Şimdi Ara

Blog ve Google AdSense ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • google adsense nin geçen yılki büyüklügünün 1.5 milyar dolar, bu yıl 4.5 , gelecek yıl da 9 milyar dolar olacağını düşünürsek

bu iş üzerine biraz daha dikkatlice eğilmemiz gerekecek ...

blog siteleri ( blog için bkz.http://tr.wikipedia.org/wiki/Blog ) sayesinde yılda 200 bin dolar (www.problogger.net ) kazanan , zevk için 1 milyon doları hedefleyen adamlar var .... "blogger" olmamak için fazla bir sebep göremiyorum ....

adamların tek yaptıkları iş günlük yazı girmek ve siteye gelenlerin reklamlarına tıklamalarını beklemek ... sonra da paranızın hesabınıza yatmasını beklemek ....

reklam almak için blogger lık yapmanıza gerek yok ...ama günde 40 - 50 bin blog sitesinin internete girdiğini düşünürseniz ve bu işin zevkine bakarsanız bloggerlık biraz cazip gelebilir ...

tek yapmanız gerekenwww.blogger.com dan ücretsiz bir blog almak ...sonra da reklamlar ....gerisi sizin becerinize ve sayfanızı popüler yapmanıza kalıyo ...

• Adsense 68%

YPN 4%

Chitika eMiniMalls 22%

Fastclick 2%

Pheedo 0%

Adbrite 2%

BlogAds.com 1%

AdGenta 0%

CrispAds 1%

küçük bi ankete göre en çok kullanılan reklam şirketleri ...

• acaba konuyu yanlış yere mi açtım ....pek fazla ilgi çekmedi ... belkide "blog" olayında kat edeceğimiz daha çok yol var ...

donanım haberin " blog" ve " blogger " lık işine biraz daha önem vermesini istiyorum ...
  • o parayı tıkır tıkır sayanlar genellikle illegal yolarla sayıyorlar.. bi ben sayamadım şu paraları! 0.03 $ veriyor google 1 tıka.. ee ne olsa teknoloji içerikl site.. malum Türkiyede teknolojiye yatırım yapan mı varki dolgun reklam versin? ya saf olan benim yada bu ülkede birşeyler yanlış..
  • bi tıka 0.03 dolar da veriyolar ...çok daha fazlasını da veriyolar ..önemli olan biyerlerden başlamak .. ne ile ne için uğraştığımızı iyi bilmek gerek .... blogger lık bence ilerde çok daha fazla popüler olacak ...bu olaya geç olmadan başlamak gerek ..
  • paraları illegal yollardan kazandıklarına inanmıyorum ...çok yakından tanıdığım , yaklaşık 3 yıldır blogger olan bi arkadaşım google dan reklam aldı ...sitesinde sanal tıklama tespit edilmiş ve hesabı kapatılmış ... böyle örnekler fazlasıyla var ... google ve diğer servisler bu tür konularda çok hassaslar ... Google AdSense bu işi profesyonelce yapıyor bence ...burada bahsettiğimiz, google ' a reklam veren şirketlerin hakları ... parayı google vermiyo ...sadece aracı kurum ...dolayısıyla reklam veren şirketlerin haklarını korumak zorunda...

gelecek yıl 9 milyar dolarlık bi büyüklükten bahsediyolar ....yahoo bu işte geç kaldığını anladı ve bu işe girmeye hazırlanyo ...

Türkiyede bazı şeylerin yerleşmesi zaman alacak ...doğrudur .... ama bu gelişmeleri yakından takip etmemiz gerek ...ve bu noktada bize düşen görevler olduğuna inanıyorum ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ...eğer blog siteniz varsa birbirimize link vererek page rank imizi artırabiliriz ...buraya adresinizi ve mailinizi yazarsanız haberşelebiliriz...
  • Sitenin tekil hiti iyi ve Tıklama / Sayfa gösterim oranı düzgün olan sitelerim var ve 900 tık a 81 dolar yaptı.

Yani CPM olayı. Bu sayının 3 aya yakın zamanda elde edildiğini de belirteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.