Şimdi Ara

Biz nasıl bir ulkeyiz de hergun bu kadar sehit veriyoruz!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Polisin, askerin yetkisi avm guvenliklerinin yetkisinden daha fazla değil. O silahı atesledikleri zaman biri ölürse hayati bitiyor.

Amerikan polisi gibi suc aleti gördüğü an tek uyaridan sonra indirmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı basit, iç politikamızı başkaları belirliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msgunes

u kadar kesin konuştuğuna gore herhalde doğu ve guneydogu'da cok bulundun ve iyi analiz ettin yore halkını.Mesela hangi illerde bulundun.Oranın insanlarıyla ne kadar zaman geçirdin.Direk mevzulara milliyetçilik gözünden baktığınız için size böyle görünmesi normal.

Hepsinde bulundum hemen hemen,çok dostum da vardır insani ilişkiler olarak sorunum yok.Toplumsal yönetim anlamında milliyetçilik oralara çok fazla girmiş ve çıkmayı da düşünmüyor.Yeni nesil özellikle çok daha milliyetçi.Ayrıca olayın ekonomik boyutu da var,git gide bu işin altında kalkılamaz hale geliyor. Haliyle hem milliyetçilik hem ekonomik durumdaki sıkıntılar ileri de çok daha büyük sıkıntıların habercisi.Tabi ne kadar daha şehit haberlerini ülke kaldırabilir orası da var insani olarak.

Ben ilerde sorunlar daha da büyümeden çözülmesi taraftarıyım.Referandum demek illa ayrılalım anlamı taşımıyor örneğin geçen gün gazetenin bir tanesi sanki müjdeymiş gibi Öcalan bağımsız devlet istemiyor diye yazmış.Haliyle bunu okuyan zannediyor ki eskisi gibi devam edecek.Bağımsızlık istemiyor ama özerklik istiyor.Temsil ettiği halk için gayet mantıklı zaten yukarıda da dediğim gibi doğuda hemen hemen memur haricinde hiç Türk yok,haliyle demokratik özerlik ile memurlar da olmayacak ama batı da Kürtler olmaya devam edecek. Bunun anlamı burası bizim Türkiye hepimizindir. Halk bunu kaldırabilir mi? Kaldıramaz tabi,aynı çözüm sürecinin sonucunda olduğu gibi bu sefer bölgeler arası sıkıntılar başlayacak haliyle bir Ege'li istemeyecek göç etmesini vs vs. Özerklik olmazsa durum ortada silah bırakmayı düşünmüyorlar.Peki nasıl çözeceksin?

Aslında yazacak daha çok şey var konu çok uzun özet olarak böyle.Kısacası referandum ve süreci karşı taraf net olarak ne istiyor neye razı onu ortaya çıkartır.Eğer sonucu senden ayrılma yönünde ise yapacak birşey yok.Güç ile bir yere kadar yönetirsin sonra çok başka sorunlar ortaya çıkar.Yoksa kardeş kardeş yaşama taraftarıyım,savaş desinler vatanımı savunurum.Fakat yukarıdaki durum vatan millet sakaryadan çok daha farklı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.