Şimdi Ara

Blogger için tasarladığım sözlük teması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar Blogger ile çok zamandır uğraşıyorum ama uzun bir ara vermiştim geçtiğimiz günlerde yapay zekanın da büyük katkılarıyla sözlük teması yapıyorum sizce nasıl olmuş. Yorumlarınız için teşekkür ederim. sirkesozluk.blogspot.com

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sozluk scripti istiyorsan, otur PHP'de kara düzen yaz. Framework kullanma. Boomer style yaz. En hızlı o çalısır cünkü. Site arabirimi de boomer tarz zaten. Yarım saatte yapılacak is. Hatta YZ'den istesen anında verir öyle bir tema. Sonra PHP kodlarını kendin yerlestirirsin.

Bütün script, en fazla 1 haftanı alır belki de 5 günde yazarsın. Hızlı calısırsan ve hatta önceden hazırladıgın PHP scriptlerin vardır mutlaka, oralardan temel yapıyı copy paste olarak taşırsan 3 günde bile bitebilir.

Media query'leri de copy paste yap cogalt cogalt responsive de olur. Blogspot'u neden sozluğe dönüstürmeye calısıyorsun?

Hic PHP bilmem diyorsan o zaman PHP temellerini öğrenmeye başla simdiden. Session, CRUD ve SLUG url öğrensen %90'ı tamam zaten. Yapay zeka sana bunları öğretsin sen öğren yaz.

Not: Temayla ilgili yorumum, boomer sidebar'ı sayfanın en soluna cek ve ucak pisti kadar bir gap olmasın elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Aralık 2025; 13:16:57 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim, Blogger üzerinden yapmak istememin sebebi hem ücretsiz hosting olarak kolayımıza gelmesiydi hemde böyle birşey yapabilirmiyim düşüncesiydi yaptım ve gayette başardığım için mutluyum. Tekrardan yorumun için teşekkürler.

yaparsin ama custom script gibi temiz ve hizli olmaz. custom kuracak beles hosting yok mu? veren vardir mutlaka. ayrica sozluk acacaksan tröl konular olustur, millet buna cevap yazmazsam kafayi yerim moduna girsin yoksa zaten nornalde de yazmayacaklar

not: blogspot yine wordpress kadar cöp sayılmaz. mesela, wordpress o kadar büyük cöp ki, core o kadar yavaş ki ve o kadar saçma sapan kodlamaya sahip ki, bu rezilliği anlatabilmek icin, tam 10 sayfa yazı yazmak lazım.

mesela kisisel blog sitelerim var, kesinlikle wordpress ve hatta hazır bir CMS kullanmam, dünyada düzgün bir CMS sistemi olmadığını düsünüyorum.. gerçekten yok. arasan da bulamazsın. buna xenforo forum bile dahil. o bile performans ve gereksizliikte başa oynar. sadece arabirim güzel. fakat o arabirimin de iki dakikada klonunu cıkartırız zaten, modern flat dizayn, reddit gibi.. fakat o mevzuda anlamadıgım sey, birkac bin satır kodla yapılacak tüm isler icin 2384298489234 satır kod kullanmıslar, framework üzerine oturtmuslar.. iyi de para kazanıyorlar bence..

neyse herkese göre yapılan seylerin, düzgün olması mümkün değildir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Aralık 2025; 10:32:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel bilgi verici yorumun için gerçekten haklısın ama ücretsiz hosting veren firmalar bulmak bir hayli zor maalesef bende hobi amaçlı oturuyorum birşeyler yapayım kafasında takılıyorum. Yoksa bende biliyorum ücretsiz hostingte birşey olmayacağını zaten Google kendi bitirdi Blogger işini. Yoksa çok daha iyi olabilirdi ama kendi arama motoruna bile eklettirmiyor artık... Zaten ekletse Google cloud dan bir çok zarar edebilir boş beleş şeyler için 😅

Esasında, hosting domain ya da script'in ne oldugu gibi seyler, ikinci sırada yer alıyor. Yani bunlar da önemli elbette ama öncelikle birinci sırada, icerik gelir.. Bill Gates, "icerik kraldır" derken bunu kastediyordu. Kalan seyler ergonomiyi arttırıyor sadece, icerigin ne oldugu önemli..

Mesela boş bir sozluk olusturup, milletin yazmasını bekleyemezsin. Sozluge ilgi cekici seyler falan eklemen lazım icerik olusturmalısın sonra reklam yapman lazım falan filan.

Script ya da domain ismi mevzunun sadece ayrıntısıdır..

Simdi sana 100 tane mükemmel PHP scripti yazayım ama icerik yoksa hepsi bos zaten..

Blogspot mevzusuna gelince, orada sağlam bir blog olustursan, sağlam iceriğin olsa, sağlam reklamın olsa bir de domain cekersin 10 numara beles blog hosting zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Aralık 2025; 14:59:26 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.