Beyler, kullanım bakımından (mesaj vs.) 5800'dan daha cazip geldi. Şimdi 5800 kullanıyorum. Açıkçası dokunmatiği nedeniyle pek de memnun değilim. Curve 8520 düşünüyorum. Sormak istediğim, müzik kalitesi nasıl? 3G önemli değil, wifi kullanacağım zaten. telefonun arayüzü vs güzel mi? yeni tema, program vs yükleniyor mu? bir de şu BIS olayı aklımı karıştırdı, vodafone'de 9.90 TL diyor aylık. 12 ay bittikten sonra yine 9.90 olarak devam ettirebiliyor muyuz yoksa fiyat artıyor mu?şarjı ne kadar gidiyor? hafızası ne kadar, ne kadara kadar arttırılabiliyor?
bir de vodafone'nin sitesinde "Ayda 9,90 TL'ye internette özgürce dolaş" diyor. yani bu aylıkcepnet paketi var sanırım içinde. yanılıyor muyum?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap yok mu? Yoksa çok mu soru sordum tamam bildiğiniz kadarını cevaplayın bari
5800 dan kurtul gerekirse 3310 bile alabilirsin Bende 8520nin üst modeli olan 9300 kullanıyorum. Tema konusunda gerçekten çok hoş temalar var, biraz uğraşırsan sende kendine özel tema yapabilirsin. Müzik olarak çok üst düzey birşey bekleme, ama yarıyolda bırakmaz. Bis olayı 12 ay boyunca kendi tarifenden devam edersin, vodafone kampanyalarını bilmiyorum fakat turkcell de 100mb bis 6.90TL , 1gb bis 16.90TL. Pil ömrüne gelince, klasik lion pil. Kendi sitesinde yazdığına göre 4.5 saat konuşma 17 gün bekleme süresi varmış. Ama ben telefonumda aşırı kullandığım halde (Müzik,Bis,Internet) 1.5 gün gidiyor. Kendi hafızası fazla değil, 100mb anca vardır, belki o da yoktur. Harici olarak microSD kart ile telefonun hafızasını 16GB kadar arttırabilirsiniz.
Vodafone lu olmadığım için son soruna cevap veremeyeceğim
quote:
Orijinalden alıntı: Une7en
5800 dan kurtul gerekirse 3310 bile alabilirsin Bende 8520nin üst modeli olan 9300 kullanıyorum. Tema konusunda gerçekten çok hoş temalar var, biraz uğraşırsan sende kendine özel tema yapabilirsin. Müzik olarak çok üst düzey birşey bekleme, ama yarıyolda bırakmaz. Bis olayı 12 ay boyunca kendi tarifenden devam edersin, vodafone kampanyalarını bilmiyorum fakat turkcell de 100mb bis 6.90TL , 1gb bis 16.90TL. Pil ömrüne gelince, klasik lion pil. Kendi sitesinde yazdığına göre 4.5 saat konuşma 17 gün bekleme süresi varmış. Ama ben telefonumda aşırı kullandığım halde (Müzik,Bis,Internet) 1.5 gün gidiyor. Kendi hafızası fazla değil, 100mb anca vardır, belki o da yoktur. Harici olarak microSD kart ile telefonun hafızasını 16GB kadar arttırabilirsiniz.
Vodafone lu olmadığım için son soruna cevap veremeyeceğim
hocam çok sağolun. ben ciddi ciddi düşüneyim o zaman. teşekkürler
Arkadaşlar merhaba, Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanarak bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. BB 8520 kullanacağım. Ama ben satın almayacağım için tercih yapamıyorum. Şirketim vodafondan alacak. BB servis te almayacak. Sadece telefon olarak (3G ve gps vs yok bildiği kadarı ile) mı kullanarabilirim. En basit telefondan artısı sadece wifi mi? wifi kullanırken sorun çıkarmı? Yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. Teşekkürler.
bis hizmeti olmadan bb lerde tam randıman alamazsın. Diğer telefonlardan pek farkı kalmaz.Bilindiği üzere bu telefonların en önemli özelliği mesajlaşma.Bunu da bis sağlıyor.İnternet edge bağlantısı üzerinden sağlandığı için ağır kalabilir yeni nesil telefonlara göre.wifi yi sorunsuz kullanırsın ama dediğim gibi bis olmadan bb nin bir anlamı yok.
F/P açısından nokia c3 e63 e71 e72 gibi dandik telefonlar almak yerine en azından kaliteli bir marka almakta yarar görüyorum.Bis olmasa bile bu telefonun değerini kaybetmesini sağlamaz. Sadece diğer telefonlarla eşit duruma gelir. İnternet paketi alarak Whatsapp gibi anlık mesajlaşma eklentisini kullanabilirsiniz. Os6 işletim sistemi gayet stabil ve symbian a göre daha kullanışlı. Fiyat olarakta piyasadaki telefonlardan çok pahalı değil. QWERTY klavye ve diğer özellikler göz önüne alınınca fiyatına göre alınabilecek en iyi telefon.
Son olarak eğer eğlence amaçlı bir telefon arıyorsanız bilginiz olması açısından; telefonda çok fazla eğlence desteği yok, oyun grafikleri çok iyi değil. Android ile karşılaştırırsak eğlence bakımından biraz fakir telefon.
F/P açısından nokia c3 e63 e71 e72 gibi dandik telefonlar almak yerine en azından kaliteli bir marka almakta yarar görüyorum.Bis olmasa bile bu telefonun değerini kaybetmesini sağlamaz. Sadece diğer telefonlarla eşit duruma gelir. İnternet paketi alarak Whatsapp gibi anlık mesajlaşma eklentisini kullanabilirsiniz. Os6 işletim sistemi gayet stabil ve symbian a göre daha kullanışlı. Fiyat olarakta piyasadaki telefonlardan çok pahalı değil. QWERTY klavye ve diğer özellikler göz önüne alınınca fiyatına göre alınabilecek en iyi telefon.
Son olarak eğer eğlence amaçlı bir telefon arıyorsanız bilginiz olması açısından; telefonda çok fazla eğlence desteği yok, oyun grafikleri çok iyi değil. Android ile karşılaştırırsak eğlence bakımından biraz fakir telefon.
Biraz abartmışsın dostum hepsini geçtim
2 side iş telefonu
e72 ile bb 8520 yi aynı keseye bile koymam
açıkara e72 götürür.
quote:
Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
quote:
Orijinalden alıntı: Une7en
Biraz abartmışsın dostum hepsini geçtim
2 side iş telefonu
e72 ile bb 8520 yi aynı keseye bile koymam
açıkara e72 götürür.
İyi de ben modeller arası karşılaştırma falan yapmadım ki hocam. Sadece söylemek istediğim eşit şartlarda iş telefonu konusunda blackberry öndedir. E72 yi de 8520 ile karşılaştırmaktan ziyade dengi olan 9700 ile karşılaştırmak daha doğru olur.
Dostum telefonu nasil kullandigina bagli ben su anda 8520 kullaniyorum yeni aldim ve gayette hosuma gitti kullanmican ozellikler icin fazladan para vermenin amaci yok bence. Ben almadan once her kez yok 3g si yok yok kamerasi dandik susu yok busu yok diyordu benimde o ozelliklere ihtiyacim yok en guzel karari kendin verceksin alip kullanmicaksan ozellikleri bosuna fazla para verme al bi 8520 mis gibi kullan dur
Konuyu birazcık hortlatıcam sanki ama benim de bir sorum var.Sadece mesajlaşmak için 2.el bb 8520 düşünüyorum.Sizce mantıklı mı?sadece mesajlaşmayla 2-3 gün gitmesi yeterli.
valla denedim kendi numaramı arayabiliyor, biraz tembel diyolar telefon için ama yapabiliyomuş, yeterki istesin diyorlar telefon için
merhaba arkadaşlar..8520 kullanan arkadaşlara soru sormak istiyrm..çevrem iş,okul vs çok fazla bbm kullanan insanlar var ben blackberry almak istyrm iletişim açısından çok rahatlatıcak bni çok fazla mesajlaşıyorum çnkü..benim sorum şu olucak 8520 nin internet hızı nedir? yani 9700-9780 gbi üst modellerle karşılaştırıldığında çokmu ağır kalır? şimdi 1 milyar para vermek istemiyrm telefona ama süründürmesinde..bu açıdan yorumlarsanız sevinirim..rahatlıkla bbm de facede mesajlaşabilirmym..yoksa kanser eder adamı hiç bulaşma mı diyosunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: bombastıc
merhaba arkadaşlar..8520 kullanan arkadaşlara soru sormak istiyrm..çevrem iş,okul vs çok fazla bbm kullanan insanlar var ben blackberry almak istyrm iletişim açısından çok rahatlatıcak bni çok fazla mesajlaşıyorum çnkü..benim sorum şu olucak 8520 nin internet hızı nedir? yani 9700-9780 gbi üst modellerle karşılaştırıldığında çokmu ağır kalır? şimdi 1 milyar para vermek istemiyrm telefona ama süründürmesinde..bu açıdan yorumlarsanız sevinirim..rahatlıkla bbm de facede mesajlaşabilirmym..yoksa kanser eder adamı hiç bulaşma mı diyosunuz?
Bbm facebook chat whatsapp kullaniyorum gayet hepsi stabil calismakta oyle delirtecek bir yavasligi yok internet konusunda elbet yavastir 9780 e gore ama ben isimi goruyorum sorun edilecek buyuklukte bir yavaslamasini gormedim
quote:
Blackberry 8520 3G destekli olmadığı için üst modellere göre internet hızı yavaştır ve EDGE hızıyla internete bağlanabilirsiniz. Mesajlaşma ve internette sörf yaparken 8520 bağlantı hızı işinizi görecektir. Blackberry nin internet bağlantısı gerektiren uygulamalarında, mesajlaşma ve BBM kullanımında bu farkı çok fazla hissetmezsiniz. Ancak 8520 de video izlerken EDGE hızıyla kesintisiz video izleyemezsiniz ve download hızınız üst modellere göre daha ağır olur.
quote:
Ben geçen gün aldım turkcell den 429 lira kampanya fiyatı ile , World e 8 taksit yaptılar daha önce diğer telefonların fiyatlarını araştırdım en son media markta bb 9300 e 850 lira istiyorlar bb9750 bold 950 lira , İphone 3Gs 1200 lira bu fiyatları görünce androidlere yöneldim samsung galaxy ACE 850 lira ve LG optimus black 1000 lira , sonuç olarak bu fiyatları görünce atladım bu telefonun üstüne evde wifi olarak kullanıyorum çok güsel interneti özellikle sayfaları ekran boyutuna göre açması hoşuma gitti ,3G mevzusuna gelirsek tabiki bu telefonun bir eksisi ancak dışarda heryerde 3g zaten çekmiyor , çeken yerde de zaten edge de full çekecek demektir , eğer download yapmıyorsanız yada video açmıyacaksanız bir problem olmaz die düşünüyorum kullananlarında görüşü bu şekilde , bu telefona bakarken fiyatı ölceğinde bakmak lazım nokia e 72 bile 600 lira ki symbian hiç övülen bir işletim sistemi değil onca artısına rağmen aynı para olsada ben BB yi secerim
İyidir ozaman fiyatıda makul ideal bi telefon..cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum güle güle kullanın saolun..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme