Şimdi Ara

Biyo sorusu starling hipotez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kanın madde alış isteği nasıl değişmiyor kan basıncı ozmotiğe yaklaşıp uzaklaşıyor anlayamadım anlayan biri aydınlatabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kanın ozmotik basıncı damar boyunca sabit
    madde alma istediğinden kasıt ozmotik basınç
  • Protein ozmotik basıncına bakın hocam

• Hocam şöyle düşündüm toplar ucuna yaklaştıkça fark çoğaldığı için kanın madde alma isteği artmaz mı tamam protein ozmotik basıncı sabit ama madde alışverişi basınç farkından olmuyor mu?

• ben de öyle düşünüyorum, madde alma isteği osmotik basınç ama kana madde geçmesi alma isteğinin arttığı anlamına gelmez.
  • kıdemlimezun kullanıcısına yanıt
    yok şöyle düşün ozmotik basınç sabit ,kan basıncını arttıkçasüzülme hızı artıyo kan basıncı azaldıkça süzülme hızı azalıyo yani damar boyunca kan basıncı değişiyo ob değişmiyo
  • Kan basıncı, kanı damar dışına iten kuvvettir. Osmotik basınç ise doku sıvısını damar içine çeken kuvvettir.

Doku sıvısı içinde küçük moleküllü proteinler, glikoz, amino asit, vitamin, mineraller, su, atık maddeler ve solunum gazları gibi bileşenler vardır. Albümin, globülin, fibrinojen büyük moleküllü plazma proteinleri oldukları için kılcal kan damarlarından doku sıvısına geçemez. Bu nedenle kılcal damar içinde ozmotik basınç oluşur. Kılcal kan damarları boyunca bu basınç sabittir, değişmez.

Kaynak MEB Biyoloji Kitabı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Piramit sorusu
    4 ay önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler 2 yi açıklar mısınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.