Normal çaylar dışında ıhlamur,kuşburnu, adaçayı vb. bitkisel çaylardan içen var mı acaba? Hangisinden içiyorsunuz birde markette satılan poşet çaylardan mı alıyorsunuz yoksa dükkanlardan bitkinin kendisini mi?
Güzel bir konu ben genelde siyah çaydan çok bitki çaylarını tercih ederim benim bitki çayları çok çoğu kişiye yabancı gelebilir tercih ettiğim çayları hep aktarlardan almaya çalışırım market çayları bana güven vermiyor imkanım olursa da kendim topluyorum papatya olsun kekik olsun ada çayı olsun tercih ettiğim içtiklerim ise Kekik,Papatya,Ihlamur,Sığır kuyruğu,Kırkkilit otu(at kuyruğu olarak ta geçer) Ekinezya,Rezene bir kaç tane daha var gün içinde olsun gece yatarken olsun mutlaka içerim artık alıştım normal çayı içmek istemiyorum
Valla bizde bolca bitki çayı şu poşette olanlardan,10 çeşit vardır,doğadan ve liptonun,şekersiz şekersiz güzel oluyor.Bu arada liptonun naneli yeşil çayı çok güzel.
Evet bende yaklaşık 10 çeşit bitki çayı içiyorum dönüşümlü olarak Ben marketten poşet çay alıyorum ama sağlıklı mı bilmiyorum.Fazla ot içmeyin kafa yapıyo
@espial
Evet insan bitki çayına alışınca normal çayları içemiyor, birde bunun yanında bitki çaylarının faydaları ortada Bayağı çeşit çay içiyormusun, yazdıklarını araştıracağım boş zamanımda
Bende genelde aktarlardan almaya çalışıyorum, çünkü markettekiler aktardakinin yerini tutmuyor, tad olarak falan birde insan güvenemiyor. Benim içtiklerim kuşburnu ve adaçayı şimdilik
Ihlamur'u kendi bahçemden topluyorum. Ara sıra böğürtlen çayı içiyorum birde. Fakat öncelik normal çay günde 10 bardaktan az içersem başım ağrımaya başlıyor