forumda 7950x3d kullanan bir arkadaş çift CCD sorun yapan oyunlarda bir programla CCD'nin birini kapatıp 7800x3d gibi yapıyordu işlemciyi. bu oyunda x3d işlemcilerle alakalı bir sorun olsa ben de görürdüm 5800x3d ya da duyardım birinden. RT aç o kart yapar zorlanmadan ama FG'ye gerek yok zaten kuvvetli kart fps'yi neden katlayacak ayar açasın? bütün olay o super res'te. 4k cinematic zaten süper görünüyor FG gibi fps arttırmaya yönelik şeyler kullanıp bozmaya gerek yok oynanışı 4090 gibi kartta. Super Res. de dediğim gibi deneyerek beğendiğin ayarı yaparsın yani ne yapsam ne denesem gibi kafa karışıklığına gerek yok RT high, FG kapalı, super res. de 10 10 dene 50 60 70 80 90 bakalım görüntü nasıl değişiyor hem bizim de işimize yarar performansı çok etkileyen bir ayar çünkü. |
Black Myth: Wu Kong (Çıktı) [PC ANA KONU] (26. sayfa)


-
-
Tamam hocam tşk akşam deneyeceğim.🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Bazı bosslarda var bu olay, immobilize büyüsünü kullanırsan düzeliyor.
-
Groot sakın yukarı bakma Thanos var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ultra ve rt ile 4090 da tam yeterli değil ki. 60 değil 80-90 lazım ki yediği droplar ile akıcılık çok azalmasın. Fg açılmalı bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4070 ti 7800x3d ile rtx full grafik ayarları cinematic yani full de 2k da en düşük 88 en yüksek 95 fps alıyorum. Frame generation açık
Bende taşa dönüşme büyüsü açıldı fakat büyüyü kullanamıyorum. Aktif değil birden fazla maymun ortaya çıkarıp dövüşme büyüdü aktif oldu ama taşa dönüşme olmadı. Bazıları öldürdükleri düşmana dönüşüp 30 saniye falan dövüşüyor. Ben sadece 1 vuruş yapabiliyorum. Sonra eski halime dönüyorum. Var mı çözümü ? Birde açılmayan kapılardan birini açtım fakat bir boss var evlere şenlik çok can götürüyor. Oyuna etkisi yoksa geçeyim mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemi2 -- 21 Ağustos 2024; 14:14:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler bende taşa dönüşme büyüsü çalışmıyor aktif ettim fakat aktifleştirme ekranında yok . Kendimizin kopyalarını çıkarma büyüsü aktif oldu ama taşa dönüşme çıkmadı. Birde bazıları öldürdükleri bosslara dönüşüp 10-20 an dövüşüyor. Bende ise sadece 1 vuruş yapıp kayboluyor. Bunu nasıl aktif edebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam fps hep 80-90 zaten herşey full iken üstelik süper çözünürlük 100, fg açık, rt very high ve cinematic modda diyeyim sana...Tek sıkıntım böyle nasıl diyeyim hareket ederken sanki bi akıcılık yok o fps değerinde olması gerektiği gibi değil...ya fps yi TV yanlış gösteriyor ya da arkadaşın dediği gibi çok fazla şey açtık yoksa rtx4090 niye yetmesin kartta 24gb vram var bu oyun taş çatlasın bu ayarlarda 14-15 gb ını kullanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tv'de olduğu için olabilir. Gsync yok diye. Bir de tv'nin yenileme hızı kaç? Aldığınız fps'nin altındaysa farkı göremezsiniz. 60 Hz ise mesela isterseniz 200 fps alın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam lg oled 4k 120 hz gsync vs herşey var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam o zaman gözünüze öyle geliyordur. Olabilecek en iyi şartlarla oynuyorsunuz. Bir ihtimal fg'nin yarattığı gecikmeyi hissediyor olabilirsiniz. Kapalı deneyin. Yine aynı geliyorsa size öyle geliyordur yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fugan boss buga girdi canı sıfırlanıyor ama ölmüyor. çözüm önerisi olan varmıdır acaba?
-
Frame generation'da akıcılık almak istiyorsan base frame'in 60fps olması lazım. 4K Full RT açacaksan balanced modes getirebilirsin dlssyi
Şu tabloya göre 2kda bile zorlanıyor. Dlss qualityde iken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estheim -- 21 Ağustos 2024; 17:54:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:Hocam ultra ve rt ile 4090 da tam yeterli değil ki. 60 değil 80-90 lazım ki yediği droplar ile akıcılık çok azalmasın. Fg açılmalı bence. karttaki yapay zeka çekirdeklerini ayrı bir birim olarak düşünmüyorsunuz bak bir de şöyle anlatayım: 2.0 insignia aracın var ve şehirler arası tatile gideceksin. RT yolcu ve yük olsun FG de klima olsun. hızlı gitmek istiyorsun ikisini birden açarsan hızlı gidebilir misin? birinden biri ya klimayı açmayacaksın ya da o kadar yük doldurmayacaksın. FG'yi beleşten gelen fps olarak düşünüyorsunuz ama onu yapabilmek için kart zorlanıyor yapay zeka çekirdekleri kısmında çünkü donanımsal olarak yapılıyor. çözünürlük hilesiyle görüntüü bozularak FSR2 yani onu zaten istemiyoruz ve AFMF gibi gecikme eklemesini de istemiyoruz en azından o kadar fazla. bunun için zorlanıyor kart e sen zaten güzel gölgelendirme ışıklandırma yap donanımsal diye RT olarak zorluyorsun yapay zeka çekirdeklerini bir de ekstra fps ver donanımsal dediğin zaman kart mayışıyor böyle bir ue5 oyunda ya da 4k cinematic'te. 4090 diye her oyunu süper oynatacak diye bir şey yok jedi survivor'dan biliyoruz zaten 4k epic 70 75 fps anca veriyor bu oyun ondan da beter. 4k'da oynadığınızın farkına varın önce, sonra FG RT açın. bir de %100 upscale oynuyorsunuz daha doğrusu oynamaya çalışıyorsunuz böyle olmaz.
-
Çok teşekkürler arkadaşlar ilk olarak fg kapatıp bi deneyeceğim o da yetmezse süper çözünürlük biraz düşürücem o zaman akıcılık artıyor mu yoksa başka bir şey mi var anlarız zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rx 6800 ryzen 7 5700x 16 GB ram le high scalling %80 Frame gen açık 80-90 FPS 2k da oynuyorum. Ama güncelleme gelmesi şart bosslar donuyor yahu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3. bölümün başındaki elektrik atan ejderhanın Allah belasını versin. Yerinde durmuyor ki vurayım. Uzağa gidiyor koş babam koş.
-
Oyun bozuk beyler yani bosslarda donma bossun can bari bitmesine rağmen ölmemesi rünlerin buyulerin çalışmaması. Güncelleme gelmeden duzelmeyecek şeyler. Bunları bile bile oyunu yayinlamaları enteresan. Gerçi bu gözler Cyberpunk gördü:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım az sayıda kişide var bu her boss'un donması sorunu. Bende bir tanede oldu sadece ama arkadaşımda hepsinde oluyormuş. Halen hotfix gelmemesi ilginç.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X