Şimdi Ara

Bizim bizden başka düşmana ihtiyacımız yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, başlıktaki durumu size şu iki günde yaşanan kar kıyametten yola çıkarak anlatmaya çalışacağım. İçimizde bu tipte insanlar barındığı sürece ülke olarak hiç bir yere varamayız.



    Küçüklüğüm dağ yollarında geçti, kışları karda. Bir süre amatör yarış otomobilleri projeleri yapıp yıllarca yarıştım. En son 2003 te yolda kalmıştım, Hadımköy'de. Kar aniden başlamış, 5 dakika içinde herşey gelişmişti. Buna rağmen yolda kalmamamla beraber 2 yöndede en öndeki 5-6 yaz lastikli uyanığın yolda kalmasıyla ne E5 ne Tem yoluna gidiş kalmıştı. Bu 5 uyanık yaklaşık 3000kişinin Hadımköyde mahsur kalmasına sebep olmuştur.


    Gelelim 24 Ocak gününe. Günler öncesinden uyarılar gelmeye başlamıştı, yaz lastikli aracımla iş yerine çıktım yağış başlamadığı için. Düşündüm dedim amaan yağarsa iş yerine bırakıp yürürüm, malum 2km mesafe. Saat 11:00 civarında kar yağışı ile ilgili tam saat verildi 15:00 başlayacak, 17:00 İstanbul felç olur dendi. İşveren olarak haberin az buçuk doğru çıkıp çıkmamasını görmek için bir mühdet bekledim ve 13:00 civarında servisi aradım personeli alması için. Saat 16:00 da gelebileceğini söyledi. Personelimizin servisi 30dakika sürdüğü için problem olmayacağına karar vererek onayı verdim, tabii ben bu ülkenin ultra süper araba kullanan uyanıklarını hesaba katmadan düşündüğüm için kabahatli benim. Personel çıktıktan sonra bende çıktım, hem yaz lastiğim var hemde eski olduğundan sanayi sitesinin önünde ufaktan deneme yaptim ve yolda kalmayacağıma karar verip sitenin dışına lastiklerimi çıkarttım.. Herşey böyle başladı...


    Sitenin kapısından çıktığım an kırmızı ışık ve gidiş gelişli 4 yol ağzı var, bu yolun ortasinda beton, kaldırım birşey yok yani istediğinizde karşı şeritten gelenin yolunu gasp edebiliyorsunuz. Kırmızı ışığı beklerken bu uyanık süper şöförler piyasaya çıktı ve 2.şeridi açıp karşı şeridi kilitlediler. Karşı şeridi kilitleyince 4 yol ağzının diğer tarafı kilitlendi. O şeritte tıkanınca 4 yol ağzındaki 8 şerit birden tıkandı! Kimse geri vites yapmıyor, 30 dakika bekleyip içimdeki canavarı çıkarttım. İndim arabadan 3-5 kişiyi geriye gönderip, u dönüşü yapıp siteye geri döndüm. Neden ? Çünkü %1000 yolda kalacaktım ve yolda kalmamın sebebide ben olmayacaktım. Fakat bu önemli değil, önemli olan yolda kalmak.. Kimin yüzünden kaldığınızın önemi yok!


    Arabayı geri bıraktıktan sonra aynı yoldan yayan olarak yürümeye başladım (Bağcılar Basınekspres yan yolu gibi bir yer). Bu kilitlenen 8 şeritli 4 yol ağzı bitmiş, araçlar durduğu için kar birikmeye başlamış, 30-40 cengaver arabaları itme yöntemiyle sağa sola çekmeye çalışıyor. Yürümeye devam.. Bu 8 şeritin kilitlenmesi ta Metro marketin oraya kadar kilitlemiş, oradan basın ekspresten bağcılara dönüşü kilitlemiş, Basınekspresin 1 şerit degil, uyanık olduğunu sanıp 2.-3. şeridini kullanan kafasızlarla beraber Basınekspresin 2.5 şeridini otomatikman kilitlemiş. Ve bu döngü kontrolden çıkıp ortalığın anasını ağlatmış. Basınekspres komple kilit. Bağcılar bitik.


    Aynı olay Basınekspres-Tem Avcılar yönüne giden 3-5 yaz lastikli uyanık tarafından kilitlenip binlerce kişiyi saatlerce esir almıştır.



    Ben O cu Bu cu değilim, siyaset işim değil. Kimin seçildiği falanda umrumda değil çünkü umudum yok, bu yüzden saadece halka odaklanıyorum, konu başka yere çekilmesin.



    Şimdi, duran trafik başladımı; tuzlama, temizleme o bu falan yapılamaz biter. Araçlar ilerlemez ise lastik ısıları düşer, tutunma azalır, kış lastikleri bile yerinden zor hareket etmeye başlar. Kısır döngüye girer olay ve herkes kalır.


    Milletçe sabırsız, sinirli, gergin, erkekler çok iyi şöför (ben daha hiç karda kalmadım!), güya uyanık insanlarız. Kimseye sabırımız yok, yokuşta zorla kalkmaya çalışan arabaya DAAAt korna basıp kişinin panikle gaza basmasıyla yolda kalmasına sebep olup arkasında saatlerce bekleyen kafasızlarla dolu bir ortam.


    Yürürken bile lan ben bu yokuştan inemem düşerim diyeceğimiz yere adam yaz lastiğiyle girip aşağıya rahatça inebileceğini düşünüyor ya! Hayır dahada komiği; önündeki araç iniyor kaza yapıyor... Ben daha süper ultra şöförüm diye düşünüp girip zincirleme kazaya sebebiyet veriyor.


    Bu kar faciasının faturası BİZİZ.


    1) Laftan anlamıyoruz, hayvan gibi cezası yoksa yaparız. Cezayı yersekte hükümet cezalara %500 zam yaptı diye isyan ederiz(devlete para lazım). Ya arkadaş bu kural bozulmamak için koyuluyor, cezaya zam geldi diye şikayet niye? Sen zaten bu kuralı çiğneme diye o ceza var! Şunu bir anlayın artık!


    2) Süper şöför falan değiliz! 3 senede 1 kere kar görmüş, bu ortamda deneyimsiz bir kitleyiz(istanbul). Buna rağmen süperiz, yolda kalmayız biz! G63 AMG arabasıyla lastik yüzünden yolda kalan insanlar oldu ya.. Hani durum sadece ekonomik gücü yetmeyenler yüzündende olmuyor!


    3) Uyanıklık! Evet, bir şerit yavaşsa hemen karşı şeridin hakkını elinden al... Oradan 3dk erken gideceğini düşün, 100 lerce insanı o alana kilitle. Ya arkadaş şerit gidiyor olsa gideceğiz bir noktada zaten. Yaptığın Müslümanlığada sığmıyor, insanların hakkını yiyorsun!


    4) Techisat, duruma hazırlıklı olma. 0.. kar lastiği olan zincir almaz, zinciri olan lastik almaz... Lastik alan istepne taşımaz... Yani illa birşey eksik.. Bir aksilik olunca ne halt edeceğimi düşünen kimse yok!


    5)Bencillik; bizim çoğumuz kendimizden başka kimseyi düşünmediğimiz için her kuralı ihlal ediyoruz ve haklı olduğumuzu düşünüyoruz! Adam gitmiş 30cm karın içinde kalmış yaz lastikleriyle.. Bağırıyor! YOLLARI AÇMADILAR. Lan oğlum sen bu halde burada kaldığın için o yolu açamazlar ne bağırıyorsun?



    Velhasıl kelam, sadece trafikte değil bir çok konuda sayısı hiçte az olmayan bu şekilde yaşayan bir kitle var ve bu yüzden biz 1 metre ileriye gidemiyoruz . Ticarettede aynı 3kuruş kar edecekse adam zehirli ayakkabıda satıyor. Ben süper miyim? hayır, bende bir çok salaklık yapıyorum ama en azından tek zeki kendim olduğumu düşünmüyor, hak yemiyorum. Bu ülkede, cezalar hayatının içine edeceği şekile gelip adil yargılanma olmadığı sürece biz toplum olarak her kar yağdığında mahsur kalırız. Bu sene birdaha yağarsa çıkmayız dışarı ama , seneye yağarsa yine ortalığın içinden geçeriz. 2-3 ay hatırlıyoruz ama 1 sene hatırlamayız. Derselerki, yaz lastiğiyle çıkıp yolda kalırsan arkadaki bütün araçların benzin parasını sana ödetirim, hayatını kaydırırım... belki yapmayız, belki.


    Bunları milletimize ve kendime hakaret etmek için yazmıyorum, kendi yaptıklarımızın farkına varmamız için yazıyorum. İnşallah aynı şeyleri, aynı hataları tekrar yapmayız veya yapma potansiyeli olanları vaz geçiririz. 1 şubata dikkat, tekrar hava patlayabilir, saygılarımla.








  • Reenkarnasyon gerçek olsa, ilkinde sabahtan akşama kadar ömür boyu çalışıp ülke için reel katma değer üretsen, yani doğrudan üretim yapsan sonra ölsen, ikinci hayatında tekrar dünyaya gelsen ve yarışçı olsan eski sen şuanda yazdıklarını asla iplemez. Çünkü senin varlığın eski sana bir şey deme lüksü yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Reenkarnasyon gerçek olsa, ilkinde sabahtan akşama kadar ömür boyu çalışıp ülke için reel katma değer üretsen, yani doğrudan üretim yapsan sonra ölsen, ikinci hayatında tekrar dünyaya gelsen ve yarışçı olsan eski sen şuanda yazdıklarını asla iplemez. Çünkü senin varlığın eski sana bir şey deme lüksü yok.
    yolların açılmasını sağlasalardı iyi olurdu.
    Bizim bizden başka düşmana ihtiyacımız yok.




  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    Siyasete çekmeyelim lütfen. Zaten yazımda belirttiğim üzere, yolu açamazlardı çünkü 1000lerce otomobil yolda kalmıştı. Bu ister İBB olsun, ister başkası olsun; bu kadar otomobil yolun ortasında duruyorsa yapabilecekleriniz çok limitli.

  • hllfre H kullanıcısına yanıt
    konu sahibi tik'ini çok ciddiye alıyorsun. alma bence. ayrıca aynı yollar avrupa'da var. açan açıyor. neyse.
  • Benim mal komşuda çıktı yaz lastikleriyle...

  • Güzel yazmışsın, tebrikler
  • Yolları araçlar karda kaldıktan sonra açamazsın zaten. Öncesinde hazır bulunup açarsın. Bağlantı noktalarında sadece ibb yahut karayolları ekipleri hazırda bulunmaz ayrıca polis de bulunur ve lastik kontrolü yapar, kış lastiği takılı olmayanlara izin vermez. Lakin bunların hiçbiri işlevsel olarak yapılmadığı görünüyor. Yahu biz bizi yönetenlerden daha akıllıysak bu foolları ne diye seçiyoruz ki o zaman?
    Öyle ya da böyle iki taraf da sınıfta kalmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 26 Ocak 2022; 19:24:1 >
  • Yazıyı başından sonuna kadar okudum. Haklı isyan. Biz kendimizi düzeltmediğimiz sürece hiçbir şey değişmeyecek. Önce zihniyetimiz değişmeli, sonra gerisi gelir. Konuyu yukarı çıkardım belki birilerinin fikirleri değişir de bencilliklerinin farkına varanlar olur filan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.