zaman.

• quote:

Yok tabiki trafikte o konu ayrı ama demek istediğim eğer birazda şöforlüğünüze güveniyosanız bence coğu araçla mücadeleye girilebilir bu araçla. Dizeli kullandınız mı bilmiyorum ama gerçekten kağıtta yazan verilere göre performansı gayet tatminkar. Yani 190-200 lere rahat cıkıp o seviyelerde güzel seyir ediyo araç bu yüzden sollamaya cıkıp coğu aracı rahat gecebilirsiniz. He kalkıpta bi 3.20 , 5.20 ye kafa tutamazsınız ama coğu aracı rahat sollarsınız.
    Evet soran arkadaş benimde anladığım kadarıyla hızı vs seven biri. Ama muallakta kalmış o da belli.
    Yani benim kanaatim bu arac uzun süre performansı yeter sıkıldığınızda da yazılım işine girebilirsiniz böylece ara fark kapanmış olur diye düşünüyorum. Benim planım o yönde :)
    Allah herkese hayırlısı ne ise onu nasip etsin ve en önemlisi kazadan beladan korusun..

Bu arada araç 1150 km oldu. Bi yanlama da test ediyim dedim aracı. Sporta cekmeden dsc off halde cok keyifli şekilde yanlanıyor. Sport a alıp da denedim öyle cok daha iyi

Tabi haklısınız, ben dizeli uzun süre kullanma fırsatı bulamadım. Fakat dizel motorlar malesef yeni nesil turbo benzinli motorlardan daha performanslı değilller. Şöförlüğünüze güvenirseniz derken makaslarla trafikte gitmekten bahsetmiyorsunuzdur umarım. Kırmızı ışıkta yanyana hızlanmaktan örnek verebiliriz diye düşünüyorum.

• berky88 kullanıcısına yanıt
    Jantları çok sportif ve güzel. Aracınız ne renk bilemiyorum ama koyu gri olması bence güzel. Ancak 18" jant konforu olumsuz yönde etkileyecektir. Yakıt tüketimini de arttırır büyük jant. Aracınızı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız yeni lastik alma vakti geldiğinde maliyetli olacağı da kesin. Ama görsel olarak çok iyi olacaktır bence.

• Daywalkerr kullanıcısına yanıt
    Önceden götürdüğüm bir yıkamacı kireç kalıntısına çözüm olarak SİRKE önermişti. Size ne kadar mantıklı gelir bilemiyorum ama bir deneyin vaktiniz olursa.

• Arkadaşlar 2012 model 116d ed aracımla Eylül ayı ortalarında rota İzmir-İstanbul 2 kişi (depoyu Manisa girişinde full'ledim), İstanbul'da bir akşam şehir içi tur 5 kişi (kozyatağı - yeniköy - kozyatağı). İstanbul-İzmir dönüş 2 kişi. Klima genel olarak düşük seviyede yolun %50'sinde filan açıktır. İzmir'de km 1000'e yaklaşıp, depoda hala yakıt kalınca ne kadar gidebileceğimi kasayım dedim. İzmir'den çıkıp güneye giderken Aydın merkezde akaryakıt istasyonuna girmeden önceki son ışıkta çektim fotoyu. İstasyona girdiğimde son hali 1101km olmuştu ;D. Range'de 15km gösteriyordu.

• Arkadas geçen ay 116 d mplus paket aracımı teslim aldım malumuz kıs lastigi almamız gerek yalnız m paketlerde 17 inc jantlar var ön ve arka lastiklerin ölcüler farklı 225-245 olması lazım, kıs lastigi kampanyasında 17 inçler 205 yani küçük, orjinal lastik boyutnda kışlık bulablirmiyim rft kullanan alan arkadaslar varsa yardımcı olabilir misiniz?

• Arkadaşlar sıfır araç alanlar detaylı donanım ve satın aldıkları fiyatı yazarlarsa bizlerde faydalanırız.
    Kısa vadede değil ama yaz sonrası 1.16 D otomatik düşünüyorum. Sıfır mı 2015 ikinci el mi karar vermek zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trabzon61_66 -- 30 Kasım 2015; 22:13:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12301231123212331234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.