Bildirim
Biyoloji Kimya Fizik Karisik 5 Soru

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Up -
son soru D Mi ?
ağırlık merkezi sorusunda herbirinin kütlesine m kenar uzunluğuna a de moment al O ya göre 0.5 m.a soldan 0.5 m.a alttan çıkarılmış oluyor ağırlık merkezı çıkarılan parçanın tersi yönünde yer değiştirir yani sağ ve üst olacak bu da 2 ye denk geliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: swg__gs:)
son soru D Mi ?
ağırlık merkezi sorusunda herbirinin kütlesine m kenar uzunluğuna a de moment al O ya göre 0.5 m.a soldan 0.5 m.a alttan çıkarılmış oluyor ağırlık merkezı çıkarılan parçanın tersi yönünde yer değiştirir yani sağ ve üst olacak bu da 2 ye denk geliyor
Evet hocam d -
aktifliğe bakman lazım ama önce bak aktiflikte şöyle birşey var daha aktif olan çubuk tepkimeye girer kütlesi azalır çözünür olarak düşün pasif olanda ise katı kütlesi toplanır 2.bilgiye göre Z>X 1. bilgiye göre X>Y bıradan Z>X>Y anlatamadım ama bence bi aktifliğe bak 5 dk anlarsn -
2. soruyu ben 2 yönü buldum. sende 2 işaretlemişsin soru farklı mı diyor acaba? -
Anladim swg
Cvp 2 hocam dogru cvplari isaretledim -
ilk soruda çekinik bir gen erkek bireyde fenotipte özelliini gösterıyorsa bu geni X taşıyodur X üzeri r erkek arı için kraliçe arı yı bilmiyoruz taşıyıcı veya sağlıklı olabilir taşıyıcı olursa a bireyi mitoz ile oluşuyor o zmn hastalık geni gelebilir 1 yanlış ve n kromozomlu olduğundan direkt etkisini gösterir b bireyinde babadan gelen çekinik gen gelir mutlaka gelmek zorundadır taşır bu geni 2 doğru c bireyi hasta ise kraliçe arı çekinik hastalık geni taşır böylece çaprazlama yap birey X üzeri R X üzeri r veya X üzeri r X üzeri r olacak yani ya hasta ya taşıyıcı dan % 50 iht. olur -
3.soruda : denatüre olan bir aa in birincil yapısının bozulmaması lazım.o yüzden cevap E olur.bkz.(2011 ygs) -
4.soruda 1.öncüle bakarsak farklı ortam koşullarına adapta olmuş türler çiftleştiklerinde varyasyon(çeşitlilik) artar.doğru
2.öncülde hiç bir tür 2500 e adapte olmadığından dolayı yeni oluşacak canlının 2500 rakımına adapte olması söylenemez. yanlış
3.öncül 1.öncülde mantıkla doğru oluyor zaten cevap B mi? -
quote:
ilk soruda çekinik bir gen erkek bireyde fenotipte özelliini gösterıyorsa bu geni X taşıyodur X üzeri r erkek arı için kraliçe arı yı bilmiyoruz taşıyıcı veya sağlıklı olabilir taşıyıcı olursa a bireyi mitoz ile oluşuyor o zmn hastalık geni gelebilir 1 yanlış ve n kromozomlu olduğundan direkt etkisini gösterir b bireyinde babadan gelen çekinik gen gelir mutlaka gelmek zorundadır taşır bu geni 2 doğru c bireyi hasta ise kraliçe arı çekinik hastalık geni taşır böylece çaprazlama yap birey X üzeri R X üzeri r veya X üzeri r X üzeri r olacak yani ya hasta ya taşıyıcı dan % 50 iht. olur
Hocam yanlış bilmiyorsam a mitoz ile değil mayozla oluşuyor. Partenogenezde kraliçe arı mayozla oluşturduğu yumurtanın sperm ile döllenmemesi durumunda farklılaşarak erkek bireyi meydana getiriyordu sanki. Eğer kraliçe taşıyıcıysa hastalıklı gen de gelebilir, sağlıklı gen de.. Bunun dışında sana katılıyorum..
-
quote:
Orijinalden alıntı: taner.shn
quote:
ilk soruda çekinik bir gen erkek bireyde fenotipte özelliini gösterıyorsa bu geni X taşıyodur X üzeri r erkek arı için kraliçe arı yı bilmiyoruz taşıyıcı veya sağlıklı olabilir taşıyıcı olursa a bireyi mitoz ile oluşuyor o zmn hastalık geni gelebilir 1 yanlış ve n kromozomlu olduğundan direkt etkisini gösterir b bireyinde babadan gelen çekinik gen gelir mutlaka gelmek zorundadır taşır bu geni 2 doğru c bireyi hasta ise kraliçe arı çekinik hastalık geni taşır böylece çaprazlama yap birey X üzeri R X üzeri r veya X üzeri r X üzeri r olacak yani ya hasta ya taşıyıcı dan % 50 iht. olur
Hocam yanlış bilmiyorsam a mitoz ile değil mayozla oluşuyor. Partenogenezde kraliçe arı mayozla oluşturduğu yumurtanın sperm ile döllenmemesi durumunda farklılaşarak erkek bireyi meydana getiriyordu sanki. Eğer kraliçe taşıyıcıysa hastalıklı gen de gelebilir, sağlıklı gen de.. Bunun dışında sana katılıyorum..
haklıymışın ben yanlış hatırlamışım doğru..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X