Şimdi Ara

Bitcoin'in gerçek değeri ilk çıktığı zaman ki değeridir yani 0.5 dolardır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu aslında 18.000 dolar civarındayken açacaktım ama unuttum.

    Şuan ki sistemde bitcoin ya da herhangi bir sanal parayı almak ile futbolcu kartları satın almanız arasında bir fark yoktur. Arkasında bir güvence olmayan ve bir yerde kullanılamayan şeyin değeri yoktur.

    Sadece manipülasyon ile artan bir değer vardır ve buda eninde sonunda gerçek değerine ulaşır. Yani SIFIR!



  • İkinci tahminim ise ileride bazı serverların fişlerini çekecekler ve değer kaybından ziyade, ortada kaybolacak bir değer bile kalmayacak diye tahmin ediyorum.

    Satın alınan kripto paralara ulaşım olmayacak ve insanların paraları buharlaşacak. Ve bunu gören diğer kripto para yatırımcıları ise hızlı çıkışlar ile bu balonun sönmesini hızlandıracaklar diye tahmin ediyorum.
  • Futbolcu kartlarıyla bu sistemi bir tutmak bu işin teknolijisini hiç anlamadığınız ya da araştırmadığınızı gösteriyor. Fiyat için bir şey diyemem ki 0.5 dolara düşmeyeceğini tabi ki söyleyebilirim ama teknoljisinin hayatımıza girmeye başladığını da belirtmeliyim.
  • 'Bu konuyu aslında 18.000 dolar civarındayken açacaktım ama unuttum.'


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm_Wind kullanıcısına yanıt
    Hocam blockchain'in geleceğimiz olduğunu elbette biliyorum. Benim bahsettiğim şey kripto para balonu.

    Arkasında bir güvence olmayan ve aldığınız şey ile hiçbir şey alıp satamadığınız şey 1 dolardan 18.000 dolara yükseliyorsa bu tarihin en büyük balonundan başka birşey değil demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaReZ

    'Bu konuyu aslında 18.000 dolar civarındayken açacaktım ama unuttum.'



    Eğer Dolar konusunda daha önce bana bitcoin hakkında soru sormuş ve verdiğim cevapları hatırlayan arkadaşlar varsa bu arkadaşa bunu aylar öncesinde de söylediğimi hatırlatsınlar lütfen:)

    Bir bitcoin aldığınızda aslında pokemon ya da futbolcu kartı alıyorsunuz. Aslına bakarsanız hiçbir şey almıyorsunuz.. Çünkü futbolcu kartı ya da pokemon kartları ile bile oyun oynarsınız bitcoin ile hiçbirşey yapamazsınız.
  • anonim11 A kullanıcısına yanıt
    Bir server sahibi sıcak cüzdanlarda sakladığı bitcoinlerin olduğu serverı kapatsa ve dolarları alıp gitse buna kim karşı çıkabilir?

    Hakkınızı arayamazsınız çünkü bitcoin bir para değildir ve arkasında sizi koruyan yasal bir düzenleme yoktur. Bu sebeple aslında bitcoin alırken arkasında muazzam bir teknoloji ile yaratılmış "birşey" alıyorsunuz. Para ya da bir varlık değil.

    Bu yüzden ha pokemon kartı almışsınız ha bir kripto para. Sonuçta ikisi de manipülasyona dayalı birşey ve hiçbir yerde geçerliliği yok.

    Söz üçar yazı kalır. Bitcoin hak ettiği değeri olan 0 ya da 0.5 dolara birgün varınca bu konuyu hortlatırız.
  • Bu konuyu aslında 18.000 dolar civarındayken açacaktım ama unuttum.
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Evet keşke yazdıklarımda biraz daha stratejik davranıp dalga geçilecek malzemeler vermeden yazabilsem:)

    Bitcoin başlıkta bahsettiğim değerlere inince ben güleceğim ama:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Evet keşke yazdıklarımda biraz daha stratejik davranıp dalga geçilecek malzemeler vermeden yazabilsem:)

    Bitcoin başlıkta bahsettiğim değerlere inince ben güleceğim ama:)

    yazdıklarının çok ilginç seyler olduğunu mu düşünüyorsun?
    bizim şirketin ilkokul mezunu puantörü de söyledi geçen gün. bitcoin çökecekmiş diye. hemen hemen seninle aynı argümanları kullanarak. her alt sınıf gazetede yazan şeyler söylediklerin.
    bitcoin tabii ki söylediğin değerlere inecek. ancak bu bitcoin değersiz olduğu için olmayacak. bitcoin eski ve verimsiz bir teknoloji olduğu için olacak. ancak bu gelecekte kripto paraların var olacağı gerçeğini değiştirmiyor. bitcoin bir devrimin ilk adımıydı sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 7 Şubat 2018; 18:52:22 >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Bitcoin ve diğerleri para değil diyorum sen hala para diyorsun.

    Ben seni anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun. Arkasında Merkez Bankası ve yasal düzenleme olmayan seni korumayan şey var olamaz diyorum sen hala gelecekte bu paraları kullanacaz diyorsun.

    2000 yıl önceki takas sistemine mi geçeceğiz yani lütfen laf sokmak için saçma sapan iğneli konuşmayın.

    Önce ekonomi öğrenip paranın ne demek olduğunu anlayın.
  • Haklısın.Bitcoin para değildir.
    Daha çok dijital bir altına benzetebiliriz..

    O dediğin fiyatlara gerilemesi yakın zamanda imkansız. Şuan devletler Bitcoin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor ona rağmen değeri 8000 dolar.

    Peki ya o düzenlemeler Bitcoin’i olanlar için olumlu yönde giderse??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocakserdar7 -- 8 Şubat 2018; 13:56:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kocakserdar7 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer birgün ABD Merkez Bankası çıkar ve "Dolar bundan sonra sanal para olacak ve arkasında ben varım." derse ortada bitcoin vs. kalmaz.

    Kimse gidip bitcoin almaz.

    Ama şuan var olan durum üzerinden konuşuyorum ben. Eğer bu şekilde devam ederse hiçbir yerde ödeme aracı olarak kullanılamıyan ve günden güne arkasında pek çok yasa dışı işe bulaştığı için(silah ticareti, uyuşturucu parası, kara para aklama) işlemlerinde kullanıldığı için kısıtlamalar geliyorken, değeri bence düşecektir.

    İnsanlar yatırım yaparken bu detayları göz ardı etmemeli diye uyarmak için böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim. Çünkü birşeyin değer kazanması için arkasında bir hikaye olması lazım. Sizin dediğiniz gibi eğer birgün çıkıp bitcoin bir ödeme aracı olarak kullanılırsa iş o zaman değişir.

    Ama böyle bir durumdada enbaşta yazdığım gibi muhtemelen ABD Merkez Bankası çıkıp ben doları sanal para yapıyorum der ve diğer tüm paraların her zaman ki gibi pabucu dama atılır diye düşünüyorum. Çünkü ABD lideri olmadığı bir konuya asla izin vermez..




  • bitcoin 0.5 demek, 1899 senesinde amerikan patent dairesi başkanının "artık yeni hiçbir şey yok . icat edilebilecek her şey icat edildi." demesi kadar talihsiz bir açıklamadır.
  • çok sıkı bir çalışma ile her insan blockchain teknolojisini anlayabilir ve bunun araçlarına yatırım yapabilir. üniversiteler de blockchain bölümleri açılıyor, bazı üniversitelerde bitcoin ve cryptocurrencies dersleri var. self-improvement'ı olan insanlar bu donanımı kendilerine eklemeye çalışıyorlar ve blockchain developer yıllık başlangıç maaşı 250.000 usd.

    yıllık senior yazılım mühendisi maaşı 102.000 usd. blockchain developer maaşı 250.000 usd. Daha bu teknoloji 9 yaşında.


    https://www.ft.com/content/f736b04e-3708-11e7-99bd-13beb0903fa3 (kaynak)

    https://www.payscale.com/research/US/Industry=Information_Technology_(IT)_Services/Salary (kaynak)

    bu yapıya blockchaini anlatmak mümkün değil. suudi arabistan olma yolunda ilerleyen ülkenin aydınlık yüzleri sorgulayamıyor.

    "MONTİNİ" Sağolsun




  • Arda A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdıklarımı dikkatli okursanız "Blockchain geleceğimiz" diyorum.

    Ama bitcoin'in şuan ki değeri tamamen balon bunu anlatmaya çalışıyorum. İnternet nasıl hayatımızı değiştirdi ise blcokchain de öyle bir değişim bunu elbette biliyorum.

    Sadece siz ön yargılı okuduğunuz için beni yanlış anladınız.
  • Konu hort olacak ksura bakmayin ama soyle insanlar bugunde var.Birde demiski futbolcu kartlariyla es deger he tabi es deger daha 3.4 gun onceye yarim milyon tl ye yaklasti o begenmedigin coin.Bzim burda 4+1 lux ev aliniyor o paraya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.