Şimdi Ara

BlackBerry Passport, pc ekran kullanımı, çok hızlı, yüksek pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon Blackberry nin en hızlı satılan tutulan modellerinden biri oldu. Bunun en büyük sebebi dikey olarak pc kullanımına yakın geniş ve yüksek çözünürlüklü ekranı, diğer üstün özellikleri ise donanımının çok hızlı olması ve hızlı yazışmalar için aşağıya sıkıştırılmış klavye tuşları, yüksek kapasiteli pil ile en az 2gün kadar gitmesi.

GSM / HSPA / LTE
    2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
    4G bands LTE 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600(Bands 1, 3, 5, 7, 8)LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600(Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 20)
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot

128 x 90.3 x 9.3 mm 196 g

OS BlackBerry 10.3 OS
    Chipset Qualcomm MSM8974AA Snapdragon 801
    CPU Quad-core 2.26 GHz Krait 400
    GPU Adreno 330
    Memory Card microSD 128 GB
    Internal 32 GB, 3 GB RAM

IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors, 1440 x 1440 pixels (~453 ppi) 4.5 inches (~56.5% screen-to-body ratio)
    Multitouch 10 fingers
    , Corning Gorilla Glass 3

Sensörler
    Accelerometer,
    gyro,
    proximity,
    compass,
    light,
    OIS,

13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, optical image stabilization, LED flash, check qualityGeo-tagging, face detection, HDR
    Video 1080p@60fps, check quality
    Secondary 2 MP, 720p

Kablosuz özellikleri
    Bluetooth v4.0, A2DP, LE
    GPS, A-GPS, GLONASS
    NFC
    FM radio with RDS
    USB microUSB v2.0 (SlimPort)

Loudspeaker stereo speakers
    3.5mm jack
    Battery 3450 mAh
    Keyboard QWERTY
    Nano-SIM
    Capacitive touch 3-row BlackBerry keyboard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Şubat 2015; 18:26:10 >

• Abi nedir bu Android tutkunuz anlamış değilim piyasada bir sürü Android markalı cihaz var zaten ayrıca bazı insanlar ayrıcalıklı olmak ister biz en iyi mobil işletim sistemi seçilmiş olan bb10 ile mutluyuz ve diğerlerinden bir farkımız olsun öyle herkeste olan güvensiz kasıp duran sıkıcı bir işletim sistemi kullanmak istemiyoruz
    Birde herseyin en iyisini siz biliyorsunuz samsung almazsa batarmıs vs hep fasa fiso hey babam hey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Telefon Blackberry nin en hızlı satılan tutulan modellerinden biri oldu. Bunun en büyük sebebi dikey olarak pc kullanımına yakın geniş ve yüksek çözünürlüklü ekranı, diğer üstün özellikleri ise donanımının çok hızlı olması ve hızlı yazışmalar için aşağıya sıkıştırılmış klavye tuşları, yüksek kapasiteli pil ile en az 2gün kadar gitmesi. Bu telefonun android versiyonunu düşünemiyorum, bir çok kişi özellikle alırdı. Blackberry neden Android OS ve BlackBerry OS olarak iki sistem için modeller yapmıyor ki, firmanın satışları kat be kat artardı. Firmalar yöneticilerinin aldığı kararlara dikkat etmeli, yanlış kararlar Nokia yöneticisinin inadına windows mobile kullanımı nokia nın batmasına sebep oldu, blackberry de bu yönde ilerliyor, samsung almazsa batacak.

GSM / HSPA / LTE
    2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
    4G bands LTE 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600(Bands 1, 3, 5, 7, 8)LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600(Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 20)
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot

128 x 90.3 x 9.3 mm 196 g

OS BlackBerry 10.3 OS
    Chipset Qualcomm MSM8974AA Snapdragon 801
    CPU Quad-core 2.26 GHz Krait 400
    GPU Adreno 330
    Memory Card microSD 128 GB
    Internal 32 GB, 3 GB RAM

IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors, 1440 x 1440 pixels (~453 ppi) 4.5 inches (~56.5% screen-to-body ratio)
    Multitouch 10 fingers
    , Corning Gorilla Glass 3

Sensörler
    Accelerometer,
    gyro,
    proximity,
    compass,
    light,
    OIS,

13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, optical image stabilization, LED flash, check qualityGeo-tagging, face detection, HDR
    Video 1080p@60fps, check quality
    Secondary 2 MP, 720p

Kablosuz özellikleri
    Bluetooth v4.0, A2DP, LE
    GPS, A-GPS, GLONASS
    NFC
    FM radio with RDS
    USB microUSB v2.0 (SlimPort)

Loudspeaker stereo speakers
    3.5mm jack
    Battery 3450 mAh
    Keyboard QWERTY
    Nano-SIM
    Capacitive touch 3-row BlackBerry keyboard

dostum çok güzel bir analiz ile başlayıp androide ve samsung a bağlayarak yerin dibine soktun diyebilirim.

şuanda bb, bb10 ile birçok yenilik yaptı ve ios ve android onun arkasından geliyor. ha illa da android istiyorum diyosan zaten bb10 içinde android kütüphanesi var. uygulamaların %90'ı kusursuz çalışıyor.

Gelelim samsung'a. Samsung dediğin firma şuanda kendi işletim sistemini yapmak ve androidten kurtulmak için adeta kıçını yırtıyor. birsürü yatırımlar yapıyor.

nokia, birkaç androidli telefon çıkarayım dedi yine yerin dibine girdi.

Kısacası eğer telefon üreticisi isen kesinlikle kendi işletim sistemin olmalı ve şuanda bunu en iyi şekilde yapan 1- BB 2-Apple gerisi hikaye.

• Arkadaşlar BB OS e için kötü diyen yok ama aynı modelin 2. bi model olarak androitlisini yapsa kaç milyon satar siz düşünün. Neden android şuan popülerlikte bir numara olduğu için programcılar tarafından aynı tür programlar android için yapılıyor. Hit bir oyun BB için var mıdır, yoktur, yeni hit bir program BB OS da var mı yok. Telefona lafımız yok, sistemine de yok, ama firmalar kendi işletim sistemlerini tutulacak şekilde destek vermiyorlar. O yüzden kendi işletim sistemleri tutulana kadar Android modelleri çıakrması gerek. Motorola çok özellikli işlevsel Linux modelleri çıkardı telefonlar yılına kadar süperdi, Motorolanın linux a program olarak verdiği destek SIFIRDI. Motorola çok sattığı halde, devam modelleri tutmadığı çünkü program sayısı 100-500 kadar ancaydı.

İşte bundan dolayı BB bu telefonun 2. bi model android versiyonunu düşünemiyorum, bir çok kişi özellikle alırdı. Blackberry neden Android OS ve BlackBerry OS olarak iki sistem için modeller yapmıyor ki, firmanın satışları kat be kat artardı. Firmalar yöneticilerinin aldığı kararlara dikkat etmeli, yanlış kararlar Nokia yöneticisinin inadına windows mobile kullanımı nokia nın batmasına sebep oldu, blackberry de bu yönde ilerliyor, samsung almazsa batacak.

Nokia Android model çıkarmadı hiç. Bir tane androidi kötülemek için özellikleri çok düşük arayüzü windows mobile olan BERBAT bir lumia gibi telefon çıkardı, android değildi tam olarak zaten. Amaç androidi kötülemekti, onuda yapamadı, battı gitti.

• Samsung bada yaptı tutmadı şimdi tizen yaptı, samsung hiç bir zaman durmuyor, enayi gibi bada ile ısrar etseydi nokia gibi olurdu ama ne yaptı boş durmuyor androidle devam ediyor. Nokia androide geçseydi şuanda hala 1 numara olurdu. Samsung tizen ya da başka bir sistem geliştirdiği zaman 2. ya da 3. sistemlere yönelikte model sürecektir, piyasaya anca böyle hakim olursun.

BB bitiyor, eğer batmasını önlemek istiyorsa ya BB OS için programcıların ilgisini çekip aynı programların BB OS için yapılmasını sağlayıp program marketini geliştirecek ya da androidten güç alıp BB OS ile ilgilenecek.. Her halükarda android e geçmemesi büyük hata.

Ayrıca BB hem BB OS hemde android sistemli model geliştirdiği zaman BB OS olan modeli alırsınız. İlla android alacaksın diye bir şey yok. Seçim senin..
  • BlackBerry'nin yanlış bulduğum tek politikası kendi marketine yatırım yapmak yerine android desteğini iyileştirmesidir. Bunun android versiyonu bir şey ifade etmiyor, onu telefon yapan içindeki işletim sistemi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mike4peace

BlackBerry'nin yanlış bulduğum tek politikası kendi marketine yatırım yapmak yerine android desteğini iyileştirmesidir. Bunun android versiyonu bir şey ifade etmiyor, onu telefon yapan içindeki işletim sistemi.

Kendi sistemi ve marketi tutulmayınca yapacak bir şey yok BB OS olsa bile androide yöneliyor ya da kullanıcılar 3. parti android emülatörleri kullanmaya çalışıyorlar, demekk sistemde eksikler var, market, program yapmak, destek vermede sıkıntı var..

Farklı olmak için İŞKENCE ÇEKMEK NEDİR YA.. Oyunlarla işin yoktur, ekstrem programlarla işin yoktur o zaman alırsın BLACKBERRY. Fakat oyunları takip ediyorsan, değişik programlara ilgin varsa BLACKBERRY kullanırsan hem teknolojinin gerisinde kalırsın, hem kendini kandırırsın, hemde kendine resmen işkence etmiş olursun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Tutulmuyor diye bir şey mi var hocam, market yetersiz bu yüzden de sistemin içine android emülatörü yerleştirdiler. Tamam, kısa vade için çözüm olabilir fakat böyle güzel bir işletim sistemine düzgün bir market geliştiremezsen geniş kitlenin ilgisini çekemezsin. Umuyorum ki market yatırımlarına başlanır ve market bağımsızlığını kazanmaya başlar blackberry. Ben Q10 kullanıyorum, son derece memnunum cihazımdan ihtiyacım olan uygulamalar da bbw'de mevcut, fakat 2. paragrafınızda yazmış olduğunuza hak veriyorum.
  • Bir Blackberry Z30 kullanıcısı olarak,kim ne derse desin uygulamalar androiddeki veya iostaki app tadı vermiyor şirketin genel köklüce değişme gitmesi lazım.Kurumsal düşünce diye diye batma seviyesine getirdiler.BB passportun satış sebebini bile kurumsal kullanıcılar için ürettiler ve passportu alan kesin normal kullanıcı ve alma nedenlerinin en büyük sebebi amazonun gelmesi bi nevi uygulama sıkıntının çözülmesiydi.Fakat BB olaya böyle bakmıyor hala kendi bildiklerini okuyorlar kurumsal kurumsal tek düşünce hareketleri bu yönde .Bugün kurumsal tüm şirketlerin %98 i çalışanını iPhone a taşımış durumda ve Amerikada bile çok sert düşüş yaşamışken geri toparlaması zor.Artık her alanda Applea yoğunlaşıldı ve BB kullanan evet geriden geliyor.Nedende bırakmadılar ,BBM uygulaması bir zamanlar sadece BB ye özel iken bunuda dağıtıma açtılar tam orada bitti.2Gb ram var telefonda Snapragon Pro işlemci var ama yaptığım şeylere bakarsak mail okuma haricinde pekde bir işe yaramıyor.Çünkü Donanım ne kadar yüksek olursa olsun sistem geride kalırsa boş aynı hesap.Amazonu getirdiler iyi dedik öyle birşeyki Amazonda olan uygulama BB World de yok BB Worldde olan amazonda yok .2 si 1 google play etmiyor.3. part uygulamarda bi zaman düzgün çalışsa bazen dengeyi kaybediyor.Uygulama geliştiricleri keza zaten aysa yılda bir güncelleme veriyor.Destekde az.En iyi oyun şu dediler deneyim bakalım telefon kaldıracakmı dedim 10 bölüm geçtim oyundan attı sildi.güncellemede gelmedi oyuna.Sildim bıraktım.Telefonda 3 market var 3 ününde ayrı hesabım var (amazon-google play -bb world), ne anladık bundan?10.3 gelince bi nevi birşey farketmiyecek .Halbuki başka markete anlaşma yapacağına kendi marketini adam edip arayüzünü değiştirip geliştiricileri çekse kendine o zama birşey olur.Ama daha şirket 2015 yılına gelmişken klavyeli telefon üretmekten vazgeçemiyor.En büyük hatasıda bu zaten.Madem klavyeli telefon yapıcaksın o zaman yap farklı bi klavye şekli cismi farklı olsun tek sende olsun o zaman derim aa yapmış.Klasik klavteyi yerleştirip kısayolları çoğaltmak ile olmuyor.Bu mesajımı eksileyen olacaktır fakat gerçekler bu ,ortama uyum sağlaması lazım işketim sistemi yağ gibi deniliyor, eveg öyle ama bunun tam tadını çıkaramadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Senelerce BB kullanmış birisimi getirsinler şirketin başına , şuanki Ceo'sundan daha iyi kararlar alıp daha çok hatayı görüp düzeltir.Ama bu hataları görmedikten sonra boş .Her BB kullanıcısı herşeyi bilmesine rağmen savunuyor fakat gerçeği göstermek lazım.BB kullanıyoruz ama diğer telefon kullanıcıları Dünyada yaşarken biz uzay boşluğundaki kullanıcılarız o kadar uzağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 5 Şubat 2015; 23:35:18 >

• Benim anlamadigim sey, bir urunun iyi veya kotu olmasi, tutulup tutulmamasiylami belirleniyor? Her konuda tartisilan sey bu. Ben yillardir BlackBerry kullaniyorum, ve acikcasi tutulmamasindan son derece memnunum. Birakin boyle kalsin, biz kurtaracak degiliz koca firmayi. Urununuzun keyfini cikartin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deranzo

Benim anlamadigim sey, bir urunun iyi veya kotu olmasi, tutulup tutulmamasiylami belirleniyor? Her konuda tartisilan sey bu. Ben yillardir BlackBerry kullaniyorum, ve acikcasi tutulmamasindan son derece memnunum. Birakin boyle kalsin, biz kurtaracak degiliz koca firmayi. Urununuzun keyfini cikartin.

Olay şu bu telefonla anca mail gönderilir vs, profesyonel teknolojik bir şey yapamazsın, takip edemezsin. Bazılarıda bunu kabul etmiyor, görmezden geliyor. Bu telefonda KESİN ve NET olan sistemin popüler olmamasından dolayı bütün olarak işlevsel olmadığı.
    Profesyonel olarak kullanilamayacagi, veya islevsel olmadigi gibi bir kaniya nasil vardiniz acaba? Donanimsal olarak zaten cok ust seviye bir cihaz. İsletim sistemi desek, kendini kanitlamis, stabil, gelecek vadeden bir sistem. Tasarim derseniz hak veririm. Bana gore iyi, size gore kotudur. Tartisilir. Ama islevsel degil demek biraz komik kacmis bana sorarsaniz.

• istediklerinizi yapabiliyorsanız androide gerek yok. Yazılım, oyun desteği olmadığı için o donanımları ve işletim sistemini kullanamadığımız için işlevsel olarak görmüyorum.
  • passportun özelliklerine sahip android işletim sistemli çok fazla telefon var piyasada. asıl blackberry androide geçerse batar. blackberry alan bb10 için alıyor. üstelik passport ile çok da iyi satış rakamı yakaladı. ben androide geçmesi için bir neden göremiyorum. android çok kötü bir işletim sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

passportun özelliklerine sahip android işletim sistemli çok fazla telefon var piyasada. asıl blackberry androide geçerse batar. blackberry alan bb10 için alıyor. üstelik passport ile çok da iyi satış rakamı yakaladı. ben androide geçmesi için bir neden göremiyorum. android çok kötü bir işletim sistemi.

Aynen hayatta kullanacağım en son işletim sistemidir android (sadece HTC M8 ve arkasından gelecek M9 serisi hariç ki bunuda sadece M serisinin kasasına duyduğum hayranlık için kullanırım)

Bana göre işletim sistemi apple iOS ve BLACKBERRY OS10 dur..

Ayrıca Q10 olsun Z30 olsun passport olsun kimsede olmaması çok daha keyifli,özellikle 1 hafta süre içinde passport kullandığımda etrafımdakilerin ilginç bakışlarını görmenizi isterdim ki dediğim gibi bu keyif bambaşka

Klasik her program markette var,whats app Twitter Facebook vs vs kişinin günlük kullanacakları

Benim gibi oyun manyağıysanız özellikle street fighterr-final fight-metal slug-Most wanted vs vs blackberry işinizi görmez oda aşikâr ,ya benim gibi çift tel taşıyacaksınız veya yanınızdan psp nizi eksik etmiceksiniz

Kendimi bildim bileli BLACKBERRY kullanıcısıyım,9800-9900-Q5-Q10-Z10-PASSPORT ( 1 hafta kullandım ) şuanda Z30 ve asla vazgeçmem blackberry den;)

• quote:

Orijinalden alıntı: orkan_pp.1

Blackberry de emülatörler ile ANDROİD teki tüm program ve oyunlar sağlıklı çalışıyor mu? Sanki android telefon gibi mi çalışıyor. Bir zorluğu falan var mı?
  • quote:

Samsung bada yaptı tutmadı şimdi tizen yaptı, samsung hiç bir zaman durmuyor, enayi gibi bada ile ısrar etseydi nokia gibi olurdu ama ne yaptı boş durmuyor androidle devam ediyor. Nokia androide geçseydi şuanda hala 1 numara olurdu. Samsung tizen ya da başka bir sistem geliştirdiği zaman 2. ya da 3. sistemlere yönelikte model sürecektir, piyasaya anca böyle hakim olursun.

BB bitiyor, eğer batmasını önlemek istiyorsa ya BB OS için programcıların ilgisini çekip aynı programların BB OS için yapılmasını sağlayıp program marketini geliştirecek ya da androidten güç alıp BB OS ile ilgilenecek.. Her halükarda android e geçmemesi büyük hata.

Ayrıca BB hem BB OS hemde android sistemli model geliştirdiği zaman BB OS olan modeli alırsınız. İlla android alacaksın diye bir şey yok. Seçim senin..

dostum keşke BB Ceo'su olsan da BB'yi ayağa kaldırsan

Gameloft firmasının birçok oyunu Blackberry World'de var. Örnek olarak Asphalt 8, Minion Rush oyunlarını Türkçe olarak oynadığımı söyleyebilirim. Tutulan bir oyunu yok demişsiniz. Bu oyunların ne kadar tutulduğu belli bir şey. Araştırıp ya da kullanıp yazarsanız yanıltıcı olmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobanmahmut

Gameloft firmasının birçok oyunu Blackberry World'de var. Örnek olarak Asphalt 8, Minion Rush oyunlarını Türkçe olarak oynadığımı söyleyebilirim. Tutulan bir oyunu yok demişsiniz. Bu oyunların ne kadar tutulduğu belli bir şey. Araştırıp ya da kullanıp yazarsanız yanıltıcı olmazsınız.

O oyunların blackberry ile alakası ne ki? Linuxta oyun var diye birkaç, linux kullan o zaman. Kendinizi kandıracak hareketler bunlar. Blackberyy sistemi tutulsa androide yönelmezdi, nokta.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobanmahmut

O oyunların blackberry ile alakası ne ki? Linuxta oyun var diye birkaç, linux kullan o zaman. Kendinizi kandıracak hareketler bunlar. Blackberyy sistemi tutulsa androide yönelmezdi, nokta.

O oyunların alakası mı ne? Önceki mesajınızda demişsiniz ki tutulan şeyler Blackberry'de yok diye. Ben de buna örnek verdim. Ayrıca bu samimiyet niye, senli benli olduk?

Linux'a gelecek olursak. Evet onda da oyun olabilir ama siz piyasada tutulan oyundan söz etmişsiniz. Apple ve Android cihazlarda Gameloft çok tutulan bir marka.

Son olarak da Blackberry'ye gelelim. Bu telefonu kullanan kişi prestijinden ya da uygulamalarından çok kullanımını sevdiği için alıyor. 1 yıl iphone kullanan biri olarak iphone'a hiç ısınamayıp gidip Blackberry aldıysam ve bu cihazla da gayet mutluysam bu benim tercihimdir, kimse de bunu sizin gibi yadırgayamaz.

Bu telefonun klavyesi ile yazı yazmak adeta kullanıcısını mest eden bir özellikte. Sistemsel olarak sağladığı özellikleri de gayet beğeniyorum. iphone'da olmayıp bunda olan birçok şeyi sayabilirim. Dediğim gibi, biz bu telefonu kullanması zevkli olduğu için kullanıyoruz. Evet uygulama sıkıntısı var mı, var, kabul. Ancak pek de sıkıntı çıkaracak kadar da beni zorlamıyor açıkçası.

Şunu da not düşmek gerekirse, madem Blackberry için olumsuz yorumunuz var, o halde sevdiğiniz markalar hakkında haber yapın. Bırakın kim ne kullanacaksa kullansın. En başında da dedim, bu telefonun kitlesi belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobanmahmut -- 22 Şubat 2015; 0:19:40 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.