Şimdi Ara

BİYOLOJİ SORU::::(kalıtım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
30.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar otozomal baskın-otozomal çekinik-x bağlı çekinik-y bağlı baskın vb......nasıl yaparız bu soruları nedir bunlar daha doğrusu bir türlü anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakusak34 -- 15 Mart 2013; 22:29:47 >

• up
  • aynen benimde anlamadigim tek kalitim kismi burasi.
  • otozom vücut hücresi demek yani X ,Y yok direk bir harf vereceksin mesela A olsun .büyük A baskın küçük a çekinik karakter demek ona göre çaprazlama yapacaksın
    Soru da oto baskın diyorsa boyadıkları bireyler de baskın fenotip olmalı.Oto çekinik diyorsa boyalı olan ları çekinik fenotip gösteren alacaksın
    X ve Y meselesın de ise kadın erkek diye ayır işte kadında 2 x erkekte x y ordan bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir not almıştım yardımcı olabilir. Ekstra olarak notta yazmayan şey şu, "A" sahip koy demek "AA" değil de "Aa" kullan demektir. "AA" koyarsan olmuyor. Yandaki soyağacı ölesine örnek olsun diye çizdim çok takılma.

X ve Y krozomlarında Erkek çocukları Y kromozomunu babadan alırlar bunu unutma. KB BB KK demek çiçeklerde Kırmızı(KK) Beyaz(BB) KIRMIZI(KB) durumları. Buna eksik baskın deniyor. Yani iki özellikte geni var KB diye ama 1 özellik yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 15 Mart 2013; 23:12:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xeratula

Şöyle bir not almıştım yardımcı olabilir. Ekstra olarak notta yazmayan şey şu, "A" sahip koy demek "AA" değil de "Aa" kullan demektir. "AA" koyarsan olmuyor. Yandaki soyağacı ölesine örnek olsun diye çizdim çok takılma.

X ve Y krozomlarında Erkek çocukları Y kromozomunu babadan alırlar bunu unutma. KB BB KK demek çiçeklerde Kırmızı(KK) Beyaz(BB) KIRMIZI(KB) durumları. Buna eksik baskın deniyor. Yani iki özellikte geni var KB diye ama 1 özellik yansıyor.

hocam herseyi anladim,tesekkur ederim konuyu da sayende ogrenmis oldum ama anlamadigim tek sey; deftere yazarken neden ''sahip koy'' gibi bir şey yazdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yenikoykasabi

quote:

Şöyle bir not almıştım yardımcı olabilir. Ekstra olarak notta yazmayan şey şu, "A" sahip koy demek "AA" değil de "Aa" kullan demektir. "AA" koyarsan olmuyor. Yandaki soyağacı ölesine örnek olsun diye çizdim çok takılma.

hocam herseyi anladim,tesekkur ederim konuyu da sayende ogrenmis oldum ama anlamadigim tek sey; deftere yazarken neden ''sahip koy'' gibi bir şey yazdin.

A diyince sanki AA anlaşılmasın diye Aa anlaşılsın :D A sahip.. Biraz kendimce metot işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    biyoloji solunum sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yenikoykasabi

quote:

A diyince sanki AA anlaşılmasın diye Aa anlaşılsın :D A sahip.. Biraz kendimce metot işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.