Şimdi Ara

Bitsin Artık Bu Çile (Şüpheli=Anakart)!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar çok tuhaf çözüm yolu bulamadığım bir sorunla karşı karşıyayım sorunun anakartanolduğudan üphlenmye başladım ve neden şüphelendiğimi size açıklayacağım ;
    tam olarak hatırlamıyorum fakat yaklaşık 4 ay önceydi pc kendiliğinden kapanmış ve açılamamıştı zorlamam sonucu 2 - 3 saniye açılıp kapanmıştı tekrar tekrar denedim ve sorun bu sefer önceki halini aldı ekran kartında bir sorun olduğu gözküyordu ekranı onboarda bağladım bu sefer pc açıldı sonra bozuk ekran kartını fırınladım ve pc ye bağlayınca ekran kartı çalışmaya baladı fakat 2 hafta sonra tekrar aynı sorunu verince yeni bir ekran kartı aldım aldığım ekran kartı pc de daha iyi bir performans sağladı fakat son yarı frekansta çalışıyordu
    şimdiki günümüzden 2 hafta önce pc kendiliğinden kapandı bu sefer tekrar açmaya kalktığımda hdd led yanmıyordu fakat hdd 'den başlangıç bip sesigeliyordu ve kulağımla yakından dinlediğimde içinden çalışma sesi geliyordu ,fare ve klavye ışığı yanmıyordu lakin fare ve klavyeye güç geliyordu,tüm fanlar dönüyordu ,monitöre görüntü gelmiyordu monitörde ve kablolarında sorunyoktu hard diski çıkartıp pc yi başlatınca bios ekranı dahi gözükmüyordu daha sonra sorundan 4 -5 gün sonra pc sanki öncden sorun yokmuş gibi ben hiç bir tuşa basmadığım halde pc karşımda açıldı fakat hdd 49 -50 derecede %100 çalışıyordu bad sector taramasıyla bad sector buldum diski çözümleyince %55 parçalı gözüküyordu yeni harddisk aldım bu harddisk 44 dereceyi geçmedi ısı olarak lakin arada %100 çalıştı bu gün eve geldiğimde pc yi açmak istedim fakat hdd ledi yanmıyodu ..............(((gene aynı sorundu yani)))
    önceki harddiski denedim şimdikinide denedim 4 sata slotunu ayrı ayrı denedim fakat sorun aynı değişen bir şey olmadı şu an pc gene açılmıyor hatta açma düğmesine basar basmaz kendiliğinden güç te kesilebiliyor ayrıca ayrıca harddisk tekrar açılmaya başladıktan sonra bu sefer dvd reader çalışmaz oldu fakat pc 1 hafta daha sorunsuz çalıştı sorunun 90 anakartta olduğunu düşünmeme rağmen pc nin ara sıra sorunsuz çalışması beni sanki anakartta sorun yokmuş gibi düşündürmeye başladı bu durumda sorun güç kaynağında kendini deşarj ettiğini de düşünüyorumm

sizce sorun ne kurtarın beni :D

• çok uzun yazdım ama lütfen okuyun anakarttamı sorun var yoksa psuda mı?
  • cevabı bilmiyomusunuz?
  • ne olur cevap verin
  • şu anki güncellemelere göre 16 kişi görmüş lütfen cevap verin böyle bir sorun ile tecubesi olan yokmu?
  • psu dan olabilirde anakarttan olabilirde islemciden olabilirde kisa yazdim kusura bakm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

psu dan olabilirde anakarttan olabilirde islemciden olabilirde kisa yazdim kusura bakm

çok teşekkür ederim cevapladığınız için sizce en şüpheli parça hangisi? ve hangi parçada sorun olduğunu bulma ile ilgili bir yönteminiz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence anakartta ama istersen bilgisyarciyada gotur tam emin olmadan birsey alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 15 Ağustos 2013; 21:29:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

bence anakartta ama istersen bilgisyarciyada gotur tam emin olmadan birsey alma

bende öyle düşünüyorum fakat sorun ilk olarak başladığı andan beri psu ötmüyor ve son 5 kere pc yi açmayı ddnedim fakat power a basar basmaz güç gitti 3 sn sonra ise güç geri geldi tabiki pc açılmadı sadece fanlar dönüyor donanım parçalarına güç gidiyor fakat sinyal oluşmuyor birbirlerini algılayamıyorlar. Boş bir ayrıntı verdim aslında çünkü bu soruyu bi başkası bana söyleseydi sen genede bi bilgisayarcıya götür derdim bu tarz sorunlar görülmeden çözülmüyo yardımın için teşekkürler

• rica ederim cok dogru solemissin gorulmeden cozulmuyor

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    son gün deneyimlerim
    1.bu sorunlar karşıma çıktığından beri güç kaynağının fanı dönerken çıkan ağır rahatsız edici ses çıkmazoldu
    2.powera basarbasmaz güç tetiklenip 3 sn sonra güç gidip pc kendiliğinden başlıyordu
    3.güç kaynağını desarj ettim sabah pc açıldı

bunlar şüphemi güç kaynağına çekti
    ayrıca onboarda bağlayınca monitörü pc açılıyodu ve hdd normal performansında açılıyordu sorun güç kaynağı gibi duruyor çünkü anakart bozuk olsaydı arada açılmazdı tabi biosunda arıza meydana gelmediyse buda sorun ya anakart yada bios anlamına geliyor eğer bios ise anakart değiştirmeden çözmenin yolunu biliyomusun?
  • hurkanyy kullanıcısına yanıt
    anlattıklarına göre sıkıntın power suppleyde baya eski olması lazım power suppleyin onu değiştirmen gerekiyor anakartında sorun yok sorun olsaydı anlattıklarına göre çalışma yapması imkansız senin öncelikle gidip güzel bir power suppley alman gerekiyor elektriği tam verimli veremiyor versede bu sefer elektriklenme depolaması yapıyor buda arada sistemini cevab vermemesini sağlıyor.
  • güç kaynağı aşırı sıcaklıkta kendini kapatır...
    güç kaynağına hava tutup içinin temizlenmesini sağlayın...
    böylece aşırı sıcaklık oluşumunu engellersiniz...
    güç kaynağı fanı dönüyormu, dönmüyorsa bakım yapın...
    bu da yetmez ise...
    önce güç kaynağını değiştirin...
    daha sonra anakartı değiştirmeyi düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 16 Ağustos 2013; 10:37:01 >
  • teşekkürler !!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.