Şimdi Ara

Biz Neden Bir FM'ci Olamıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.Benim FM sevdam 14'le başladı yeni sayılır.Hatta ilk fm oyunum ve orjinal aldım hala masaüstünde kısayolu var ama arkadaşlar ben bu oyunu bir türlü oynayamıyorum.15'de yüklü o da aynı şekilde.En büyük sorunum taktik yapamıyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bazı arkadaşlar hazır taktik kullanın diyorlar fakat o hazır taktikleri de hiç sevmiyorum.Atıyorum 4-2-3-1 hazır taktiğinde daha doğrusu genelinde tek forvetler hep yaratıcı forvet hücum.Ben rolleri değiştirmek istiyorum e öyle değiştirincede hazır taktik olmaktan çıkıyor.Hadi diyelim oyuncu rollerini hiç değiştirmedim , takım talimatlarında sıkıntı yaşıyorum bu sefer.Bu arada hileli taktikte kullanmayı sevmiyorum her ne kadar başarılı olsamda.Kısacası benim istediğim taktik, oyuncu rolleri, takım talimatlarını kendim ayarlayayım.Birkaç ipucu ile bana yol gösterebilirseniz cok iyi olur.Arkadaşlar aşağıda birkaç tane soru yönelttim.Sadece kendi adıma değil FM oynamak isteyen ve oynamayan başka kişilerinde soruları burada olabilir.Herkes adına ben soruyorum.

1-) Beklerimi iki yönlü bek yapıyorum her zaman ve takım talimatlarından da bekleri ileri çıkartı işaretliyorum.Şimdi ilerideki kanat oyuncuları hangi rolde oynamalı hem kanadın hem de bekin etkili olabilmesi için?

2-) Defansif oyun kurucu oynattığım zaman kaleciye özel talimattan topu kısa oynayıp defansif oyun kurucuya vermesini mi söyleyeyim?

3-) 4-2-3-1 düzeninde yani forvet arkasında oos mesela sneijder olunca takım talimatlarından hücuma kalkış şeklini ne seçmeliyim? kanatları kullan desem sanki sneijder'e hiç top gelmeyecek,ondan hiç verim alamayacağım sanıyorum.Doğrumudur? Veya tam tersi göbekten oyna desem kanat oyuncularından verim alamam diye düşünüyorum.O zaman en uygunu orayı hiç işaretlememek midir?

4-) Tek forvet fırsatçı golcü oynattığım bir forvete özel oyuncu talimatlarından içe kat et(boş alanlara hareketlen) talimatını vermeli miyim?

5-) Her iki kanadın hücum olması kötümüdür ya da destek ? Veya bir hücum bir destek daha mı iyidir?

6-) Sezon öncesi taktik oluştururken mesela 3 taktik yaptım ben aynı dizilişle, o taktiklerin oyun anlayışı ne olmalıdır? Hücum,Kontrollü,Kontra,Rölanti

7-) Akıcılık konusunu pek anlamış sayılmam.Hangisi daha iyidir oyun anlayışına göre ?

8-) Tek forvet Pivot Santrafor oynattığım zaman kanat oyuncuları destek mi olmalıdır? ve Pivot Santrafor taktiği oos'siz midir yani 4-1-2-2-1(sneijdersiz forvet arkası, kanatları kullanacağımız için)

9-) Tek forvette en iyi verim alınan oyuncu rolleri nelerdir? (fırsatçı,yaratıcı,sahte forvet,pivot vs.)

10-) Oyun anlayışı konrollü olan bir taktiğin pres anlayışı ne olmalıdır? Tam saha pres,daha fazla pres,presi azalt mı? Sanki presi azalt gibi duruyor bilgisini okuyunca...

Bu oyunu çok iyi bilen,yıllarını bu oyuna vermis ve hileli taktiği bırakın kullanmayı ağzına bile almamış arkadaşların sabırlı bir şekilde bu sorulara benim sormam vesilesiyle herkesin bu sorularını cevaplamasını istiyorum.Biz de birer FM'ci olmak istiyoruz şu tatilde en azından üniversite 2.sınıf başlamadan yani okullar açılmadan.

Herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar bu sorular hepimizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 6 Ağustos 2015; 19:00:01 >

• 1-İki yönlü oldugu icin kanatların ile kat eden yaparsan faydali olur. Kanatlar iceri kat ettiğinde bekler hücuma cikar

2-Senin zevkine kalmis.

3-Kanatlari kullan derim en göbekten oyna talimatini genelde kanatsız taktiklerimde kullanirim

4-Verebilirsin.

5-Destek yaparsan orta sahaya top almaya gelirler. Hücumda ise rakibin kucağında top gelmesini beklerler ve pasli oyunda bu tercih edilmez.Kanatlarin hucum yaparsan beklerim arasi mesafe cok olur, birde orta saha bos kalir.

6-Ben standart oyunu secerim genelde.

8- Pivot oynayacaksan havadan orta yapmalı ve genelde 2 forvetle oynaman öneririm. Çünkü pivotun indireceği topları gol yapabilir.

9 fırsatçı ve yaratıcı. Tabi oyuncunun kendi rolüde önemli.

10-Presi ben ayakta savun olarak kullaniyorum. DOS oynattığı oyunculara da özel talimat veriyorum.

Fm de hersey birbiriyle bağlantılıdır, hele de taktikde.

Sana tavsiyem netten taktik rehberlerini bol bol oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MA11

1-İki yönlü oldugu icin kanatların ile kat eden yaparsan faydali olur. Kanatlar iceri kat ettiğinde bekler hücuma cikar

2-Senin zevkine kalmis.

3-Kanatlari kullan derim en göbekten oyna talimatini genelde kanatsız taktiklerimde kullanirim

4-Verebilirsin.

5-Destek yaparsan orta sahaya top almaya gelirler. Hücumda ise rakibin kucağında top gelmesini beklerler ve pasli oyunda bu tercih edilmez.Kanatlarin hucum yaparsan beklerim arasi mesafe cok olur, birde orta saha bos kalir.

6-Ben standart oyunu secerim genelde.

8- Pivot oynayacaksan havadan orta yapmalı ve genelde 2 forvetle oynaman öneririm. Çünkü pivotun indireceği topları gol yapabilir.

9 fırsatçı ve yaratıcı. Tabi oyuncunun kendi rolüde önemli.

10-Presi ben ayakta savun olarak kullaniyorum. DOS oynattığı oyunculara da özel talimat veriyorum.

Fm de hersey birbiriyle bağlantılıdır, hele de taktikde.

Sana tavsiyem netten taktik rehberlerini bol bol oku.

Verdiğiniz bilgiler icin cok sagol hocam.Forumdaki diğer herkesin yorumlarını bekliyorum sorduğum sorularla alakası olmayadabilir, yeterki böyle bilgiler paylaşılsın.

• Güzel sorular hakikaten, takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18_Eren

Güzel sorular hakikaten, takip.

Tesekkürler hocam.Herkesin sorularla alakalı veya paylasmak istediği bir bilgi varsa paylaşabilir.
  • Rica ederim, benim bir fikrim yok. Gelecek cevapları bekliyorum.
  • Bende öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle şunu söyleyeyim. Çok iyi bir FM'ci değilimdir. 01/02'yi oynadım biraz. Biraz da 03/04 oynadım. Tabii o zamanlar 10-11 yaşlarımda oldğum için pek bir bilgim yoktu. Ara verdim FM'e sonra 08 ile geri döndüm. 08,12,13,14'ü oynadım ve halen 15 oynamaktayım. Bildiğim kadarıyla cevaplandıracağım sorunlarını.
    Hatalarım olabilir

1-) Beklerimi iki yönlü bek yapıyorum her zaman ve takım talimatlarından da bekleri ileri çıkartı işaretliyorum.Şimdi ilerideki kanat oyuncuları hangi rolde oynamalı hem kanadın hem de bekin etkili olabilmesi için?

Eğer kanatta oynattığın oyuncu topla içeriye giren ya da defans arkasına koşular yapıp gol arayan bir oyuncuysa ( örneğin Podolski ) İçeri Kat Eden oyuncu olarak oynatmalısın. Hücüm ya da Destek sana kalmış. Eğer bekinin savunma yönü zayıf ise Destek yapmanda fayda var. Eğer kanattaki oyuncu çizgi yakın oynuyorsa ve gerçek bir kanat oyuncusuysa ( örneğin Nani,Q7) beklerin sürekli çıkması pek iyi olmaz defansif açından. Hele ki kanatta oynayan oyuncu beke yardıma gelmiyorsa,beki çıkartmanı tavsiye etmem.Karşı takımda hızlı ve teknik kanat oyuncuları varsa otoban olur o kanat. Ama illa bekleri ofansif oynatcam diyosan savunmada beklere yardım edecek bir defansif orta saha oynatman gerek.

2-) Defansif oyun kurucu oynattığım zaman kaleciye özel talimattan topu kısa oynayıp defansif oyun kurucuya vermesini mi söyleyeyim?

Eğer o defansif oyun kurucunun önünde Sneijder gibi bir oyun kurucu daha yoksa evet söyleyebilirsin. Örnek veriyorum eğer defansif oyun kurucun Pirlo ise söylemelisin.Extra bir oyun kurucun daha varsa söylemeyedebilirsin sana kalmış.

3-) 4-2-3-1 düzeninde yani forvet arkasında oos mesela sneijder olunca takım talimatlarından hücuma kalkış şeklini ne seçmeliyim? kanatları kullan desem sanki sneijder'e hiç top gelmeyecek,ondan hiç verim alamayacağım sanıyorum.Doğrumudur? Veya tam tersi göbekten oyna desem kanat oyuncularından verim alamam diye düşünüyorum.O zaman en uygunu orayı hiç işaretlememek midir?

Sneijder gibi bir adam varsa göbekten oynamak daha yararlı olur. Skoru bulup savunma yapman gereken durumlarda topu kanatlara oynayabilirsin. Eğer kanatlarında hızlı,teknik adamlar varsa üzerine gelen rakibinin açıklarından yararlanıp golü bulabilirsin. Yani bir nevi 3-0'lık Fener-Shaktar maçı. İkinci yarı Shaktar kendi sahasına çekildi ve kanattaki süratli,teknik oyuncularla tehlike yarattı ve farkı arttırdı.

4-) Tek forvet Fırsatçı golcü oynattığım bir forvete özel oyuncu talimatlarından içe kat et(boş alanlara hareketlen) talimatını vermeli miyim?

Verebilirsin

5-) Her iki kanadın hücum olması kötümüdür ya da destek ? Veya bir hücum bir destek daha mı iyidir?

Beklere bağlı. Bekinin savunma yönü iyiyse ve savunmada beke yardım edecek bir defansif orta sahan varsa kanatı Hücum oynatabilirsin. Bekin Caner gibi ofansif yönü daha iyi olan bir bekse ve defansif orta sahasız oynuyorsan destek oynatmadanda fayda var.

6-) Sezon öncesi taktik oluştururken mesela 3 taktik yaptım ben aynı dizilişle, o taktiklerin oyun anlayışı ne olmalıdır? Hücum,Kontrollü,Kontra,Rölanti

Sana kalmış bir şey bu. Ben 3 taktik yaparım. 1 tanesi başlangıç taktiği olur. Diğeri skoru bulduğumda uyguladığım taktik, diğeri de geriye düştüğüm zaman uyguladığım taktik.

7-) Akıcılık konusunu pek anlamış sayılmam.Hangisi daha iyidir oyun anlayışına göre ?

Ofansif oynamak istiyorsan akıcı. Komple yükleneceksen çok akıcı. Kontrollü bir oyun oynamak istiyorsan Dengeli. Ben böyle yapıyorum ama Hücum-Dengeli yaptığımda oluyor.

8-) Tek forvet Pivot Santrafor oynattığım zaman kanat oyuncuları destek mi olmalıdır? ve Pivot Santrafor taktiği oos'siz midir yani 4-1-2-2-1(sneijdersiz forvet arkası, kanatları kullanacağımız için)

Sneijder+Pivot Santrafor oynatılabilir diye düşünüyorum. Rakip takım kanatlarını kitlediği zaman Sneijder devreye girer. Ben pivot santraforu pek tercih etmiyorum. Pivot santrafor oynattığım zaman mutlaka çift forvet oynatırım. Pivotun yanına bir fırsatçı golcü koyarım genelde. Baros-Elmander ya da Hakan Şükür - Arif Erdem ikilisi gibi düşün.

9-) Tek forvette en iyi verim alınan oyuncu rolleri nelerdir? (fırsatçı,yaratıcı,sahte forvet,pivot vs.)

Oyuncudan oyuncuya değişir bu. Her oyuncunun profilinde yazıyor zaten en iyi hangi rolü oynadığı.

10-) Oyun anlayışı konrollü olan bir taktiğin pres anlayışı ne olmalıdır? Tam saha pres,daha fazla pres,presi azalt mı? Sanki presi azalt gibi duruyor bilgisini okuyunca...

Kontrollü oynadığım zaman presi azaltıyorum bende.

• Bu işin zevki zaten kendi taktiğini belirleyip başarı yakaladıkça gelir. Kendi bilgilerime göre bir taktik oluşturdum,Beşiktaş ile oynuyorum. Şuan 2033'deyim,taktik öyle bir oturdu ki ilk sezondan itibaren aynı taktiği kullanıyorum. Ama taktiğime uyacak adamları didik didik arıyorum,bulmaya çalışıyorum.

1-) Beklerim iki yönlü ama ileri çıkartmıyorum,bekler kaliteli olmalı.
    2-) Ben hiç oyun kurucuya pas atması için bir öneride bulunmadım oyunculara.
    3-) Ben işaretlemedim. Kısa pas,koşu yoluna pas,defanstan kısa pasla çıkartıyorum. Göbek oyuncuların çok sağlam olmalı.
    4-) Dribbling yeteneği varsa verebilirsin.
    5-) Taktiğim 4-2-3-1 ve OOS sol ve sağ oyuncularım var. Bu oyuncular ofansif oynamalı.
    6-) Ben 2013'den beri kontra kullanıyorum,20.sezon ve hala aynı.
    7-) Kısa pas olarak oynadığım için dengeli.
    8-) Pivot santrafordansa yaratıcı forvet kullanıyorum,pivotun faydasını göremedim.
    9-) Bence yaratıcı forvet en çok verim alınabilen forvet tipidir ama oyuncu da o bölgede iyi olmalı.
    10-) Kontrollü oynadığın zaman pres yapabilirsin aslında,sana kalmış.

• Shepherd. kullanıcısına yanıt
    Verdiğin cevaplar için cok tesekkürler.Herkes faydalanır umarım.
  • 1- Hocam beklerin öncelikli özelliği savunmadır ben birinin dengeli birinin daha hücümcu oynamasını seviyorum dengelinin önüne geri gelmeyi sevmeyen bi adam hücümcunun önüne defansa katkısı olan adam.(hücumcu kanat ters ayak olursa etkisini görürsün.)

2-İlerde pivot forvetin varsa dos mantıksızdır yoksa eğer dediğim gibi kısa topla başla

3-Çok talimat verme takımda sniejder gibi yaratıcı özellikleri yüksek oyuncuları kısıtlarsın sniejderin varsa doslu oynama oos sniejderi koysa yeter ortasahayı iki yönlü ve defansif olarak kur.

4-Fırsatçıyı tek forvet oynarken kullanma derim.

5-O stiline göre değişir bence hücumcuda sıkıntı yok.

6-Taktikleri aynı dizilişle yapma şöyle düşün Maça başlicağın taktik , öndeyken kullanıcağın , gerideyken kullanıcağın ve maç içinde taktik değiştirme mecbur olmadığın sürece

7-Akıcı pres yapıcaksan hücum seviyosan tercih edilir.

8-Hayır pivot forvet çok statik kalcağı için kanatlar hücumcu olmalıdır.

9-Yaratıcı veya pivot derim.(Yaratıcı kanatlara defansif yük yükler pivotta kanatlara ofansif yük yükler.)

10-Dediğim gibi çok fazla taktik yapma yaratıcılık kısıtlanır ama daha fazla pres iyi gibidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.