Şimdi Ara

BMD marka sıralı sistem hata uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 ay kadar önce aldığım 2004 marka opel astramda BMD marka sıralı sistem lpg takılı.
    arabamı aldıktan sonra yaklaşık 9bin km yol yapmışım şu an 10700 km de.

1 hafta kadar önce arabama bindiğimde motoru çalıştırır çalıştırmaz tüpün göstergesinden 4 defa bip sesi gelmeye başladı. arabamı her çalıştırdığımda uyarı sesini alıyorum. belliki bişeylerin uyarısını veriyor diye düşündüm.
    Gaziantep sistem otogazı aradım (BMD yetkili servisi) hocam aracı getirin gaz filtresi değişmesi gerekli dediler. aracımı götürdüm, eski tip filtre kullanılmış benim araca. sipariş verelim, elimizde yok dediler. bugün tekrar gittim artık bu filtrerlerin üretilmediği söylendi.
    usta bana borudan bi normal filtre geçireceğini ve eski filtrenin devre dışı kalacağını bu şekilde yaptığında da filtre değişmiş gibi olacağını söyledi. yani eski filtre sistemde takılı kalacak, usta eski filtrenin önüne bi boruya yeni filtre monte ederek gazi süzme işlemini yapacak dedi. hiç bi aksilik çıkmaz, lpg sistemi de filtre değişmiş gibi algılar artık uyarı vermez dedi. takıldı herşey arabayı çalıştırdık araba gayet güzel çalışıyodu ama uyarı sesi gelmeye devam ediyordu. gaz kaçağı felan varmı diye tüm lpg sistemini kontrole etti acaba başka yerde bi arıza varmı diyerek. hiç bir yerde hata yoktu. ama araba ilk açıldığında uyarı sesi gelmeye devam ediyordu.

usta ses kesilmedi dedim. usta da bana ' hocam yazılımı güncellendiği için artık o ses lpg sisteminin hazır olduğu anlamına geliyor' diye resmen çocuk kandırır gibi bi açıklamada bulundu. bende ustama sakin bir şekilde ustacım uyarıyı ben arabayı buraya getirmeden yani herhangi bi yazlım attıktan sonra vermediğini ben kullanırken normal çalıştığını ve bir gün durup dururken uyarı vermeye başladığını o arada herhangi bi yazılımın yüklenmediğini, kısaca bu açıklamayla beni kandıramayacağını izah ettim . bir daha kontrol etti. sorunu bulamadı.

sonra bir diğer usta geldi o da bi kontrol etti ve hocam ben üretici firmayı da aradım 'o uyarı sesi kesilmez demişler. sistemdeki hata düzeltilse bile o ses gelmeye devam eder' demişler. tabi bu açıklamada ustaların hatayı bulamadıklarından dolayı uydurdukları bi yalanmış gibi geldi bana.

benden 50 lira gaz filtresi ve 20 lira hortum bedeli olmak üzere toplam 70 lira ücret alındı. ses kesilip içim rahat etse helali hoş olsun onlarda emek veriyolar sonuçta ama işte aklıma takıldı. acaba benim lpg sistemimde bi hata varmıdır.
    acayip canım sıkıldı bi de burda sizlere danışayım dedim. bu lanet olsıca BMD sistmeini de kim neden taktırır bilmem (ben arabayı aldığımda BMD takılıydı).

başka bir otogaz sistemi takan yere götürsem orda da kontorl edebilirler ve bu uyarı sesini kesebilirler mi?

akşam eve gelince başka bi marka sıralı otogaz sistemi taktırmayı bile düşündüm sırf şu lanet olası BMD ismini bi daha duymamak için. şimdi ben başka bi marka sıralı sistem taktırsam aynen sıfırdan lpg taktrmış gibi masraf mı çıkar yoksa yarı fiyartına felan halledebilirler mi bu işi?
    umarım yeterince açıklayıcı analtabilmişimdir derdimi. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• KARDEŞ KONUNU OKUDUM BENDE LPG CİYİM BİLDİĞİM KADARIYLA BMD SIRALI SİSTEMLER KORE MALI VE 1.3 HUNDAİ LER İÇİN ÖZEL ÜRETİLMİŞ BİR SİSTEM BİKERE GAZ FİLTRESİYLE UYARI SİNYALİNİN HİÇ ALAKASI YOK SENİN İÇİN YARIN SERVİSİNDEN SEBEBİNİ ÇARESİNİ ÖĞRENECEM BİZİM ARKADAŞLAR TAKIYODU KURSUNA GİTMİŞLERDİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: LPG YEDEK PARÇA

KARDEŞ KONUNU OKUDUM BENDE LPG CİYİM BİLDİĞİM KADARIYLA BMD SIRALI SİSTEMLER KORE MALI VE 1.3 HUNDAİ LER İÇİN ÖZEL ÜRETİLMİŞ BİR SİSTEM BİKERE GAZ FİLTRESİYLE UYARI SİNYALİNİN HİÇ ALAKASI YOK SENİN İÇİN YARIN SERVİSİNDEN SEBEBİNİ ÇARESİNİ ÖĞRENECEM BİZİM ARKADAŞLAR TAKIYODU KURSUNA GİTMİŞLERDİ

doğru hocam kore malı bi sstem. Uyarı sesininde nerden kaynaklandığını öğrenirsen çok sevinirim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SELAMIN ALEYKÜM 2 AY ÖNCESİ BİR HUNDAİ MARKA ARAC ALDIM ÜZERİNDE BMD MARKA SIRALI SİSTEM TÜP TAKILIYDI BİR MÜHDET SONRA ARAÇ BİRDEN BİP BİP DİYE UYARI VERMEYE BAŞLADI SUAN ARACIM GAZDA ÇALIŞMIYOR SÜREKLİ BİP SESİ VERİYOR ANKARADAYIM BİLDİĞİNİZ ANLAYAN Bİ SERVİS VARMI ARIZASI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI LÜTFEN ACİL YARDIM
  • selam ankarada ikamet ediyorum bmd marka mab sensörü beyin ve parcaları mevcuttur 05416360335 ulaşabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.