Şimdi Ara

Biyoloji sorularım var yardımcı olabilecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biyolojide sifirim calismaya basladim. Anlamadigim bazi sorular var. Aciklayanlara simdiden tesekkurler

Bunda soruyu anlamadım

Bunu detayli aciklayabilirseniz sevinirim

Aslinda hepsi dogru geldi. D sikki neden yanlis? Maltoz bitkisel degil mi?

Bi fikrim yok bunda..

Deoksiriboz dna da bulunuyo diye hatirliyorum. Ribozom organelinde protein sentezi yapilmiyor muydu? Bilgileri mi karistirdik yoksa:D

Hicbi fikrim yok

Fikrim yok

II. ne alaka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukari

• 1. soruda anladığıma göre insan vücüdunda daire dilimlerinin büyüklüğüne göre en fazla buunan molekülleri sormuş o yüzden su ve protein.
    2. soruda monomer besinlerden atp üretimi solunum olayı zaten tüm canlılarda oluyor olmayacak olan sadece inorganik maddeden monomer besin sentezleme bunu bitkiler yapıyor insanlarda böyle bir olay yok.
    3. soruda c molekülü maltoz olamaz çünkü her harf farklı molekülü simgeliyor demiş a+b olursa maltoz olmaz çünkü maltoz glikoz+glikoz a+a veya b+b tarzı bir şey olması lazımdı.Diğerleri doğru
    4. soruda yağ asidi ve gliseroldan nötr yağ ve su üretiliyor yani yağ asidi ve gliserol ya ikisi de artacak ya ikisi de azalacak biri artıp biri azalma gibi bir durum olamaz.
    5. soruda dipeptitde aa+aa-->dipeptit +su(1su) tripeptitde aa+aa+aa-->tripeptit+su(2su) polipeptitde n(aa)-->polipeptit+su(59su)
    6. soruda amonyak nh3 n azot olduğu için azot var albumin hemoglobin de protein yapılı amino asitte zaten azot var deoksribozda azot yok ama dnada bulunuyor o bilgi doğru protein senteizlye dna ne alaka onu anlamadım ?
    7. soruda temel amino asit çünkü temel amino asitler dışarıdan alınır şöyle düşün sana bir şey veriyolar ama sen alakası olmayan bir yerden alıyorsun bu molekülü,sana verilen moleküle dışardan aldığın bir şeyde rastlanmaz değil mi ?
    8. soruda enzim sentezi sentezi sırasında bir sentez olayı olduğu için atp azalır amino asit miktarı da azalır(enzimler protein yapılı çünkü) dehidrasyon olduğu için su artar.
    9. soruda reaksiyon için gerekli aktivasyon enerjisi sadece başlangıç için gerekli minimum enerji miktarıdır yani enzimlerin çalışma hızını etkilemez.Diğer ikisi etkiler(inhibitör azaltıcı etki).

Yanlış veya eksik bilgi verdiysem arkadaşlar uyarsınlar.Kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeriCT -- 22 Mart 2018; 19:36:14 >

• MeriCT kullanıcısına yanıt
    Kralsın sen kral. Teşekkür ettim hocam netlerin bol olsun:)

• IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim hepimizin bol olsun inşallah :)

• MeriCT kullanıcısına yanıt
    Son soruyu hala anlamadim. Inhibator azaltici etki yapiyor onu anladim da ikincisi nasil degistiriyor? Substratin buyuk veya kucuk olmasiyla mi alakali, yani buyukse daha gec biter gibi? Derisim dedigi sey ikisinin etkilesmesi falan mi yani

• quote:

Orijinalden alıntı: IST_PSY

Son soruyu hala anlamadim. Inhibator azaltici etki yapiyor onu anladim da ikincisi nasil degistiriyor? Substratin buyuk veya kucuk olmasiyla mi alakali, yani buyukse daha gec biter gibi? Derisim dedigi sey ikisinin etkilesmesi falan mi yani

Yok o dediğin şey yüzey yoğunluk artarsa hız da artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.