Şimdi Ara

Bisikletinizin Çalınmaması İçin Ne Yapiyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bisikletimi çaldırdıktan sonra yeni bisiklet alma arayışındayım. Bunuda çaldırmamak icin neler yapabilirim diye bir düsünüyordum. Sizlerinde neler uyguladıgını merak ettim.

Yakın zamanda açmış oldugum şu konudada belirttim.

Önceliğim şu tarz bi alarm almakta.

http://forum.donanimhaber.com/m_88530158/f_//tm.htm#88598877

quote:

Biri bu şekil uzaktan kumandalı

http://www.sanalpazar.com/Motorsiklet-Alarmi-120-Desibel-Ses-Montaj-Gerektirmez__isp7963001#imgd

ve ürünle ilgili video :

Biride üzerinde 3 harf bulunan bir model var. onunda kullanımını başka bir forumda birisi şu şekilde anlatmış

O ürüne ait resim :

Bu alarmların kötü yani yani dezavantaji diyelim ilk seferde caydırıcı olsada ya bu alarmları bilen biri ya da alarm sustuktan sonra 2.ye çalmaya yeltenen birisi kolaylıkla devre dısı bırakabilir. Uzaktan kumandalı modeli bilmiyorum fakat 3 harfli modelde bi yumrukla bile aldığı darbede pili yerinden fırlayabiliyormuş

Sonrasında anahtarı aynı olan 5li kilitler varmiş (ön tekerlek kadro , arka tekerlek kadro vs vs birsürü yerden tekrar tekrar baglamak icin ) almayı düsünüyorum.

• 1-Alarm için maksimum 1 çekiç darbesi yeter, çalan zaten alarmı görür önlemini alır.
    2-Elinde kilit kıracak keskisi veya makası olan kişi 5 kilidi de 50 kilidi de ayrı ayrı üşenmeden kırar sen hiç merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

1-Alarm için maksimum 1 çekiç darbesi yeter, çalan zaten alarmı görür önlemini alır.
    2-Elinde kilit kıracak keskisi veya makası olan kişi 5 kilidi de 50 kilidi de ayrı ayrı üşenmeden kırar sen hiç merak etme.

Evde tutmak dısında cözüm yokmu peki hiç ?
  • bir tanıdığımın bisikleti çalınmış, çaılnan kısımda güvenlik kamerası da var, kamera kaytlarını emniyete vermiş, çalan alanen görünüyormuş, emniyet biz size haber veririz demiş, deyiş o deyiş.. giden gitti anlayacan. ben apartmanda oturuyorum. millet dışarıya demire kilitliyor, ben içeriye bodruma indiriyorum, biraz zor oluyor ama napacan mal canın yongası.. alarmmış, kilitmiş hikaye. hırsızı günaha sokma derler, ne yap ne et içeriye almaya çalış..
  • üşenmeden merdivenden 4 kat yukarı taşıyıp balkona koyuyorum. en sağlıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak74ak77

bir tanıdığımın bisikleti çalınmış, çaılnan kısımda güvenlik kamerası da var, kamera kaytlarını emniyete vermiş, çalan alanen görünüyormuş, emniyet biz size haber veririz demiş, deyiş o deyiş.. giden gitti anlayacan. ben apartmanda oturuyorum. millet dışarıya demire kilitliyor, ben içeriye bodruma indiriyorum, biraz zor oluyor ama napacan mal canın yongası.. alarmmış, kilitmiş hikaye. hırsızı günaha sokma derler, ne yap ne et içeriye almaya çalış..

Apartmanda 10 tane izbe var. Yani bodrum katta herkese ait bi depo var. Herif nerden bulduysa içinde bisikletimin oldugu izbenin kilidini kırmıs bisikleti almiş tüymüş. Bizde emniyete suç duyurusunda bulunduk ettikte bisikleti bulurlar diye degil yarın öbür gün sagda solda bisikletimi görürsem kanıtlayabilmem için.

Ama bu gidişle balkondan başka çare yok gibi gözüküyor

• geçmiş olsun. gözleri dönmüş insanlardan herşey beklenir, Rabbim daha kötüsünden esirgesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vallahi hocam calincagi yoksa calinmaz hayatimda hic kilit kullanmadim ha islerim hep beser dakikalikti ama olsun birde evin dibinde atolyemiz var bisikleti oraya birakiyorum her zaman birde calinicagi varsa 50 kat zincire vursan calan calar yani hic usenmiyo adamlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odama asiyorum. Tablo gibi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 tane çaldırdım. şimdi son bisikletimi sadece binip gezmek amaçlı kullanıyorum. herhangi bir işim varsa hiç üşenmiyorum yürüyerek yada uzaksa dolmuş vs. kullanıyorum. 4. kata odama alıyorum kafam rahat.
    not : hırsıza kilit dayanmaz. çalacaksa bir şekilde yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waldrock -- 17 Mart 2014; 4:34:42 >
  • Sahsima ait kendi garajima koyuyorum

• Eve sokuyorum

• Ben bisikletimi daha yeni aldım hiç bir ektra almadım. merak ettiğim nokta kaliteli bisikleti olup kilometre sayacı kask pompa vs alıp herhangi biryerde işi olan bisikletini nasıl muhafaza ediyor bisikletin yafa izerindeki aparatın çalınmamasını sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

Ben bisikletimi daha yeni aldım hiç bir ektra almadım. merak ettiğim nokta kaliteli bisikleti olup kilometre sayacı kask pompa vs alıp herhangi biryerde işi olan bisikletini nasıl muhafaza ediyor bisikletin yafa izerindeki aparatın çalınmamasını sağlıyor.

Km sayacı , pompa vs. sökülüp takilabilen aksesuarlar. Bi yere giderken bu aparatlari söküyordur.
    Bunları geçtim ben selemin çalınmasından bile korkuyorum. En kolay sökülebilen parçalardan birisi. Utanmasam bi yere giderken ön tekerlek ve seleyide söküp gidicem
  • bu çok can sıkıcı birşey.gittiğimiz yerde wc yada mescit yada lokanta hep sıraylamı gidecez yani
  • hiçbişey

bugün bir arkadaşla kadıköyde turladık, sahilde ilerledik. bisikletçilerde duruyoruz, adam bisikletini kilitlemeden dükkanın önüne koyup gönül rahatlığıyla dükkana girip geziyo. benden terler akıyo. sahilde biyerde durduk yemek yemek için, kilitleme dedi, dedim çalınır, yok çalınmaz diyo. abi dedim biri alsa binse biz yetişene kadar gazlar uçar yokolur gider. yok olmaz öyle diyo. yemeği yedik ama benim göz bisiklette hep.

millerin sülalesi raad ama ben artık kilitleyecem valla ısrarlara falan bakmayacam.

bisikleti asla kilitleme diye ısrar edilmesini de anlamıyorum, kendin kilitlemeyeceksen kilitleme de yani bırak ben kendi istediğimi yapayım.
  • hırsız kilitsiz bulsa almaz benimkini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.