Şimdi Ara

Black Desert Online Oynayan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Daha önce arkadaşlarla bu oyunu denemiştik çimenlerinde bir gariplik vardı gtx970m de pikselliydi, uyuz olup silmiştik :D Riders of Icarus gibi çöp bir mmorpg'ye mal gibi vakit ayırdık ve oynadık. Böyle leş bi firma ve rng unbalanced oyun olamaz. Neyse..
    Bu BDO da Europe NA hangisi daha kalabalık ? NA lagsız ise orda oynamak isteriz ki büyük ihtimal orası kalabalıktır. Açıkçası oyunun kalabalık olması bizim için önemli boş serverlarda oynamayalım. Var mı serverlar hakkında oyun hakkında bilgisi olan ? Euda şu serverda başlayın , başlangıçta şöyle yapın, bu oyun böyledir şöyledir diyecek ya da gelin biz burdayız kalabalığız keyfimize bakıyoruz diyecek birileri ?
    Teşekkürler.



  • Megaserver ve channel sistemi var şu anda oyunda. Yani 1 er tane NA ve EU serverı bulunuyor ama toplam 36 + 4 tane yeni başlayan channelı bulunuyor her 2 serverda da. Oyun gayet dolu, grind spotlarında adım atacak yer bulunmuyor. Bir süre sonra boş channel bulmaya çalışırsınız dolusundan ziyade eğer oynarsanız.

    Eğer oynamaya karar verirseniz en üst levela çok hızlıca ulaşayım hemen üstüme itemleri alayım kafasında oynamayın, oyundan en hızlı sıkılan bu kitle oluyor. Zaten max level yok, 50 ve 56'da yavaşlıyor level atlamak ve 60-61 gibi bırakılıyor zaten ki o bile çok uzun sürüyor, oyunun genel pve kısmı grind olduğu için ve bir süre sonra aynı yerlerde grind yapıldığı için çok hızlı level alıp, item dizmenin zorluğunu görüp bırakan çok oluyor. Grind ve pvp dışında birçok yapılacak aktivite var zaten, lifeskill denilen craft/gather/fishing tarzı aktiviteler var ve hepsi herhangi bir kısıtlama olmadan herhangi bir karakter yapılabiliyor. Sadece lifeskill üzerinden para yapıp hiç grind yapmayan oyuncular bile var. Veya tam tersi.

    Ayrıca bir sürü görev var, ve ana görev dışındaki (onlar bile opsiyonel kalıyor ilk birkaç karakterden sonra) görevlerin hepsi opsiyonel. Ama büyük getirileri oluyor (energy ve contribution point). Yani görev yapmayı ve sağı solu iyice gezmeyi seven kişilerseniz, bunların başlarda etkisini pek fark etmeseniz bile çok faydasını göreceksiniz ilerleyen zamanlarda.

    Oyunu oynamanın belirli bi yolu yok, direk level-item dizme odaklı oynayabilirsiniz, lifeskill aktviteleri ile uğraşabilirsiniz, worker empire kurabilirsiniz ki ayrı bir olay, bu yazdıklarımın hepsine katkısı olan görevleri yapabilirsiniz. Yani nasıl oynayacağınız size kalmış ama oyunun her yönüne göz atarak oynamanızı öneririm, yapacağınız her görev, level atlatacağınız her lifeskill, nodelara yolladığınız her işçi size eninde sonunda para olarak dönecektir.

    Kısaca; tadını çıkarın oyunun, grinde aşırı kaptırmayın kendiniz başlarda. Lifeskill, node-worker management, energy, contribution point bunları iyice araştırın oynarken ve hepsine az çok odaklanın, uzun vadede oyunu daha çok seversiniz yan aktiviteler ile birlikte. Item enchanment olayını iyice çözün ve marketplace (auction house) sistemini iyi kavrayın.

    İyi eğlenceler, oynamaya başlarsanız ve sorunuz olursa sorabilirsiniz istediğiniz zaman.




  • Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum eklemek istedigim bişey var class tercihi bu oyunda çok önemlidir her açıp zaman ayırıp bıraktıgınız class size zaman kaybı olarak geri dönecektir ve bu oyunda zaman çok önemlidir zor bi oyundur ama zorun tadıda bambaşka oluyor dene yanıl yapmaktansa sorun veya youtube dan felan araştırın en azından böylece denenecek class ları minimum sayıya indirmiş olursunuz şunuda söyleyim ben bu oyunda non-target denen olayın her harfini hissetmiştim oynarken combat lar çok keyiflidir
  • Selamlar arkadaşlar bende bdo oynuyorum yeni başladım witch class ı oynuyorum beraber oynayabilecegimiz arkadaşlar varsa pm den ulaşsın bana lakin oyunda hiç türk görmedim guild vs daha yeni cozuyorum oyunu bu arada türkiyede ip block var sanırım ben almanyadayim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyndra

    Selamlar arkadaşlar bende bdo oynuyorum yeni başladım witch class ı oynuyorum beraber oynayabilecegimiz arkadaşlar varsa pm den ulaşsın bana lakin oyunda hiç türk görmedim guild vs daha yeni cozuyorum oyunu bu arada türkiyede ip block var sanırım ben almanyadayim bu arada

    Evet Türkiye Rusya ve daha bilmediklerime ip block var. Vpn açıp hemen server seçmeden önceki start game bastığınız ekranda kapatabilirsiniz sıkıntı olmuyor sonra.

    Bende witch oynuyorum 18 levelde kapadım oyunda çok fazla content var benden geçtiya :D daha basit oyunlar arıyorum ama combatı çok mükemmel oyunun belki oyuzden oynamaya devam edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende tek başıma olduğum için şuan oynamıyorum rift eso karışık oynuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr ip block halen devam mı ediyor.
  • Evet.
  • ip block varsa kendi açımdan oynamanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. onlar beni istemiyorsa ben onları hiç istemem. zaten block dan dolayı türk sayısıda azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 26 Nisan 2017; 14:54:27 >
  • Türk çok var. İstersen gel kanal chat'ine Türkçe selam ver bak ne oluyor :)
  • Blade and soul geçtim. Skill sistemi güzeldi dahada güzelleşmış. Alienware premium kodu veriyo 14 günlük sadece main story linela kasilabiliyo. Bdonun gerek arayuzu gerek grafiklerinde çok fazla sıkıntı var. Nedense oyunda çok eksik varmış gibi hissettiriyor level sistemi rahatsız edici. Ayrıca pvpsine combat sistemine ilk önce çok iyi falan dedim. Sonradan random pvp movementle oyun kazanıldığını.immuneleri ccleri ilk kimin bastığını görünce açıkçası bence traş olduğu kanısına vardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun ücretli mi arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darion

    oyun ücretli mi arkadaşlar

    Evet şuan en düşük paketi 10 dolar tek defa alıyorsun aylık ödeme gibi bi durum yok
  • aylık ödeme yok ama yok petiydi yok inventory slot açmasıydı derken 1 yıllık parayı ödüyorsunuz zaten her türlü :S herkesin kendi tercihi ama iyi ki tr yasaklamışlar bu oyunu.. para tuzağı bir oyun bence.. bir kaç gündür oynuyorum bir yandan yayınları izliyorum ama pvp yapanı görmedim daha hiç. herkes slot slot yaratık öldürme derdinde..raid yok dungeon yok hikaye yok :S bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence tırt bir oyun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manav

    aylık ödeme yok ama yok petiydi yok inventory slot açmasıydı derken 1 yıllık parayı ödüyorsunuz zaten her türlü :S herkesin kendi tercihi ama iyi ki tr yasaklamışlar bu oyunu.. para tuzağı bir oyun bence.. bir kaç gündür oynuyorum bir yandan yayınları izliyorum ama pvp yapanı görmedim daha hiç. herkes slot slot yaratık öldürme derdinde..raid yok dungeon yok hikaye yok :S bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence tırt bir oyun...

    Benim arkadaşlar bir yıldır oynuyo sabah akşam grindde hala adam :D min 250 yatircan biseyler yapmak istiyosan diyo oyunu oynayan adam bile bana başlama sakın diye uyardi oyunu yerden yere vurdu :D saticak adam bulsam birakcam diyo. Oyunun pvpsi mantikli yetenek istiyomus gibi gozukuyo ama tam tersi bam güm ve hele grafiklerle mass pvp leş oluyo. Blade and soulun pvpsindeki mantigi ve skill takip etmeyi kombolari hic bi oyunda gormedim henuz. Gorucegimide zannetmiyorum. Neyse piyasada denemedigim mmorpg kalmadi sanirsam benim için bu devir bitmis overwatchtı loldu csydi arada atar kaparım. Kas emek ver falan bitmiş. Dağıtım şirketleri öyle leşki emek vermeye korkuyo insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle zaten inventory slot açmak için ben neden extra para ödeyeyim yaw.. neden pet almak zorunda bırakıyorsun beni 1 tane de değil 4-5 tane anca yetio çünkü o kadar hızlı mob kesiyosunuz ki yetişemiyorlar garipler sonra 4-5 tane daha alıcan da çiftleştircen onları level 2 olacak ohooo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manav

    Kesinlikle zaten inventory slot açmak için ben neden extra para ödeyeyim yaw.. neden pet almak zorunda bırakıyorsun beni 1 tane de değil 4-5 tane anca yetio çünkü o kadar hızlı mob kesiyosunuz ki yetişemiyorlar garipler sonra 4-5 tane daha alıcan da çiftleştircen onları level 2 olacak ohooo.

    Piyasada denemediğim oyun yok wowdy gw2ydi çağ dışı oyunları geçersek yok aga yok. Moba devam overwatch lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi oyun parasıyla gerçek parayla satılan itemleri markette satan olursa teklif yöntemiyle satın almaya çalışabilirsiniz lakin buda 100000/1 şanşınız olması lazım en azından petlerde bu böyle( ben zamanında 1 veya 2 tane almıştım oda sabaha karşı saat 5-6 gibiydi )

    Oyunun ilerleyen seviyesinde petlerin önemini anlıyorsunuz açık arttırma ile alamıcagınızı anlayınca oyuna para yatırarak alıyorsunuz :d

    Extra inventory filan hepsi parayla.

    İtem basma olayı ise hiçbir oyunda böyle nalet birşey görmedim 12m fiyatı olan silahı takmak zorundasın +7 ye kadar tık tık basıyorsun başarısız olunca seviyesi ve durability düşüyor. Herhangi bi itemin durability 100/100' dür.

    + basarken başarısız olunca 10 puan düşüyor 4-5 kere başarısız olunca puan 50/100 oluyor buda demekki aynı silahtan 5 tane daha alıp durability yükseltmen gerekicek, kullanıdığın silah da 12m felan :d buda 60m ye denk geliyor. 60m'de okadar kolay kasılmıyor. Durabilityde cok lanet silahin ki düşük olunca olunca yarım saatte bir durability yapman gerekicek slot boş kalıncada slota çöküyorlar hemen bla bla

    Oyuna raid yok dungeon yok, nerdeyse 2 ay filan oynadım bi kere pvp bile yapamadım :d

    Kervan çekme, süt sağma filan güzeldi
    At pazarı var bildiğiniz atı eğit besle çiftleştir 20-30m' ye satabiliyordun.
    Craft yapma, işçi çalıştırma işçilere bira yapma filan güzeldi ,
    Gemi craftlayıp korsan adasına gidip exp kasmak,
    Günlük boss kagtilarini biriktirip hafta sonu klanla birlikte 20-30 tane boss kesme filan eğlenceliydi.
    Lakin exp kasarken 2 tane 60-61 lvl adam geliyor tek atıyor slotu elinizden alıyor bi anda oyundan soğuyorsunuz


    Tek zevkli yönü

    Arkadaşlarla beraber oynamak saatlarce kasmak :D

    +



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 7 Eylül 2017; 12:12:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay1074

    Şimdi oyun parasıyla gerçek parayla satılan itemleri markette satan olursa teklif yöntemiyle satın almaya çalışabilirsiniz lakin buda 100000/1 şanşınız olması lazım en azından petlerde bu böyle( ben zamanında 1 veya 2 tane almıştım oda sabaha karşı saat 5-6 gibiydi )



    Oyunun ilerleyen seviyesinde petlerin önemini anlıyorsunuz açık arttırma ile alamıcagınızı anlayınca oyuna para yatırarak alıyorsunuz :d

    Extra inventory filan hepsi parayla.

    İtem basma olayı ise hiçbir oyunda böyle nalet birşey görmedim 12m fiyatı olan silahı takmak zorundasın +7 ye kadar tık tık basıyorsun başarısız olunca seviyesi ve durability düşüyor. Herhangi bi itemin durability 100/100' dür.

    + basarken başarısız olunca 10 puan düşüyor 4-5 kere başarısız olunca puan 50/100 oluyor buda demekki aynı silahtan 5 tane daha alıp durability yükseltmen gerekicek, kullanıdığın silah da 12m felan :d buda 60m ye denk geliyor. 60m'de okadar kolay kasılmıyor. Durabilityde cok lanet ailahin ki düşük olunca olunca yarım saatte bir durability yapman gerekicek slot boş kalıncada slota çöküyorlar hemen bla bla

    Oyuna raid yok dungeon yok, nerdeyse 2 ay filan oynadım bi kere pvp bile yapamadım :d

    Tek zevkli yönü

    Arkadaşlarla beraber oynamak saatlarce kasmak :D

    Geleceği görüp 3.haftamda sildim. Para tuzağı p2w

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu arada bdo tarafından herhangi bi türk kelimesi dahi görmedim ama bizimkiler oyunu satışa bile sunmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 7 Eylül 2017; 12:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.