Şimdi Ara

Bizim insanımız suçluyu savunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangi ortamda bir suç işlense kavga,hakaret,tehdit vs. insanların suçluyu savunduğunu farkediyorum.Daha az önce bir kişiyle tartıştım ve adam bana ana avrat sövmesine rağmen insanlar "boşver kardeş takma kafana" diye onu teselli etmeye başladılar.Bu sadece bugün yaşadığım birşey değil.Siz de bilirsiniz ki "o da şortla gezmeseymiş o zaman" cümlesi de bu zihniyetin ürünü.Suçluyu savunan zihniyete bir örnek vereyim :

Burada yer vermiyor diye gence tokat atan yaşlı var.Orada biri olması gerektiği gibi genci savunuyor."Sen buna vuramazsın" diyor.İnsanlar ise "ilacını almamış ondan böyle" vs diyerek onu koruyor.

Neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vicdan ile akıl bazen çelişiyor ve ülkemizde vicdan her zaman önceliklidir. Mesela yıllar önce zabıta yaşlı adamın tezgahını parçaladı diye haber çıkmıştı. O an herkes ama herkes zabıtayı suçladı. Oysa yasa gereği seyyar satıcılık suç. Bunu dediğin zaman ise "Ekmek parası ama. Nasıl geçinsin o adam" deniliyor. Gördüğün gibi anında vicdan devreye girdi. Bu noktada yaşlı adam suçlu. Zaten adaletli biri yüksek sesle yaşlı adamı kınıyor. Diğer herkes susuyor. Adaletli adama karşı çıkan yok. Ancak tansiyon düşmeyince ortamı dengelemek için tesellide bulunuyorlar. Diğer türlü yaşlı adamın linç yemesi lazım.

Yurt dışındaki videoları izleyince ben halkımızın iyi yürekli olduğunu görüyorum. Toplumsal meselelerde sorumluluk alıp olaya müdahil oluyorlar. Geçen ay NYC metrosunda bir adam 78 yaşındaki kadına tekmeyle darp ediyordu. Millet araya gireceğine, "Wow! such a kick!" deyip duruyordu. Resmen eğleniyorlardı. Türkiye'de olsa o adamı linç ederlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 5 Ağustos 2019; 17:43:33 >

• Ahlaksiz insanlar haklinin degil güçlünün yaninda olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.