Şimdi Ara

Bizim askerlerde niye G3 var? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
7
Favori
41.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • silahlar hakkında bilgisayar oyunları hariç pek bir şey bilmem ama silahların dış görünüşüne bakarsak gelişmiş ülkelerin askerlerinin kullandığı silahlar türkiye den güzel duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne?

Ey türk gençliği... İstiklal marşını yazdırmayın şimdi

beyler biz sadece g3 mü kullanıyoruz.
    Sıradan Erler: g3
    Komandolar: Modernize edilmiş G3,MG3 vb. çesitli silahlar
    Polis Özel Harekat: M16,m4a1 vb silahlar
    Jandarma Özel Harekat : Herşey
    Bordo Bereli : HERŞEY zaten bunalrın ne kullandığı onemlı değil adamlar bişi yapmıo ki

bizim taburda Bixi denilen silahta kanas denen silahta MG3 ve G3'te vardı rpg7 vardı... biz özelmiydik? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

"Amerikan askerlerine bakıyorum adamlar tam techizat süper silahlar kullanıyorlar. "

İlk olarak nerede baktınız hocam bunu açıklar mısınız?

Sonra da bütün ordunun bütün personelleri G3 kullanıyor diye bir hadise yok. G3 piyade tüfeği olarak çok yaygın kullanıyor fakat yakında kaldırılacak. G3'ün yanında kullanılan bir ton silah ve teçhizat var bunları araştırmanızı öneririm.

Bir başka açıyla bakarsak G3 eski olmasaydı daha güncel bir silah olsaydı gerçekten kral olabilirdi. Çünkü vücuda girdiği an parçalar. Dönerek girer.

butun silahların mermılerı donerek giriyo. shotgunlar(pompalı) hariç normal mermılı silahlar (m16 g3 scar-h acr ak47 vb.) hepsı bır "yiv" bulunur.merminin çıkış hızını ve menzılını arttırmak için ayrıca silahları birbirinden ayırmaktada kullanılır :D

• g3 hem menzili hem ateş gücü hem hafifliği hemde kolay doldurulabilen bir silah olduğu için terçih ediliyo ayrıca m16 acr scar-h famas gibi silahlar hem pahalı hemde bakımı zor silahlardır g3 çogu koşula uyum sağlar ve her insan kolaylıkla alışabilir tepme oranı diger silahlardan daha az ve tepme yönü tek yönlüdür.kısacası hem kullanım hemde fiyat bakımından en uygun silah g3dür ama yakın zamanda yerli malı m16 acr karışımı görünüme sahip mehmetcik 1ler (hk-416-417) yeni piyade tüfeği olacak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patron

quote:

"Amerikan askerlerine bakıyorum adamlar tam techizat süper silahlar kullanıyorlar. "

Sonra da bütün ordunun bütün personelleri G3 kullanıyor diye bir hadise yok. G3 piyade tüfeği olarak çok yaygın kullanıyor fakat yakında kaldırılacak. G3'ün yanında kullanılan bir ton silah ve teçhizat var bunları araştırmanızı öneririm.

Bir başka açıyla bakarsak G3 eski olmasaydı daha güncel bir silah olsaydı gerçekten kral olabilirdi. Çünkü vücuda girdiği an parçalar. Dönerek girer.

butun silahların mermılerı donerek giriyo. shotgunlar(pompalı) hariç normal mermılı silahlar (m16 g3 scar-h acr ak47 vb.) hepsı bır "yiv" bulunur.merminin çıkış hızını ve menzılını arttırmak için ayrıca silahları birbirinden ayırmaktada kullanılır :D

Ben aksini iddia eden bir şey söyledim mi ? Sadece G3'ün mermisinin dönerek girdiğini söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Ben aksini iddia eden bir şey söyledim mi ? Sadece G3'ün mermisinin dönerek girdiğini söyledim.

tamam usta bende asagılamak için soylemedım zaten sadece genel bilgi olsun dıye soyledım afedersin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

Cumhuriyetten günümüze bir tüfek bile üretilemediği için .

uçak ürettik ama sizin USAcı çok dindar zihniyetler marşal yardımı var gerek yok diye hepsini kapattırdı...fabrikaların

Bi kaybol lan bayram bayram adamın tepesinin attırma...

Nuri demirağ uçak fabrikası
    Açılış :10 şubat 1937(beşiktaş)
    Kapanış: 1945

güzel kapak olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

uçak ürettik ama sizin USAcı çok dindar zihniyetler marşal yardımı var gerek yok diye hepsini kapattırdı...fabrikaların

Amerikancılık İsmen İnönü ile yavaş yavaş başlar Adnan Menders zamanında tavan yapar...

edit:
    1940 yılından sonra THK Etimesgut Uçak fabrikasını organize etti. Fabrikada ilk olarak İngiliz Miles-Magister eğitim uçakları yapıldı. 1944 yılına kadar 30 uçak teslimatı yapıldı. Kurulan tasarım bölümünde ise 6 Yük. mühendis, 4 mühendis ve iki ressam çalışmaktaydı. Yapılan modeller: THK-3 Akrobasi planörü, THK-4 Okul Planörü, THK-5 Ambulans uçağı, THK-7ve 9 Eğitim Planörleri, THK-11 Turizm uçakları. . . . . .

THK Uçak motorları fabrikası Gazi Orman Çiftliği'nde kuruldu. Tesis önce Gipsy uçak motoru yaptı. Kapasite altı çalıştığı için musluk, piston, kuyu tulumbası vb. gibi birçok üretimi gerçekleştirdi. 1950 yılında dönemin en büyük hava tüneli kuruldu. AHT (Ankara Hava Tüneli). 1956 da Genelkurmaya devredildi. Depo olarak kullanıldı. O yıllarda bu işlere genelde karşı duran Demokrat parti iktidarı devam etmekteydi. Sürekli uçak ithal eden hükümet nedeni ile yeterli siparişi alamayan tesislerden 1952 de Uçak fabrikası ve 1954 da Motor fabrikası sessizce kapatılmaları için Makine Kimya Kurumu'na devredildi.

Motor fabrikası 1955'de Türk Traktör fabrikasına dönüştürüldü. Şimdiki ODTÜ-Ostim ara bağlantı yolunun sağındaki fabrikadır.

Uçak fabrikası ise 1959 yılında üretimi durdurdu. Yedek parça üreten tesis 1968 yılında Tekstil makineleri fabrikasına dönüştürüldü. Yeri ise Etimesgut eski Onkoloji Hastanesi karşısıydı. Böylece bu iki fabrika derdest edilip kapanmış, ABveD'li dostlarımızın isteklerini Demokrat Parti harfiyen uygulamıştı. . . . . İşte Havacılık TEKNOLOJİSİNİDE BÖYLE ISKALAMIŞIZ. . . !!!!!!!

http://www.nukte.org/usnasilaldatildik

o zaman dindarlar yazmayacaksın tek parti chp zihniyeti yazacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: bradenburg

quote:

quote:

quote:

quote:

Amerikancılık İsmen İnönü ile yavaş yavaş başlar Adnan Menders zamanında tavan yapar...

edit:
    1940 yılından sonra THK Etimesgut Uçak fabrikasını organize etti. Fabrikada ilk olarak İngiliz Miles-Magister eğitim uçakları yapıldı. 1944 yılına kadar 30 uçak teslimatı yapıldı. Kurulan tasarım bölümünde ise 6 Yük. mühendis, 4 mühendis ve iki ressam çalışmaktaydı. Yapılan modeller: THK-3 Akrobasi planörü, THK-4 Okul Planörü, THK-5 Ambulans uçağı, THK-7ve 9 Eğitim Planörleri, THK-11 Turizm uçakları. . . . . .

THK Uçak motorları fabrikası Gazi Orman Çiftliği'nde kuruldu. Tesis önce Gipsy uçak motoru yaptı. Kapasite altı çalıştığı için musluk, piston, kuyu tulumbası vb. gibi birçok üretimi gerçekleştirdi. 1950 yılında dönemin en büyük hava tüneli kuruldu. AHT (Ankara Hava Tüneli). 1956 da Genelkurmaya devredildi. Depo olarak kullanıldı. O yıllarda bu işlere genelde karşı duran Demokrat parti iktidarı devam etmekteydi. Sürekli uçak ithal eden hükümet nedeni ile yeterli siparişi alamayan tesislerden 1952 de Uçak fabrikası ve 1954 da Motor fabrikası sessizce kapatılmaları için Makine Kimya Kurumu'na devredildi.

Motor fabrikası 1955'de Türk Traktör fabrikasına dönüştürüldü. Şimdiki ODTÜ-Ostim ara bağlantı yolunun sağındaki fabrikadır.

Uçak fabrikası ise 1959 yılında üretimi durdurdu. Yedek parça üreten tesis 1968 yılında Tekstil makineleri fabrikasına dönüştürüldü. Yeri ise Etimesgut eski Onkoloji Hastanesi karşısıydı. Böylece bu iki fabrika derdest edilip kapanmış, ABveD'li dostlarımızın isteklerini Demokrat Parti harfiyen uygulamıştı. . . . . İşte Havacılık TEKNOLOJİSİNİDE BÖYLE ISKALAMIŞIZ. . . !!!!!!!

CHP ile ne alaka? her şeyden CHP'ye iftira atmayın yobaz nesil...

• quote:

g3 hem menzili hem ateş gücü hem hafifliği hemde kolay doldurulabilen bir silah olduğu için terçih ediliyo ayrıca m16 acr scar-h famas gibi silahlar hem pahalı hemde bakımı zor silahlardır g3 çogu koşula uyum sağlar ve her insan kolaylıkla alışabilir tepme oranı diger silahlardan daha az ve tepme yönü tek yönlüdür.kısacası hem kullanım hemde fiyat bakımından en uygun silah g3dür ama yakın zamanda yerli malı m16 acr karışımı görünüme sahip mehmetcik 1ler (hk-416-417) yeni piyade tüfeği olacak :D

Hafif mi sadece dipçiği bile 2 kg'dir. Seyyar dipçikler hariç. Bana kalsa kh 416'ya felan geçmeyelim. G3'ten iyi tüfek daha olmaz. Teröristlerin korkulu rüyası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu araştırılsa belki forumda konu dışında 100 kez tartışıldı.

COD cular COUNTER cılar mause ile ateş ettiği silahları anlatırlar.
    .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

edit:

lan kes zırvalamayı...

verecek cevabın olmayınca böyle saçmalamaya başlarsın. arkadaş daha bu ülkeye amerikancılığın tek parti döneminden geldiğini bilmeden araştırmadan cevaplar yazarsan forumda böyle küçük duruma düşersin

• G3 Hafife alınmamalı bence.Babam komando ve anlattığına göre G3 ile indirdiği bir teröristin karın kısmı tamamen dağılmış, öğk
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

edit:

CHP ile ne alaka? her şeyden CHP'ye iftira atmayın yobaz nesil...

senden daha az dindarımdır. Natoya başvuran tek parti chp iktidarımı değilmi sen ona cevap ver adnan menderes sovyetler birliğiyle demir çelik fabrikası anlaşması yaptığı için ismet inönü destekli amerikan darbesiyle adnan menderes idam edilmedimi

• Anlayan anlamayan bilip bilmeden herkes yorum yapmış.Adam diyorki dönerek gidiyor diye parçalıyor.Alakası yok.Şu an piyasadaki tüm silahlarda yiv vardır tüm mermiler dönerek gider zaten dönerek gitmezse havada stabilizasyon sağlayamaz.Yani sapıtıp sağa sola gider.G3 ün ciddi yaralanmalara sebep olmasının nedeni namlu uzunluğu ve kullanılan mühimmattır.Yukarıdaki arkadaşın paylaştığı pkk lının elinde olan silahın ismi şiyar-1 kuzey ırak taki atölyelerde üretiliyor.Doğaçlama ve güvenliksiz bir silah.50 kalibre dshk mermisi
     Bizim askerlerde niye G3 var?
    kullandığı yazılıyor.Namlu ağızında barret de olduğu gibi geriye doğru eğimli alev gizleyen ve gaz tahliye delikleri var.1500 metre gibi etkili menzili var ama tanka felan işlediğini düşünmüyorum.Pkk daha çok bu silahı provakasyon amaçlı kullanıyor bence.Bir ihtimal de helikopterleri hover,iniş yada kalkış pozisyonunda yakalayıp içerideki personele zarar vermek olabilir.Ayrıca G3 ü bu kadar övenler biraz duygusal yaklaşıyor olabilir.Bence ak-47 yada m4 daha iyi bir silah.En olmadı hk 33 ler.Zaten sıcak çatışmaya girenlerin birçoğunda g3 olduğunu düşünmüyorum.Ve gördüğüm tüm resimlerdeki jöh.jkomando yada özel kuvvetler elemanının elinde bol aksesuarlı hk 33 ler var.Zaten discovery channel in yaptığı programda en iyi piyade tüfeğinin ak-47 olduğu söylendi(Tabiki testler yapıldı.).Bence en iyi çözüm kendi orjinal silahımızı yapmamız ki yeterli teknolojimiz olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

@ anti bug, subaylar çift maaş alıyo olayı ne acaba acıklar mısın?suan doguda görev yapan bi subay olarak(yedek subay) çift maaş aldıgım falan yok.alan da yok..iç güvenlik tazminatı alıyoruz sadece oda maaşımız kadar yok..ayrıca subaylar değil astsubaylar veya uzman cavuslarda alıyor aynı parayı...hatta erler bile alıyor ama bizim kadar değil..200tl alıyor onlar...bu tazmınat olayıda bıtek pkk nın oldugu yerde yok.kıbrısa gıdenlerde ada tazmınatı alıyo mesela..paraşüt brovesi olan atıyorum onun tazmınatını alıyor..orduda sistem bu yanı pkk ile alakalı çift maaş gibi bir durum yok ortada...

ak-47,m16,g3,hk-33 bunların hepsini kullandım,agırlıklı olarak g3 ve hk-33 kullandım..m16 ıcın yaralama sılahı denmıs boyle bı kavram yok..oyle olsa bızım ozel kuvvetlerımız(bordo bereliler) onu mu kullanırdı..etkisi g3 kadar yok tabi ama duzgun nısanla vurdugunu öldürürsün..ak-47 daha cok yakın muharebe için elverişli fazla tepme yapmaz yakın mesafeden affetmez...g3 ile 200 metreden vurursun ak47 ile vuramazsın falan denmiş..evet g3 ile 200 metreden vurabilirsin hatta 400metreyede atabilirsin ama aklı basında hiçbir asker 200 300 metredeki hedefe g3 ile ates edip yerini belli etmez..tutukluk sıkıntısı dısında g3 harıka bir silah..ama işte bızdekiler cok eski suan benım g3üm 78 yılında yapılmış mesela..hergun bakım yapıyorum suana kadar hıc tutukluk yapmadı..ama dogru duzgun bakım yapılmayan sılahlarda goruyoruz ımkanı yok atış yapılmıyor.

hk-33 için öldürmeyen ve begenılmeyen denmiş..etkisi g3 kadar yoktur ama kodumu oturtur..suan özel hareketcılar komandolar bunu kullanıyor..bızde dag komando okulunda hk-33 kullandık gayet guzel oda..burda bızle operasyona gelen JÖHlerde hk-33 kullanıyorlar ve gayet memnunlar onlarda..

en iyi bence m16..ozel kuvvetlerden gorustugum 3 4 kişide boyle düşünüyor..ancak uzman personel tarafından kullanılırsa en iyisi..acemi askere ne verirsen ver bı işe yaramaz..bızde de asıl sorun burda zten silahta sıkıntı yok.

yeni gelecek mehmetçik-1 inde iyi oldugu soylenıyor..eğirdirde bir komutanım deneme şansı bulmus baya övmüştü..

Hocam kimin yedeği'sin

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRyuzaki

quote:

Orijinalden alıntı: Ege İ

m16 ile g3 un yasını aynı zannedenler var sanıyormusunuz ki amerika vietnamda kullanılan m16 ları kullaniyor.zamanla modernize edildi m16 lar m16a1 m16a2 diye ve ayrıca m16 yaralama silahı değildir sadece 5,56 zayıf kalıyo olabilir,amerika daha dusuk gucte silahlarla insanları vurmanın daha insancıl olduğunu dusundugu için m16 nın daha kisa namlulu ve daha zayıf modeli olan m4a1 i geliştirdi ikisini karıstirmayin. gelelim bizim g3 lere gayet etkili,adama isabet ettiğinde kamyon çarpmısa ceviren bir silah onun yanında çok ağir ve hantal olmasi sık sık tutukluluk yapmasıda cabası haberlerde izliyorduk silahı tutukluluk yapıp kaçırılan askerleri(ne kadar doğrudur bilemem)onun dısında ak-47 ler pek stabil olmayan g3 e karsi menzili daha dusuk olup ama her turlu hava,iklim sartlarına dayanabilen bir silahtır.doğuda ki askerlerin ak-47 kullanması yasak diye biliyorum atesin kim tarafından açıldıgı belli olsun diye ama su anda yapılabilcek en iyi sey Milli Modern Piyade Tufeğini projesinin bitip askere dağıtılması

Silah ın insancılı olur mu?
    m16 nın mermilerini daha çok insan öldürmek ve daha hafif olması için daha küçuk yaptığı aklına gelmiyo mu?keleşte insancıl o zaman?bi bizimki insancıl değil size göre.
    Biz cimri degiliz.MKE bonkör olduğu icin 7.62 lik mermi üretiyor.

Hocam ne dediğini anlamadım ama sunu demedim m16 muthiş silah,mukemmel bir sey sadece hakkı yenilmemeli guzel silah. tabi tsk g3 kullanmasinin sebebleri var ama çok tutuklukuk yapmasi ve hantal olduğu ortada.daha önce dediğim gibi yerli tufeğimiz MMPT geçilmeli.televiizyonda gormuşsunuzdur cumhurbaşkanının elinde prototipı yapıldi ama 2014 de seri uretime geçilcekmiş ellerini çabuk tutup seri uretimi 2013 çekmeleri ve askerlere dağitmaları en iyi durum olucaktır

• özel sniper silahlarıyla bile 2.5 kmden isabetli atış yapınca rekor sayılıyor,gelmiş adam ak 47 le 4 kmden adam vurabilirsiniz diyor.gece gece güldüm vallahi ne diyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_Niko

özel sniper silahlarıyla bile 2.5 kmden isabetli atış yapınca rekor sayılıyor,gelmiş adam ak 47 le 4 kmden adam vurabilirsiniz diyor.gece gece güldüm vallahi ne diyim.

Hele tek tek atıcan diyo. Mübarek assaulta çatı bekliyor.

• G3'ü bu kadar küçümsemeyin arkadaşlar.Komutanlarımın anlattığında göre bu silahla vurulan birisinin yaşaması mucizeymiş.İç organları bile söküp götürüyormuş.Tek eksii TSK'daki silahların çoğunun çok eski olması olabilir.Ben ilk atışımı G3 ile yapmıştım, tan iki kere tutukluk yapmıştı silah.G3'ün nato standartlarına getirilmiş hali HK 33 galiba.O G3'e göre daha hafif, geri tepmesi de pek yok.

Bizim askerlerde niye G3 var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hernan Cortes -- 27 Ekim 2012; 1:45:08 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.