Şimdi Ara

Biyolojideki kükürtlü sorunun mantigi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah rizasi için mantigini anlatacak biri var mı? ( Bence soruda bakterilerin H2S le yaptığı fotosentez tepkimesini soruyor.O yüzden hangileri fosntz sonucu olusabilire dönüşüyor soru. Bu haliyle cevap protein ve polisakkarit (bana göre) . Cevap sadece protein.)Why ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş gir vikipediye bak heteropolisakkaritler kükürt içerebilir diyor altına da örnekler yazmış ve örneklerden birisi bizim aşına olduğumuz heparin. Bende cevabı protein polisakkarit yaptım ama ösym işte napıcan.
  • fotosentezdekı H2S oldugunu varsaysak S organık maddenın yapısına katılmaz ki oksijen atmosfere veriliyor çünkü S'de sülfür gazı şeklinde dışarıya verilir.
  • Kükürt içeren aminoasitler var bu yüzden proteinde olabilir

DNA'da yok zaten kükürt.

Polisakkaritlerde de yok işte hangi polisakkaritte var kükürt
  • vatdıpıroplem kullanıcısına yanıt
    bak kardeşim DNA zaten bulunmaz yapısı özgü
    polisakkarte gelirsek
    sadece farklı bir atom bulunduran kitin oda azot atomu bulunduruyor.)bunu nerden söyledim kitablarda geçer.

ayrıca dediginiz bazi karbonhidratlar müfredat dahilinde degil.
    biz müfredata uygun hareket etmek zorundayız ösym diyor.
    bak eger bu degişirse kan basıncı degişmezse harbiden kan çikar.
    çünkü ona bakarsan kan basıncı sorundada aortan başlamasi lazimki sabit olsun ayrıca degerler yanlış verilmiş.
  • Evet S dışarıya veriliyor elimizde fotosentez sonucu elde ettiğimiz organik ürün kalıyor .Mesela glikoz olsun . Bakterimiz bunu glikojene dönüştürüp polisakkarit elde edebilir. Ya da fotosentezden amino asit elde edilebildigini de biliyoruz pekala bunu proteine de dönüştürebilir.

Diğer yorum da hangilerinin içinde kükürt var atomu vardir gibi bir soruya dönüşüyor bence bu şekilde düşünmemiz yanlış. Lise müfredatinda bunu bize gösterdiklerini zannetmiyorum. O yüzden yukaridaki gibi yorumlamak gerekir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşım sıkıntılı soru cidden soru doğru olabılır ama ılk defa boyle bır soruyla karşılaştım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.