Şimdi Ara

Bluetooth haporlörlerde ses kartı yongası var mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hometech alfa 430c notebookumdan ses gelmiyor. Ya haporlör yada ses kartı sorun çıkartıyor emin değilim. Bluetooth kulaklık takınca ses geliyor. Şimdi Bluetooth haporlör alsam taksam onda da harici ses yongası var mıdır. Notebookun ses kartı sorunluysa çalışır mı çünkü kulakiçi kulaklık çalışıyor. Ucuz yollu bir tane alacağım. Jaklı kablolu kulaklık takınca da ses gelmiyor bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxekoxx -- 12 Mayıs 2023; 22:50:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ses yonası olarak amplifikatör entegresinden bahsediyorsan evet vardır. Ses ilk olarak ses kartında üretilir ve bu ses yine ses kartının üstünde bulunan 2.ci bir amplifikatör çipine iletilip ses hoparlörlere verilir. Eğer ampli chipi bozulmuşsa ses gelmez ama bluetooth gibi bağlantılı aygıtlardan gelir çünkü bluetooth hoparlörlerin içinde amplifkatör çipide vardır.


    Fakat sizin sorununuz kulaklık soketinden de kaynaklanıyor olabilir, çünkü hoparlörlere giden ses kulaklık soketinden geçirilir, kulaklık takınca soket içindeki anahtar hoparlöre giden kablo bağlantısı keser ve sesin kulaklığa gitmesini sağlar. Eğer soket arızalanırsa yada soğuk lehim olmuşsa yada fiziki hasar oluşmuşsa ses hiç biyerden gelmeyebilir.

  • Her bluetooth cihazda dahili ses kartı/dac vardır alabilirsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.