Şimdi Ara

BLİND GUARDIAN - A TWIST IN THE MYTH / inceleme.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

toplamda 51:46lık nisbeten kısa bir süreye sahip a twist in the myth, grubun şu ana kadarki en iyi albümü olan nightfall in middle earthten sonraki hafif düşüşüne devam etmediğinin kanıtı. son albüm a night at the operaya göre özellikle en çok dikkati çeken değişikliklerden biri ritm gitarın yeniden şarkılarda yerini bulmuş olması, hem de fazlasıyla; yani marcus'u daha rahat duyuyoruz artık, arkada carlamaktan başka işleri de var. diğer bir değişiklik ise prodüksiyonun daha bir ferah, daha bir anlaşılabilir olması. kulaklıkla bile sanki bir duvara çarpmış hissi veren a night at the opera'dan sonra a twist in the myth gerçekten rahatlatıyor insanı. bunların yanında, kimi için iyi kimi için kötü bir değişiklik olarak, geçen albümde dibine vurulan epiklik o kadar meydanda değil bu albümde. avrupa power metali'nin son yıllarda afedersiniz epik sıçmaya başlamış olmasından ötürü güzel ve doğru bir karar gibi gözüküyor, gerçek power metal'den tatlar alıyoruz yeniden.

farklılıklar bunlarla sınırlı değil tabii ki, ama bu kadar genel başka bir değişiklik yok. bunun yerine, her şarkı bir parça klasik blind guardian'ın yanında bir parça da yeni ve değişik özelikler gösteriyor. another stranger me çok sağlam hard rock ve heavy metal riffleriyle kaplıyken, carry the blessed homeda hafif bir queen havası seziliyor - ki hansi de bir röportajında demişti bunu. the edge albümün en kendine has şarkısı, modern bir havası olduğundan başka sözle anlatmanın bir yolu yok. the new order, queensrycheı andıran tonlarla başlıyor ve çok güzel bir power şarkısına dönüşerek hayatına devam ediyor. en klasik tarzda kabul edilebilecek turn the page bile blind guardian'ın şu ana kadar gitmediği kadar açık bir şekilde gidiyor keltik alemlerine. this will never end ve straight through the mirror, imaginations from the other side zamanlarına göz kırparken otherland, nightfall in the middle earth'e yakın duruyor gibi; lionheart ise a night at the opera tarzını en çok andıran şarkı - bunların yanında hepsinin kendine has özellikleri var tabii ki, özellikle otherland çok ilginç ve hoş bir havaya sahip.. flyı zaten singledan biliyoruz, skalds and shadowsun orkestral hali ise diğerinden çok farklı değil.

müziğin her köşesi ayrı bir kaliteli, ritm gitarın iyice ön plana çıkması ama lead gitarın yine de ortalıkta kalması bir bütünlük hissi yaratmış yeniden. andre* ve marcus*un performansları tam olması gerektiği gibi, güzel. ikisi de guitar hero değil zaten, olmamaları da daha iyi gibi gözüküyor şu dakikaya kadar. yine çok güzel sololar, çok güzel melodiler var bu albümde, üstüne çok güzel riffler de var.

hansi yine kendini aşmış, sanki tüm blind guardian diskografisi boyunca bulmaya çalıştığı kıvama gelmiş bu albümde. fazla kirli değil ama saf temiz de değil, çok güzel çığlıklar ve nameler yapmış zaman zaman. zaten bu şekli bulduğunu son demons and wizards albümü touched by the crimson kingde de görmüştük, burada perçinlenmiş ve tabiri caizse, blind guardian mükemmelliğine oturtulmuş.

thomenin yerine gelen frederik ise iyi işler çıkarmış, şarkılara thomen'den daha rahat uyduğu belli oluyor. ben yine de the omenin yeri göğü inleten, gökgürültüsü şekilli tom kullanışına hasta biri olarak anısını yadetmek istiyorum burdan, fakat frederik her şeye rağmen başarılı. this will never end'in baş kısmındaki tom kullanışıyla yine gönlümüzde bir yeri olacağını müjdeliyor aslında.

a twist in the myth, tüm sevilen grupların son albümlerinin geçmişinden alakasız, kalitesiz, ya da eskisinin tamamen aynısı olduğu bir dönemde beklenmeyecek kadar başarılı bir albüm olmuş. seveni kadar sevmeyeni de olacaktır, zira yine yeni bir şeyler yapmaya bakmış grup üyeleri, ve bu şekilde avrupa power metali'nin kıtlığından sıyrılmasını becermişler. böyle devam ederlserse sanırım gün gelecek ve blind guardian müziğin aslında türlere ayrılmaması gerektiğine dair en büyük kanıtlardan biri olacak. ve tüm bu yenilik / çeşitliliğe rağmen tüm albümlerinde, tüm şarkılarında hakim olan, blind guardian havası denen şeyin varlığı biz blind guardian dinleyicilerinin en büyük güvencesi olmaya devam edecek*.

insanların dinleyip dinleyip "ben de böyle bir şey yapmalıyım" diyeceği bir albüm değil, öyle olmak için yine de fazla karmaşık. ama imaginations from the otherside'dan sonraki tüm blind guardian albümleri böyleydi zaten. nitekim, sözlerin güzelliğine göre nightfall in middle earth'ten daha iyi bir yere de yükselebilir a twist in the myth. otherland, another stranger me ve the edge başta olmak üzere çok özel bir albüm çünkü.

son söz olarak;
    be aware now, mind your steps, we are uninvited guests. they may find and catch us, don't forget!

..::ALINTIDIR::..

kaynak: ekşi sözlük

• İşte budur.

Çok merak ettim albümü. Şu an itibariyle Türkiye'de bu albüm mevcut mudur?
  • yok daha çıkmasına var ama emule'ye falan düştü
  • şu anda promo olarak mevcut. promosunu dinledim ama full length de değişiklik olabilir belki.
  • ne zaman gelicek ben orjinal albümü bekliyecem
  • quote:

Orjinalden alıntı: pagan_chris

ne zaman gelicek ben orjinal albümü bekliyecem

hansi eylül - ekim falan demişti sanırım.
  • UPUPUPUPUPUPUP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haberler süper de eylül ekime daha çok var ya...Of of mecbur bekleyeceğiz
  • Konserin tadı damağımda kaldı.
  • indiriyorum promo yu du bakalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Konserin tadı damağımda kaldı.

konser çok güzeldi ya

Bu arada Blind'ın forumunda bizim konserden video'lar, resimler falan var
  • indirdim albümü..

açıkçası çok da süper değil o bildiğimiz yumuşak blind sertliği yerine alışıldık günümüz sertliği gelmiş sanki..
    ama yine de güzel albüm dinlenilesi
    "Hansi" yüce bir insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 6 Temmuz 2006; 14:15:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.