Yukarıda verilen moleküllerden hangilerinin yapısında tek çeşit monomer bulunur?
2) Aşağıdaki kimyasal bağlardan hangisi karşısında verilen organik bileşikte bulunmaz?
A) Glikozit - Nükleotit B) Fosfodiester - Nükleik Asit C) Ester - Yağ D) Peptit - Protein E) Glikozit - Laktaz
Konudan anladığım kadarıyla 9. sınıf biyolojisi... 9. sınıftaki biyoloji çoook zor müfredat geniş bilgi çok çok çalışman lazım... 10. ve 11. sınıf biyolojisi 9 dan sonra çok kolay gelecek ;)
1)DNA nükleotitlerden oluşur yani organik baz, deoksiriboz şeker ve fosfat bulunur. Yani tek çeşit monomer yoktur.
Maltoz iki adet glikozun birleşmesinden oluşan bir disakkarittir. Yani tek çeşit monomer bulunur.
Protein amino asitlerden oluşan bir polimerdir. Yani tek çeşit monomer bulunur ( Fakat aminoasitler farklı olabilir, hangisini kastettiğini anlayamadım tam)
Glikojen glikoz moleküllerinden oluşan bir polimerdir. Tek çeşit monomer.
Sukroz glikoz ve fruktozdan oluşur. Yani tek çeşit monomer yoktur.
2) Nükleotitte organik baz ve şeker arasında glikozit bağı vardır, yani doğru.
Nükleik asitte bir nükleotitin şekeriyle diğerinin fosfat molekülü arasında fosfodiester bağı kurulur bu da doğrudur.
Yağlarda gliserol ve yağ asidi arasındaki bağ ester bağıdır bu da doğru.
Proteinde aminoasitler arasında peptit bağı bulunur bu da doğrudur.
Laktaz laktozu sindiren bir enzimdir. Yani protein yapılıdır bu nedenle peptit bağı içerir. Yani yanlıştır
quote:
Orijinalden alıntı: baba24_q7
Konudan anladığım kadarıyla 9. sınıf biyolojisi... 9. sınıftaki biyoloji çoook zor müfredat geniş bilgi çok çok çalışman lazım... 10. ve 11. sınıf biyolojisi 9 dan sonra çok kolay gelecek ;)
adam 12 zaten
yani sorun sende değil
quote:
Orijinalden alıntı: efe.1905se
quote:
Orijinalden alıntı: baba24_q7
adam 12 zaten
genel olarak 9 biyoloji en zoru sonuçta
quote:
Orijinalden alıntı: SayisalMan
1)DNA nükleotitlerden oluşur yani organik baz, deoksiriboz şeker ve fosfat bulunur. Yani tek çeşit monomer yoktur.
Maltoz iki adet glikozun birleşmesinden oluşan bir disakkarittir. Yani tek çeşit monomer bulunur.
Protein amino asitlerden oluşan bir polimerdir. Yani tek çeşit monomer bulunur ( Fakat aminoasitler farklı olabilir, hangisini kastettiğini anlayamadım tam)
Nükleik asitte bir nükleotitin şekeriyle diğerinin fosfat molekülü arasında fosfodiester bağı kurulur bu da doğrudur.
Laktaz laktozu sindiren bir enzimdir. Yani protein yapılıdır bu nedenle peptit bağı içerir. Yani yanlıştır
Bende aynen böyle düşündüm fakat cevap maltozla glikojen diyor. Proteinleri de n tane amino asit diye düşündüm fakat yanlış. 2. soru için teşekkürler enzim olduğunu unutmuşum protein yapılı cart curt
Bende aynen böyle düşündüm fakat cevap maltozla glikojen diyor. Proteinleri de n tane amino asit diye düşündüm fakat yanlış. 2. soru için teşekkürler enzim olduğunu unutmuşum protein yapılı cart curt
Parantezde yazdığım şekilde sanırım.
Proteinlerin yapıtaşı aminoasittir, yani monomerleri aminoasittir fakat 20 farklı aminoasit vardır.
Yani her protein farklı aminoasitlerden oluştuğundan dolayı onda da farklıdır.
Aynı olan glikojen ve maltoz kalıyor. (Glikoz-glikoz)
SayisalMan
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler
Canlıların temel bileşenlerini tekrar etsen iyi olur :)
quote:
Orijinalden alıntı: Berk A.
Teşekkürler
Rica ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme