Şimdi Ara

^^Bluetooth Kulaklık Tavsiyesi^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
68.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bluetooth’un yararları:



    Yakın zamanda bir Bluetooth kulaklık aldım! Kullanması çok kolay ve benim gibi cep telefonunu vucudunun bi eklentisi gibi gören insanlar için ciddi bir kolaylık sağladığını yaşayarak öğrendim.

    Artık uzun telefon görüşmelerinde sürekli telefonu bir kulağımdan diğer kulağıma almak zorunda kalmıyorum, kollarım yorulmuyor ve en sevdiğim bölümüde çalışırken artık işi bırakıp telefonla görüşmek zorunda kalmıyor olmam . Kısacası kulaklığı takınca ellerim bana kalıyor.

    Diğer avantajı ise bir çağrı geldiğinde telefona koşmak zorunda kalmamam ve ya illa işimi yarıda kesip telefonu cebimden çıkarmama gerek kalmıyor olması, tek yapmam gereken kulaklığın üstündeki düğmeye hafifce bastırmam! Ayrıca görüşmem bittikten sonra illa telefonu cebime veya herhangi bir yere bırakmamda gerekmiyor, üstelik son aradığım numarayıda hiç telefonu cebimden çıkarmadan sadece aynı düğmeye tıklayarak arayabilirim! ( tembel insanlar için birebir yani ! ).

    Bluetooth’un Zararları:


    Yukarda çok reklam yaptım şimdide gelelim Buetooth un zararlarına! Eminim hepiniz şuanda bu cihazın yaydığı radyo frakansının zararlarından veya radyasyonundan bahsediceğimi düşünmüşsünüzdür! Ama malesef ( daha doğrusu çok şükürki ) yanıldınız!

    Cihazı aldığımdan beri önüme gelen herkes bu cihazın çok tehlikeli olduğunu kullanmamam gerektiğini ve bana zarar vereceğini anlatıp durdular... ama aralarından hiçbiri bu sözleri belli bir araştırmaya veya bilimsel bir kanıta göre sölemiyordu, tabiki hepsi benim sağlığımı düşünerek sölüyordu bu lafları ama bazen yanlış yönlendirmeler insan için daha zararlı olabilir!!!

    Bluetoothun benim açımdan tek zararı, karşıdan gelen insanların görüşme yapan kişinin kulağındaki cihazı göremedikleri taktirde o insanın kendi kendine konuşan, ruhsal ve sinirsel problemleri olan biri olarak görmeleridir!! , başkada zararı olduğunu düşünmüyorum...

    Bluetooth neden Zararlı değil?

    Şimdi gelelim yazımızın en önemli bölümüne, Bluetooth’un yaygınlaşması ile birlikte bu tarz sorular çok sorulmaya başlandı, bende insanları bilgilendirmek amacı ile nacizane bilgimi paylaşmak istedim sizlerle.

    Bluethoot teknolojisinin zararlı olarak bilinmesinin tek nedeni cep telefonları gibi dalgalar ve radyasyon yaydığı bilindiğindendir! Ancak bilimsel araştırmalar sonucunda cep telefonlarının yaydığı radyasyonu ile Bluetooth’un yaydığı radyasyonunun kıyaslanamayacak kadar farklı şiddetlerde olduğunu görmekteyiz.

    Kablosuz telefonlar ve bu tür kablosuz cihazların çoğu 1 ila 2.4 GHz frekansını kullanıyorlar. Bu radyo dalgalarının zararını anlamak ve bir standart getirmek için AB konseyi tarafından tavsiye edilen, radyo frekansı (RF) enerjisine maruz kalma limitleri belirlenmiştir.

    Bilindiği gibi cep telefonları radyo frekansı “alıcısı” ve “vericisi”dirler, ve bu radyo frekansları enerji taşıdıklarından insan vucudundaki hücre yapısında değişikliğe sebep olabiliyorlar, kanser dediğimiz hastalıkta zaten bu hücre değişmelerinin sonucunda gelişen bir olaydır.

    AB konseyi tarafından belirlenen bu limitler sözkonusu enerji seviyesini aşmayacak şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Bu limitler, ayrıntılı yönetmeliklerin bir parçasıdır ve genel nüfus için izin verilen radyo frekansı enerjisi seviyelerini belirler. Bu yönetmelikler, bağımsız bilimsel çalışmaların periyodik ve detaylı değerlendirilmesi sonucunda geliştirilmiştir. Bu limitler, yaş ve sağlık durumundan bağımsız olarak tüm insanların güvenliğini garantiye almak üzere önemli bir güvenlik marjı içerir.

    Cep telefonları için maruz kalma standartları “Özgül Emilme Oranı” olarak bilinen SAR (Specific Absorption Rate) oranı ile hesaplanır ve belirtilir. AB Konseyi tarafından tavsiye edilen SAR limiti 2.0W/Kg''dır.

    Toplum tarafından kullanılan cep telefonları için SAR limiti, 10 gram vücut dokusu üzerinden ortalama 2 watt/kilogram (W/Kg)'dır. Bu limit, toplum için ek koruma sağlamak ve ölçümlerdeki farklılıkları hesaba katmak için, önemli bir güvenlik marjı içerir. SAR değerleri, ulusal bildirim gerekliliklerine ve şebeke bandına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örnek olarak Amerikan birleşik devletlerinde ve Kanada’da bu değer 1.6W/Kg olarak belirlenmiştir, yani amerikada bu konuya daha hassas bakıyorlar.

    SAR (Specific Absorption Rate) testleri, cep telefonlarının tüm test edilen frekans bantlarında izin verilen en yüksek güç seviyesini yaydığı standart çalışma koşullarında yürütülmüştür. SAR, izin verilen en yüksek güç seviyesinde belirlenmekle birlikte, telefonun çalışma sırasındaki gerçek SAR seviyesi, maksimum değerin çok altında olabilir. Bunun nedeni, telefonun, sadece şebekeye ulaşmak için gerekli olan gücü kullanması için, farklı güç seviyelerinde çalışmak üzere tasarlanmış olmasıdır. Genelde, bir baz istasyonuna yakınlaştıkça, telefonun güç çıkışı düşer. Yeni bir telefon modelinin, satışa sunulmadan önce, Avrupa R&TTE Yönetmeliğe uygun olduğu gösterilmelidir. Bu yönetmelik, ana gerekliliklerinden biri olarak, kullanıcının ve diğer kişilerin sağlığının ve güvenliğinin korunmasını içerir.

    Cep telefonlarının SAR değerleri 0.25 ( Blackberry ) ile 1 W/Kg arasında değişmekte ve bu değer bile limit olarak belirlenen 2 W/Kg değerinin çok altında yer alıyor ve Bluetooth’larda bu değer kısa mesafe ( 10 Metre ) Bluetooth’lar için 0.001 ila 0.01 W/Kg, uzun mesafe ( 100 Metre ) olanlar için ise 0.05 W/Kg dır, dolayısıyla cep telefonlarının yaydığı radyasyon enerjisi ile kıyaslanabilecek durumda değil ve en az 100 kat daha zararsızdır. ( Bu çalışmalar Belfast’deki “William G. Scanlon of Queen's University” tarafından yapılmış ve onaylanmıştır ).

    Bunu daha basit anlatmak gerekirse, Bluetooth kulaklığın bir cep telefonunun verdiği zararı verebilmesi için bizim aynı anda 100 adet Bluetooth kulaklığı bişekilde üzerümizde bulundurmamız gerekir, işte ozaman Bir (1) cep telefonunun yaydığı radyasyon kadar etkili olabilirler!!!


    Yani eğer sizler bu radyo dalgalarının yaydığı radyasyon konusunda endişe ediyorsanız bile artık şunu biliyorsunuzki ne olursa olsun bir Cep telefonunun yaydığı radyasyon kulaklıktan en az 100 kat ( bazen 1000 kat ) daha fazladır! Ve bence sağlık açısından cep telefonu kullanmaktansa Bluetooth kullanmak vucudumuz için çok daha ( 100 kat ) az zararlı !!!

    Bluetooth’un yaydığı radyasyonu bile almamak için kablolu kulaklık kullanılabilir, ama genede Bluetooth kullanılarak Cep telefonundan on (10) Metre uzaklaşabilirken, Kablolu kulaklık ile bu mesafe ancak bir (1) Metredir! Yani Cep telefonunun yaydığı 1W/Kg ‘lık dalgalara genede maruz kalıyorsunuz ama 10 Metrede bu radyasyon etrafa yayıldığından ve mesafenin etkisi ile enerji kaybına uğradığından çok çok daha az zarar verecektir.


    Bu yazının sonunda Sağlığına önem veren ve cep telefonu kullanmak zorunda olan insanlara Bluetooth kulaklık veya en azından Kablolu kulaklık kullanmalarını öneririm, unutmayalımki sağlık herşeyden önce gelir…

    Not: Bu yazı Alıntıdır(http://www.tiptr.com/medicine/turkce/6776-bluetooth-kulaklik-kullanmak-zararlimidir-yararlimidir/)

    Arkadaş buna göre Bluetooth Kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum kullanan arkadaşlar özellikle belirtirlerse sevinirim fiyat aralığı 70TL-150TL arası olabilir.
    Şimdiden ilğilenen arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warcraftx -- 27 Şubat 2009; 18:44:20 >







  • SAMSUNG WEP420 BLUETOOTH KULAKLIK -hepsiburada da 100tl civarında. Bang&Olufsen teknolojisi kullanılmıştı sanırım.
  • Bang&Olufsen teknolojisi bu nedemek acaba? Naslı bi teknolaji
  • linki tıkla ve incele
    http://www.bang-olufsen.com/
  • Link için teşekkürler ama bi şey anlamadım:(
  • Tahmini bütçen ne kadar ?
  • eksisozlukten alıntı yapayım sana

    bang &olufsen tasarım konusunda aşmış, tadından yenmeyecek * çılgın elektronik aletler üreten danimarka merkezli firma. bana kalırsa adının bose'yle aynı cümle içinde söylenmesi bile yanlıştır. beocenter 2 ve beosound 9000 müzik sistemleri tek kelimeyle üstündür. özel bir isim veya kod adı verme ihtiyacı duymadan sadece "earphones" adıyla sunulan earbud tipi kulaklık tasarımı ayrıca fantastiktir.

    bence bir zincir mağazaya git ve tüm kulaklıklara dene derim. Çogu 100tl civarında , kulağına uygun olanı alırsın.
  • Bütçe 70-150 TL arasında olabilir benim aklımdan geçen bir ikitane var ama haklarında pek bilgi sahibi değilim. Benim için küçük olsun ses ve microfon kalitesi iyi olsun yeter.
    Mesala bu kafama takıldı hoş bi şeye benziyor ama hakkında fazla bilgi sahibi değilim.
    http://www.hepsiburada.com/sennheiser-flx70-bluetooth-kulaklik-/productDetails.aspx?categoryid=16218&productid=telcakssenflx70
  • up!!!
  • Ben yazın Samsung SBH700 aldım. Ne zararı vardır bilemem ama hep laptopda hem telefonda kullanıyorum. Hem konuşma yapabiliyor hemde müzik dinleyebiliyorsunuz.
  • SENNHEISER FLX70 BLUETOOTH KULAKLIK
    Bu ürünü bu gün aldım artık tel konuşması fena değil gibi ama benim telin BT müzik dinleme olayı yokmuş o kötü oldu.
  • genelde araç içerisinde kullanılacak max 150 liraya kadar önerebileceğiniz bluetooth kulaklık var mı?
  • SENNHEISER FLX70 BLUETOOTH KULAKLIK bunu almayı düşünürsen 2 kez düşün arkadaş hatta imkanınn varsa büyük magazalara git dene öyle al iyice inceledikten sonra için rahat ede ede alırsın.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=34453

    Benim de bu kulaklık ilgimi çekti ama x800 ile kullanmayı düşünüyorum... fiyat da uygun gibi geldi...
    Bilen ya da kullananlar bir yorum yapabilir mi acaba...?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhanshen

    http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=34453

    Benim de bu kulaklık ilgimi çekti ama x800 ile kullanmayı düşünüyorum... fiyat da uygun gibi geldi...
    Bilen ya da kullananlar bir yorum yapabilir mi acaba...?

    arkadaşım dün bu kulaklığı aldık vatan bilgisayardan. world karta taksitle 80 liraya geldi. oldukça memnunuz.
  • arkadaşlar jabra bt2010 kulaklık aldım.güzel hafifi bir kulaklık ama kancası çok sert ve kulağı acıtıyor.hepsi burada da plantronics diye bir marka var önerirmisiniz.kulağı acıtmayan kulaklık arıyorum
  • ben plantronics 510 kullandım.gerçi şu anm piyasada pek yok ama çok iyi kulaklıktı. Plantronics ve jabra bu konuda uzman. benim tavsiyem jabra 2020 yada 5020 modeli. 2020 modelini darty den 89 tl ye aldım. piyasada 100 tl civarında.
  • Arkadaşlar Bluetooth kulaklık kullananlar buraya modelleri ile birlik yazsınlar memnun olup olmadklarını belirtsinler alacak arkaşalara yardımcı olalım.
    Ben mesala SENNHEISER FLX70 BLUETOOTH KULAKLIK bu kulaklıgı aldım ama fazla memnun kalamdım okadar para verdim o paraya iki tane normal kulaklık alırdım ama umduğum gibi çıkmadıforumda araştırmama rağmen pek fazla hakkında bilgi bulamadım rastgele almış gibi oldum diğer arkaşların böyle sorunlar yaşamaması için buraya yazarsak kullanmış olduğumuz kulaklıkları güzel olur diye düşünüyorum.
  • Değerli üstadlar.

    Bu gün teknosadan ben de Jabra2015 model kulaklık aldım.Benim telefonum HTC TytnII kulaklığı buldu ve çok rahat çalıştı.Kulaklığı ise eşim için aldım.Bebek bekliyoruz. Telefondan uzaklaşmasını istiyorum.Onun kullandığı telefon Nokia 6230 modeli, bu telefonda kulaklık gözükmüyor. LG dokunmatik kayar kapaklı bir telefonda da aradım gözükmüyor. Çözüm ne önerir siniz?

    İyi Akşamlar.
  • bende bugun bimeks'ten cardo s800 modelini aldim ilk ciktigi zaman 100 tl idi simdi 55 tl ye dusmus hem kucuk hem ses kalitesi iyi >>http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1106&uid=38058



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan3579 -- 21 Mart 2009; 22:24:48 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.