Şimdi Ara

BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
7.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PSN'de siparişe açılmış. Plus üyelerine 102.60 TL, normal üyelere 114 TL'den satışta.

    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4064-CUSA16261_00-BLASPHEMOUS00000
  • https://majornelson.com/2019/09/09/blasphemous-is-now-available-for-xbox-one/
    Xbox fiyati iyi steam fiyati belli degildi an itibariyle.Oyunun puanlari cok guzel.En sevdigim oyun turlerinden biri bu tur.Zaten sanat eseri gibi duruor oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Bakalım ilk hangimiz pes edicek zorluğu yüzünden. Aldım iniyor şuan. ;) Nerdeyse 5 6 aydır bekliyorduk, beklentilerimiz boşa çıkmadı. Muhteşem bir emek var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 10 Eylül 2019; 14:19:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyundan daha yeni şimdi haberim oldu
    yalnız fiyat abartı olmuş . bu tarz bağımsız oyunlar en fazla 70-80 tl olmalı ki alalım
    bekleyeceğiz artık fiyat indirimini
  • Oyun çok güzel gözüküyor, indirim kovalayıp almak lazım.
    (Bir önceki mesajım niye silindi acaba:) )
  • joof kullanıcısına yanıt
    Xbox fiyatı çok uygun, Psn biraz fazla olmuş. Bende Xbox'a aldım. 64 liraydı. Oyun sanat eseri adeta, The Messenger'dan beri gördüğüm en büyük emek bu oyunda, indirimde bir şans verilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 10 Eylül 2019; 18:18:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakter geliştirme, silah geliştirme vs var mı ?
  • joof kullanıcısına yanıt
    Hepsi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman iyiymiş ya ben saf platform ve hackn slash sanıyordum.
    salt and sanctuary gibiyse ilk indirimde yapışırım

    fiyatlar iyice saçmaladı ya . catherine bile abartı fiyattan çıktı sonuç olarak remastered bir oyun
  • joof kullanıcısına yanıt
    Catherine konusunda haklısın, görsellik bile aynı. O fiyat baya bir saçma olmuş. Oyun ne kadar iyi olursa olsun. Blasphemous'a gelince sanırım bu türde zirveye oynamaya karar vermiş. Her bir karesi emek dolu. Souls-like diyemiyorum tür olarak. Zorlu bir 2d Action Hackn Slash diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Old school grafikler ayrı bir hava katmış ama özellikle oyundaki vahşiliği sevdim.
  • joof kullanıcısına yanıt
    Hepsi el çizimi, oyun +17 falan olmalı. Vahşet çok fazla dediğin gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle vahşet içeren oyunları özlemişim. Çok kaliteli bir oyun olmuş. Fakat platform kısmı gereksiz zor olmuş. Düşmana vurayım derken yukarı tutunuyor karakter ve ölüyorum. Veya duvara tutunuyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Orda biraz gereksiz kastırmışlar. Düşman çeşitliliği, mekan çeşitliliği herşey dört dörtlük. Yılın en iyi indiesi bu zamana kadar. Muhtemelen ödülü de alacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sine-FİL

    Orda biraz gereksiz kastırmışlar. Düşman çeşitliliği, mekan çeşitliliği herşey dört dörtlük. Yılın en iyi indiesi bu zamana kadar. Muhtemelen ödülü de alacaktır.
    Yalnız bir de oyunda oldukça kaçırılabilir görevler vs var gibi. Dün akşam 2 saat oynadım ve bugün sıfırdan başladım ama daha önce canlı olan bir karakter, bugün boss kestiğim için ölüydü. Anlaşılan Ds oyunu gibi boss kesersek bir şeyleri kaçırabiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Metroidvania olduğu için kaçırılabilir eşyalar, görevler ve Npcler mutlaka olucaktır. Hayalimizdeki 2D Soulsborne tam olarak bu ama :) bitmesin diye azar azar oynuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 11 Eylül 2019; 21:2:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda 5.saatimi devirdim ve şu ana kadar oyunun birkaç kez çökmesi dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Oyunu ilk gördüğümde ilgimi çekmesini sağlayan şey tasarımları ve ne kadar hoş olduklarıydı, gerçekten oyunu oynayınca bir kez daha ne kadar güzel tasarımlara sahip olduğuna tanık oldum. Gerek karakter tasarımlarında gerekse de dünya tasarımında inanılmaz bir emek var, her piksel oyun göze hoş gelmez ama bu oyunda tasarımlar o kadar iyi ki oyun çok orijinal ve hoş görünüyor. Hikayesi karmaşık bir oyun, özellikle dili çok edebi ve bazen anlaşılması zor bir hal alıyor. Oyunda Mucize isimli bir lanet tarafından lanetlenen bir yeri kurtarmaya çalışıyoruz ve ana karakterde Mucize'den payına düşeni sessiz kalma lanetiyle almış. Oyundaki her karakterin farklı bir laneti var ve oyunun dünyasında en azından şu ana kadar gördüklerimle söyleyebilirim ki karakterler bu lanetleri kabulleniş ve artık hoş karşılıyorlar. Karakterlerin hikayesini öğrenmek için görevlerini yapmak gerekiyor bu yüzden de bir karakter ile konuştuktan hemen sonra o görevi bitirmekte fayda var zira yukarıda da yazıldığı gibi karakter ölebiliyor. Oyundaki eşyalar Dark Souls'daki gibi çeşitli açıklamalar içeriyor ve karakterlere, Mucize lanetine ve oyunun dünyasına dair çeşitli bilgiler barındırıyorlar.

    Harita tasarımı anlamında da oyun başarılı olmuş bence bölgeler birbirlerine güzel bağlanmış, hızlı seyahat olmasa da(Sonradan keşfettim varmış.) bölgeler arasında seyahati kolaylaştıran kestirmeler koyulmuş, bunlar açıldığında bölgeler arası geçiş oldukça kısa sürüyor. Oynanış olarak zor bir yapısı var ve bunu yapımcı özenerek ayarlamış orası çok belli oluyor. Platform ögelerinin ve düşmanların yerleştirildikleri yerler o kadar ince düşünerek ayarlanmış ki genelde tek hatada ölüyorsunuz ve en son oturduğunuz sunağa gidiyorsunuz. Dark Souls'daki gibi düşmanları geçip ilerlemekte pek mümkün değil zira düşmanlar ilerlerken her türlü vuruyor ve bir platform ögesini kaçırırsanız hemen tepenize biniyorlar. Oynanış bu sebeplerden ötürü zor ve bazen sinir bozucu seviyelere ulaşabiliyor. Oyunda iki çeşit toplanabilir var bir tanesi ölen karakterlerin parçaları diğeriyse uçarak taşınan bebekler. Bebeklerin şuana kadar ne işe yaradığını çözemedim fakat ölü karakterlerin parçalarını bir odaya götürüp yerleştiriyorsunuz, hepsini yerleştirdiğimizde bir boss gelme ihtimali muhtemel. Karakter gelişiminde ise kılıcı, karakterin canını, karakterin özel güçlerini ve özel saldırı barını geliştirebiliyoruz. Bunlara ek olarak karakterin belli sayıda kendine yardımcı olan eşyalar kullanabilmesi de mümkün mesela benim kullandığım eşyalardan bir tanesi düşmanın ne kadar canı kaldığını görmemi sağlıyor, normalde bu görünen bir şey değil.

    Oyundaki ölüm cezalandırması ise Dark Souls vb. oyunlardaki kadar ağır değil, öldüğünüzde oyunda bir nevi suç, günah işlemiş oluyorsunuz ve bu yüzden karakterinizin özel güç kullanımı kısıtlanıyor, ne kadar çok ölürseniz günahınız o kadar birikiyor ve karakterin özel güç kullanım barı o kadar çok daralıyor. Oyunda bu günahlardan kurtulmanın iki yolu var birincisi ve akla ilk gelen öldüğünüz yere gidip karakterin siluetini almak, ikincisi ise haritada bazı noktalarda özel odalar oluyor burada büyük diz üstüne çökmüş bir heykel var, ona gidip Tears of Atonement karşılığında günahlarınızdan kurtulabiliyorsunuz. Oyundaki tecrübe puanı Tears of Atonement olarak geçiyor ve bunlarla karaktere yeni özel güçler alıp, satıcıdan işinize yarayabilecek eşyalar ve görev eşyaları alabiliyorsunuz.

    Oyunun şuana kadar bıraktığı izlenime dayanarak söyleyebilirim ki oyun özellikle görsel ve tasarım anlamında bu tür içerisindeki oyunlar arasında kendini yukarı çekebilmeyi başarmış, oynanış olarak tür içerisindeki rakiplerinden aşağı kalır yanı pek yok, zaman zaman fazla zorlaşsa da atmosferi ve dünyası oynayanı oyunda tutmayı başarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 12 Eylül 2019; 14:58:36 >




  • 2 tane knot var ama ne zaman kullanabileceğiz bunları? Oyunun yüzde atmışı bitti ama 2 item kullanabiliyorum en fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Knot of Rosary Rope isminde 6 tane eşya var oyunda onları toplaman gerekli.

    NPC haritada bu noktada bulunuyor ona eşyayı vererek sayıyı artırabilirsin.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 13 Eylül 2019; 0:19:15 >




  • Bu oyun sağlam bir rehberi hakediyor. Melkor23 hocam veya ahmet yapsa süper olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.