Şimdi Ara

Bitcoinde transfer surecleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tekrardan merhaba. Bitcoin ile ilgilinikinci konumda transfer surecini ogrenmeye calisacagim.
    Soyle bir aciklama dogru mu?
    - Iki tane rakam var. Mesela ilki 11 ikincisi 22 diyelim. 11 acik olan. ben bunu bankalardaki IBAN numaramiz diyorum. Para alip verirken yada birisinden para isterken ibanimizi veriyoruz ya iste oyle. Ikincisi de bankacilik sifremiz. Bu da kapali yani gizli olan. Sifremizle bankacilik islemlerimizi yapiyoruz. Havale, para cekme. Sifre giderse hersey gider. Yani 11 i herkese verebiliriz. Ama 22 bize ozel.
    Bu ornegim dogrumu? Yanlis konustum mu?

    Eger dogruysa; mesela paribuya girdim. 10tl lik para yatirdim. Kendime de baska bir yerde kagit cuzdan yaptim. Parayi ona gonderip sonra da ulasip ulsamadigini yani kagit cuzdana gelip gelmedigini kontrol edicem. nasil yapilir bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dediğin doğru.

    Kağıt cüzdana gelip gelmediğini kontrol etmek için kağıt cüzdanındaki şifreyi bir dijital offline online ios veya androidde yani kısacası bilgisayarda çalışan bir cüzdan uygulamasına atman gerekir. Orada tanımlayınca sana hesabında ocin olup olmadığı gösterir. Ardından cüzdanı bilgisayarından silersin ve kağıt cüzdanında para olduğunu bilip sandığa kaldırırısın.

    Ama en güzeli ezberleyeceksin iki şifreyide tamamne aklında olacak kağıt cüzdan bile olmayacak : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Dediğin doğru.

    Kağıt cüzdana gelip gelmediğini kontrol etmek için kağıt cüzdanındaki şifreyi bir dijital offline online ios veya androidde yani kısacası bilgisayarda çalışan bir cüzdan uygulamasına atman gerekir. Orada tanımlayınca sana hesabında ocin olup olmadığı gösterir. Ardından cüzdanı bilgisayarından silersin ve kağıt cüzdanında para olduğunu bilip sandığa kaldırırısın.

    Ama en güzeli ezberleyeceksin iki şifreyide tamamne aklında olacak kağıt cüzdan bile olmayacak : )
    Çok teşekkürler. Konuları kademe kademe tamamen anlayarak ilerlemek için açıyorum. Ve soruları da afedersiniz bir gerizekalının bile anlayabileceği kadar açık hale getirmek için böyle ayrıntılı soruyorum.

    Benim niyetim bir ev parası kadar 300-500 bin civari bir bakiyeyi bitcoin hasabına almak ve orda saklamak. O yüzden kaybı durumunda hayatım telefi edilemeyecek şekilde alt üst olur, aile düzenim dağılır. Çok doğru hareket etmeliyim. Bitcoin dünyasını anladım, bana güven verdi. Şifre ve açık kodu anladım. Bu da bana güven verdi. Şimdi işlem yaparken internetten gelebilecek tehlikelerden korunmayı anlamak istiyorum. Burda kağıt cüzden beni tatmin etti. Kimse buna müdahale edemez, türlü yöntemlerle saklanır, yüzlerce şekilde bir hırsızın anlamlandıramayacağı şekilde kopyalanabilir. Herşey güzel. Ama sizin de dediğiniz gibi, mesela paribuya 300bin yatırdım (hep paribu diyorum çünkü bir tek orayı gördüm. başka bir borsa da olabilir.) Sonra hiç bir internet ve ağ bağı olmayan bir bilgisayardan kağıt cüzdan oluşturup yazdırdım. Paribudan bu kağıt cüzdana 300bin gönderdim. Buraya kadar hiç bir soru işareti kalmadı. Kağıt cüzdanı dediğiniz şekilde bir cüzdandan kontrol ederken oraya şifremi gireceğim. Bunun güvenliği konusunda emin olamıyorum. Mesela bir kaç yıl önce birileri birileri bilgisayarımızdan bazı yazışmalar yapıyor ve işyerimize zarar veriyordu. Biz de hiç bir bilgimiz olmadığı halde şu an ismini hatırlamadığım ücretsiz bir program yükledik tüm bilgisayarlara. Ne teknik, ne yazılım bilgimiz olmadığı halde her aceminin rahatça ulaşabileceği bir programdı. Program o bilgisayarda yapılan her şeyi kaydediyordu. Klavyede basılan tüm tuşları, şifreleri, ekran görüntülerini. Aklınıza gelebilecek her şeyi. Böylece bir personelin bir mail hesabından yaptığı şeyleri gördük. Mail hesabına bile girdik. Yani çok rahat bir bilgisayardan yada bir telefondan görüntü alınabilir, klavyede basılan tuşlar kopyalanabilir...

    Biraz uzun anlattım.

    Yani bu elektronik cüzdanlara nasıl güveneceğiz ki? Sonuçta yazılımdan ibaret. Bu yazılımı yapan firma belki şöyle bir plan içinde. Ben insanlara güven verene kadar bu cüzdanda normal davranıyım. Ve günün birinde cüzdan çok kişi tarafından kullanılmaya başladığında tüm bitcoinleri çalarım??? Olur mu böyle bir şey? Siz ne dersiniz?




  • GitarisT G kullanıcısına yanıt
    Çok haklı endişeleriniz var ama yanıt çok basit.



    1. Bitcoin sitesinde yayınlanan resmi cüzdanlardan birini indireceksiniz.

    2. Eğer bir cüzdan açık kaynak yazılımsa ki bu belirtilir bu şu anlama gelir. Biz cüzdanınızın kaynak kodlarının açık tutuyoruz dünyanın her yerinde isteyen her yazılımcı bizim cüzdanınızın kaynak kodlarına bakarak içinde sakat birşey olup olmadığını kontrol edebilir.

    3. Online cüzdan olarak bitcoin blockchaninin tümünü indirebilirsiniz ve doğrudan blockchaine yazarsınız. 150 ila 200 gb büyüklüğünde 2009dan beri yapılan bütün işlemlerin kayıtlı olduğu node bilgisayarınıza indirilir yani bitkinin kendisini indirirsiniz.



    4. Eğer ciddi bir parayı uzun vadede saklayacaksanız. Bilgisayara format atın. Bilgisayar açılınca yukarda saydığım maddelerde açık kaynak kodlu resmi cüzdanlardan indirin kurun bakın ve sonra bilgisayara gene format atın.



    Son olarak yazmayı unuttum. Cüzdanlar offline ve online olarak ayrılır. Offline masaüstü cüzdanını indirirseniz girdiğiniz private özel key sadece sizin bilgisayarınıza kaydedilir herhangi bir sunucuda kaydı tutulmaz. Online cüzdan indirirseniz cüzdanı yapan kişilerin sunucularında saklanabilir şifreniz ki bunu önermiyoruz.



    Dediğim gibi en güvenlisi bitkin blockchzni indirmek ama bu en zoru. Ikıncı en güvenlisi offline masaüstü cüzdanı indirmek format atılmış pc ye. 3. Hiç kontrol etmezsiniz kağıt cüzdan parayı atıp 3 yıl sonra bakarsınız : D



    Bitkin ayrıca bir yatırımdır. Hem para saklama hemde yatırım. Yanı bundan 2 yıl sonra çok daha fazla paranız olabilir ama bitcoin düşerse paranız azalabilir gerçi düşeceğini düşünmüyorum sonuçta eft kararı bekleniyor amerikadan bu gelirse bitcoin şu ankinden çok daha farklı bir yerde olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Ekim 2018; 22:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birde paribu disinda btcturk guvenilirdir. Youtubeda kriptometre diye bir program hazirliyorlar. Her hafta yayinlaniyor mutlaka izlemeni oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüklü miktarda yatırım yapacaksan Bitcoinlerini soğuk depoda yani hardware walletlerde saklamanı tavsiye ederim.Trezor veya Ledger.Borsalara çok güvenme,Kullanıcı sözleşmesini okursan adamların ne kadar şirket ve menfaat odaklı davrandıklarını ve en başından olabilecek her türlü tersliğe karşı kendilerini nasıl garantiye aldıklarını görebilirsin.Paribu bana göre güvenli değil çünkü adresinin yerinde yeller esiyor,bomboş bir araziyi “adres” olarak göstermişler.BtcTurk daha kurumsal,daha profesyonel.Çalışanları belli,ofisinin yeri belli,CEO’su belli.Tamamen güvenli demiyorum,nispeten daha güvenli diğerlerine nazaran.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.