Şimdi Ara

Biyoloji Soruları(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://j1310.hizliresim.com/1g/j/tmn1n.jpg (çözüldü)

http://m1310.hizliresim.com/1g/k/tnbsl.jpg (çözüldü)

http://n1310.hizliresim.com/1g/k/tnnxc.jpg (çözüldü)

http://n1310.hizliresim.com/1g/k/tnnzv.jpg (çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk A. -- 17 Ekim 2013; 22:33:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Berk A. kullanıcısına yanıt
    Bakteriler çoğalabiliyorsa protein sentezi yapıyorlardır. Bunun için ortamda glikozla madensel tuzlardaki azotu birleştiriyor olabilirler. Yani glikozdan amino asit sentezi yapabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Enterighi

Bakteriler çoğalabiliyorsa protein sentezi yapıyorlardır. Bunun için ortamda glikozla madensel tuzlardaki azotu birleştiriyor olabilirler. Yani glikozdan amino asit sentezi yapabilirler

Teşekkürler

• Up

• Berk A. kullanıcısına yanıt
    I'i neden doğru kabul ettin?
  • C diyorum ama kesin yanlıştır :D
    Edit 2.de yönelmesi diye okumuşum E diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGrandMasterx -- 17 Ekim 2013; 13:01:41 >
  • Y deki maddeler monomer eğer bakteriler bu bölgeye yöneliyorsa polimerleri sindiremiyorlar yani hücre dışına enzim salgılayamıyorlar

Cevap D bu arada fakat 4. öncül neden yanlış bunu anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk A. -- 17 Ekim 2013; 13:24:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikinci soru cevap c mi

• evet 4.nünde doğru olması gerek sonuçta fotosentez yapacak klorofil olması gerek
    Edit: X e yönelen bakteriler oksijensiz solunumda yapabilirler öylemi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGrandMasterx -- 17 Ekim 2013; 13:39:49 >
  • 2.sorunun ucu cok açık hangi yayın ?

• Ama ulaşılabilir diye sormuş klorofile sahip olabilir oksijensiz solunum da yapabilir hani cevap yanlış desem hepsinin bir arada bulunduğu şık yok bariz bir fark olmalı diye düşünüyorum
    Benim mantık şu hiç bir besin yokken oraya yöneliyorsa ışığı kullanıp fotosentezle besin üretir paşa paşa çoğalır her şey hazır sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk A. -- 17 Ekim 2013; 13:52:03 >
  • Onething kullanıcısına yanıt
    Hocam Uğur'un YGS-LYS soru bankası

• işte ulaşılabilir diyor yani X in oraya yönelmesi solunumu hakkında bir bilgi veremez ayrıca kaplara konurken belki bir miktar glikoz bulunduruyordur onuda oksijensiz solunumda kullanabilir o yüzdende 4.ye ulaşılamaz bence
    @Berk A.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

işte ulaşılabilir diyor yani X in oraya yönelmesi solunumu hakkında bir bilgi veremez ayrıca kaplara konurken belki bir miktar glikoz bulunduruyordur onuda oksijensiz solunumda kullanabilir o yüzdende 4.ye ulaşılamaz bence
    @Berk A.

Aslında olabilir fakat şimdi kafam iyice karıştı Işığı tuzak olarak koymuş yani ama o2 siz solunum için Y ye yönelmesi daha mantıklı olmaz mı glikoz su mineral var yoksa iyice sallamaya mı başladım

• Up up 3. ve 4. soru

• 3. Soruda sadece inorganik demiş dikkat et. Yani dogru dusunuyorsun.
    Son soru cevap b mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegeseleyese -- 17 Ekim 2013; 17:51:57 >
  • yegeseleyese kullanıcısına yanıt
    İşte öyle fakat cevap anahtarında saprofitler bağımsızdır demiş aslında bağımlılar.
    Evet hocam son soru B mantığı nedir?

• Son sorunun cevabı ne Allah aşkına ? Yanlış mı o soru ?
  • Hayir iste organige bagimlilar, inorganige bagimsizlar. Soruda inorganige bagimli olup olmadigi sorulmus. Son soruda ise soyle dusundum hayvan hucrelerinde (yani h. İci sind.den bahsediyor) yani depo maddelerin yikilmasi. Hayvan hucrelerinde glikojen depo maddesi, nisasta degil seluloz zaten depo maddesi degil. Pankreasta bulunan RnaAz enzimi sayesinde de rna sindirimi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yegeseleyese

Hayir iste organige bagimlilar, inorganige bagimsizlar. Soruda inorganige bagimli olup olmadigi sorulmus. Son soruda ise soyle dusundum hayvan hucrelerinde (yani h. İci sind.den bahsediyor) yani depo maddelerin yikilmasi. Hayvan hucrelerinde glikojen depo maddesi, nisasta degil seluloz zaten depo maddesi degil. Pankreasta bulunan RnaAz enzimi sayesinde de rna sindirimi olur.

Aynen ya yanlış anlamışım soruyu teşekkürler :D
    Son soruyu da otçul hayvan nişasta ve selüloz sindirimi mutlaka yapar diye düşündüm böyle kabul etmemiş fakat bağırsaktaki bakteriler selülozu sindirmesine yardım ediyordu(mutualist yaşam) hadi bunu geçtim nişastayı kesin sindirmesi lazım otçul hayvan glikozu bitkideki nişastadan sağlamaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk A. -- 17 Ekim 2013; 18:35:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.