Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
147.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu matkap meselesini bilmiyordum yani tam bağlantı yapıp ondan sonra çelıştırıp denemem gerekiyor teşekktür ederim :)
  • konu hort öncelikle uzun zamandır katılmadığım forumdaki arkadaşlarıma selam olsun

en sonunda şu naletolası sınavlar bitti bizde bittik kafa kalmadı

birazda motordan bahsedeyim :arada bir atölyeme inip motorun orasını burasını kurcalıyorum motorun vakum yaptığı yerden ses geliyodu yağladım geçti gitti :) şimdi en kısa zamanda (belki yarın belkide önümüzdeki hafta cumartesi) motoru motorcuya götürüp şu ateşleme sorununa bir çözüm bulup bir büyük kasnak bir kayış alma planım var artık yavaş yavaş başlayalım ...

• motoru almadan önce aklımdaki fikir işte buydu

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=w5Q0fQWvDIs&feature=fvwp
  • Güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

motoru almadan önce aklımdaki fikir işte buydu

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=w5Q0fQWvDIs&feature=fvwp

Bunu görmüştüm.Mantıklı aslında ama motorun çevirdği tekerleğin yere doğru bastırılması gerekiyor.Yoksa pati çeker durur .Bir de kasis ve ani eğim sorununa çözüm bulmak gerekir.Zira bisikletin arka tekerleği kasisten geçerken motor havaya kalkmış olacak ve yine aynı şekilde bu sefer motorun olduğu kısım kasisten geçerken arka tekerleği kaldırmak isteyecek.Bir amortisörle çözülür gibime geliyor.

Bu arada benimde sınavlarım bitmek üzere. Ayın 20 sinde falan memlekete gideceğim.Vites kısmına girmek istiyorum artık.Vitesli yaparsam hem daha ekonomik olur hem de daha hızlı gidebilirim.Deneyip göreceğiz.
    Mert gelişmeleri bekliyorum

• sıcak gelişmeler geldi

bugün 2 sularında evden babamla çıktık ve yağmur sularına yakalandık yolda başımıza neler geldi bi bilseniz !

evden yaklaşık 20 km uzaktaki hurda motorcuya gittik motorcu yine karayollarından trafikten çıkma motorların ihalesini almış ve hurdalığı doldurmuştu benim motoruda götürdüm oraya adama motorun elektrik sisteminin çalışmadığını söyledim adam uğraştı ve sorunun bobinde olduğunu anladı yenisini taktı bütün bağlantıları tamamladı, adama dedimki abi bir büyük mobilet kasnağı ve bir kayış lazım dedim onuda seçti verdi birde kasnak için mil verdi biraz sohbet ettik felan mil, kasnak, kayış, bobin.bağlantı ücreti 10 tl oldu çıktık geldik eve. motoru bağladım mengeneye karbüratörü taktım karbüratördeki boruyu benzin doldurdum matkabı dayadım çalışmadı önce ardından 2 3 defa daha yapınca bi ses bir gürültü koptu , korktum, hemen bujiye giden kabloya asıldım çektim çok hoşuma gitmişti bi daha çalıştırdım ve aragaz felan verdim tam kabloyu çekiyim derken elim bujiye deydi müthiş canım yandı ve pis pis baktım bu canavar alete bi daha çalıştırmaya cesaret edemedim yok sa çılştırıp videosunu çekicektim

• quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

sıcak gelişmeler geldi

bugün 2 sularında evden babamla çıktık ve yağmur sularına yakalandık yolda başımıza neler geldi bi bilseniz !

evden yaklaşık 20 km uzaktaki hurda motorcuya gittik motorcu yine karayollarından trafikten çıkma motorların ihalesini almış ve hurdalığı doldurmuştu benim motoruda götürdüm oraya adama motorun elektrik sisteminin çalışmadığını söyledim adam uğraştı ve sorunun bobinde olduğunu anladı yenisini taktı bütün bağlantıları tamamladı, adama dedimki abi bir büyük mobilet kasnağı ve bir kayış lazım dedim onuda seçti verdi birde kasnak için mil verdi biraz sohbet ettik felan mil, kasnak, kayış, bobin.bağlantı ücreti 10 tl oldu çıktık geldik eve. motoru bağladım mengeneye karbüratörü taktım karbüratördeki boruyu benzin doldurdum matkabı dayadım çalışmadı önce ardından 2 3 defa daha yapınca bi ses bir gürültü koptu , korktum, hemen bujiye giden kabloya asıldım çektim çok hoşuma gitmişti bi daha çalıştırdım ve aragaz felan verdim tam kabloyu çekiyim derken elim bujiye deydi müthiş canım yandı ve pis pis baktım bu canavar alete bi daha çalıştırmaya cesaret edemedim yok sa çılştırıp videosunu çekicektim

.İşte bu.
    Bu işten zevk alacağını biliyorum .
    Ben de 2-3 kere çarpıldım o şekilde ama merak etme bir zaman sonra öğreniyorsun ya da alışıyorsun artık hangisini kabul edersen . Oraya anahtarlı bir sistem yapman şart olmuş artık.
    Bu arada 10tl çok ucuz değil mi

• evet biraz uygun oldu adam bütün depoyu doldurunca fiyatları biraz aşağı çekti heralde ki mal erken satılsın diye sadece kasnağın 5 tl old söledi bobin mil kayış ve işçilik hiç bişey söylemedi sadece 10 tl dedi bende dedim
  • bu gün tekrar çalıştırdım çalıştırıken biraz sorun oldu, cikleyi unutmuşum

önceki mesajda söylememişim ben motoru mengeneye sıkıştırmıştım motor çalışınca mengeneden çıkıp deli gibi titretmeye başladı yeri motoru zor tuttum ve bu olaydan sonra motoru iki tane kalın çelik telle yaklaşık yerden 20 cm yükseklikte askıda kalacak şekilde bağladım ve öyle çalıştırdım çok heyecan verici her seferinde ayrı heycanlanıyorum

dersler çok baskı uyguluyor bu gidişle ben bunu yaza zor tamamlarım

• Arkadaşlar karbüratörde benzin hortumunun takıldığı bir kısım var. Bugün yanlışlıkla orayı kırdım.Bunun tamiri var mıdır? yoksa direk karbüratör mü değişecek ?? Değişecekse kaça patlar? 0 ları bi sitede 20 tl idi açıkçası fazla geldi. 2. el alsam güvenilir mi ? Kendim değiştirsem sorun olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

Arkadaşlar karbüratörde benzin hortumunun takıldığı bir kısım var. Bugün yanlışlıkla orayı kırdım.Bunun tamiri var mıdır? yoksa direk karbüratör mü değişecek ?? Değişecekse kaça patlar? 0 ları bi sitede 20 tl idi açıkçası fazla geldi. 2. el alsam güvenilir mi ? Kendim değiştirsem sorun olur mu ?

Sağlıklı olmaz abi, zira ufak bi hava kaçağı olursa ufak hava baloncukları oluşur buda motorun stabil çalışmasını engeller . En doğrusu uygununu bulup takmak olur.
    He alırsın eskisini yedek olarak kenara koyarsın buda senin yanına kar kalır. Resmini gösterebilir misin
    Bu arada nasıl kırabildin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 28 Ocak 2012; 19:26:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

Arkadaşlar karbüratörde benzin hortumunun takıldığı bir kısım var. Bugün yanlışlıkla orayı kırdım.Bunun tamiri var mıdır? yoksa direk karbüratör mü değişecek ?? Değişecekse kaça patlar? 0 ları bi sitede 20 tl idi açıkçası fazla geldi. 2. el alsam güvenilir mi ? Kendim değiştirsem sorun olur mu ?

Sağlıklı olmaz abi, zira ufak bi hava kaçağı olursa ufak hava baloncukları oluşur buda motorun stabil çalışmasını engeller . En doğrusu uygununu bulup takmak olur.
    He alırsın eskisini yedek olarak kenara koyarsın buda senin yanına kar kalır. Resmini gösterebilir misin
    Bu arada nasıl kırabildin

Sorma ya . Depoda kalan eski benzini boşaltacaktım bunun için hortumu çıkartayım dedim. Depo kısmından değil de motor kısmından çıkartmak istedim. Ama nasıl bişeyse kaynamış sanki. En sonunda bi çektim o siyah parça ortadan kırılıp hortumun içinde kaldı.
    Sanırım haklısın çıkma bir karbüratör bakıcaz.Şansıma yarın da pazar. Ama ben yine de japonla bir deneyeyim istiyorum olmazsada bi kaybım olmaz. Resmini çekip geliyorum

•  Bisiklete Motor Takmak İçin >>
     Bisiklete Motor Takmak İçin >>
    japonla denicem yarın
    nasıl güzel kırmışım dimi

• Çok düzgün kırmışsın Ben daha biçimsiz kırdığını sanmıştım. Bunun için karbüratörü komple değiştirmeni tavsiye etmem, bence küçük boy kelepçe alıp hortumu oraya sıkı bir şekilde geçirebilirsin. Kelepçe ile taktıktan sonra çıkabileceğini sanmıyorum. Tabi zorlamazsan

Edit; japon ile orayı tahrip etmeden önce dediğimi denemende fayda var. Japon hiçbir zaman kalıcı değildir
    Bunlardan bahsediyorum
    http://www.teknolojistore.com/images/products/00/15/43/1543_buyuk.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 28 Ocak 2012; 23:22:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

Çok düzgün kırmışsın Ben daha biçimsiz kırdığını sanmıştım. Bunun için karbüratörü komple değiştirmeni tavsiye etmem, bence küçük boy kelepçe alıp hortumu oraya sıkı bir şekilde geçirebilirsin. Kelepçe ile taktıktan sonra çıkabileceğini sanmıyorum. Tabi zorlamazsan

Edit; japon ile orayı tahrip etmeden önce dediğimi denemende fayda var. Japon hiçbir zaman kalıcı değildir
    Bunlardan bahsediyorum
    http://www.teknolojistore.com/images/products/00/15/43/1543_buyuk.jpg

haklısın sanırım. Ancak şöyle bir sorun var hortum o kırılan yere girmiyor. Benzinden dolayı sanırım benzin hortumu çok sertleşmiş kaya gibi şu an. Anca ısıtıpta sokmak lazım ama açıkçası içinden benzin geçen bir hortuma çakmak tutmayı göze alamıyorum . Onun yerine elimde iç çapı biraz daha büyük olan bir hortum var.Onu kırılan kısma geçirdiğiimde ise hafif boşluk kalıyor.Bu boşluğu teflon bant sarıp daha sonra hepsini birden japonlamayı düşünüyorum en son da üstlerine hortum kelepçesi ( Bisiklete Motor Takmak İçin >>) diye tabir edilen kelepçenin en küçüğünden takmayı düşünüyorum. Bu konuda da fikrini alabilir miyim ?
    Yok yere iş açtık başımıza iyi mi

• Haklısın ancak şöyle birşey var, şuan kullandığın hortuma bakarsan biraz etli, yani iç çapı oldukça küçük. O tarzda bir hortumsa kullan derim ancak iç çapı geniş ise karbüratöre yakıtın fazla gitmesine yol açabilir diye bir mantık kurdum. Ama denemekten zarar gelmez tabi
  • edit; Söylemeyi unutmuşum eğer bahsettiğin hortum sana gönderdiğim hortum ise onu kullanma. Çok kolay erir o. Allah korusun ilerde büyük sorun yapabilir bunuda söyleyim dedim.
  •  Bisiklete Motor Takmak İçin >>
     Bisiklete Motor Takmak İçin >>
    olmadı arkadaşlar benzinden dolayı sanırım japon yapıştırıcı hiç tutmuyor.Ayrıca uniprof senin dediğini de denedim senin gönderdiğin benzin hortumu direk eriyo dediğin gibi. Diğer hortum oluyo aslında ama işte japon yapıştırıcı tutmuyo.
    Bu arada bahaneyle karbüratörü de söktüm

• kırılan yeri güzelce sil hafif zımparala sonra (üniprofun gönderdiği hortum kolay eriyormuş) o yüzden üniprofun verdiği hortumu sok araya eritmeye başla çakmakla hafif hafif eritdikçe biraz daha sok orayı kaplasın kırılan yerin bir parçası gibi olur. İnşAllah anlatabilmişimdir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

kırılan yeri güzelce sil hafif zımparala sonra (üniprofun gönderdiği hortum kolay eriyormuş) o yüzden üniprofun verdiği hortumu sok araya eritmeye başla çakmakla hafif hafif eritdikçe biraz daha sok orayı kaplasın kırılan yerin bir parçası gibi olur. İnşAllah anlatabilmişimdir :)

demek istediğini anladım ama eriyo derken tam manasıyla anlatamadım aslında. Çakmağı tuttuğumda hafiften yanmaya başlıyo ve yanan yerler simsiyah olup içe doğru göçüyo . Nasıl bir madde bu anlayamadım . Karbüratör motora takılıyken çalışma alanım çok dar o yüzden istediğim herşeyi yapamıyorum. Yarın sabah tekrar sökücem karbüratörü.Dediğiniz gibi önce güzelce kurutucam( gerekirse saç kurutma makinesiyle) daha sonra o kısma hafif zımpara atıcam. En son da elimdeki iki hortumuda deneyip yapıştırıcam bi şekilde. Ancak benim sormak istediğim şu:
    Japon yapıştırıcıyla yapıştıktan sonra üstüne benzin gelirse japon yapıştırıcı etkisini kaybeder mi ?? Bugün yüzey benzinliyken japon hiç etki etmemişti

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.