Şimdi Ara

Blu-ray disk nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sevdiğim Bir Kaç film var Blu-ray Yapmak istiyorum.

hakkında bilgisi olan varmı program vs. döküman.

• harhangi bir video formatını blu-ray a çeviremezsiniz böyle bir program yok olsa bile sadece dosya büyümesinden başka bişi olmaz görüntüye ve sese yansımaz yani örn vcd yi dvd ye çevirmek gibi haa nedir mkv ler var değişik çözünürlükte onlar blu-ray filmler daha çok pahalı olduğu için şu anda en popüler bu format ve gerçektende blu-ray filmlere çok yakınlar yada gider en kısa yol mağzadan blu-ray film alırsınız sorduğununz sorudan ötürü bir açıklama daha yapayım blu-ray filmleri izlemeniz için p3 yada blu-ray playere ihtayıcınız ve hakkını vermek içinde full hd tv niz olması gerekir

• Çok az filmde veya PS3 oyununda 1080p görüntü vardır.Bu yüzden hakkını verebilmek için illaki Full HD olmasına gerek yok.Ama olursa daha iyi tabiiki en azından 1080p'yi 720 p'ye çevrilmiş şekilde izlemezsiniz.Ama film veya oyun kutusunun arkasında 720p yazıyorsa HD Ready ya da Full HD olması gereksiz.İkisi de oynatır.Hatta HD Ready olanın kontrast değeri diğerinden iyiyse HD Ready televizyondan daha iyi performans alırsınız.
  • blu-ray disc ler ve bluray ynatıcılar biraz masraflıdır hd film izlemenin şu an için en eknomik yolu mkv filmler ve hd media player (wd tv,pch,egreat vb...) dır.
  • ii de arkadaş onu sormamışkı eldeki filmleri diyo nsl blu-ray a çeviririm? böyle birşey yok

ayrıca p3 den blu izlemek eğer sadece tv den ses alınacaksa ok yada basit bir ev sinema sistemi ancak blu-ray le beraber gelen yeni ses codecleride isteniyosa ozaman p3 olmaz çünkü p3 hd codecleri bitsream olarak veremiyo pcm olarak verebiliyo blu-ray player alınırsa örn sony ozaman ses çıkışı bitsream olarak çıkar yani ses çözülmeden avr ye aktarır avr dede bütün codeclerin var olduğunu sayarsak sorun ortadan kalkar

görüntü içinde aynı şey geçerli eğer sistem blu-ray teknolijisinin üstüne kurulmuşsa zaten yeni ses codekeri 7.1 ve 1080p görüntü isteniyo demektir bu nedenle full hd tv almak herzaman avantaj olcaktır
  • bende 5tb bluray film var, bunlar cdye falan yazılamaz mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvoxc60

bende 5tb bluray film var, bunlar cdye falan yazılamaz mı acaba

blu-ray dısc ler şu anda copy yapılamaz çünkü boş dısc i yok ancak örn; lg nin hem okuyucu hemde yazıcısı var pc için tabi ancak o şekilde hdd ye atılabilinir ama şu anda dısc e yazdırmak söz konusu değil

yani blu-ray blu-ray playerde yada p3 de izlenir yada bi alt kılasmanı olan ona en yakın görüntü ve ses olanağı sağlayan ve çok daha az maliyetli olan mkv le idare edilir başka bi örn vermem gerekirse 4.7 gb lik dvd leri copy yapar gibi blu ları copy yapmak şu anda imkansız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım bilgi için sağolasın
    merak ettiğim birşey daha, harddiskin içindeki bluray filmi bluray cihazına nasıl göstertcez:D
  • usb li blu-ray playeriniz varsa olur belki tam emin değilim yada tv nin usb girişinden denemek lazım yada pc den tv ye verilebilir o birazdaha olur gibi tabi pc de hdmı çıkış varsa...

aslında açıkcası blu-ray dısc filmler şimdilik cd si alınıp blu playerde izlemek için en garanti yolu bu ilerde oda sd dvd ler gibi copy yapılır hale gelince bir çok farklı yöntemle izleme şansı buluruz birazdaha zaman...

kısaca blu dvd yi en iyi blu playerde izlenir eğer o keyif isteniyosa ve beraberinde ii bir avr ve hop takımı ve full hd tv ve en az 106 ekran

evet pahalı bir zevk ama isteniyosada yapılmıyacak bir iş değil herşey zamanla....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

quote:

Orijinalden alıntı: volvoxc60

bende 5tb bluray film var, bunlar cdye falan yazılamaz mı acaba

blu-ray dısc ler şu anda copy yapılamaz çünkü boş dısc i yok ancak örn; lg nin hem okuyucu hemde yazıcısı var pc için tabi ancak o şekilde hdd ye atılabilinir ama şu anda dısc e yazdırmak söz konusu değil

yani blu-ray blu-ray playerde yada p3 de izlenir yada bi alt kılasmanı olan ona en yakın görüntü ve ses olanağı sağlayan ve çok daha az maliyetli olan mkv le idare edilir başka bi örn vermem gerekirse 4.7 gb lik dvd leri copy yapar gibi blu ları copy yapmak şu anda imkansız

Boş blu-ray diskler elbetteki var ama 25 gb lıkları 15-20 Tl arası 5TB ı yedeklemek için 200 tane alman lazım buda ortalama 3000-4000 TL olur onun yerine kendine 2-3 tane 2 TB lık HDD al Bi de HDD kutusu istediğin zaman istediğini kullan bilg. bağlamana gerek yok.

• ben şu anda mağzalarda toptancılarda hiç raslamadım boş dıscine daha doğrusu sormadım çünkü daha çıkmadı diye biliyordum ancak değidiğiniz gibi çıkmış ve o fiyatsa zaten yine astarı yüzünden pahalıya gelir hem copy yapmak için yazıcı ve okuyucu playerini almak gerekecek lg nin vardı yaklaşık 300 tl oda ayrı bir masraf daha önce dediğim gibi blue-ray filmleri copy yapmak için daha erken ya kralanır ya satın alınır şu nada en iyi seçim bu
  • 720p yada 1080p .mkv ler indirilir keyife bakılır. Bu devirde bluray sıkıntı. Boş bluray lar nezaman 1 ytl ozaman arşiv yapılır
  • vatan bilgisayarda var bos blu-ray hemde baya zamandir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maranello -- 13 Ağustos 2009; 13:43:35 >
  • Şu an bulabildiğim boş blu-ray diskler en fazla 25li paket şeklinde satılıyor Kadıköy DMS mağazasında. şimdiye kadar 3 kez aldım bu paketlerden ama çok çabuk bitiyor. benim aradığım 50'li veya 100'lü paketleri. internette araştırdığım kadarıyla hiçbir yerde 50'li ve 100'lü paketlerine raslamadım. bilen biri varsa adres veya telefon numarasını yazabilirmi?
  • nedenini sorarsanız internet hızımı 8MBit sınırsıza çıkardım. Rapid, Netload.in, megaupload ve shareonline.biz gibi sitelere ve blu-ray cover sitelerine üye oldum, Bu hızla ayda 50 -75 arası BDrip filmleri indirip 25gb lık boş blu-ray'lere yazarak arşiv yapıyorum ama blu-ray dayandıramıyorum. Harddisklerimin hepsi doldu, encode edilip blu-raye yazılacak birsürü film var.
  • blu-ray yazan sürücü ile tabiki ..

http://forum.donanimhaber.com/m_18250648/tm.htm
  • Blu-ray yazıcım var. geçen sene sonunda ebayden getirtmiştim. Ben 50'lik veya 100'lük paket şeklinde boş blu-ray sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan74 -- 26 Kasım 2009; 13:55:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.