Bildirim
Biyolojiyi nasıl hallederim ? [ Tavsiye Lazım ]
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Biyolojimi asiri derecede iyi yukselttim su sekilde. Konuya girince once basliklara bak konunu kac kisma ayrildigini kafabda oturt her bir baslik aklinda olsun. Bir basligi bitirmeden digerine gecme. Surekli kendine ne ogrendim diye sor. Kendi kendine anlat. Baskasina iyi bir sekilde anlatabilecek duzeye gelene kadar oku ve anlat ya da kagida yaz ama aklindan. Basliklara dikkat de cektim cunku neyin neyin parcasi oldugunu neyin alt kismi oldugunu bilmek onemli. Biyolojiden hic anlamaz yapamazdim bu sekilde bir ayda bitirdim on netin altina dusmuyorum. Gerci mezunum biraz da alt yapim var ama ygs de alti bos biyo birakmistim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 25 Aralık 2013; 21:49:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: FreeRunner
Biyolojimi asiri derecede iyi yukselttim su sekilde. Konuya girince once basliklara bak konunu kac kisma ayrildigini kafabda oturt her bir baslik aklinda olsun. Bir basligi bitirmeden digerine gecme. Surekli kendine ne ogrendim diye sor. Kendi kendine anlat. Baskasina iyi bir sekilde anlatabilecek duzeye gelene kadar oku ve anlat ya da kagida yaz ama aklindan. Basliklara dikkat de cektim cunku neyin neyin parcasi oldugunu neyin alt kismi oldugunu bilmek onemli. Biyolojiden hic anlamaz yapamazdim bu sekilde bir ayda bitirdim on netin altina dusmuyorum. Gerci mezunum biraz da alt yapim var ama ygs de alti bos biyo birakmistim.
Eyvallah hocam sağolasın.Bende mezunum ayrıca hangi kaynakları kullanıyorsun ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaş çok haklı ben de kağıta konunun orta ayrıntılı özetini çıkarıyorum sonra kitaptan okuyorum ama özetleri çıkarırken kitaptan değil de internetteki konu anlatımı videolarından dinleyip aynı anda not almaya çalışıyorum ders gibi yani lys denemesinde 16 net yapmıştım geçen haftaki sınavda 27 ye çıktı gerçekten çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim -
En belalı ders biyoloji.Bende mezunum artık biyolojiye fazla yüklenmem gerekiyor.
Yapman gereken çok ama çok basit.
Kaliteli bir soru bankasından a4 kağıda özet çıkartarak yazacaksın ve 2-3 güne bir o kağıtlara göz gezdireceksin -
Sabahları çalışmak çok yararlı oluyor.Periyodik olarak tekrar etmek de gerekir.Eğer sayısalsan Simetriden şaşmamanı öneririm.
hocam konuyu tekrar ederken kendine bi defter tutarak çalışman yani konunun özetini çıkarman faydalı olabilir. örnek olarak krebs döngüsünü çalışacaksan onu bir iki kere çizmen aklında yer tutmasını sağlayacaktır. ve kalıcı da olur. böyle çalışmanı tavsiye ederim. kaynak olarak biyolojiden bi fikrim yok. ama denemelerde şöyle bi taktik uyguluyabilirsin. denemenin ilk yarım saati veya bi saati içinde biyoloji çözersen daha çok verim alırsın. şahsen ben test ettim faydasını gördüm. sona bırakmamak da yarar var. -
quote:
Orijinalden alıntı: alcatrazkackini
quote:
Orijinalden alıntı: FreeRunner
Eyvallah hocam sağolasın.Bende mezunum ayrıca hangi kaynakları kullanıyorsun ?
Ne demek kardesim. Guvender ama asla onermemdiger kaynaklar nasil bilmiyorum pek kusura bakma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasingnc11
hocam konuyu tekrar ederken kendine bi defter tutarak çalışman yani konunun özetini çıkarman faydalı olabilir. örnek olarak krebs döngüsünü çalışacaksan onu bir iki kere çizmen aklında yer tutmasını sağlayacaktır. ve kalıcı da olur. böyle çalışmanı tavsiye ederim. kaynak olarak biyolojiden bi fikrim yok. ama denemelerde şöyle bi taktik uyguluyabilirsin. denemenin ilk yarım saati veya bi saati içinde biyoloji çözersen daha çok verim alırsın. şahsen ben test ettim faydasını gördüm. sona bırakmamak da yarar var.
Hocam o konuda haklısın biyoloji sona kalıyor genelde,dikkatsizlikten kaçan sorularda oluyor.Tavsiyen için teşekkür ederim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: azfasamim
Sabahları çalışmak çok yararlı oluyor.Periyodik olarak tekrar etmek de gerekir.Eğer sayısalsan Simetriden şaşmamanı öneririm.
Hocam biraz ayrıntılı geliyor bana simetri,en iyisi özet çıkarmak
quote:
Orijinalden alıntı: garip bir insancik
Yapman gereken çok ama çok basit.
Kaliteli bir soru bankasından a4 kağıda özet çıkartarak yazacaksın ve 2-3 güne bir o kağıtlara göz gezdireceksin
Hocam konu anlatımı olarak ne tavsiye edersin ?
quote:
Orijinalden alıntı: ulascim
arkadaş çok haklı ben de kağıta konunun orta ayrıntılı özetini çıkarıyorum sonra kitaptan okuyorum ama özetleri çıkarırken kitaptan değil de internetteki konu anlatımı videolarından dinleyip aynı anda not almaya çalışıyorum ders gibi yani lys denemesinde 16 net yapmıştım geçen haftaki sınavda 27 ye çıktı gerçekten çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim
Hocam iyi yükseltmişsin gerçekten.Hangi siteden çalışıyorsun ?
Fdd çok güzel. Fem de çok güzel. İkisine de bak. Hangisi hoşuna giderse onu al -
quote:
Fdd çok güzel. Fem de çok güzel. İkisine de bak. Hangisi hoşuna giderse onu al
Simetri var yeterli mi sence ?
quote:
quote:
Fdd çok güzel. Fem de çok güzel. İkisine de bak. Hangisi hoşuna giderse onu al
Simetri var yeterli mi sence ?
Tabi tabi. Simetri kaynakların babasıdır zaten
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ulascim
arkadaş çok haklı ben de kağıta konunun orta ayrıntılı özetini çıkarıyorum sonra kitaptan okuyorum ama özetleri çıkarırken kitaptan değil de internetteki konu anlatımı videolarından dinleyip aynı anda not almaya çalışıyorum ders gibi yani lys denemesinde 16 net yapmıştım geçen haftaki sınavda 27 ye çıktı gerçekten çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim
Hocam iyi yükseltmişsin gerçekten.Hangi siteden çalışıyorsun ?
ben ugur tv den çalışıyorum -
Palma ygs lys konu anlatımlı a-b kitabından çalışıp sürekli tekrar yapmak ve bir konunun testlerini zamana yaymak çok geliştirir. Yani hücreyi 3 ay sonra da çöz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
tek bi kitaba baglı kalma her konudan farklı kaynaklardan not cıkar ve belirli periyotlarda tekrar et. konu kısmı bitince bildigin konuyu pratige dokmek icin soru coz cozdugun sorularını cevabını bulur bulmaz gecme her secenegi irdele
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X