Şimdi Ara

Blackberry STORM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    forumda bu konulara yazan bir cok arkadasın bilgisi oldunu sandıgım blackberry storm modeli yakında Türkiye'ye vodafone ile gelecek. tam geliş tarihi hakkında duyum alan arkadaslar var ise geliş tarihi hakkında bilgi verirler ise sevinirim. ve bu telefonun iki modeli mevcut bildigim kadarı ile. Blackberry Storm 9500 ve Blackberry Storm 9530 modelleri. bildigim kadar ile aralarındaki tek fark 9500 modelinde wi-fi yok 9530 modelinde ise wi-fi mevcut.acaba bu iki modelde Turkiyeye gelecekmi? boyle bir cihaz alacakken tabiki wi-fi ozellikle olması tercih edilir. bir vodafone kullanıcısı olarak bu telefona sahip olmak istiyorum. ama aklım bir yandan blackberry bold modelinede kaymıyor degil. çünkü şu an kullandıgım htc touch diamond modelinde dokunmatik ekranda mesaj yazarken zorlaniyorum ki ben blackberry modelini mail alisverisi yapmak icin kullanacagım. acaba storm modelinde de mail yazmak biraz zor olur mu? hic inceleyemedigim icin bu konu hakkında fikir sahibi degilim. daha once inceleyen arkadaslar var ise lütfen bilgi versinler. bir süredir araştırıyorum ve bold ile storm arasında kaldım. klavyeli cihazı kullanmak digerine gore daha kolay olur mu diye dusunuyorum. ama dedigim gibi daha once stormu incelemedigim icin yazı yazmanın kolay yada zor oldugu kanaatine varamadım.

siz değerli arkadaslarımın degerli yorumlarını paylasmalarını diliyorum. bu cihaz hakkında pozitif negatif görüşleriniz nelerdir? sorularıma da yanıt verirseniz karar vermemde cok yardımcı olacaksınız.

işte bir kaç storm resmi ve özellikleri;

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

Blackberry STORM

BlackBerry Storm 9500

Gerçek bir klavye gibi tepki veren, dünyanın ilk "tıklanabilir" dokunmatik ekranına sahip BlackBerry Storm, aynı anda tek ve çoklu dokunuşları takip ederek etkin olarak dolaşım sağlıyor. Vodafone, Avrupa, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki müşterilerine yüksek hızlı üçüncü nesil mobil geniş bant şebekesinin ve dünyanın lider mobil iletişim grubunun gücünü sunacak.

Vodafone - BlackBerry Storm

Vodafone Grubu Global Pazarlamadan Sorumlu CEO Yardımcısı Frank H. Rovekamp, şunları söyledi: "BlackBerry Storm'un gücünü, tüketicilerin ve şirketlerin kullanımına sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İnternette gezinme, müzik dinleme ve video izleme, uydu bağlantısıyla sokak sokak yön bulma, mesajlaşma ve sosyal iletişim ağlarına erişim gibi kabiliyetlerinin kolayca devreye sokulmasını sağlayan benzersiz tıklanabilir dokunmatik ekranının yanında BlackBerry'nin mobil iletişim deneyimi ve piyasadaki saygınlığını da bünyesinde taşıyan BlackBerry Storm, tüketicilerin dünyasına Vodafone tarafından getiriliyor. Vodafone'un yüksek hızlı, güvenilir mobil şebekesi ile çok özel ve heyecan verici bu telefonun buluştuğu bu dönem, Vodafone'lu olmanın en uygun zamanı."

BlackBerry Storm 9500 akıllı cep telefonu

RIM Başkanı ve eş CEO'su Mike Lazaridis, "İlk dokunmatik ekranlı BlackBerry akıllı telefonunu Verizon Wireless ve Vodafone'la birlikte sunmaktan gurur duyuyoruz. Müşterilerin hem iletişim hem de multimedya gereksinimlerini karşılayan, devrim yaratacak, dokunmatik ekranlı BlackBerry Storm, alışılagelmiş dokunmatik ekranlarda yazı yazmada var olan sorunları ortadan kaldırıyor. BlackBerry Storm'un geniş ve parlak ekranı ve gerçek dokunma hissi veren arayüzünün oluşturduğu eşsiz kombinasyonu, gerek tüketiciler gerekse şirket kullanıcıları memnuniyetle karşılayacak" dedi.

Storm BlackBerry Dokun ve hisset

Akıllı telefon BlackBerry Storm'un yenilikçi dokunmatik ekranına parmakla dokunulduğunda, o noktada belli belirsiz bir çökme meydana geliyor, bırakıldığında ise ekran eski haline dönüyor. Bu hareket hafif bir tıklama sesiyle kullanıcıya bir klavyenin veya bilgisayar faresinin tuşlarına dokunma hissi veriyor. Böylece kullanıcı yapmak istediği işlemin cihaz tarafından algılandığını gösteren fiziksel bir tepki almış oluyor. Bu ise dokunmatik arayüzün kullanımının çok daha etkin olduğu bir yazı yazma deneyimi sunuyor.

BlackBerry 9500 Storm

Diğer BlackBerry telefonlarında da mevcut gezinme tuşlarına ("Phone", "Menu" ve "Escape") ek olarak yeni BlackBerry Storm'da çoklu dokunuş, parmak darbesi, parmak kaydırma ve ekrana çeşitli şekillerde dokunarak uygulanan diğer parmak hareketlerini de algılama özelliği bulunuyor. Böylece kullanıcılar gezinme esnasında seçme, ekran görüntüsünü düşey ve yatay doğrultularda kaydırma ve yaklaştırıp uzaklaştırma gibi işlemleri kolayca yapabiliyor.

BlackBerry Storm cep telefonu

BlackBerry Storm'un içinde bulunan bir hareket algılayıcı, cihaz döndürüldüğünde dokunmatik ekranın otomatik olarak düşey veya yatay konuma geçmesini sağlıyor. Ekran düşey konumdayken RIM'in SureType® klavyesi, yatay konumda ise komple Q klavye görünüyor. Sadece bir dokunuşla gerçekleştirilebilen kesme ve yapıştırma gibi diğer kullanışlı işlemler de BlackBerry Storm'un zengin, akıllı telefon deneyimine dahil.

BlackBerry 9500 - Gezinmek hızlı ve kolay

Vodafone'un sunduğu BlackBerry Storm 9500 ise (2100Mhz) UMTS/HSPA ve dört bant EDGE/GPRS/GSM şebekelerini destekliyor. Kullanıcılar, BlackBerry Storm ile ister düşey ister yatay konumda kullanabilecekleri yüksek performanslı, tüm özelliklere sahip bir HTML tarayıcıya sahip oluyor. İnternette kolayca gezinmeyi sağlayan dokunmatik ekrana parmakla çift darbe uygulandığında ekran görüntüsü yaklaşıyor, parmak ekran üzerinde kaydırıldığında ise ekran görüntüsü de düşey veya yatay doğrultuda hareket ediyor.

9500 BlackBerry Storm

Ekran görüntüsünün alt kenarına dizilmiş ikonlar internet sitelerine hızlı erişimi, "Sayfa Görüntüsü"nden "Sütun Görüntüsü"ne geçmeyi ve "Yatay Kaydırma" ile "İmleç" arasında geçiş yapmayı sağlıyor. Güçlendirilmiş tarayıcı internetten dosya indirmeye, müzik dinlemeye ve video izlemeye ve RSS desteği sayesinde aynı desteğe sahip internet sitelerinden yenilenen içerikleri otomatik olarak cihaza çekmeye olanak tanıyor.

Bağlantıda kalmak

Akıllı cep telefonu BlackBerry Storm, sektörün önde gelen mobil e-posta ve mesajlaşma çözümünün tüm gücünü olduğu gibi kullanıcısına aktarıyor. En yaygın tüketici ve şirket platformlarında kişisel ve iş amaçlı e-posta ve kısa mesajları (SMS), resimli mesajları (MMS), ve chat mesajlarını (IM) desteklerken, popüler sosyal iletişim ağlarına da kolayca erişim sağlıyor.

BlackBerry Storm 9500 cep telefonu özellikleri

* BlackBerry Internet Service, BlackBerry Unite!, BlackBerry Professional Software ve BlackBerry Enterprise Server desteği.
    * Kullanıcıların Microsoft Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını doğrudan ekranda düzenleyebilmelerini sağlayan, hazır yüklenmiş DataViz Documents to Go.
    * Değişken zumlu, otomatik netleştirmeli ve video kaydederken sürekli aydınlatma sağlayan güçlü flaşa sahip 3,2 megapiksellik fotoğraf makinesi.
    * Lokasyon bazlı uygulama ve servisleri destekleyen ve fotoğraflara çekildikleri yerin koordinatlarını ekleyen (tümleşik) uydu bağlantılı yer tespit sistemi (GPS).
    * Cihaz üzerindeki 1 GB'lık hafıza kapasitesine ek olarak 16 GB'a kadar ek hafıza kapasitesi sağlayan microSD/SDHC hafıza kartı yuvası.
    * Tam ekran konumunda filmleri pürüzsüzce gösterebilen, resimleri ve slayt gösterilerini çabucak görüntüye getirebilen ve tüm bir müzik koleksiyonunu kolayca yönetebilen medya oynatıcı. Parça listeleri doğrudan cihaz üzerinde oluşturulabilir. Kablolu kulaklık veya harici hoparlörlerle dinlenecek müzik için "Lounge", "Jazz" ve "Hip Hop" dahil 11 çeşit filtre ayarı bulunan ekolayzır.
    * 3,5 mm'lik stereo kulaklık fişi yuvası, Bluetooth stereo audio profili (A2DP/AVRCP) ve özel maksatlı ses şiddeti kontrol desteği.
    * Köşeleri yuvarlatılmış, ince, zarif, arka yüzü paslanmaz çelikten gövde. Geniş (3,25 inç / 8,3 cm) cam ekranı çerçeveleyen kromaj. 184 ppi'de 480 x 360 olağanüstü çözünürlükle gözü okşayan net, canlı ve aydınlık ekran.
    * Ortamın ışık şiddetini ölçerek ekranın parlaklığını ideal izlemeyi sağlayacak şekilde ayarlayan ışık algılayıcı.

• 2 hafta içerisinde tanıtımı yapılacak ve satışa çıkarılacak Blackberry Storm. Ve Türkiye'de satılacak olan modeli 9500 / 1 gb dahili hafıza var ve wi-fi yok. diğer modeli şu an için satılmayacak. ve yine bu aşamada sadece Vodafone tarafından satılabilecek.
  • Arkadaşım bunların ikisindede wi-fi yok birisi unlock cihaz yani sadece vadofone ile calışacak diğeri ise sim kilitsiz satış için mesela 9500 sim kilitli,9530 sim kilitsiz satılacak,ben biraz kullandım cihazi süper bir alet birde wi-fi olsaydı iPhone'mi değiştirirdim,zaten ekranı ve ses kalitesi süper,ben turkcell hattımla aktivasyon yapamadığım için satmak zorunda kaldım........saygılar
  • yaw nie wi-fi yok anlamıyorum, ne zamandır telefon ariorum tam istediğim gibi bunda da wireless yok hayret bişe
  • 9530 modelinde wifi var diye biliyordum ama tam emin degilim. bence wifi olmamasının nedeni satış politikası. zaten blackberry cihazını tam anlamda kullanmak icin bis üyeligini actırmak gerekiyor. yani aylık bir ucret odeyerek (30-34 TL arası) bunu aktive ederek sınırsız internet paylasımından faydalanabiliyorsunuz. yani bu baglamda wifi olmasınında bir anlamı kalmıyor. sonucta mail alip vermek icin bis uyeligini aktive etmek sart. push mail ozelligini kullanabilmek acısından.
  • 2 cihazdada wifi yok.
    bakınız
    http://na.blackberry.com/eng/devices/blackberrystorm/storm_specifications.jsp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazymazy35 -- 9 Şubat 2009; 2:34:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazymazy35

2 cihazdada wifi yok.
    bakınız
    http://na.blackberry.com/eng/devices/blackberrystorm/storm_specifications.jsp

o zaman dedigim gibi tamamen satış stratejisi ile ilgili. bir yerde okumustum verizon firması cihazda wifi olmasına pek sıcak bakmamış. ne kadar dogru ne kadar yalan bilemeyiz tabi.

cihaz daha vodafone ile tr ye girmedi ama bazı sitelerde cihazın satışı var. yurtdışından bireysel olarak getirilen cihazlar bunlar tabiki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • blackberry normal sıradan bir telefon değildir,ayrıca blackberry'lerde BIS aboneliğibi açtırırsan zaten senin Wi-Fi e ihtiyacın olmazki.. açtırmazsanda zaten cihaz kullanmamın mantığı yok
  • iphone a rakip olabileceğini sanmıyorum yani iphone varken satma zgibi geliyor türkiyede
  • aslında bu cihazı iphone ile karsılastırmak pek dogru olmaz. ikisinin yeri cok farklı. blackberry bir iş telefonudur. iphone ise oyuncak. yani iş adamının iphone ile ne işi olur.

walla arkadaslar sanırım cihaz mart ayı gibi tr piyasasına girecek gibi gozukuyor. aldıgım bilgiler bu dogrultuda. ama daha onceden sahip olmak isteyen arkadaslar var ise açık arttırma sitelerinde cihazın satışı mevcut.
  • Blackberry ile ayfonun aynı cümle içerisinde geçmesini kabul edemiyorum bir kullanıcı olarak.Sapla saman ayrı tutulmalı bir defa.
    Evet BIS BES aboneligi olmadan bu cihazlardan tam verim almak mümkün değil zaten ok.Ama BIS varken wifi olmasına gerek yok sözünede katılmıyorum.Bazı uygulamalar için wifi gerekiyor.En basit örneği youtube.Wifi olmadan kullanılamaz durumda.Gibi gibi uygulamalarda olacaktır.Henz adobe ile anlaşmaları oldugu ile ilgili bi haber duymadım.Bu bana göre büyük bi esiklik.Bu seride flash desteği olacagı söylenyordu ama benm için halen meçhul.Böyle bir cihazın wifi olmayan versiyonunun getirlmesi tamamen operatore bagımlı bırakmak için kullanıcıyı yönlendirecektir.VE sadece operatore bagımlı kalarak cihaz kullnımını tasvip etmiyorum.
    Ülkemize resmen girene kadar bu cihaz ile ilgili ancak varsıyımlar olacaktır.Ama sahsi görüşüm operator bagımlısı olarak ki hele vodafone sa bu oprtr. bu cihazı kullanmam.Belki farklı şeklde edinme imkanım olursada kesnlikle kaçırmam diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: jxoch

yaw nie wi-fi yok anlamıyorum, ne zamandır telefon ariorum tam istediğim gibi bunda da wireless yok hayret bişe

bogle bır telefon yapıyosun ve wi-fi koymuyosun sonrada satıs polıtakası dıyosun yemısım ogle polıtıkayı rezıllık ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz

quote:

Orjinalden alıntı: jxoch

yaw nie wi-fi yok anlamıyorum, ne zamandır telefon ariorum tam istediğim gibi bunda da wireless yok hayret bişe

bogle bır telefon yapıyosun ve wi-fi koymuyosun sonrada satıs polıtakası dıyosun yemısım ogle polıtıkayı rezıllık ...

telefonda bis olacagi icin wifi'ye pek gerek kalmıyor. zaten bis'i kullanmıycaksan blackberry neden alır insanlar onu da anlamak zor. ama olsa iyi olurdu tabi.
  • Evet BIS/BES olmadan bu BB alınması anlamsız ama BIS/BES abonelikli alınmış bir BB yi daha sonradan BIS/BES olmadan kullanabilirim.:Gerçekden mobile cihaz yapan bir firma.Amaç sadece alo da olsa sadece BlackBerry
  • BIS ile BES arasındaki fark nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratozcirpici

2 hafta içerisinde tanıtımı yapılacak ve satışa çıkarılacak Blackberry Storm. Ve Türkiye'de satılacak olan modeli 9500 / 1 gb dahili hafıza var ve wi-fi yok. diğer modeli şu an için satılmayacak. ve yine bu aşamada sadece Vodafone tarafından satılabilecek.

murat bu kadar kesin bilgiye nereden sahipsin? kurumlardan herhangi birinde mi çalışıyorsun? vodafone'un fiyatlandırması vs. bir bilgiye de sahip misin? bir de kesin bir tarih belirdi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ewren

BIS ile BES arasındaki fark nedir?

ewren bildiğim kadarıyla BIS internete çıkmana yarayan servisin, BES ise mail server desteği veren servisin adı. exchange desteği filan var mesela BES'in.

gerçi BIS'in 10 kullanıcıya kadar mı ne desteği olan küçük BES olduğunu da söyleyenler vardı. şunları üşenmeden bakıp söylemek varken ne demeye her hatırladığımı yazıyorsam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xed

quote:

Orjinalden alıntı: muratozcirpici

2 hafta içerisinde tanıtımı yapılacak ve satışa çıkarılacak Blackberry Storm. Ve Türkiye'de satılacak olan modeli 9500 / 1 gb dahili hafıza var ve wi-fi yok. diğer modeli şu an için satılmayacak. ve yine bu aşamada sadece Vodafone tarafından satılabilecek.

murat bu kadar kesin bilgiye nereden sahipsin? kurumlardan herhangi birinde mi çalışıyorsun? vodafone'un fiyatlandırması vs. bir bilgiye de sahip misin? bir de kesin bir tarih belirdi mi?

aynen bu bilgilere benimde ihtiyacım var. özellikle geliş tarihi hakkında...
  • quote:

aslında bu cihazı iphone ile karsılastırmak pek dogru olmaz. ikisinin yeri cok farklı. blackberry bir iş telefonudur. iphone ise oyuncak. yani iş adamının iphone ile ne işi olur.

Şu cümleyi açar mısın rica etsem?
    Bu iş telefonu dediğin ne iş yapar?

iPhone'un işe yönelik yapamayacağı ancak Storm'un yapabileceği bir kaç şey söyler misiniz rica etsem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

aslında bu cihazı iphone ile karsılastırmak pek dogru olmaz. ikisinin yeri cok farklı. blackberry bir iş telefonudur. iphone ise oyuncak. yani iş adamının iphone ile ne işi olur.

Şu cümleyi açar mısın rica etsem?
    Bu iş telefonu dediğin ne iş yapar?

iPhone'un işe yönelik yapamayacağı ancak Storm'un yapabileceği bir kaç şey söyler misiniz rica etsem?

Öncelikle sapla samanı ayırmanız gerek..!Iphone dene cihaz multimedya bir cihaz.Konsept itibariylede bu amaçla üretildi.RIM ise en başta istihbarata ve güvenlige yönelik çalışmaların ardından blackberry i biznıs dünyasına soktu.Yani BB halen üretim amacı yüzeysel mail alışverişini sağlamak değil,bunu kullndıgımız pc sistemlerinden çok daha fazla güvenli bir şekilde kullanıcıya hizmet sunmasıdır.Ve bu baglamda teknik bir çok şey.Dünyadaki biznıs kavramı okadar derinki olay sadece mail alışverişine bağlanmıyor bizim ülkemz genelindeki gibi!!!Bu yüzden bu profildeki kullanıcıların multimedya cihazı ile sadece ve belki hafta sonları haşır neşir olduguda gerçek.gibi gibi gibi yani çok uzattım.
    Anlaşılacağı gibi bu iş telefonu dediğiniz cihaz sadece iş hayatına yönelik değil dünya liderlerininde tüm gün boyunca kullanmaları için ilk tercihleri olmuştur.Ne işler yapabldiğini varın siz düşünün artık.
    ıphone push mail olayı nedir??? işe yönelik bi kaç şeye örnek mesela.HE kaldıki Ben bir N70 de dahi BB deki uygulamaları 3rd part yazılımlar ile kullnışı BB ye göre oldukça zor bi şekldede yapablrm.Ama bu küçük bi düşünce.Gerek iş gerek güncel yaşantımda olmayan bir cihazı varmış gibi bir hale sokacak vaktim yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.