Şimdi Ara

BİYOLOJİ 30 SORU (Tamamı Konuda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son söz ÖSYM'de ben sınava bir hedefim olmadan öylesine girdim cevapladığım sorular bunlardır ancak dediğim gibi son sözü ösym söyler hiçbirimizin görmediği çok ince bir ayrıntıdan forumun %99'u aynı soruyu yanlış yapmış olabilir soruları cevaplarınızı kontrol edin diye değil soruları hatırlayın diye yazıyorum cevaplar bunlar diye bir şey kesinlikle yok bunlar benim cevaplarım:

1. glikojen, selüloz nişastalı soru momonerlerinin aynısı olmasıydı. selüloz depo edilmiyor
    glikojen ve nişasta da yapıya katılmıyor.
    2. hücre zarından taşıma sorusu su yalnız çift katlı lipid tabakadan geçebilir diyen şıktı, bu yanlıştı
    suyun büyük bir bölümü protein kanallarından hücre içerisine alınır zaten lipidde çözünürlüğü suyun
    çok düşüktür
    3. böcek sorusunun cevabı karınlarında üç bacak olmasıydı
    4. endemik canlıları koruma sorusu vardı yakın türlerle çiftleştirmeyi almıyorduk 4.öncülü hatırlamıyorum
    ama o da alakasızdı 1 ve 2 idi
    5. hangisi sentezlenen proteine özgüdür sorusunun cevabı yalnız mrna idi
    6. anne ao baba bo ikisi de r+ Rr olmalılardı
    7. pirüvattan daha fazla enerji elde etmek yanlıştı
    8. mitokondri ve kloroplastta gerçekleştirilen atp sentezini soruyordu (kemiosmotik hipotez) gerçekleştirilen
    yer farklı, birinde mitokondrinin zarlar arası bölgesinde birinde de kloroplastın zarlar arası bölgesinde
    gerçekleştiriliyor. kullanılan enzim aynı (ATPSentaz) mekanizma da aynı şekildedir
    9. metafaz-1 de 10 tetrat var diyordu yani 20 kromozom var esas hücre 20 kromozomlu bölünme sonrası da 10 kromozomlu
    demektir.
    10. biyoteknoloji sorusunda iki canlının çiftleştirilmesi gibi bir şık vardı
    11. stomada en son gerçekleştirilen turgor basıncının artması
    12. sekonder meristemin görevi olmayan genç sürgünlerin oluşması
    13. glikoliz ve krebste ortak olan NADH2 açığa çıkması CO2 ve FADH2 değil
    14. sempatik sinir sistemi bronşların genişlemesi
    15. böbrek süzülme sorusu 1,2
    16. sindirim sorusu hidranın özelleşmiş sindirim bölmelerinin olması
    17. solunum sorusu tüm canlılarda ortak olan nemli olması + difüzyon
    18. kötü tad alınca o canlıyla beslenmiyor bir daha, bu da davranış sorusuydu
    19. hangileri açık dolaşımda ortaktır diyordu dolaşım sıvısının olması vardı, kılcal damar yok 3.öncülde vardı
    20. östrojen progesteron sorusunda 14.günden sonra progesteron hızla artıyor östrojen daha az artıyor zaten
    tek bir şık buna uyuyordu
    21. mitokondri kloroplast evrim sorusu, mitokondrinin daha fazla canlıda bulunması
    22. kalıtım sorusu (bu sorunun cevabına ne dediğimi hatırlamıyorum ama 2 farklı şekilde kromozomların bağlı
    olması durumunu deneyecektik ortak olanları alacaktık 3 kesin vardı- şöyle çözülüyordu birinde renk körlüğü baskın
    ile hemofili baskın aynı kromozomda taşınsın diğer olasılıkta da hemofili baskın ile renk körlüğü çekinik aynı kromozom
    üzerinde taşınsın)
    23. hangisi simbiyotik ilişki değildir? balığın küçük algleri yemesi
    24. 3 fenotipte gözüksün sorusu R1R4, R2R3
    25. K L popülasyon grafiğini vermişti yorum sorusuydu cevabı hatırlamıyorum
    26. taşıma kapasiteli soru vardı bir öncülde rekabet artmıştır diyordu bi tane daha şık doğruydu
    sanırsam 3,4 idi
    27. katil balina-su samurlu bir yorum sorusu vardı şıkları hatırlayamadığım için cevabı da hatırlamıyorum
    28. spermatogenezisi soruyordu spermatogonyum-> mitoz ile primer spermatosit sonra mayoz-1
    ile sekonder spermatosit oluşuyor sonra da mayoz-2 geçiriyordu
    29. hastalık geçirme-aşı-serum sırasıyla böyleydi (bağışıklık sorusu)
    30. tohum sorusu vardı 2-3 idi tohumlar uzağa gidemeyeceği için fazla üretilmesine gerek yoktu
    üreyecek yeni ağaçlar ile rekabete girecekti son öncülde sanırsam geniş bir alana yayılamayacak idi
    bu da doğruydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 20 Haziran 2015; 16:50:05 >

• KaRdes stoma turgor degilmis ya bende oyle yapmistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşıma kapasiteli sorulardan biri 2 3 4 olmayacak mıydı

• Sempatik sinire göz bebeği yaptım
    Kötü sallamışım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu 8. Soru yalnız 1 mi yani . Sadece protonların biriktirdiği yerler

• quote:

Orijinalden alıntı: krmsll123

KaRdes stoma turgor degilmis ya bende oyle yapmistim

Gündüzleri bekçi hücrelerinde fotosentez olayına bağlı olarak CO2 miktarı azalır ve
    pH 7 civarına yükselir. Bu pH derecesinde aktifleşen bir enzim bekçi hücrelerindeki ni-
    şastayı sindirerek glikoza dönüştürür. Hidroliz sonucu oluşan glikozlar bekçi hücrelerindeki
    ozmotik basıncın artmasına neden olur. Bu durumda komşu hücrelerden bekçi
    hücrelerine ozmozla su geçişi olur. Turgor basıncı artan bekçi hücreleri birbirinden uzaklaşır
    ve stoma açılır

http://palmeyayinevi.com/UserFiles/File/OnbirSinifBiyolojiKonu/Unite1.pdf
    palme 44. sayfa

cevap turgor basıncı net

• 2 tane farkli sadece seninle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Neymiş
  • 30. 123 olucak . Tohumu uzaga goturemedigi icin zaten cok tohum yapmasi lazim.

• hidra sorusunda bir şıkta "fagositozla alamayacağı büyüklükteki besinleri gastrovasüler boşluk sayesinde alır" gibi bir şey mi söylüyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka

• Achilles. kullanıcısına yanıt
    Glikoz diyolar insallah turgordur

• quote:

Orijinalden alıntı: Rara Avis

hidra sorusunda bir şıkta "fagositozla alamayacağı büyüklükteki besinleri gastrovasüler boşluk sayesinde alır" gibi bir şey mi söylüyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum??

evet doğru boşluğa salınan hücre dışı enzimler sayesinde büyük moleküller parçalanıyor ve hücre içerisine alınarak hücre içi sindirim yapılıyor hem hücre dışı sindirim + hem de hücre içi sindirim gözleniyor

------

bir soruyu iki kez yazmışım onu düzelttim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

quote:

Gündüzleri bekçi hücrelerinde fotosentez olayına bağlı olarak CO2 miktarı azalır ve
    pH 7 civarına yükselir. Bu pH derecesinde aktifleşen bir enzim bekçi hücrelerindeki ni-
    şastayı sindirerek glikoza dönüştürür. Hidroliz sonucu oluşan glikozlar bekçi hücrelerindeki
    ozmotik basıncın artmasına neden olur. Bu durumda komşu hücrelerden bekçi
    hücrelerine ozmozla su geçişi olur. Turgor basıncı artan bekçi hücreleri birbirinden uzaklaşır
    ve stoma açılır

http://palmeyayinevi.com/UserFiles/File/OnbirSinifBiyolojiKonu/Unite1.pdf
    palme 44. sayfa

cevap turgor basıncı net

Kardeşim turgor artar stomalar açılır ardından stoma fotosrntez yapar ve glikoz oluşturur cevap glikoz

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

quote:

Orijinalden alıntı: Rara Avis

hidra sorusunda bir şıkta "fagositozla alamayacağı büyüklükteki besinleri gastrovasüler boşluk sayesinde alır" gibi bir şey mi söylüyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum??

evet doğru boşluğa salınan hücre dışı enzimler sayesinde büyük moleküller parçalanıyor ve hücre içerisine alınarak hücre içi sindirim yapılıyor hem hücre dışı sindirim + hem de hücre içi sindirim gözleniyor

------

bir soruyu iki kez yazmışım onu düzelttim

Hücre dışına enzim salgılayıp h dışı sindirim yapıyor evet. Ben şıktaki ifadeyi şöyle anladım; fagositoz yapamayacağı kadar büyük molekülleri direk g. boşluğa alıyor, tabi yanlış diye hemen işaretledim.

• Ben şu polipetid özgü sorusunu 2.3.4 yaptım sonuçta hep proteini sentezlerken aynı enzim kullanılmaz

• Ben şu polipetid özgü sorusunu 2.3.4 yaptım sonuçta hep proteini sentezlerken aynı enzim kullanılmaz

• 10 tetrat var 2 kromozomdan 20 kromozom başlangıçta 2 katına çıktı ana hücrede 10 kromozom olması gerekmiyormuydu?

• buna göre 19 netim var bakalım hayırlısı
  • Ben de 10 tetrat varsa ana hücrede 2n=10 olmalı dedim yavru hücre n=5
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.