Merhaba arkadaşlar, ben foruma yeni katıldım. Son sınıf EEM öğrecisiyim. Bitirme teziyle ilgili konu bulmaya çalışıyorum fakat yapılmamış bişey bulmak gerçekten zor. Yapılan bir şeyi geliştirmeye yönelik de bir şeyler olabilir. Tavsiyeleriniz var mı ? Aşağıda akıllı şehirler ile ilgili konuları belirledim bu alanlarda yapılabilecek projelerde olabilir. Fikir vermeniz adına tavsiyeleriniz benim için önemli. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. -Yol hasar takip sistemi -Araç yakıt-yol takip sistemi - Park/Kamelya doluluk takip sistemi -Yeşil alan sulama otomasyonu -Akıllı atık toplama otomasyonu -Güneş enerjili şehir mobilyaları -Otopark doluluk takip sistemi -Kinetik enerjiyi elektriğe dönüştüren yol projesi -Güneş enerjisi santrallerinin verimliliğini artırıcı çözümler |
Bitirme Tezi Önerisi Akıllı Şehirler

-
-
Merhaba; öncelikle şimdiden başarılar dilerim.
Zaten birçok proje yazmışsınız, bunların arasında benim en çok ilgimi çeken "-Kinetik enerjiyi elektriğe dönüştüren yol projesi" oldu. Günün birinde yollarda insanların yürümesi ile, arabaların geçmesi ile elektrik üretmeye başlayacağız. (Sürekli bununla ilgili haberler görüyorum ancak verimleri nedir bilemiyorum)
Doluluk takip sistemleri bence yüzlerce kez yapıldı, yenilik getirebilir misiniz bilmiyorum.
Ben de EEM bölümünü bitirdim ve şu an yaptığım işe bitirme projem sayesinde kabul edildim, normalde tecrübeli alacaklardı.
Bu işi çok önemsemenizi tavsiye ederim, okuldan tecrübesiz bir şekilde mezun olacaksınız, en iyi okullardan birisi değilse size tecrübe soracaklar, bu zaten yok.
Bunun dışında staj, bitirme tezi ve katıldığınız etkinlik/projeleri soracaklar. Bundan dolayı bitirme tezi çok önemlidir.
-
PilAdam'a katılıyorum. Ya tecrübeniz için işe alacaklardır ya da yaratıcılık/araştırma özelliğinizden dolayı.
Burada yazdığınız konulardan fotovoltaik sistemlerdeki verimsizlikleri daha detaylı araştırarak yola çıkmanızı tavsiye ederim.
Otomasyon sistemlerinin çeşitliliğini arttırmayı düşünebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X