Şimdi Ara

Biyolojinin ve tıp'ın neden sayısalda olduğunu merak ediyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
12.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zlondia kullanıcısına yanıt
    Öyle bir anlatıyonuz ki sanki tıp nirvana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir ders sayısal diye nitelendiriliyorsa illaki de içinde sayısal işlemler olacak diye bir şart kaide yok. Sayısal dersler Fen ve matematiktir.

Ki bu mantığa göre organik kimya da tmye geçsin o zaman? Öyle iş mi olur?

Tıp da fen bilimlerinin bir alt dalı olduğu için sayısal ders olarak nitelendiriliyor. Kusura bakmayında her sene 3 4 neti anca yapabilen tmcilere 11 12 biyolojisi versen yine 3 neti geçemezler.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

İşte fen = sayısal mantığı biraz saçma hocam. Coğrafyada bize öğretilen jeoloji jeomorfoloji sismografi gibi bilimler de fen. Doğa bilimi başla bir deyişle.

Ayrıca tmcilerin biyoloji yapamadığını nereden çıkardınız? Gareziniz var galiba, ben tmyim, sadece son bir iki gün sınavlara çalışırdım 9 10da biyoloji namına. 1.5 senedir de görmüyorum dersi. Ama birçok saycıdan iyi biyolojim, dershanedeki mf1 mf2 sınıflarındaki bazı arkadaşlarımdan daha iyi biyoloji yapıyorum. İnsanları kutuplaştırmayın lütfen.

• kevdwe K kullanıcısına yanıt

Aynısını düşünüyorum bende.

Tıp biyoloji biyokimya fizyoterapi eczacılık veternerlik diş hekimliği gibi bölümler için kesinlikle yeni bi alan açılmalı. Hekim olacak adam 40 mat 13 biyoloji yerine 40 biyoloji 20 kimya 10 fizik 10 coğrafya (doğal coğrafya kastettiğim şey, sosyal coğrafya değil) falan çözmeli.

Yığılma olmaması için de derslerin müfredatları haylice arttırılmalı. Benim düşüncem tabii ki bu.

• QaptanYosun Q kullanıcısına yanıt

ya biyoloji dersi ile hiç ortak noktası yok ki insan biyolojisindeki sistemler hariç biyolojinin olması bile saçma(tıp için) bu bizim lisede gördüğümüz sistemler bile sadece herkesin bileceği yüzeysel sıradan bilgiler içlerine bile girmemişler ki

sınavda da tüm yks yanlışımı sadece biyolojiden çıkardım

-----------

bence her üniversite kendi sınavını yapmalı mesela tıp fakülteslerine girecek öğrenciler tıpla ilgili kavramlar sormak daha mantıklı olur

o zaman hedefe yönelik seçilmiş olur bir de analiz gücünü sorgulayan sorular da olmalı ameliyat karşısında ya da hasta karşısında yorum yapman gerek iyi analiz gücü de gerektiriyor vaka sorualrı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 12 Kasım 2020; 20:24:46 >
  • yazık tıpta biyoloji görüyoruz sanıyor. tıp = biyoloji ne alaka?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam her üniversitenin kendi sınavını yapması gerçekten çok iyi olurdu.

• sayısalın sayılarla sınırlı olmadığını anladığın gün merakın azabilir.

• Irem E. I kullanıcısına yanıt
    cok haklısınız hanîmefendi

• Vay be, 1 yıl önceki konum güncellenmiş, yeni yorumlar gelmiş, duygulandım ha

• QaptanYosun Q kullanıcısına yanıt
    30 tane sınava mı girecegiz hocam nasıl sistem o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar neden tıp=biyoloji zannediyor?

• Hiçbir amacı yok. Sadece adam elemek için. Tıp=ezber. Ezber oğlu ezber. Yok analitik zekaymis da yok hızlı düşünmekmiş de boş boş ezber cümleleri yapıştırmışlar yukarıya. Günde 8 saat inekleyen bebeler mi analitik zekalı? Emin olun o beğenmediğiniz meslek liseliler ineklerden çok daha pratik zekalı.

Şimdi tıp ezber değil diyenler de gelecek. Onlara bir şey demiyorum zaten kendilerini kandırmaya devam etsinler.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

aslında yös yapıyor hocam ama yine de üniversitenin sınavı

sadece matematik ve mantığa dayalı test uygulaması bazı okullar da türkçe de yapıyor

bu atacağım istanbul üninin yös sınavı tüm bölümler için geçerli

https://drive.google.com/file/d/1kYstvZ7JAIS8gvz-PQUSTvL3F9d2r6mr/view

ama bazı ünilerin sınavalrı çakışıyor işi zorlar

ve her bölüm için de ayrı ayrı olmuo

---------------------------------------------------

ama amerikada tıp eğitimi için özelleimiş sınav var tıpla ilgili bilgini ölçen

• Canlı Sistemlerin Biyolojik ve Biyokimyasal Temelleri
    • Biyolojik Sistemlerin Kimyasal ve Fiziksel Temelleri
    • Davranışın Psikolojik, Sosyal ve Biyolojik Temelleri
    • Eleştirel Analiz ve Akıl Yürütme Becerileri

bu 4 beceriden ölçen bir sınav ve sadece tıp fakültesine girecekleri için geçerli ve yılda ayrı yeten de 3 kez oluyor en yüksek puan geçerli (yani 3 yks sonucunda en iyi skorun alınıyor)

ama orada farklı bir şey var tıp okumak için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak gerek ve bu 4 yıl içerisinde tıpla ilgili belli dersleri almak zorundasın // yani hem ünide tıpla ilgili dersler almana rağmen tıp fakültesine girememe şansın da var orası kötü

buradan baabilirsini sınava

https://students-residents.aamc.org/taking-mcat-exam/taking-mcat-exam/

https://www.test-guide.com/free-mcat-practice-tests.html

• askmeafavour A kullanıcısına yanıt

hocam dediğinize katılmıyorum ya da iyi hoca girmiyordur dersinize (klasik üniversite hocası slaytı oku geç mantığı vardır)

ama dersi çok güzel anlatan hocalar olsun bağlantılarla çok iyi bu bilgileri zihne atabilirsiniz ama textbook lar da bu işi görüyor onlar da iyi onlara bakarsan beni çok net anlarsın

----------------

kesinlikle ve kesinlikle bir şeyi basit olarak ezberleyerek öğrenmeyin

mesela streptococcus aureus var genelde öğrenciler ezberler geçerler çoğu fakültede arkadaşlarım da hoca adını verdi birkaç morfolojik özellik ve birkaç hastalık okudu geçti derler

ama öyle bir hoca düşün hastalıkları detaylı anlatıp vücudumuzda nasıl hastalık oluşturduğunu ve bu hastalıktan kaynaklı ne gibi morfolojik özelliklerin çıktığını ne gibi virülans faktörlerin buna etki ettiği mesela bu madde olmasaydı bu morfolojik özelliğin çıkmayacağını hepsini bağlantıda verip en son cuma gününde de olgu sunumu üzerinden de tartışmalı vaka üzerinde gitmenin de ezber olmayacağını düşünüyorum

-----------------

ve tıp fakültesinin amacı da 6. sınıfta mezun olduğumuzda periferde ya da merkezde fark etmeksizin karşımıza bir hasta geldiğinde en iyi hizmeti verebilecek noktaya gelmemizi sağlayan kuruluşlardır

ama son yıllarda çok tıp fakültesinin ortaya çıkması ve hocaların eskisi gibi öğrencilerin üzerinde durmaması yani ben dersi verip geçeyim bana ne bu öğrenci ne öğrenmişse öğrenmiş kafasında olduklarından ya da öğrencilerin bu konularda isteksiz olması da hocayı buna itebilen bir durum

-------------------

yani öğrencilere tavsiyem fakültesye gitmeden (yani benim puanım oraya tuttu ben yazayım düşüncesi olmadan) bunları düşünsünler

• askmeafavour A kullanıcısına yanıt

bir de nasıl 8 saat ders çalışacaksınız ki görende hukuk fakültesinde okuduğunuzu sanacaklar (hadi tus zamanında 6-7 aylık bir kampa girdin sadece bu sınav için neyse de ) öğrencilik zamanında ne 8 saati okuyun geçin ya ne eziyet yapıyorsunuz

sadece tavsiyem mesela biz bugün biz 2 ders işledik tek yaptığım şey hocayı dinlemek ve sonrasında hocanın dikkat çektiği noktaları bakıp ardında eski notları ve text okumak oldu alacağı max 80-90 dakika aldı fazla almadı // hadi salı 4 saat ders oluyor onda da zaten bağlantı dersleri arka arkaya koyuyorlar onda da çalışacağım max 2-3 saattir fazlası çıkmaz

ben komite haftası çalışmam 4-5 saati geçmiyor neyin çalışmasından bahsediyorsunuz

oku geç zorlamayın o kadar da   (proflar sizin gibi çalışmıyor  )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.