Şimdi Ara

Bitki konusunda aklıma takılanlar[basit]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler öncelikle söyleyeyim aşağıda söylediğim şeylerin tamamını oturtmuştum fakat 2 farklı kaynaktan çalışmaya başlayınca herşey allak bullak oldu. Biyoloji ustaları için çocuk oyuncağı gibi gelecektir eminim . Şimdiden teşekkürler

1)periblem tam olarak neleri oluşturur
    2)sekonder meristemde enine büyümeyi sağlayan yapı vasküler kambiyum diye bilgi verilmiş fakat vasküler k. u primer meristem üretiyor dedik. Bir ek bilgi olarak sekonder meristemin parankima hücrelerinin farklılaşmasıyla oluştuğu yazıyor kitapta. Hepsi zıt olmadı mı ?
    3)kollenkima sklerenkima bitkide nerede bulunur ? Ne saçma şeylerdir bunlar istediği tür bitkide bulunuyor ?
    4)odun borularında bulunan parankima nerededir ? Ne işe yaramaktadır odun borusunda ?
    5)soymuk b. Da bulunan arkadaş hücrelerinin ana görevi nedir ?
    6)stomaların altta ve üstte olmasının gömülü ve serbest olmasının mantığı nedir
    7)emergenslerde parankima ve iletim dokunun işi nedir ? Amaç ve mantığı nedir bunun ?
    8)monokotil otsu gövdede kollenkima bulunur mu ?monokotil otsu gövdede destek doku denirken bahsedilen kollenkima mıdır ? Yoksa nedir ? Niye kitaplar ne olduğunu yazmaz ?
    9)birincil ve ikincil floem,ksilem arasındaki fark nedir ? Birini 1. Meristemmi oluşturur(lütfen yanlış olsun) eğer öyleyse hani 2. Metistem oluşturuyordu bunları :(

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-319F3E7AB -- 11 Kasım 2013; 0:07:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6) Gömülü olunca su kaybı azalıyor kurak ortam bitkilerinde böyle olur ayrıca yine kurak ortam bitkilerinde altta ve az sayıda bulunur, hem altta hem üstte çok sayıda varsa terlemenin artması için öyledir nemli ortam bitkilerinde bulunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkalcılıkcı

6) Gömülü olunca su kaybı azalıyor kurak ortam bitkilerinde böyle olur ayrıca yine kurak ortam bitkilerinde altta ve az sayıda bulunur, hem altta hem üstte çok sayıda varsa terlemenin artması için öyledir nemli ortam bitkilerinde bulunur.

Çok teşekkür ederim

• emergens diken abi savunma amaçlı öyle şeyler :)
  • 9.soru primeri de sekonderi de ikincil meristem oluşturuyor ancak sekonder floem ve ksilem primerden sonra oluşan yapılar ağaç enine kalınlaşması olayı bir nevi, ilk primer ksilem ve floem oluşuyor sonra aylar geçiyor sekonder yapılar oluşmaya çalışıyor sanırsam 6 ayda birdi hatta bu çizgilerden yaş hesabı yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

9.soru primeri de sekonderi de ikincil meristem oluşturuyor ancak sekonder floem ve ksilem primerden sonra oluşan yapılar ağaç enine kalınlaşması olayı bir nevi, ilk primer ksilem ve floem oluşuyor sonra aylar geçiyor sekonder yapılar oluşmaya çalışıyor sanırsam 6 ayda birdi hatta bu çizgilerden yaş hesabı yapılıyor.

Çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rezno

emergens diken abi savunma amaçlı öyle şeyler :)

Tamamda parankima ve iletim doku ne alaka ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bişeyler yazdım ama :D
    Periblem dediğimiz kısım korteksi yani kabuğu oluşturur.
    sekonder meristem bölünme yeteneğini kaybetmiş parankima hücrelerinin zamanla çevrenin etkisi ve hormonların etkisyle yeniden bölünme yeteneği kazanması sonucu oluşaN hücrelerdir
    vasküler kambiyum demet kambiyumdur iç kambiyumdur bu üçü aynıdır

kollenkima canlıdır sklarenkima ölüdür bunlar bitkinin temel dokusunda bulunan hücrelerdir sklarenkime taş hüclereinden oluşur bunlar meyvenin etli kısımlarında ve tohum kabuklarında bulunur sklarenkima lifleri ise serttir hatta bu yüzden halat yapımında kullanılır sarımsak kenevir ketende bulunur
    ksilem parankiması hani parankima h. leri 5 e ayrılıyordu ya işte özümleme parankiması havalandırma parankiması vs. burada iletim parankiması ve depo parankiması yer alıyor görev besin depo etmek ve kısa mesafeli iletim yapmak
    Arkadaş h.leri fotosentez h. lerinin depolanmasında ve iletilmesinde floeme yardımcı olur
    Stomoların üstte olması daha fazla terlemeye sebep olur işte güneş ışığının direkt üste vurması rüzgarın direkt stomaya çarpması vs bu yüzden
    Arkadaşım emergens yani diken epidesmisten farklılaşmış bir yapıdır epidesmis h.leri arasında parankima h.leri odum ve soymuk boruları stoma açıklıkları bulunur
    kollenkime h.lerinin amacı bitkiye mekanik desteklik sağlamaktır yani çaprma bükülme gibi olaylara karşı korur dolayıaıyla ve özellikle genç bitkilerin gövdelerinde bulunur
    son dediğini tam anlamadım ama şöyle anlatayım sekonder büyümede iç kambiyum yani demet kambiyumu iletim demetlerini oluşturur içe doğru ksilem dışa doğru floem olmak üzere böylece kalınlıkta artar
    bu arada o birincil ksilem ikincil ksilem cok cok cok ayrıntıdır ösym sormaz diye düşünüyorum ekdstra bilgidir o =)
    b,raz yüzeysel yazdm ama anlamadığın olursa daha ayrıntılı yazabilirim umarım faydası olur =)

• quote:

Orijinalden alıntı: 'Enfarktüs'

bişeyler yazdım ama :D
    Periblem dediğimiz kısım korteksi yani kabuğu oluşturur.
    sekonder meristem bölünme yeteneğini kaybetmiş parankima hücrelerinin zamanla çevrenin etkisi ve hormonların etkisyle yeniden bölünme yeteneği kazanması sonucu oluşaN hücrelerdir
    vasküler kambiyum demet kambiyumdur iç kambiyumdur bu üçü aynıdır

kollenkima canlıdır sklarenkima ölüdür bunlar bitkinin temel dokusunda bulunan hücrelerdir sklarenkime taş hüclereinden oluşur bunlar meyvenin etli kısımlarında ve tohum kabuklarında bulunur sklarenkima lifleri ise serttir hatta bu yüzden halat yapımında kullanılır sarımsak kenevir ketende bulunur
    ksilem parankiması hani parankima h. leri 5 e ayrılıyordu ya işte özümleme parankiması havalandırma parankiması vs. burada iletim parankiması ve depo parankiması yer alıyor görev besin depo etmek ve kısa mesafeli iletim yapmak
    Arkadaş h.leri fotosentez h. lerinin depolanmasında ve iletilmesinde floeme yardımcı olur
    Stomoların üstte olması daha fazla terlemeye sebep olur işte güneş ışığının direkt üste vurması rüzgarın direkt stomaya çarpması vs bu yüzden
    Arkadaşım emergens yani diken epidesmisten farklılaşmış bir yapıdır epidesmis h.leri arasında parankima h.leri odum ve soymuk boruları stoma açıklıkları bulunur
    kollenkime h.lerinin amacı bitkiye mekanik desteklik sağlamaktır yani çaprma bükülme gibi olaylara karşı korur dolayıaıyla ve özellikle genç bitkilerin gövdelerinde bulunur
    son dediğini tam anlamadım ama şöyle anlatayım sekonder büyümede iç kambiyum yani demet kambiyumu iletim demetlerini oluşturur içe doğru ksilem dışa doğru floem olmak üzere böylece kalınlıkta artar
    bu arada o birincil ksilem ikincil ksilem cok cok cok ayrıntıdır ösym sormaz diye düşünüyorum ekdstra bilgidir o =)
    b,raz yüzeysel yazdm ama anlamadığın olursa daha ayrıntılı yazabilirim umarım faydası olur =)

Hocam sağolun vallaha mükemmelsiniz. Eve geçince ayrıntılı bir şekilde bir daha dediklerinize bakıp aklıma takılanları sorarım. Hazır buldum sizi kaçırmyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-319F3E7AB -- 11 Kasım 2013; 7:30:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne demek hocam her zaman :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.